• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περού Περού : Εκεί όπου έκλεψαν και τα διαβατήρια και την καρδιά μας

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Κι εγώ έχω ενθουσιαστεί με το ταξίδι σου, λαχταριστό και ξεχωριστό! Μπράβο ρε Κική!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Eυχαριστώ και πάλι. Βρίσκω το εισητήριο από μαδρίτη 870 . Αυτό για τις εκδρομές το παρατήρησα. Οι τιμές που αναφέρεις είναι πολύ καλές. Εδώ είναι που δεν μπορείς να αναφέρεις πως τα έκλεισες? Αν δεν μπορείς να πείς λεπτομέριες ανάφερε σε παρακαλώ αν το πρακτορείο ήταν ξένο. Τα πρακτορεία στην Ελλάδα την έχουν πάνω από 3500 e. Έχω πολύ ενθουσιαστεί από την περιγραφή σου.
870 απο Μαδριτη , αλλά απο Αθηνα - μαδριτη - Αθηνα , πόσο ; και με τι ωρες αναμονης στο αεροδρομιο ;
Στη πρωτη σελιδα της ιστοριας μου ειμαι σαφης οτι το πρακτορειο ειναι ντοπιο , άρα Περουανικο . Ειναι ένα απο τα πολλα και καλά που υπαρχουν στο Περού.
Σημερα με το ιντερνετ ο καθενας μας μπορει να ψαξει και να στειλει μηνυμα σε 2-3 πρακτορεια και όταν του απαντησουν να κρινει ποιό τον συμφερει καλιτερα.
να το γραψω δημοσια δεν γινεται , θεωρειται διαφημιση και δεν ειναι σωστο.
Αλλα με οσους τουριστες μιλησα κατα τη διαρκεια του ταξιδιου όλοι ηταν πολυ ευχαριστημενοι απο τις παροχες των πρακτορειων τους , οπως ήδη εχω αναφερει το επιπεδο υπηρεσιων στο Περού ειναι πολυ υψηλό με οποιο πρακτορειο και να επιλεξεις .

MadMike

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνια
Ευτυχως που οι Περουανικες Δημοσιεσ Υπηρεσιες δεν ηταν σαν τις ελληνικες γιατι αντι να σας ελεγαν να περασετε μπροστα θα προσπαθουσαν να σας κλεψουν και τη θεση και ο αστυνομικοσ αντι για 1 euro θα ηθελε 10.Παλι καλα να λες!!!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ευτυχως που οι Περουανικες Δημοσιεσ Υπηρεσιες δεν ηταν σαν τις ελληνικες γιατι αντι να σας ελεγαν να περασετε μπροστα θα προσπαθουσαν να σας κλεψουν και τη θεση και ο αστυνομικοσ αντι για 1 euro θα ηθελε 10.Παλι καλα να λες!!!

Εχεις απολυτο δίκιο , Mike !!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Κική έχεις βρεθεί σε συγκλονιστικά γεγονότα: κήρυγμα του Σάϊ Μπάμπα (παρεπιπτόντως τον χάσαμε τον καψερό), ομιλία του Ollanda, Κούβα με τον Πατριάρχη! Πάντα τέτοια!!! :clap:
εχεις δίκιο , δεν το το είχα σκεφτεί , όντως δεν εχω παραπονο ....
βάλε και ότι συναντησα περυσι στη Κούβα τον don Alejandro Robaina ( τον χασαμε και αυτον ) που ήθελα πάρα πολύ να τον γνωρίσω εδώ και χρόνια ....

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
εχεις δίκιο , δεν το το είχα σκεφτεί , όντως δεν εχω παραπονο ....
βάλε και ότι συναντησα περυσι στη Κούβα τον don Alejandro Robaina ( τον χασαμε και αυτον ) που ήθελα πάρα πολύ να τον γνωρίσω εδώ και χρόνια ....
Ωχ!... δεν τον βλέπω καλά τον Κάστρο...:rolleyes:

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Lima-Paracas 07-10 Απριλίου

Έφτασε και η ημέρα για την αναχώρηση μας για τη Λίμα.
Είναι 7 Απριλίου και έχει γενέθλια η Λία. Ωραίος τρόπος να γιορτάζεις τα γενέθλια σου, πρωινό στη Τιτικάκα και βραδινό στη Λίμα.
Σε 20 ημέρες γιορτάσαμε 3 φορές . 25 Μαρτίου γιορτή Λίας, 1η Απριλίου γενέθλια Τούλας και σήμερα πάλι η Λία! Να είναι καλά οι αγαπημένες μου και πάντα να γιορτάζουν τα γενέθλια τους ταξιδεύοντας και αν είμαι και εγώ μαζί τους ακόμα καλύτερα !
Πάλι πρωινό ξύπνημα και μια ώρα διαδρομής προς τη Χουλιάκα, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο. Τι ωραία θα ξαναδούμε αυτή τη πανέμορφη πόλη !
Στο αεροδρόμιο όλα εύκολα και γρήγορα. Εχουμε πλέον τη βίζα αλλά έχουμε και στάση στην Αρεκίπα (είπαμε τα αεροπορικά του Περού είναι σαν τα ΚΤΕΛ τα δικά μας) οπότε περάσαμε 3 ώρες στο αεροπλάνο για μια πτήση 45 λεπτών!
Φθάνουμε στη Λίμα στο αγαπημένο γνώριμο ξενοδοχείο.
Το βράδυ μας έκανε το τραπέζι η Λία στο Largomar στα πιο όμορφα malls που έχω δει.
Βαριέμαι τα εμπορικά κέντρα πάρα πολύ, αλλά εδώ είναι 80 μέτρα πάνω από τη παραλία και είναι ανοικτό με θέα τον Ειρηνικό. Αποτελείται από 3 επίπεδα σκαλισμένα στους βράχους Μιραφλόρες.
Οι απόψεις των κατοίκων της Λίμα για το κέντρο διίστανται. Ορισμένοι παραπονιούνται ότι αντικατέστησε ένα πάρκο φέρνοντας κίνηση και θόρυβο ενώ άλλοι το θεωρούν σημαντική προσθήκη.
Ότι και αν σκέφτονται, οι περισσότεροι ντόπιοι περνούν από εδώ για βόλτα, σινεμα, παγωτό και φαγητό.
Την επόμενη μέρα φεύγουν οι δύο συνταξιδιώτισσες. Περάσαμε μαζί το πρωινό ψωνίζοντας στην αγορά των Ινδιάνων.
Το μεσημέρι αποχαιρετιστήκαμε συγκινημένες, είχαμε μοιραστεί τόσα όμορφα πράγματα μαζί.
Και τώρα μόνη στη Λίμα, το αρχικό μου σχέδιο ήταν 2 ημέρες να επισκεφτώ Νάσκα και τα νησιά Ballestas.
Προτίμησα όμως να περάσω την τελευταία ημέρα με τις φίλες μου και να βεβαιωθώ ότι όλα θα κυλήσουν καλά για στην αναχώρηση τους. Έτσι αποφάσισα να πάω μόνο μια νύκτα στο Παράκας και ότι προλάβω.
Χμ! πως περνάει το απόγευμα ; Και ήρθε η έμπνευση, μασάζ! Ρωτάω στη ρεσεψιόν για το που να πάω και μου προτείνουν ένα spa με 35 δολλαρια την ώρα. Κορίτσια ευχαριστώ δεν θα πάρω, αν είχα περισσευούμενα τόσα χρήματα στο τέλος του ταξιδιού θα ξαναπαντρευόμουνα.
Επιμένω για άλλη λύση πιο οικονομική και η μια θυμάται ότι υπάρχει ένα studio που κάνουν μασάζ τυφλοί με 8 δολλαρια την ώρα. Πήγα και ήταν μιά χαρά .
Βέβαια να αναφέρω εδώ ότι για τις μετακινήσεις στη Λίμα, αν είσαστε άσχετοι με τη πόλη όπως εγώ, καλό είναι να σας καλούν ταξί από το ξενοδοχείο και το ίδιο αν είστε εκτός σε εστιατόριο ή καφετέρια. Αν είστε στο δρόμο βρείτε έναν αστυνομικό και ζητήστε να σας βοηθήσει και να βρει αυτός ένα ταξί για εσάς.
Ωραίο το μασάζ, αλλά είναι ακόμα απόγευμα και προβληματίζομαι πως θα περάσω το βράδυ μου σε μια άγνωστη πόλη.
Θυμάμαι ότι ένας φίλος μου έχει ζητήσει να του βρω ένα βιβλίο και μου έχει πει ότι τα βιβλιοπωλεία βρίσκονται στο πάρκο Κέννεντυ.
Ωραία ευκαιρία για μια βόλτα εκεί, να περάσει και η ώρα. Πάλι μου καλούν ταξί από το ξενοδοχείο, ευτυχώς είναι πολύ φθηνά, με 2 ευρώ κάνεις μικρές διαδρομές.
Φθάνω στη πλατεία ψάχνω για το βιβλίο σε 2-3 βιβλιοπωλεία δυστυχώς δεν το βρήκα, αλλά διαπιστώνω ότι η πλατεία είναι γεμάτη κόσμο και μου αρέσει πολύ η ατμόσφαιρα εκεί.
Πολύ πράσινο, παιδική χαρά, ντόπιοι καλλιτέχνες στους δρόμους πωλούν πίνακες, λούστροι και πωλητές σνακ. Έφαγα ωραίο σάντουιτς με ψητό χοιρινό και πολύ νόστιμους λουκουμάδες, ίδια γεύση και εμφάνιση με τους δικούς μας.
Το πάρκο έχει ένα μικρό αμφιθέατρο όπου νωρίς είχε βραδιά ποίησης και λίγο αργότερα χορωδία με κιθάρες που έπαιζε σερενάτες πουμου θύμισαν τις δικές μας καντάδες. Οποιος ήθελε χόρευε ταγκό και βαλς.
Πέρασα καταπληκτικά μίλησα με πολύ κόσμο κέρασα τσιγάρα και κάπνισα δικά τους, γενικά οι Περουάνοι είναι πολύ ευγενικοί, φιλικοί και επικοινωνιακοί.
Ευχαρίστως θα ζούσα στη χώρα τους αισθανόμουν πολύ άνετα παντού.
Το επόμενο πρωί πάλι ξύπνημα νωρίς για να πάω σταθμό των υπερπολυτελών λεωφορείων που φεύγουν για το Paracas, διαδρομή 3:30 ωρών στον φημισμένο Νότιο Παναμερικανικό αυτοκινητόδρομο.

Last edited:

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Μπράβο Κική!
Έτσι, συνέχισε, ακάθεκτη!:peru01:

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ωχ!... δεν τον βλέπω καλά τον Κάστρο...:rolleyes:
βρε καλώς το Σπυρο !! Μου έλειψες ....

Κοιτα , επειδή τον Φιντελ μαζί τον είδαμε , η μισή ευθύνη ειναι δικη σου
αν τον χασουμε και αυτόν !!!

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
βρε καλώς το Σπυρο !! Μου έλειψες ....

Κοιτα , επειδή τον Φιντελ μαζί τον είδαμε , η μισή ευθύνη ειναι δικη σου
αν τον χασουμε και αυτόν !!!
Kαλώς σε βρήκα...
Τώρα που το σκέπτομαι, ανησυχώ και για τον Πατριάρχη...

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Επιτελους συνεχεια!!!!!!!:clap::clap::clap:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.