• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

Vito

Member
κυριακη βραδυ φευγουμε με sleeping train για ασουαν. φτανουμε εκει 8 περιπου το πρωι της δευτερας.
Έλα έφη, το sleeping train είναι πιθανό να φτάσει ασουαν με καθυστέρηση. Στην δικιά μου περιπτωση φτασαμε 5 ώρες αργότερα...
εχε το στα υπόψιν σου!!

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
μα γι αυτο κι εγω δεν θελω τα προγραμματισμενα και τα κλεισμενα οταν ταξιδευω ανεξαρτητη γιατι μια καθυστερηση του τρενου και παει ολο το προγραμμα στ καλο...
ναι πολυ ευχαριστως να μου προτεινετε οτιδηποτε απο μπατζετ διαμονη η οτι αλλο
Στεφανε εσυ τι προγραμμα εκανες?πηγες την κρουαζιερα?

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
κλεισε και καμια εκδρομη με αυτους εδω Abu Simbel tour | TheFreelancers.info | Special tours to explore the wonders of Egypt at affordable prices.

εκανα 3 εκδρομες μαζι τους το νοεμβρη
ειδικα η βολτα με τη φελουκα τους (δες εικονες στο σαιτ) μαγια σκετη !

επεισης αν ενδιαφερεσε για budgetδιαμονη λουξορ ασουαν πες να σου προτεινω.
αυτους που τους βρησκεις?η μονο μεσω ιντερνετ?

Vito

Member
μα γι αυτο κι εγω δεν θελω τα προγραμματισμενα και τα κλεισμενα οταν ταξιδευω ανεξαρτητη γιατι μια καθυστερηση του τρενου και παει ολο το προγραμμα στ καλο...
Στεφανε εσυ τι προγραμμα εκανες?πηγες την κρουαζιερα?
Για διάφορους λόγους την κρουαζιερα δεν την έκανα:
Μου φάνηκε...
1. ακριβή!
2. λίγο στημένη φάση!! κλεισμένος σε ένα πλοιο όπου κοιτας εκ του ασφαλους την Αίγυπτο, στασεις με το μπουλουκι μονο στα αρχαια και αντε γεια, φολκλορικες καταστασεις με νουβιους χορευτες και χορους της κοιλιας μόνο για τουριστες..
Στο Ασουαν γνωρίσαμε κάποιους νουβιους που αποδείχτηκε η παρεα μας για της επομενες 3 μέρες..μας πήγαν σε κρυφες γωνιες της πολης και τρωγαμε από το δρομο χωρις να παθουμε κανενα προβλημα, ο ένας είχε φελουκα και μια μερα μας κερασαν βολτα με το πλεουμενο και φαγητο εν πλω και στο τελος μας κανονισαν βανακι μονο για μας τους 4 για Λουξορ με στασεις στο Κο Μομπο,.. και πληρώσαμε λιγοτερα και απο το τρενο..

Νομιζω το καλύτερο που θα μπορουσες να κανεις είναι το Φελουκα σαφαρι για 2-3 μέρες μέχρι Κο Μομπο ή Εντφου (η μιση διαδρομή για Λουξορ)! δηλαδη τουρ με παραδοσιακο ιστιοφορο, ακριβως πανω απο το επιπεδο του νερου και το βραδύ ξαπλα αγναντευοντας τα αστερια!!..και ολα αυτα σε πολύ χαμηλότερες τιμές από τη κρουαζιερα!
ειμαι στο εργαστηριο τωρα και δεν εχω τις φωτο για να καταλαβεις τι λεω!! είναι τρομερη η εμπειρια της φελουκας!!

όσο για ξενοδοχειο στο Ασουαν, να επιλεξεις το Keylany Hotel! :Απο τα φθηνα και καλά!! Περιποιημενο, καθαρο, φιλικο προσωπικο, ωραια ταρατσα για αραγμα αλλά χωρις θεα στον Νειλο..

Να μην ξεχασεις να πας στο Εlephantine Island στο Ασουαν!! γενικα μην προσπερασεις το Ασουαν, είναι καταπληκτικο!! μην σπαταλίσεις ολο σου το χρονο στο Λουξορ. Περα απο τα μαγευτικά αρχαια είναι μια μπούρδα!!!

Vito

Member
αυτους που τους βρησκεις?η μονο μεσω ιντερνετ?
σίγουρα αν το κανονίσεις επι τοπου με τον φελουκατζη θα βρεις πολύ καλύτερη τιμη! λοιπον, το απογευμα θα σου στειλω pm με το μαιλ και τηλ του φιλου μου φελουκατζη, Mohammed! Πολύ καλο παιδι! και ολοκαινουργια μεγαλη βαρκα!! Κανονισε με αυτον!! Πω πω θα περασεις τελεια!!!

xalara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
λοιπον λουξορ El Nakhil (Luxor, Egypt) - Hotel Reviews - TripAdvisor
Hotels in Luxor - Hotel El Nakhil - Luxor Westbank - Egypt
το κλεινεις μεσω μειλ ειναι στην απεναντι και ποιο οριτζιναλ μερια της οχθης του λουξορ ακριβως απεναντι απο τον ναο του λουξορ . πολυ ωραιο μερος ,πρωινο με θεα στο νειλο και γυρω γυρω φοινικες.τιμη γυρω στα 40-45ε

για ασουαν η απολυτη μπατζετ διαμονη με πρωινο και καθαρα δωματια αλλα και την καλυτερη θεα που εχω δει ποτε στο νειλο Memnon Hotel (Aswan, Egypt) - Hotel Reviews - TripAdvisor
Memnon Hotel - Gallery
στην απιθανη τιμη των 10ε το δικλινο:clap:

"αυτους που τους βρισκεις?η μονο μεσω ιντερνετ? "

αυτους μονο μεσω ιντερνετ και τους συναντας εκει και τους πληρωνεις εκει.

επειδη καποιος ειπε οτι βρισκεις βολτα με φελουκα πιο φτηνα απο εκει συμφωνω ισχυει αλλα η φελουκα τους ειναι η μερσεντες και οι αλλες γιουγκο:D
The Glory of Nubia. An exclusive felucca. Sail along the Nile in style and tradition.
δες εικονες .εφαγα μεσημεριανο μαγειρεμενο απο τον νουβιο καπετανιο . την κλεινεις μονο εσυ και η παρεα σου . μετα το φαι σου εχει χουρμαδες και μπανανες του λες να σου φτιαξει και κανενα φρεσκο μανγκο χυμο ,αραζεις στις μαξιλαρες και απολαμβανεις θεα .ειναι οτι πιο χαλαρωτικο με φοβερη θεα εχω κανει ποτε.:cool:

κατα τ'αλλα μη χασεις βοτανικο κηπο ,μουσειο νουβιων, ελεφαντ νησι αλλα και αμπου σιμπελ μιας και φτανεις ως εκει και ασε τους αλλους να ναι κλεισμενοι στα καραβια:bleh:

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
παιδια ευχαριστω ολους παρα πολυ.μου αρεσαν αυτα τα διαφορετικα.αυριο το πρωι φευγω.θα σας τα πω μολις επιστρεψω

Επόμενο Ταξίδι
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
θα ηθελα να μου απαντησετε αν ειναι ασφαλης προορισμος η αιγυπτος διοτι πολλοι μου εχουν μιλησει για τρομοκρατικες επιθεσεις!σας παρακαλω απαντηστε μου;)

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Ειμαστε και ιδια ομαδα !! μην τα λες αυτα!!! η Αιγυπτος ειναι ενας υπεροχος προορισμος , δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας!

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ασφαλεστατος προορισμος, τρομακρατικες ενεργειες γινονται και σε πολλες ευρωπαικες πολεις, τι συμαινει αυτο;
Να πας και να περασεις καλα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα