• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το θέμα δεν είναι κατά πόσο θα είσαι ασφαλής στην Αίγυπτο. Θα είσαι. Άλλο πρέπει να σε απασχολεί:
- Αν θα λειτουργούν οι τουριστικές κλπ υποδομές της χώρας και αν θα μπορείς να δεις αυτά που θες.
- Αν η Ιορδανία που πας μετά θα είναι ασφαλής, όταν θα φτάσεις εκεί.

GTS

Member
Αν δε μπορείς να δει το Αιγυπτιακό Μουσείο και τις πυραμίδες στο Κάιρο, τι άλλο να πας να δεις, την ασχημότερη-πιο αδιάφορη πόλη του κόσμου? Αν δε δεις την αρχαία κληρονομιά της χώρας, δε υπάρχει καν νόημα κατά τη γνώμη μου...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η απαντηση εξαρταται απο τα κινητρα σου: αν πηγαινεις για να δεις μνημεια και αξιοθεατα, προφανως ειναι λαθος χρονικη περιοδος. Αν παλι σε ενδιαφερει να βρισκεσαι μεσα στον ρου της ιστοριας, τοτε ειναι μια καλη συγκυρια.

alis

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Για εξήγησε μας, ποιό είναι το ρίσκο?
Αυτό ακριβώς που λέει ο george karalis ρίσκο μπορεί να είναι απο το να χαλάσουν οι διακοπές όσον αφορά τη διασκέδαση μέχρι και να βάλεις σε κίνδυνο τη ζωή σου.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Vito επειδή έχω βρεθεί στην θέση σου στο ταξίδι μου στην Myanmar με τις φασαρίες των monks θεωρώ οτι όλα ειναι θεμα τύχης.
Ηταν το καλύτερο ταξίδι μου,έτυχε να μην έχω κανένα πρόβλημα όσον αφορούσε τις μετακινήσεις μου,τις εσωτερικές πτήσεις και τα αξιοθέατα!
Εφόσον δεν έχει κλείσει καμμία πύλη για τον τουρισμό στην Αίγυπτο,μαλον δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα..
χτύπα το με φόρα και απο μένα.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
ρίσκο μπορεί να είναι απο το να χαλάσουν οι διακοπές όσον αφορά τη διασκέδαση μέχρι και να βάλεις σε κίνδυνο τη ζωή σου.
Αν πηγαίνεις για διασκέδαση, διάλεξες λάθος χώρα.
Για τον κίνδυνο για τη ζωή σου τώρα, δηλαδή σοβαρά πιστεύεις ότι κάποιος θα ασχοληθεί μαζί σου, για να σε σκοτώσει?
Πόσοι ξένοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών? Περισσότεροι έχουν σκοτωθεί σε περιόδους ηρεμίας.
Άρα η ζωούλα σου δεν κινδυνεύει, τουλάχιστον από την παρούσα κατάσταση.

Πως θα χαλάσουν οι διακοπές σου όταν τα ξενοδοχεία είναι πάφθηνα τώρα, δεν έχεις τα πλήθη των τουριστών στα μνημεία και όλοι θα σου κάνουν τεμενάδες, αφού θα είσαι από τους σπάνιους επισκέπτες?
Το αντίθετο, μια επίσκεψη στην Αίγυπτο τώρα, είναι ότι καλύτερο.
Άντε και να είναι το μουσείο κλειστό. Η Αίγυπτος δεν έχει μόνο ένα μουσείο. Πας στο Ασσουάν, στο Αμπου Σιμπέλ, ή στο Λούξορ και χάνεσαι για μέρες στις κοιλάδες των βασιλέων/βασιλισσών, δεν θάχει και κόσμο, υπέροχα θάναι.
Αν εξακολουθείς να φοβάσαι, περιορίσου στην Ευρώπη.

Vito

Member
Το θέμα δεν είναι κατά πόσο θα είσαι ασφαλής στην Αίγυπτο. Θα είσαι. Άλλο πρέπει να σε απασχολεί:
- Αν θα λειτουργούν οι τουριστικές κλπ υποδομές της χώρας και αν θα μπορείς να δεις αυτά που θες.
- Αν η Ιορδανία που πας μετά θα είναι ασφαλής, όταν θα φτάσεις εκεί.
Ουσιαστικά, τα ερωτήματα που έθεσα ήταν αυτά και βασικότερο το κατά πόσο λειτουργούν τα μέσα μεταφοράς ώστε να μπορέσω να μετακινηθώ από το καιρο στην ιορδανία... Φαντάζεσαι να έφτανα Καιρο και να μην μπορούσα να πάω πουθενά για σχεδον 1 μήνα..πλάκα θα είχε...

Οσο αφορά τώρα τα μνημεία, πέρυσι επισκέφτηκα πρώτη φορά την Αίγυπτο όπου είδα μνημεία και τοπία από το Καιρο ώς το Αμπου σίμπελ και από την Αλεξάνδρια ως την όαση της Σιβα...Οι μοναδικοί 2 λόγοι που είχαμε το Καιρο ως αρχικό προορισμό οταν κλεισαμε τα αεροπορικά ήταν επειδή ηθελά να επισκεφτώ το Σινα και την Ερυθρά για snorkelling- κάτι που δεν έκανα πέρυσι..και ότι στο πλάνο του ταξιδιου παίζει κάπου και η Συρια..Αν προσγειωνόμασταν στο ισραηλ, θα μας έκαναν τη ζωή δύσκολη στα σύνορα Ιορδανιας - Συρίας..

Το μοναδικό στόχο που έχουμε στο Καιρο (όσο αφορα τα τουριστικά αξιοθέατα) είναι οι Πυραμίδες επειδή δεν τις έχει επισκεφτεί η κοπέλα μου..Τωρα αν δεν τις επισκεφτούμε δεν έγινε και τιποτα..έχουμε να επισκεφτούμε τόσα άλα μερη...

Όσο αφορά την ασφάλεια ΄στις αλλες χώρες όπως στην Ιορδανία που γίνονται διαδηλώσεις, έχω ήδη ενημερωθεί και ενημερώνομαι συνεχως από ξένα forum και sites, από ξένους και ντόπιους που βρήσκονται εκεί αυτή τη στιγμή..

Αν πηγαίνεις για διασκέδαση, διάλεξες λάθος χώρα.
Για τον κίνδυνο για τη ζωή σου τώρα, δηλαδή σοβαρά πιστεύεις ότι κάποιος θα ασχοληθεί μαζί σου, για να σε σκοτώσει?
Πόσοι ξένοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών? Περισσότεροι έχουν σκοτωθεί σε περιόδους ηρεμίας.
Άρα η ζωούλα σου δεν κινδυνεύει, τουλάχιστον από την παρούσα κατάσταση.

Πως θα χαλάσουν οι διακοπές σου όταν τα ξενοδοχεία είναι πάφθηνα τώρα, δεν έχεις τα πλήθη των τουριστών στα μνημεία και όλοι θα σου κάνουν τεμενάδες, αφού θα είσαι από τους σπάνιους επισκέπτες?
Το αντίθετο, μια επίσκεψη στην Αίγυπτο τώρα, είναι ότι καλύτερο.
Άντε και να είναι το μουσείο κλειστό. Η Αίγυπτος δεν έχει μόνο ένα μουσείο. Πας στο Ασσουάν, στο Αμπου Σιμπέλ, ή στο Λούξορ και χάνεσαι για μέρες στις κοιλάδες των βασιλέων/βασιλισσών, δεν θάχει και κόσμο, υπέροχα θάναι.
Αν εξακολουθείς να φοβάσαι, περιορίσου στην Ευρώπη.
Εδώ θα συμφωνήσω με τον traveladdict.. H Αίγυπτος έχει τόσους αρχαιολογικούς χώρους να επιδείξει που το Μουσείο είναι το λιγότερο.. (προσωπική απόψη ;)) Ισως θα είχα διαφορετική απόψη έαν είχα επισκεφτεί πρώτα τους αρχαιολογικούς χώρους και μετά πηγαινα στο μουσειο..Ηταν το πρώτο πράγμα που επισκέφτηκα στην Αίγυπτο περυσι και ήταν λίγο χάσιμο...

kanaliotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Και εγώ πιστεύω να πας. Αφού ρε φιλαράκι γουστάρεις κάν' το! Και εγώ την άλλη βδομάδα κατεβαίνω Ισραήλ.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Λιβυη να πας, εκει γινεται τωρα το παιχνιδι...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είσαι τρελός; Αίγυπτος χωρίς τουρίστες και το σκέφτεσαι κιόλας;;;;

tou dromou

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
εγω δεν θα πηγαινα,πρεπει να "εξηγουμε" τα εμποδια , γιατι οποτε δεν το εκανα το μετανοιωσα

dmdoc

Member
Να πας αβλεπί!!!!
Αγόρασε και μια καλή καμερούλα και κάνε ένα καλό deal με κανά κανάλι για την live πολεμική κάλυψη που θα τους προσφέρεις.Ή εναλλακτικά πούλα τους το υλικό όταν γυρίσεις...έτσι θα εξασφαλίσεις και τα επόμενα ταξιδάκια σου ;)

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom