• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Περιοχή διαμονής/Οικονομικά ξενοδοχεία στο Παρίσι

paefstra

Member
Τις συγκοινωνίες δεν τις γλιτώνεις στο Παρίσι έτσι κι αλλιώς. Απλά είναι άλλο να κάνεις κάνα 10λεπτο να φτάσεις κάπου κι άλλο κάνα μισάωρο. Άλλο να είσαι δίπλα στο μετρό κι άλλο κάνα χιλιόμετρο μακριά.
Ξερεις ποσες ωρες πρεπει να δουλεψω για 100 ευρω παραπανω καθε μερα ξενοδοχειου ωστε να εξοικονομησω 20 λεπτα επι 2 στη μετακινηση? :D :D :D.
Μια χαρα ειναι σου λεω.
Καρακεντρικα μονο στις πολεις που η ωφελεια 40 λεπτων αντιστοιχει σε 40-60 λεπτα ωρομισθιο, συμφωνα με τον χαρακτηρα μου που δεν θεωρει τα ταξιδια επενδυση.

Last edited:

Joanfairy

Member
Το θέμα είναι ότι όντως εκείνη η περιοχή δεν θυμίζει Παρίσι και κατά τη γνώμη μου για έναν τουρίστα δεν υπάρχει λόγος να κάνει βόλτες εκεί. Γι'αυτό και όταν έγραψα για Παρίσι δεν ασχολήθηκα καθόλου με το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες και γι'αυτό όσο πιο κεντρικά τόσο λιγότερη κούραση. Προφανώς και καταλαβαίνω ότι οι τιμές ξεφεύγουν.

Respect για τη φώτο προφίλ! Ότι καλύτερο!
Καταλαβα! Προς το παρον στα ξεν
Το θέμα είναι ότι όντως εκείνη η περιοχή δεν θυμίζει Παρίσι και κατά τη γνώμη μου για έναν τουρίστα δεν υπάρχει λόγος να κάνει βόλτες εκεί. Γι'αυτό και όταν έγραψα για Παρίσι δεν ασχολήθηκα καθόλου με το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες και γι'αυτό όσο πιο κεντρικά τόσο λιγότερη κούραση. Προφανώς και καταλαβαίνω ότι οι τιμές ξεφεύγουν.

Μεχρι στιγμης αυτα που εχω βρει στη latin quartier δεν ξεφευγουν και παρα πολυ. Αν ειναι να γλιτωσω ταλαιπωρια και ασκοπη μετακινηση πιστευω αξιζει το κατι παραπανω

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Ξερεις ποσες ωρες πρεπει να δουλεψω για 100 ευρω παραπανω καθε μερα ξενοδοχειου ωστε να εξοικονομησω 20 λεπτα επι 2 στη μετακινηση? :D :D :D.
Μια χαρα ειναι σου λεω.
Καρακεντρικα μονο στις πολεις που η ωφελεια 40 λεπτων αντιστοιχει σε 40-60 λεπτα ωρομισθιο, συμφωνα με τον χαρακτηρα μου που δεν θεωρει τα ταξιδια επενδυση.
Συμφωνω γενικα ειδικα αν προκειται να μεινεις αρκετες μερες σε ενα μερος. Για long weekend ομως ας πουμε, προτιμω καπου κεντρικα για να εξοικονομω και χρονο αλλα και για να γουσταρω λιγο παραπανω.
Σε οτι αφορα την συγκεκριμενη προταση που εκανα στην κοπελα, η διαφορα στο συνολο της διαμονης δεν πρεπει να ηταν πανω απο 30-40€. Οποτε πιστευω για μια τετοια διαφορα αξιζει να μεινει καποιος στο quartier latin αντι στο Place d Italie.

paefstra

Member
Συμφωνω γενικα ειδικα αν προκειται να μεινεις αρκετες μερες σε ενα μερος. Για long weekend ομως ας πουμε, προτιμω καπου κεντρικα για να εξοικονομω και χρονο αλλα και για να γουσταρω λιγο παραπανω.
Σε οτι αφορα την συγκεκριμενη προταση που εκανα στην κοπελα, η διαφορα στο συνολο της διαμονης δεν πρεπει να ηταν πανω απο 30-40€. Οποτε πιστευω για μια τετοια διαφορα αξιζει να μεινει καποιος στο quartier latin αντι στο Place d Italie.
Αυγουστο δεν ειναι χαμηλες οι τιμες ειναι στα υψη

Οχι, φιλοι μου. Επενδυση ειναι οι επενδυσεις, οχι ο χρονος 20 λεπτων.
Σε 2 μηνες που εξαργυρωνω κανονικη επενδυση που φερνει καλα λεφτα, θα σας εξηγησω :p

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Αυγουστο δεν ειναι χαμηλες οι τιμες ειναι στα υψη

Οχι, φιλοι μου. Επενδυση ειναι οι επενδυσεις, οχι ο χρονος 20 λεπτων.
Σε 2 μηνες που εξαργυρωνω κανονικη επενδυση που φερνει καλα λεφτα, θα σας εξηγησω :p
Ειπα εγω οτι ειναι επενδυση; Τελος παντων. Ο καθενας κανει κουμαντο στην τσεπη του ετσι κ αλλιως!

paefstra

Member
Ειπα εγω οτι ειναι επενδυση; Τελος παντων. Ο καθενας κανει κουμαντο στην τσεπη του ετσι κ αλλιως!
Φυσικα και οχι, ειπες μονο οτι εξοικονομειται ο χρονος.
Εγω ειπα ξεκαθαρα οτι με 300 εξτρα ευρω μπορω να βγαλω αλλα 300 και να ξαναπαω long weekend στο Παρισι αντι να εξοικονομησω 3×40= 120 λεπτα απο τη μετακινηση. Παντα συμφωνα με τον δικο μου τροπο ζωης.
Ο καθενας οπως βολευεται.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Φυσικα και οχι, ειπες μονο οτι εξοικονομειται ο χρονος.
Εγω ειπα ξεκαθαρα οτι με 300 εξτρα ευρω μπορω να βγαλω αλλα 300 και να ξαναπαω long weekend στο Παρισι αντι να εξοικονομησω 3×40= 120 λεπτα απο τη μετακινηση. Παντα συμφωνα με τον δικο μου τροπο ζωης.
Ο καθενας οπως βολευεται.
Μα το 300€ παραπανω πως προκυπτει; Δεν ειναι παντα 300€ παραπανω. Παιρνεις μια συγκεκριμενη περιπτωση και γενικευεις. Αν μιλαμε για 300€ προφανως κ συμφερει αυτο που λες. Αν μιλαμε πχ. για 50€, αν βαλεις τον εξτρα χρονο, τα πιο ακριβα εισιτηρια μετακινησης (αν υπαρχουν ζωνες) και την πιθανη ταλαιπωρια, μαλλον δεν συμφερει.

paefstra

Member
Μα το 300€ παραπανω πως προκυπτει; Δεν ειναι παντα 300€ παραπανω. Παιρνεις μια συγκεκριμενη περιπτωση και γενικευεις. Αν μιλαμε για 300€ προφανως κ συμφερει αυτο που λες. Αν μιλαμε πχ. για 50€, αν βαλεις τον εξτρα χρονο, τα πιο ακριβα εισιτηρια μετακινησης (αν υπαρχουν ζωνες) και την πιθανη ταλαιπωρια, μαλλον δεν συμφερει.
Δεν γενικευω, απαντησα στον @Señor_Nada και τονισα 2 φορες οτι για Αυγουστο που παμε εμεις, 3αστερο με πληρωμενο πρωινο ειναι 100 τη μερα πανω, αρα 300 ευρω τα 3 βραδια για να εξοικονομησω 40 λεπτα της ωρας ημερησιως. Μετα βρεθηκα να διαβαζω για τις χειμωνιατικες διαφορες των 30 ευρω , δεν καταλαβα καν πως αφου παμε Αυγουστο.

Joanfairy

Member
Δεν γενικευω, απαντησα στον @Señor_Nada και τονισα 2 φορες οτι για Αυγουστο που παμε εμεις, 3αστερο με πληρωμενο πρωινο ειναι 100 τη μερα πανω, αρα 300 ευρω τα 3 βραδια. Μετα βρεθηκα να διαβαζω για τις χειμωνιατικες διαφορες των 30 ευρω , δεν καταλαβα καν πως αφου παμε Αυγουστο.
Επειδη εγω θα παω φλεβαρη και μιλουσαμε για τιμες φεβρουαριου🙂

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Δεν γενικευω, απαντησα στον @Señor_Nada και τονισα 2 φορες οτι για Αυγουστο που παμε εμεις, 3αστερο με πληρωμενο πρωινο ειναι 100 τη μερα πανω, αρα 300 ευρω τα 3 βραδια για να εξοικονομησω 40 λεπτα της ωρας ημερησιως. Μετα βρεθηκα να διαβαζω για τις χειμωνιατικες διαφορες των 30 ευρω , δεν καταλαβα καν πως αφου παμε Αυγουστο.
Ναι γιατι μιλουσα με τη συντροφισσα και νομιζα οτι μιλουσες γενικα. Δεν καταλαβα οτι ειχες κ εσυ συζητηση. Γραψε λαθος. Τοσες διαφορες βρηκες; Εχω που παω μεσα Ιουνη βρηκα αρκετα κεντρικα με 110 - 140€ με πρωινο. Θα μου πεις λιγα; Οχι. Αλλα δεν βρηκα κ αρκετα φθηνοτερα πιο εξω. Κατω απο 95€ δεν επαιζε τιποτα.

paefstra

Member
Μεσα Ιουνη δεν εχουν κλεισει ακομη τα σχολεια στην Ευρωπη. Ο Αυγουστος ειναι ο μηνας διακοπων και ειναι ο χειροτερος μηνας για πτησεις και ξενοδοχεια.
Επισης αναγκαστηκα να βγαλω προγραμμα να ειμαστε πσκ γιατι τις καθημερινες ηταν ακομη πιο ακριβα. Αστα...

Joanfairy

Member
Μεσα Ιουνη δεν εχουν κλεισει ακομη τα σχολεια στην Ευρωπη. Ο Αυγουστος ειναι ο μηνας διακοπων και ειναι ο χειροτερος μηνας για πτησεις και ξενοδοχεια.
Επισης αναγκαστηκα να βγαλω προγραμμα να ειμαστε πσκ γιατι τις καθημερινες ηταν ακομη πιο ακριβα. Αστα...
Φετος τον αυγουστο θα ειναι και οι ολυμπιακοι στο παρισι θα ειναι σιγουρα πιο ακριβα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom