taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Τη μια τα παραλές, την άλλη υποβαθμίζεις το πρόβλημα. Defense το βράδυ είναι τόσο έρημα που είναι επικίνδυνα. Δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές έχω πέσει σε παρέες μεθυσμένων και σε πρεζόνια, όταν κυκλοφορούσα βράδυ εκεί.Defense ειναι λιγο νεκρα το βραδι αλλα συγκοινωνιακα ειναι ΟΚ (απλα αν εχεις καρτα για 1-2 ζωνες δεν μπορεις να παρεις RER).
Αντίθετα, το όποιο πρόβλημα γύρω από το Gare de Lyon είναι ανεπαίσθητο, θα έμενα άνετα εκεί (και το έχω κάνει). Αν αποφεύγεις την Place Henri Frenay (που θα την αποφύγεις) δεν υπάρχει πρόβλημα. Και είσαι και δίπλα στην Promenade Plantee και το Viaduc des Artes...
Συγκοινωνιακά, το Passy είναι δράμα. Μία γραμμή μετρό, κι αυτή για κλάματα. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι καν Passy εκεί... η Porte de St Cloud είναι γύρω στα 3 Km από το Passy. Αν θες να είσαι κοντά στο γήπεδο της Paris St Germain για κάποιο λόγο, ή στο Roland Garros, πήγαινε. Για επίσκεψη στην πόλη, η επιλογή είναι τραγική, χειρότερη κι από το Cachan που έκλεισε ένας άλλος...Το Passy ειναι η πιο αριστοκρατικη περιοχη του Παρισιου (αν εξαιρεσουμε το προαστιο του Neuilly sur Seine). Και επισης οχι ιδιαιτερα ζωντανη μερα και νυχτα. Συγκοινωνιακα πανω κατω τα ιδια με Defense (ισως λιγο χειροτερα).
Αναμεσα στα δυο θα διαλεγα Passy αλλα δυσκολα θα εμενα κι εκει.
Γενικά, όταν στο Παρίσι ακούς μια περιοχή να λέγεται "Porte ...", απέφυγε την. Σημαίνει ότι είναι ακριβώς πάνω στο όριο της πόλης του Παρισιού (κάαααααποτε που υπήρχαν τείχη γύρω από την πόλη, ήταν μια από τις εξόδους, εξ' ού και το όνομα Porte).
Συμπέραμα: Κανένα από τα 2, αλλά ανάμεσα στα δυο μείνε Defense και πρόσεχε.