στο ίδιο club κι εγώΑντί να πείσετε εμάς τους αναποφάσιστους
καλά τα έχω χάσει με τους πολέμους και γράφω όπου νάναι, καλπάζει το αλτσχάιμερΈχω πληροφορίες πάντως ότι η Νάπολη βγάζει και γαμω τις μπανάνες.
Πολυ σωστα. Ισως, δεν ειμαστε θεοι. Το uss enterprise αναζητει την καλυτερη σε αλλους πλανητες. Ακομα τιποτε.ίσως υπάρχει κάποια καλύτερη
Μετά απο αυτά που έβαλες μπορείς να ψηφίσεις ελεύθερα,δεν υπάρχει κανένα ηθικό δίλημμαΚαλησπέρα στην παρέα!
Νέοπας! Και επιλέγοντας να μην ψηφίσω ως τέτοιος, αλλά και ως Πελοποννήσιος. Την Κρήτη την έχω στην καρδιά μου βέβαια...
Αλλά να προσθέσω στη ζυγαριά από την πλευρά της Πελοποννήσου κάποια λιγότερο προβεβλημένα ίσως σημεία της Αρκαδίας και του -λιγότερο προβεβλημένου σε σχέση με το Μαίναλο- Πάρνωνα:
Το μικρό και όχι τόσο γνωστό, αλλά σύγχρονο και βραβευμένο (πανευρωπαϊκά) Αρχαιολογικό Μουσείο Αλέας Τεγέας:
Home
Το φαράγγι της Λεπίδας:
Την τεχνητή λίμνη Τάκα:
Τον γραφικό Πλάτανο Αρκαδίας με τα άφθονα τρεχούμενα νερά του:
Την Καστάνιτσα:
Τον υδροβιότοπο του Μουστού:
View attachment 351682
Το κάστρο του Παράλιου Άστρους:
View attachment 351684
View attachment 351685
Η... άλλη Μονή Τιμίου Προδρόμου της Αρκαδίας στο Καστρί:
Και λίγο από... βουκολικά τοπία του Πάρνωνα:
View attachment 351683
Και για τέλος το πιο... καλά θαμμένο (στην κυριολεξία):
Η Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού. Πιθανώς το σημαντικότερο μνημείο των ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων στον ελληνικό χώρο, με τα απίστευτα ψηφιδωτά του. Τα οποία αποκαλύφθηκαν γύρω στα δεκαετία του '80, αλλά μετά η ανασκαφή έπεσε σε τέτοια ανυποληψία από την έλλειψη πόρων που... αναγκάστηκαν να τα ξαναθάψουν για να τα προστατέψουν από τις καιρικές συνθήκες! Και ακόμα περιμένουν την ανάδειξή τους. Πρόσφατα επισκέφτηκε το μέρος και η ΠτΔ όταν ήταν για τον εορτασμό της Β' Εθνοσυνέλευσης του Άστρους. Ένα δείγμα από το τι ΔΕΝ μπορεί να δει κανείς πια :
View attachment 351681
Καλώς ήρθες, πολλα υποσχόμενο πρωτο ποστ. Απιστευτα πραγματα με την έπαυλη αν ισχυουν...Καλησπέρα στην παρέα!
Νέοπας! Και επιλέγοντας να μην ψηφίσω ως τέτοιος, αλλά και ως Πελοποννήσιος. Την Κρήτη την έχω στην καρδιά μου βέβαια...
Αλλά να προσθέσω στη ζυγαριά από την πλευρά της Πελοποννήσου κάποια λιγότερο προβεβλημένα ίσως σημεία της Αρκαδίας και του -λιγότερο προβεβλημένου σε σχέση με το Μαίναλο- Πάρνωνα:
Το μικρό και όχι τόσο γνωστό, αλλά σύγχρονο και βραβευμένο (πανευρωπαϊκά) Αρχαιολογικό Μουσείο Αλέας Τεγέας:
Home
Το φαράγγι της Λεπίδας:
Την τεχνητή λίμνη Τάκα:
Τον γραφικό Πλάτανο Αρκαδίας με τα άφθονα τρεχούμενα νερά του:
Την Καστάνιτσα:
Τον υδροβιότοπο του Μουστού:
View attachment 351682
Το κάστρο του Παράλιου Άστρους:
View attachment 351684
View attachment 351685
Η... άλλη Μονή Τιμίου Προδρόμου της Αρκαδίας στο Καστρί:
Και λίγο από... βουκολικά τοπία του Πάρνωνα:
View attachment 351683
Και για τέλος το πιο... καλά θαμμένο (στην κυριολεξία):
Η Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού. Πιθανώς το σημαντικότερο μνημείο των ρωμαϊκών αυτοκρατορικών χρόνων στον ελληνικό χώρο, με τα απίστευτα ψηφιδωτά του. Τα οποία αποκαλύφθηκαν γύρω στα δεκαετία του '80, αλλά μετά η ανασκαφή έπεσε σε τέτοια ανυποληψία από την έλλειψη πόρων που... αναγκάστηκαν να τα ξαναθάψουν για να τα προστατέψουν από τις καιρικές συνθήκες! Και ακόμα περιμένουν την ανάδειξή τους. Πρόσφατα επισκέφτηκε το μέρος και η ΠτΔ όταν ήταν για τον εορτασμό της Β' Εθνοσυνέλευσης του Άστρους. Ένα δείγμα από το τι ΔΕΝ μπορεί να δει κανείς πια :
View attachment 351681