• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η σημαία εκλάπη, δεν υπεστάλη
Πόσες φορές πρέπει να σου πω ότι είσαι ανιστόρητος μέχρι να το πάρεις χαμπάρι;

"Είδαμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει σκοπός. Και τότε ανεβήκαμε επάνω από τα σκαλιά, λύσαμε το συρματόσκοινο και προσπαθήσαμε να την κατεβάσουμε. Αυτή η σημαία είχε τρία μεγάλα σύρματα τα οποία είχαν στρόφιγγες από έξω από το βράχο και κρατάγανε τη σημαία η οποία όταν είχε αέρα, ήταν μια τεράστια σημαία έτρεμε όλος ο ιστός.

Η σημαία λοιπόν κατέβαινε μέχρι το τελευταίο, εκεί στον κόμβο που ήταν τα τρία σύρματα, και από εκεί δεν κατέβαινε. Φτάναμε μέχρι εκεί, σκαρφαλώναμε, την πιάναμε, την τραβάγαμε, τίποτα. Ο μόνος τρόπος για να κατεβεί η σημαία ήταν να ανοίξουν τα τρία σύρματα, όπως είναι στο γαϊτανάκι. Ο μόνος τρόπος λοιπόν ήταν ή θα φεύγαμε και θα την αφήναμε έτσι, ή θα έπρεπε να βγάλουμε τα σύρματα. Και αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό.

Πήγαμε λοιπόν και σιγά, σιγά, κατορθώσαμε και ξεμπλέξαμε τα σύρματα αλλά εν τω μεταξύ είχε περάσει μιάμιση ώρα και είχε περάσει η κυκλοφορία, είχε φτάσει 00.30 η ώρα και στο τέλος κατέβηκε η σημαία, την κόψαμε με ένα μαχαιράκι που είχα εγώ, κόψαμε από ένα κομμάτι από τον αγκυλωτό σταυρό, το βάλαμε στον κόρφο μας και τη μαζέψαμε κι έγινε ένας μπόγος τέτοιος, τον οποίο μπόγο όμως δε μπορούσαμε πλέον να τον πάρουμε μαζί μας που θα φεύγαμε, διότι πώς θα τον παίρναμε μαζί μας; Θα μας βλέπανε. Πού να τον πάμε;
"

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σάντα εδώ
Σαν σήμερα, ο Μ. Γλέζος και ο Α. Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

ANEL

Member
Η σημαία υποστέλλεται το βράδυ σε όλους τους σοβαρούς στρατούς ( αμφιβάλλω αν έχεις πάει βέβαια)
καλά έπαθα σοκ!!!!
βρε μπαγάσα Maltakia δεν πήγες στρατό???
τσ.τσ,τσ..αυτό δεν το περίμενα από σένα..
φτου σου έχεις και παιδί!:bleh:
ΥΓ.βρε,έχουμε ξεφύγει τελείως...είναι επιχειρήματα αυτά??

elefinor,επειδή τα γράφεις ωραία,θα ήθελα σε παρακαλώ τη γνώμη σου στο ερώτημα,γιατί επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος χρόνος για την διεξαγωγή των εκλογών??

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
καλά έπαθα σοκ!!!!
βρε μπαγάσα Maltakia δεν πήγες στρατό???
τσ.τσ,τσ..αυτό δεν το περίμενα από σένα..
φτου σου έχεις και παιδί!:bleh:
ΥΓ.βρε,έχουμε ξεφύγει τελείως...είναι επιχειρήματα αυτά??

elefinor,επειδή τα γράφεις ωραία,θα ήθελα σε παρακαλώ τη γνώμη σου στο ερώτημα,γιατί επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος χρόνος για την διεξαγωγή των εκλογών??
Δεν απανταμε στα ερωτηματα σας. Θα απανταμε σε οτι θελουμε εμεις!:haha:

elefinor

Banned

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Μα εσύ δεν είπες ότι ο Σάντας ήταν σεμνός κλπ κλπ,τώρα τον αμφισβητείς κι αυτόν;
Τη μπούρδα που μας παραθέτεις ποιος την υπογράφει;

Τράβα άνοιξε κανένα βιβλίο να ξεστραβωθείς που όλη σου η γνώση για πολιτική και ιστορία είναι μέσα από φυλλάδες και κίτρινα blog.

Φλομώσαμε στους Κασιδιάρηδες.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς ασχολούμαστε με τη δεκαετία του '40. Ώρες ώρες δεν ξέρω αν είμαστε πιο αστείοι από τη "μονομαχία" Μαΐλη - Κασιδιάρη που παρακολουθήσαμε νωρίτερα.
Σε κάθε περίπτωση, το ότι κάποιος έχει κάνει μια ηρωϊκή πράξη, δεν του χαρίζει το αλάθητο, π.χ. σε οικονομικά θέματα. Στο κάτω κάτω ήρωας είναι, όχι οικονομολόγος. Σύμβολο είναι (αν είναι), όχι πολιτικός.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς ασχολούμαστε με τη δεκαετία του '40. Ώρες ώρες δεν ξέρω αν είμαστε πιο αστείοι από τη "μονομαχία" Μαΐλη - Κασιδιάρη που παρακολουθήσαμε νωρίτερα.
Σε κάθε περίπτωση, το ότι κάποιος έχει κάνει μια ηρωϊκή πράξη, δεν του χαρίζει το αλάθητο, π.χ. σε οικονομικά θέματα. Στο κάτω κάτω ήρωας είναι, όχι οικονομολόγος. Σύμβολο είναι (αν είναι), όχι πολιτικός.
Τι ωραία που το προσπέρασες,μπράβο.
Μετά σας πείραξε το 7%.

elefinor

Banned
Μα εσύ δεν είπες ότι ο Σάντας ήταν σεμνός κλπ κλπ,τώρα τον αμφισβητείς κι αυτόν;
Φυσικά και ήταν σεμνός. Ποτέ δεν επιδίωξε βουλευτιλίκια κάνοντας κωλοτούμπες και παίζοντας το κομμουνιστοπασοκοσυριζαίος, ποτέ δεν επιδίωκε τους προβολείς της δημοσιότητας, ποτέ δεν πήγαινε να κάνει το μάγκα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.Τι έγινε με τη σημαία τότε , μόνο εκείνος ήξερε. Και το πήρε μαζί του. Πάντως οτι δεν επιθυμούσε να πολυμιλάει για το ζήτημα κι είχε ξεκόψει από τον Γλέζο κάτι λέει...
Για τα υπόλοιπα, άσε εμένα με τις φυλλάδες και διάβαζε συνεντεύξεις του Γλέζου στον Ριζοσπάστη.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Τι λες ρε παιδί μου; Ατράνταχτα στοιχεία...Το λένε οι ίδιοι!! Όσα στοιχεία έχουμε για την " υποστολή" προέρχονται από δηλώσεις των ίδιων αρκετούς μήνες μετα το τέλος της Κατοχής.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ: O Γλέζος και το "κατέβασμα" της γερμανικής σημαίας"
Eχω να σου προτείνω να ξεκινας τη μέρα σου με Ρίτσο και Αναγνωστάκη, να συνεχίζεις με Τσιφόρο και το βράδυ διάβασε και λίγο Ραφαηλίδη αν θες να είσαι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ μια φορά στη ζωή σου. Η ιστορία δεν έχει γραφτεί μόνο από ακροδεξιά χέρια.

ΥΓ Θαύμαζα σήμερα δηλώσεις Κασιδιάρη, μου τον θυμίζεις στα τικ.

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Τι λες ρε παιδί μου; Ατράνταχτα στοιχεία...Το λένε οι ίδιοι!! Όσα στοιχεία έχουμε για την " υποστολή" προέρχονται από δηλώσεις των ίδιων αρκετούς μήνες μετα το τέλος της Κατοχής.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ: O Γλέζος και το "κατέβασμα" της γερμανικής σημαίας"
Δηλαδή αν τα πράγματα έχουν έτσι ο Γλέζος, και ο Σιάντας, δεν είναι ... ήρωες απλοί κλέφτες είναι ... :(

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic