• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περού Περού : Εκεί όπου έκλεψαν και τα διαβατήρια και την καρδιά μας

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Λοιπόν για να σας πω και εγώ τον πόνο μου, είχα δει ότι η Κική γράφει ... ιστορία, κυριολεκτικά και μεταφορικά εδώ και μια βδομάδα αλλά δεν είχα χρόνο να την διαβάσω και πολύ σας ζήλευα που σχολιάζατε, και πολύ έχω λυπηθεί που δεν κατάφερα να γράψω και εγώ το κατιτίς μου. Τόσες ευκαιρίες χαμένες, τα διαβατήρια, οι τρεις κυρίες με τους πολλούς κυρίους, το ψάρεμα, ο Αμαζόνιος, ο Κούσκο αχαχαχ. Τώρα όμως κάντε χώρο έφερα το σκαμνάκι μου.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ω την αγαπημενη μου Ιωάννα !!
Ποτέ δεν είναι αργά για το λατρεμένο Περού....
με την ευκαιρια χρονια πολλα ....

Dafni

Member
....και συ έκλεψες την καρδια μας αυτη την ιστορια!!!
Κικη+Περου+αυθεντικοτητα+χιουμορ...το καλυτερο:clap::clap::clap:

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Μου αρέσει που παρά τις τεχνικές δυσκολίες είστε cool και απολαμβάνετε το υπέροχο ταξίδι σας! Ανυπομονώ για τη συνέχεια!

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
απολαμβανω και εγω την υπεροχη αφηγηση!!!!
συγκλονιστικα τα γεγονοτα.....

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Ωραίο στόρι! Αγαπημένα μέρη, όμορφη αφήγηση και μπόλικο σασπένς! Δε μασάτε τίποτα, ούτε από κλοπές, ούτε από σταρτιωτικά ωράρια, ούτε από υψόμετρα! Άξιες ταξιδιώτισσες! Καλή συνέχεια!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Ιερή Κοιλαδα - Aquas Calientes - Ματσου Πικτσου

Το Κούσκο , η τουριστική πρωτεύουσα του Περού , ήταν καποτε η μαγευτική ορεινή πρωτεύουσα των Ινκα.
Σήμερα ειναι η ιδανική βαση για να εξερευνήσετε τις διάφορες τοποθεσιες στην ευστοχα αποκαλουμενη Ιερή Κοιλάδα ( Valle Sagrado ) , όπως το Πίσακ , το Ογιανταιταμπο, τοΤιπόν και τη Ρουμικολκα. Τα μέρη αυτά μαζι με το Ματσου Πικτσου, την "πόλη στα συννεφα ", επιδεικνυουν τις εντυπωσιακες γνωσεις των Ινκα στην αρχιτεκτονική και την υδραυλικη.
Οι κυκλικές αναβαθμιδες του Μοράι μαρτυρούν το ταλέντο τους στη γεωργία , ενώ η σχολαστική τοποθέτηση των γρανιτενιων ογκολιθων στο Σακσαιουμαν ειναι ενα παραδειγμα των τεκτονικων ικανοτητων τους.Εμφανεις ειναι και οι ισπανικες επιρροες, ιδίως στο Σαν Πεδρο δε Ανταουλιγιας, μία εκκλησια που περιλαμβανεται στα μνημεία
παγκοσμιας κληρονομιας της Unesco.

Ηρθε η ωρα να αρχισουμε τις επισκεψεις σε όλα αυτα .
Την επομενη μέρα το πρόγραμμα είχε ολοημερη εκδρομη με αγγλοφωνο ξεναγο στην Ιερή Κοιλαδα . Ειδαμε πολλα απο τα ανωτερω αξιοθεατα , φαγαμε πολυ καλο φαγητο ,πραγμα παραξενο γιατι ηταν μεσα στη τιμη της εκδρομης ,που συνηθως σημαινει μετριο.
Στο Περού οι τουριστικες υπηρεσιες ειναι σε υψηλό επιπεδο και μπραβο τους.

Το βραδυ επιστρεψαμε κουρασμενες αλλά ενθουσιασμενες απο την ομορφιά του τοπιου και τα μνημεια και πεσαμε νωρις για υπνο γιατι στις 7 εφευγε το τραίνο για το Αγουας
Καλιεντες , που ειναι η τελευταια πόλη που συναντουν οι επισκεπτες που φθανουν απο το
Κουσκο.
Η τριωρη διαδρομή ηταν εκπληκτικη , δικαιολογημένη η φήμη της .
Το τρενο , αν και το πιο οικονομικο , ήταν πολυ ανετο και ειχε σερβιτορους που μας πρόσφεραν σνακς και ποτα δωρεάν. Πως λεμε ΟΣΕ ; καμία σχεση !!
Αν αυτο ειναι το οικονομικο , φανταζομαι το πολυτελειας που υπαρχει με 45 δολλαρια επιπλεον πως θα ειναι !
Οταν φθασαμε μας περιμενε μικρο πουλμαν που μας ανεβασε στο Ματσου Πικτσου.
Τα λόγια ειναι περιττα , ειδικα για μενα που περιμενα χρονια αυτη τη στιγμη .
Η τυλιγμενη μεσα στην ομιχλη χαμενη πόλη των Ινκα με την ακροπολη της χτισμενη
σε υψομετρο 2350 μετρων, στη ραχη ενος βουνού που περιστοιχίζεται απο αποτομους γκρεμους μεχρι τη κοιλαδα Ουρουμπαμπα απο κάτω.

Οι ειδικοί υποθετουν οτι ηταν τοπος λατρειας , τοποθεσία για την παρακολουθηση των αστεριων και εξοχική κατοικία του ένατου Ινκα αυτοκρατορα Πατσακούτι.

μας επιασε πολυ δυνατη βροχή κατα τη διαρκεια της περιηγησης , αλλά φορεσαμε αδιαβροχα και συνεχισαμε . Ειχε πολυ ενεργεια εκει πανω, μας περασαν πονοκεφαλος , κουραση και οτι μας ενοχλουσε , ήξερε ο αυτοκρατορας που εκτιζε !!
Το βραδυ κοιμηθηκαμε στο χωριο, σε ενα ομορφο οικονομικο ξενοδοχειο διπλα στο ποταμι που ηταν φουσκωμενο απο τις βροχες και πολυ εντυπωσιακό.
Την άλλη μερα καναμε πολλες βολτες στο τουριστικο χωριουδακι ,μας εκαναν μασσαζ με λιγα χρηματα και το απογευμα πηραμε το τραινο για την επιστροφή στο Κουσκο.
Αντε παλι στο ψοφοκρυο του τσιγγουνη ξενοδοχου , αλλά αυτη τη φορά του ζητησα να δυναμωσει την θερμανση και κατι λιγο ζεσταθηκαμε.
Ξημερωσε η πρωτη Απριλιου , ειπα και το παραδοσιακο ψεμα της ημερας στις δυο
συντροφισσες , το πιστεψαν , πλακα ειχε .....
και ειχαμε πλεον ολη την ημερα για να δουμε τη πολη με την ησυχια μας .
περπατησαμε σε ομορφα σοκακια , φαγαμε σε γκουρμε εστιατορειο πολυ νοστιμα γιορταζοντας τα γενεθλια της Τουλας και πηγαμε σε κομμωτηριο να γινουμε ...ακομα πιο ομορφες !! Βλεποντας τις τιμες καναμε και τα νυχια μας .
Για τις κυριες που διαβαζουν , λουσιμο στεγνωμα , μανικιουρ , πεντικιουρ 13 ευρω !

Το βραδυ ακουσαμε λιγο απο το λογο ενος πολιτικου για να μην ξεχνιόμαστε
και φαγαμε πολυ νοστιμα σε ενα μαγειρειο με ντοπιους ( 9 ευρω τα 3 ατομα )

παμε τωρα για υπνο , γιατι αυριο εχει πολυ δρομο μεχρι να φτασουμε οδικα στη λιμνη
Τιτικακα .
Εισαστε ετοιμοι για δεκαωρο ταξιδι ;

lia7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελπίζω Βερολίνο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Η αγαπημένη μας Κική στη κεντρική πλατεία του Κούσκο συμμετέχει σε Περουάνικο τηλεοπτικό γκάλοπ. Και με τι θέμα ? Τις εκλογές βέβαια! Ollanta, Ollanta !!!!
100_2546.jpg

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13