Πελοπόννησος: καλύτερες πόλεις - περιοχές

paefstra

Member
Επίσης να πω ότι αν κάποιος έχει εικόνα και για άλλες πόλεις πιο μικρές, ας γράψει. Εγώ στις πιο πολλές δεν έχω πάει.
Για μονιμη εγκατασταση ειναι καπως παρακινδυνευμενο να αποφασιζεις ετσι απο γνωμες αγνωστων
Εχω μεινει και Πυργο Ηλειας για σχεδον 1 χρονο. Μονο για φυσιολατρες, τιποτε αλλο.

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Αν θες, πες μου μερικές παραπάνω πληροφορίες ειδικά για αυρό που λες ότι είναι καλύτερα για οικογένεια. Με ενδιαφέρει πολύ.
Επίπεδη, με αρκετά μεγάλα πεζοδρόμια (πχ για καρότσι ή ποδήλατο), με πολλά πάρκα και ανοικτούς χώρους για παιχνίδι, με καλή παραλία εύκολα προσβάσιμη σχεδόν στο κέντρο και οικονομική σε σχέση με άλλες πολύ πιο τουριστικοποιημένες πόλεις. Επίσης το κλίμα της ευνοεί γενικά υπαίθριες δραστηριότητες.

vasilis.gkik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο Γυρος του Κοσμου
Προσωπικα αν και δεν εχω γυρισει ολη την Πελοποννησο, θα ελεγα οτι υπαρχουν επιλογες αναλογα την ηλικια, και τις προτιμησεις του καθενος.
Πατρα εχει τα παντα καθως ειναι μια μεγαλη πολη, αν βεβαια θες ησυχια μπορεις να μεινεις και λιγο πιο εξω και να τα εχεις ολα διπλα σου.

Εμενα προσωπικα μαρεσει παρα πολυ και το Ναυπλιο και θα το προτιμουσα απο την Καλαματα.
Επισης ειναι και σε πολυ κοντινη αποσταση απο την Αθηνα για οτιδηποτε αλλο χρειαζεσαι.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλαμάτα πιο ασφαλής, πιο ανθρώπινη, πιο "βγες να παίξεις" πόλη, εχω δυο φιλικά ζευγάρια που μετακόμισαν εκεί για να μεγαλώσουν παιδιά, το ένα έφυγε από την Πάτρα. Επίσης ζει ο κολλητός μου πια διότι ερωτεύτηκε Καλαματιανή και την προτιμα ως ποιότητα ζωής (είχε σπουδάσει Πάτρα). Φαντάζομαι θα πας να ρίξεις μια ματιά στις πόλεις και μόνη σου, αλλιώς τις βλέπεις από το πρίσμα του επισκεπτη κι αλλιώς ως πιθανός κάτοικος.

varioAthens

Member
Καλαμάτα πιο ασφαλής, πιο ανθρώπινη, πιο "βγες να παίξεις" πόλη, εχω δυο φιλικά ζευγάρια που μετακόμισαν εκεί για να μεγαλώσουν παιδιά, το ένα έφυγε από την Πάτρα. Επίσης ζει ο κολλητός μου πια διότι ερωτεύτηκε Καλαματιανή και την προτιμα ως ποιότητα ζωής (είχε σπουδάσει Πάτρα). Φαντάζομαι θα πας να ρίξεις μια ματιά στις πόλεις και μόνη σου, αλλιώς τις βλέπεις από το πρίσμα του επισκεπτη κι αλλιώς ως πιθανός κάτοικος.
Παντως απο ανθρωπους και πατρινοι και καλαματιανοι παρτον εναν και χτυπα τον αλλον :bleh: ... ομιλω απο τη θεση εχουσας πατρινη καταγωγη...

vasilis.gkik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο Γυρος του Κοσμου
Σαν ομορφιά ανάμεσα σε Πάτρα κ Καλαμάτα θα έλεγα Καλαμάτα..είναι και νοτιότερα...περισσότερος ήλιος και ζεστή...
Επίσης έχει αρκετές επιλογές εκεί κοντά...
Αλλά και πάλι είμαι της Θάλασσας για αυτό τα λέω αυτά...
Σαν πόλεις θεωρώ η Καλαμάτα είναι πολύ πιο ήσυχη...

barkour

Member
Παντως απο ανθρωπους και πατρινοι και καλαματιανοι παρτον εναν και χτυπα τον αλλον :bleh: ... ομιλω απο τη θεση εχουσας πατρινη καταγωγη...
Ο καλυτερος εχει σκοτωσει τη μανα του ...αν και μεσσηνιος :haha:

annoula

Member
Χαχαχα! Γελάω με τα σχόλια για τον κόσμο! Σας ευχαριστώ όλους πολύ...Νομίζω και ο δρόμος Καλαμάτα - Αθήνα είναι καλύτερος απ' το Πάτρα - Αθήνα, σωστά? Στην Πάτρα έχω πάει περίοδο καρναβαλιού, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Προσωπικά δεν εχω πρόβλημα και με τις μικρές πόλεις π.χ. Σπάρτη αν τριγύρω υπάρχουν όμορφα μέρη, μ αρέσει η ηρεμία. Έχετε εικόνα από Σπάρτη? Μεταξύ Σπάρτης και Καλαματας?

varioAthens

Member
Χαχαχα! Γελάω με τα σχόλια για τον κόσμο! Σας ευχαριστώ όλους πολύ...Νομίζω και ο δρόμος Καλαμάτα - Αθήνα είναι καλύτερος απ' το Πάτρα - Αθήνα, σωστά? Στην Πάτρα έχω πάει περίοδο καρναβαλιού, δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε. Προσωπικά δεν εχω πρόβλημα και με τις μικρές πόλεις π.χ. Σπάρτη αν τριγύρω υπάρχουν όμορφα μέρη, μ αρέσει η ηρεμία. Έχετε εικόνα από Σπάρτη? Μεταξύ Σπάρτης και Καλαματας?
Καλαματα αβλεπτί... ή Ναυπλιο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.902
Μέλη
39.602
Νεότερο μέλος
Suitcase 🧳

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα