• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πιστωτικη καρτα,αναληψεις απο ΑΤΜs στο εξωτερικο.Τι συμφερει και τι πρεπει να γνωριζουμε.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Για πληρωμές μέχρι ένα ορισμένο ποσό η συναλλαγή θα γίνει χωρίς καν να σου ζητηθεί PIN, σε αυτήν την περίπτωση υπογράφεις την απόδειξη που θα βγει απ' το μηχάνημα.
δεν ισχυει κατι τετοιο. ή υποστηριζεται η χρηση pin ή όχι. ανεξαρτητως ποσου. χτες εβαλα pin για 2,5 Ε. για συναλλαγες κατω του 1Ε δεν ειμαι σιγουρος...

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
δεν ισχυει κατι τετοιο. ή υποστηριζεται η χρηση pin ή όχι. ανεξαρτητως ποσου. χτες εβαλα pin για 2,5 Ε. για συναλλαγες κατω του 1Ε δεν ειμαι σιγουρος...
Κι όμως ισχύει, οι νέες κάρτες έχουν την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών.Περνάμε την κάρτα πάνω από to POS και η συναλλαγή ολοκληρώνεται με περισσότερη ασφάλεια αφού δεν χρειάζεται να αφήσουμε την κάρτα από τα χέρια μας. Η Πειραιώς το γράφει και στο επίσημο σαιτ της, μέχρι 25 Ε συναλλαγή δεν χρειάζεται να εισάγουμε PIN. Αδιαφορώ για την ειρωνεία σου αλλά μη γράφεις ανακρίβειες.

fotast

Member
Είναι το ίδιο για κάθε χρήση της κάρτας σου. Το πληκτρολογείς πάντα ο ίδιος στο μηχάνημα, δεν το αποκαλύπτεις σε κανέναν για να σε "διευκολύνει" κατά τη συναλλαγή. Δεν πρέπει κανείς να επιβλέπει ή να παρακολουθεί την πληκτρολόγηση του PIN. Για πληρωμές μέχρι ένα ορισμένο ποσό η συναλλαγή θα γίνει χωρίς καν να σου ζητηθεί PIN, σε αυτήν την περίπτωση υπογράφεις την απόδειξη που θα βγει απ' το μηχάνημα.
Φαντάζομαι ότι εννοείς τις ανέπαφες συναλλαγές(αν τις υποστηρίζει η κάρτα).Το όριο νομίζω είναι 25,00 Ευρώ και η συναλλαγή γίνεται χωρίς pin.Απλά πλησιάζεις την κάρτα στο μηχάνημα. Και δεν νομίζω να χρειάζεται υπογραφή.Φυσικά και σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να δίνεις την κάρτα σου σε οποιονδήποτε τρίτο.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Κι όμως ισχύει, οι νέες κάρτες έχουν την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών.Περνάμε την κάρτα πάνω από to POS και η συναλλαγή ολοκληρώνεται με περισσότερη ασφάλεια αφού δεν χρειάζεται να αφήσουμε την κάρτα από τα χέρια μας. Η Πειραιώς το γράφει και στο επίσημο σαιτ της, μέχρι 25 Ε συναλλαγή δεν χρειάζεται να εισάγουμε PIN. Αδιαφορώ για την ειρωνεία σου αλλά μη γράφεις ανακρίβειες.
Οχι δεν ειπα για ανεπαφες συναλλαγες, για κανονικη συναλλαγη σε φουρνο μαλιστα.
Ειρωνεία δεν υπηρξε, μερικοι βλεπουν φαντασματα σε απλο χιουμορ. Μην ειστε αγριεμενοι, η ζωη ειναι ωραια, ταξιδεψτε λιγο παραπανω..

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Φαντάζομαι ότι εννοείς τις ανέπαφες συναλλαγές(αν τις υποστηρίζει η κάρτα).Το όριο νομίζω είναι 25,00 Ευρώ και η συναλλαγή γίνεται χωρίς pin.
Σωστά. Οι νέες κάρτες την υποστηρίζουν.
δεν νομίζω να χρειάζεται υπογραφή.
Κοίτα, επειδή το θέμα είναι σοβαρό, προσέχω τι γράφω. Νόμος ορίζει το PIN ως την ηλεκτρονική μας υπογραφή, αν δεν εισάγεις PIN υπογράφεις κανονικά. Στην πράξη αν πότε γίνεται και πότε όχι -σε εμένα έχουν συμβεί και τα δυο- δεν είναι σωστό (για εμένα) να πούμε δεν χρειάζεται.

fotast

Member
Σωστά. Οι νέες κάρτες την υποστηρίζουν.

Κοίτα, επειδή το θέμα είναι σοβαρό, προσέχω τι γράφω. Νόμος ορίζει το PIN ως την ηλεκτρονική μας υπογραφή, αν δεν εισάγεις PIN υπογράφεις κανονικά. Στην πράξη αν πότε γίνεται και πότε όχι -σε εμένα έχουν συμβεί και τα δυο- δεν είναι σωστό (για εμένα) να πούμε δεν χρειάζεται.
Δεν το ξέρω αυτό με τον νόμο που λές.Σε καμμιά συναλλαγή δεν μου ζητήθηκε υπογραφή.Και επίσης στο site της Τράπεζας και στις οδηγίες/ερωτήσεις δεν γράφει πουθενά για υπογραφή.Σαν ασφάλεια θεωρούν ότι η κάρτα πρέπει να πλησιάσει(αναφέρουν τα 8 cm) στο μηχάνημα και προφανώς αυτό θα γίνει μόνον με την θέληση σου.Μάλλον θεωρούν ότι δεν θα σε απειλεί κανένας με μαχαίρι για συναλλαγή 25,οο Ευρώ;)

tzo

Member
Επόμενο Ταξίδι
θιβετ???
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος του κοσμου
Βασικά ρωτάω γιατί και εδώ πληρώνω πάντα με μετρητά, τις κάρτες τις χρησιμοποιώ πάντα για ηλεκτρονικές αγορές. Το pin που θα μου ζητηθεί όταν πάω να πληρώσω σε ένα εστιατόριο ή σουπερ μαρκετ πχ, είναι το ίδιο που βάζω στο ATM? Φαντάζομαι πως είναι ερώτηση αρχάριου, αλλά τέτοιος ειμαι στα θέματα καρτών :)
Το pin παραμένει πάντού το ίδιο, όπου και να έχω ταξιδεψει. Πάντα χρησιμοποιώ τις κάρτες μου και ποτέ δεν είχα κάποιο θέμα με το pin, είτε στα ΑΤΜ, είτε σε συναλλαγές σε καταστήματα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Στις ανεπαφες συναλλαγες το οριο μεχρι το οποιο δεν χρειαζεται PIN εξαρταται απο τη χωρα. Π.χ. στη Γαλλια ειναι 20€, στις περισσοτερες χωρες της ευρωζωνης ειναι 25€, στην Ιρλανδια 30€, στο ΗΒ 30£ κλπ. και δεν χρειαζεται καμια υπογραφη. Ακομη ομως κι αν το ποσο ειναι μικροτερο απο αυτα τα ορια ειναι πιθανο να ζητηθει PIN δειγματοληπτικα.

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
και δεν χρειαζεται καμια υπογραφη.
Εντάξει, είπαμε να το σκεφτόμαστε καλά για την υπογραφή (και την... μπιππππ) αλλά εδώ δε βλέπω επιπτώσεις. Πάντα ζητάω να υπογράφω στην απόδειξη στις συναλλαγές χωρίς pin. Αν χρειαστεί, ίσως είναι μια δυνατότητα για να αποδείξω ποιες αγορές αποδέχτηκα, έγιναν με τη φυσική μου παρουσία και την έγκρισή μου και ποιες όχι.

Action

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία
Πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες
Πρόσφατα το έψαξα το θέμα λιγάκι. Ρώτησα σε δύο τράπεζες Πειραιώς και Εθνική. Και οι δύο μου είπαν το ίδιο: όταν πρόκειται να ταξιδέψει κανείς στο εξωτερικό και θέλει να χρησιμοποιήσει τις κάρτες του πρέπει να τις δηλώσει στο τμήμα καρτών. Έτσι για τη τράπεζα Πειραιώς πρέπει να καλέσει το 182838. Ο υπάλληλος επιβεβαιώνει τα προσωπικά στοιχεία, ζητά τον αριθμό της κάρτας, την ημερομηνία αναχώρησης και την ημερομηνία επιστροφής, καθώς επίσης και το προορισμό σας. Για την Εθνική τράπεζα είναι η ίδια ακριβώς διαδικασία καλώντας στο 181818. Με τη μόνη διαφορά ότι τη κάρτα αναλήψεων τη δηλώνετε στο παραπάνω, όμως τη κάρτα prepaid τη δηλώνετε στο τομέα ασφάλειας της τράπεζας στο τηλέφωνο 2109503088 μέχρι 2:30 το μεσημέρι και στο τηλέφωνο 2109503600 μετά τις 2:30 και για όλο το εικοσιτετράωρο. Ειδικά στην Εθνική μου είπαν ότι σε περίπτωση που κολλήσει με την πρώτη εφαρμογή, θα τους πείτε να δοκιμάσουν 2 λεπτά αργότερα ξανά για να δοθεί ο χρόνος που χρειάζεται στη τράπεζα να επεξεργαστεί τα στοιχεία σας.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Σχετικά με τις κάρτες . Σε προσφατο ταξιδι στην Αμερική οταν ρωτησα την Αλφα αν πρεπει να το δηλωσω για την πιστωτική μου μου ειπαν οχι .
Την χρησιμοποιησα παντου χωρις κανένα προβλημα .

Συμφωνώ με την Κική. Δεν ξέρω τι ισχύει "επίσημα", αλλά προσωπικά δεν έχω δηλώσει ποτέ καμία κάρτα όταν ταξιδεύω έξω. Λέω" αυτή τη φορά θα το κάνω", αλλά... Το θέμα είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα πουθενά. Ούτε Ρωσία, ούτε Ισλανδία, ούτε πουθενά αλλού..ούτε καν Κούβα, που μας κράτησαν ένα ποσό σαν εγγύηση για το αμάξι. Αλλά πού θα πάει, κάποια στιγμή θα πάρω τηλέφωνο έτσι για το γαμώτο :D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα