• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πελοπόννησος vs Κρήτη

Πελοπόννησος vs Κρήτη

• Total voters
    139

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κοιτα κ το χωριο μου εχει 2 ρωμαικες βιλες κ ρωμαικο λιμανι κ μυκηναικα τειχη κ δεν το ξερει κανεις.
Είναι σαν τη Γόρτυνα και την Απτέρα; Άσε να μαντέψω δεν τις επισκέφτηκες καν αυτές και τις εξίσωσες με τις πέτρες του χωριού σου, TYN.

Ολη η χωρα ειναι γεματη αρχαια κ ιδιως η πελοποννησος με τεραστια ιστορια κ αρχαιολογικους χωρους μοναδικους στη χωρα
Όπως και η Κρήτη δηλαδή. Βασικά αμφιβάλλω αν υπάρχει περιφέρεια στη χώρα που θα της έβαζα κάτω από 8.

αστειοτητα να γινονται συγκρισεις με αλλες περιφερειες. Αν η πελοποννησος παιρνει 10 η κρητη 5.
Σωστά, με Κνωσσό, Φαιστό κλπ θα πάρει 5, όσο βάζω ξέρω γω στη βόρεια Ταϊλάνδη. Άιντε άιντεεεε.
Απο την αλλη δεν ξερω κανενα που να αυτοπροσδιοριζεται "πελοποννησιος" γιατι η πελοποννησος ειναι η ελλαδα
Δεν είναι. Η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από την Πελοπόννησο κι ένα από τα πράγματα που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι έχει πολύ ιδιαίτερα μέρη. Όπως η Κρήτη. Deal with it.

κ δεν υπαρχει καμμια συγκριση με ενα νησι οπως η κρητη, απο τα καλυτερα κ ωραιοτερα της χωρας βεβαιως.
Αν δεν υπάρχει καμία σύγκριση καν... γιατί γράφει 42-40 το ταμπλό, οέο; Αν δεν υπήρχε καμία σύγκριση θα έπρεπε να είναι 80-2... Μα τόσο λάθος είναι όλοι, περίεργα πράγματα.

Λες η unesco με 5/18 μνημεια της χωρας να μην μετραει?
Ναι, δεν είναι κριτήριο. Είναι ας πούμε στη λίστα της UNESCO η Μονή Οσίου Λουκά και δεν είναι το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη, δεν είναι η Κνωσσός.

Βασικα το σκάνδαλο είναι να συγκρίνεται η Αρχαία Ολυμπία, η Επιδαυρος κτλ με ρωμαϊκά του συρμού που τέτοια έχει από το γιβραλταρ μέχρι το Ιράκ.
Mόνο που δε συγκρίθηκαν με αυτά. Με αυτά συγκρίθηκαν τα δευτερεύοντα της Πελοποννήσου. Η δε Γόρτυνα ήταν πρωτεύουσα Κρήτης και Λιβύης για 800 χρόνια κι από τις σημαντικότερες πόλεις της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με 300.000 κατοίκους, αν είναι έτσι "ο συρμός" γιατί δεν έχει κάτι αντίστοιχο η Πελοπόννησος (κάτι ανακατασκευασμένα στην Πάτρα), ούτε για το συρμό δεν κάνει η Πελοπόννησος; Μην την υποβιβάζετε τόσο... Στο μεταξύ μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ αρχαιολογικό χώρο που θες μια μέρα να τριγυρίζεις (νομίζω μόνο η Νικόπολη είναι μεγαλύτερη, άλλος υποτιμημένος αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα) , η Μεγάλη Επιγραφή είναι κάτι συγκλονιστικό, δεν ξέρω καν αν έχει κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη (όχι...στην Πελοπόννησο!), δυστυχώς το νέο μουσείο που ετοιμάζεται εκεί δεν ήταν έτοιμο πέρυσι το καλοκαίρι που πήγα αλλά από αυτά που είδα θα είναι κανόνι κι ίσως βοηθήσει να αποκτήσει ο χώρος τη θέση που του αξίζει και μπράβο στις αρχές που θα μεταφέρουν τα ευρήματα από το Ηράκλειο, προσωπικά αυτή η αποκέντρωση των μουσείων μου αρέσει.

Ο θολωτός τάφος που κυνηγούσατε στις ελιές ήταν μήπως στο Μάλεμε? στην πραγματικότητα είναι χαμένος μέσα στις βίλλες,
Όχι, μιλάω για ελαιώνα κανονικότατο και μάλιστα δίπλα σε όμορφο χωριό (σπάνιο πράγμα στην Κρήτη), χωρίς σηματοδότηση ο αρχαιολογικός χώρος, χιλιάδες ελιές, ανεβαίνεις ένα λόφο (πάλι με ελιές) κι είσαι μόνος σου με τα αρχαία , στο Μάλεμε δεν έχει καμία περιπέτεια, είναι καλή η σήμανση κι υπάρχει κανονικότατο πλακόστρωτο μονοπάτι.

Αλλά αν πραγματικά θέλεις να γράψεις μια ωραία ιστορία από εκείνες που μας είχες συνηθίσει, μάλλον θα πρέπει να επισκεφτείς τους θολωτούς τάφους της Ηλείας και της Μεσσηνίας
Γενικά ιστορίες για την Ελλάδα δε γράφω, αλλά αν μιλάς για τους θολωτούς στην Αγία Τρίαδα της Ηλείας (πριν το ψάξω νόμιζα ότι ήταν Αχαϊα), ναι έχω πάει. Μιλώντας βέβαια για τάφους και Αγίες Τριάδες, η ομώνυμη της Κρήτης δεν παίζεται, η σαρκοφάγος της είναι τοπ-5 εκθεμάτων του μουσείου Ηρακλείου.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, ντρέπομαι να σας πω πως δεν έχω πάει καν στην αρχαία Μεσσήνη και μου λείπει και η Πύλος και τα πέριξ. Αλλά για να επιστρέψω στα της βαθμολογίας, η Πελοπόννησος δε γίνεται να πάρει πάνω από 10 γιατί δεν υπάρχει ανώτερη βαθμολογία, η δε Κρήτη με τέτοιο αρχαιολογικό πλούτο δεν παίρνει κάτω από 9, δε γίνεται. Αν κάποιος θέλει να της βάλει 5 λες και μετά βίας πιάνει τη βάση, ε ας της βάλει.

Last edited:

GTS

Member
Είναι σαν τη Γόρτυνα και την Απτέρα; Άσε να μαντέψω δεν τις επισκέφτηκες καν αυτές και τις εξίσωσες με τις πέτρες του χωριού σου, TYN.

Όπως και η Κρήτη δηλαδή. Βασικά αμφιβάλλω αν υπάρχει περιφέρεια στη χώρα που θα της έβαζα κάτω από 8.

Σωστά, με Κνωσσό, Φαιστό κλπ θα πάρει 5, όσο βάζω ξέρω γω στη βόρεια Ταϊλάνδη. Άιντε άιντεεεε.

Δεν είναι. Η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από την Πελοπόννησο κι ένα από τα πράγματα που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι έχει πολύ ιδιαίτερα μέρη. Όπως η Κρήτη. Deal with it.

Αν δεν υπάρχει καμία σύγκριση καν... γιατί γράφει 42-40 το ταμπλό, οέο; Αν δεν υπήρχε καμία σύγκριση θα έπρεπε να είναι 80-2... Μα τόσο λάθος είναι όλοι, περίεργα πράγματα.

Ναι, δεν είναι κριτήριο. Είναι ας πούμε στη λίστα της UNESCO η Μονή Οσίου Λουκά και δεν είναι το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη, δεν είναι η Κνωσσός.

Mόνο που δε συγκρίθηκαν με αυτά. Με αυτά συγκρίθηκαν τα δευτερεύοντα της Πελοποννήσου. Η δε Γόρτυνα ήταν πρωτεύουσα Κρήτης και Λιβύης για 800 χρόνια κι από τις σημαντικότερες πόλεις της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με 300.000 κατοίκους, αν είναι έτσι "ο συρμός" γιατί δεν έχει κάτι αντίστοιχο η Πελοπόννησος (κάτι ανακατασκευασμένα στην Πάτρα), ούτε για το συρμό δεν κάνει η Πελοπόννησος; Μην την υποβιβάζετε τόσο... Στο μεταξύ μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ αρχαιολογικό χώρο που θες μια μέρα να τριγυρίζεις (νομίζω μόνο η Νικόπολη είναι μεγαλύτερη, άλλος υποτιμημένος αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα) , η Μεγάλη Επιγραφή είναι κάτι συγκλονιστικό, δεν ξέρω καν αν έχει κάτι αντίστοιχο στην Ευρώπη (όχι...στην Πελοπόννησο!), δυστυχώς το νέο μουσείο που ετοιμάζεται εκεί δεν ήταν έτοιμο πέρυσι το καλοκαίρι που πήγα αλλά από αυτά που είδα θα είναι κανόνι κι ίσως βοηθήσει να αποκτήσει ο χώρος τη θέση που του αξίζει και μπράβο στις αρχές που θα μεταφέρουν τα ευρήματα από το Ηράκλειο, προσωπικά αυτή η αποκέντρωση των μουσείων μου αρέσει.

Όχι, μιλάω για ελαιώνα κανονικότατο και μάλιστα δίπλα σε όμορφο χωριό (σπάνιο πράγμα στην Κρήτη), χωρίς σηματοδότηση ο αρχαιολογικός χώρος, χιλιάδες ελιές, ανεβαίνεις ένα λόφο (πάλι με ελιές) κι είσαι μόνος σου με τα αρχαία , στο Μάλεμε δεν έχει καμία περιπέτεια, είναι καλή η σήμανση κι υπάρχει κανονικότατο πλακόστρωτο μονοπάτι.

Γενικά ιστορίες για την Ελλάδα δε γράφω, αλλά αν μιλάς για τους θολωτούς στην Αγία Τρίαδα της Ηλείας (πριν το ψάξω νόμιζα ότι ήταν Αχαϊα), ναι έχω πάει. Μιλώντας βέβαια για τάφους και Αγίες Τριάδες, η ομώνυμη της Κρήτης δεν παίζεται, η σαρκοφάγος της είναι τοπ-5 εκθεμάτων του μουσείου Ηρακλείου.

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, ντρέπομαι να σας πω πως δεν έχω πάει καν στην αρχαία Μεσσήνη και μου λείπει και η Πύλος και τα πέριξ. Αλλά για να επιστρέψω στα της βαθμολογίας, η Πελοπόννησος δε γίνεται να πάρει πάνω από 10 γιατί δεν υπάρχει ανώτερη βαθμολογία, η δε Κρήτη με τέτοιο αρχαιολογικό πλούτο δεν παίρνει κάτω από 9, δε γίνεται. Αν κάποιος θέλει να της βάλει 5 λες και μετά βίας πιάνει τη βάση, ε ας της βάλει.
Κανόνισε να πάμε αρχαία Μεσσηνη τότε τώρα που είσαι ακόμα εδώ, έχω ακούσει διθυραμβικά σχόλια.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κανόνισε να πάμε αρχαία Μεσσηνη τότε τώρα που είσαι ακόμα εδώ, έχω ακούσει διθυραμβικά σχόλια.
Ε άμα είναι έτσι να πάμε και στην Πύλο που την έχω άχτι.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Αλλά οκ το Αίγιο είναι όπως είναι, πες μας όμως και για όλες μα όλες τις πόλεις της Κρήτης πλην Χανίων και Ρεθύμνου, όπου δεσπόζει η ασχημότερη πόλη της Ελλάδας το Ηράκλειο
Patra has entered the chat..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Είναι σαν τη Γόρτυνα και την Απτέρα; Άσε να μαντέψω δεν τις επισκέφτηκες καν αυτές και τις εξίσωσες με τις πέτρες του χωριού σου,
2.Όπως και η Κρήτη δηλαδή. Βασικά αμφιβάλλω αν υπάρχει περιφέρεια στη χώρα που θα της έβαζα κάτω από 8.
3.Δεν είναι. Η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από την Πελοπόννησο κι ένα από τα πράγματα που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι έχει πολύ ιδιαίτερα μέρη. Όπως η Κρήτη. Deal with it.
4.Ναι, δεν είναι κριτήριο. Είναι ας πούμε στη λίστα της UNESCO η Μονή Οσίου Λουκά και δεν είναι το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη, δεν είναι η Κνωσσός.
1. Δεν εξισωσα τπτ, ειπα οτι η ελλαδα εχει αρχαια. Επιδαυρο, Ολυμπια κλπ κλπ ομως οχι.
2. Δικη σου η βαθμολογια κ τα νουμερα που βαζεις μονος αυθαιρετα οπου θες, στις ταυλανδες κ κρητες του κοσμου. Ημουν επιεικης οταν ειπα οτι αξιζει τη μιση βαθμολογια της πελοποννησου οσον αφορα την "αρχαιολογια".
3. Δεν παρακολουθησες τα προηγουμενα ποστ. Δεν εννοω γεωγραφικα, οποιος θελει να δει τι ειναι η ελλαδα παει πελοποννησο, οποιος θελει τοπ παραλιες, διασκεδαση ξερω γω κ συμπληρωματικα μερικα αξιοθεατα για τις διακοπες του παει κρητη. Τοσο απλα.
4. Εχω μια αμυδρη υποψια οτι ο πλανητης δινει περισσοτερο βαση στα κριτηρια unesco παρα σε αυτα του χ γιωργου.

paefstra

Member
Το μισο αρχαιελληνικο θεατρο αυτο που ξερει ολη η ανθρωποτητα ντε, ειναι εργα του "Κυκλου των Ατρειδων". Τετοιας λαμψης ηταν ο μυθος του Μυκηναικου πολιτισμου.
Ε πειτε για τη σημασια της Κρητης και τι αποτυπωμα αφησε ο Μινωικος στον παγκοσμιο πολιτισμο.

chrisbd

Member
Ρίχτε πράμα και φωτο.. αντε θα ξανακανουμε μου φαινεται μετα απο χρονια τουρ και στα 2 μερη.. Για Κρητη ετοιμάζομαι εδω και καιρό αλλά θελω πάνω απο 10 μερες.. Πελλοπόνησο με 3-4 5ημερα κάτι θα ξαναδούμε πάλι.. το ένα εγινε πέρσι με Ναύπλιο, Μυκήνες, Τολό, Επίδαυρο, Σπέτσες, Υδρα, Πόρτο Χέλι, Κόρινθο, Ισθμός..

Borealis

Member
Το μισο αρχαιελληνικο θεατρο αυτο που ξερει ολη η ανθρωποτητα ντε, ειναι εργα του "Κυκλου των Ατρειδων". Τετοιας λαμψης ηταν ο μυθος του Μυκηναικου πολιτισμου.
Ε πειτε για τη σημασια της Κρητης και τι αποτυπωμα αφησε ο Μινωικος στον παγκοσμιο πολιτισμο.
Τις μπαλοθιές και την οικογένεια του γρουσούζη, ποιος τόπος έχει αφήσει τέτοια κληρονομιά?

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom