Πανοραμική θέα

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το πιο δημοφιλές και πιο "και η κουτσή Μαρία έβγαλε φώτο εδώ" σημείο του Πουκέτ είναι το Karon viewpoint.

Το Ταυλανδέζικο όνομά του είναι Kho Sam Haad που σημαίνει ο λόφος των τριών παραλιών και πράγματι, από την κορυφή του λόφου έχεις θέα προς τις τρεις παραλίες. Η πιο κοντινή και μικρότερη είναι η Kata Noi, δίπλα η Kata με το νησάκι Koh Poo στα ανοιχτά και τέλος η Karon.

Ακριβώς από κάτω υπάρχει το Heaven rooftop restaurant όπου απολαμβάνεις την ίδια θέα με φαγητό και ποτό..ιδανικό για το ηλιοβασίλεμα.

Larioxa76

New Member
Σε καθε μου ταξίδι, μου αρέσει πολύ, να επισκέπτομαι πάντα και ένα σημείο στο οποιο εχει πανοραμική θέα.
Ποια ειναι τα δικά σας αγαπημένα τέτοια αγαπημένα σημεία;
Στο Παρίσι για παράδειγμα αυτο που με ενθουσιασε ηταν η εκκλησία της Βασιλικης Σακρ Κερ στο λοφο της Μονμάρτης.
Στη Βαρκελώνη για παράδειγμα ο λοφος του Ντιμπιντάμπο.
Στο Βερολίνο ο πύργος τηλεποικοινωνιών στο Alexanderplatz!
Ζαγοροχώρια -Κουκούλι

Attachments

Last edited by a moderator:

gelf

Member
Ωραίο θέμα. Δεν το είχα δει.
Ας ξεκινήσω κι εγώ με την Ozujsko πάνω από το Split. Πανοραμική εικόνα ή κάνω λάθος;
Πάντως σε πρώτο πλάνο είναι η μπίρα, το ανάκτορο του Διοκλητιανού διακρίνεται λίγο. Κι ας είναι ο μόνος Ρωμαίος αυτοκράτορας που πέθανε από φυσικό θάνατο. Προφανώς επειδή αποσύρθηκε έγκαιρα από τη Ρώμη, παραιτήθηκε και έζησε τα υπόλοιπα χρόνια του στο Σπλιτ.
1.JPG

Και τώρα ας σοβαρευτούμε.

Οι στέγες του Παρισιού, από το ξενοδοχείο μου.
3.JPG

Μανχάταν. από το Top of the Rock. Η φωτογραφία προς Βορρά (Σέντραλ παρκ).
3a.JPG

Ρίο ντε Τζανέιρο. Από το Corcovado.
2.JPG

Μπέργκεν
. Από τον λόφο Floyen
ΜΠΕΡΓΚΕΝ.JPG

Σαγκάη
. Από τα παράθυρα του δωματίου μου στο ξενοδοχείο, ήταν απρόσκοπτη η θέα προς το Bund, προς τον ποταμό Χουανγκπού, προς τα αποικιακά κτίρια και απέναντι από το ποτάμι προς τον πύργο της τηλεόρασης και προς τους ουρανοξύστες του Πουτόνγκ.
141.JPG

Η Χαϊδελβέργη από το δρόμο των φιλοσόφων.
ROAD TRIP 215.JPG

Ιερουσαλήμ. Κάθε κατεύθυνση και διαφορετικός πολιτισμός.
ΙΣΡΑΗΛ 2014 110.JPG

Ντουμπρόβνικ. Από το λόφο Srd.
ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ.JPG

Κύθνος
.
Κάτι από Ελλάδα.
ΚΥΘΝΟΣ.jpg

Last edited:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Στα σύνορα Μπελίζ-Γουατεμάλα, και συγκεκριμένα στο χωριό San Jose Succotz βρίσκεται το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της περιοχής και ωραιότατο σημείο για πανοραμική θέα, τα ερείπια του Xunantunich.

Ανεβαίνοντας τη μεγάλη πυραμίδα, η θέα από 40 μέτρα ύψος κόβει την ανάσα.

Μπροστά απλώνεται η καταπράσινη κοιλάδα Cayo του Μπελίζ ,να κόβεται στα δυο από το ποτάμι και πίσω η πυκνή ζούγκλα της Γουατεμάλα.

Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού και άνθρωποι και ένα-ένα όχημα περνάνε απέναντι πάνω σε χειροκίνητη με μανιβέλα σχεδία. Η απουσία τουριστών, τουλάχιστον όταν πήγα εγώ, έκανε το χώρο και τη θέα ακόμα πιο εντυπωσιακά!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Στα σύνορα Μπελίζ-Γουατεμάλα, και συγκεκριμένα στο χωριό San Jose Succotz βρίσκεται το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της περιοχής και ωραιότατο σημείο για πανοραμική θέα, τα ερείπια του Xunantunich.

Ανεβαίνοντας τη μεγάλη πυραμίδα, η θέα από 40 μέτρα ύψος κόβει την ανάσα.

Μπροστά απλώνεται η καταπράσινη κοιλάδα Cayo του Μπελίζ ,να κόβεται στα δυο από το ποτάμι και πίσω η πυκνή ζούγκλα της Γουατεμάλα.

Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού και άνθρωποι και ένα-ένα όχημα περνάνε απέναντι πάνω σε χειροκίνητη με μανιβέλα σχεδία. Η απουσία τουριστών, τουλάχιστον όταν πήγα εγώ, έκανε το χώρο και τη θέα ακόμα πιο εντυπωσιακά!
Είθισται όταν οι φωτογραφίες που ανεβάζουμε δεν είναι δικές μας, να το διευκρινίζουμε. Ειδικά σε τέτοιο θέμα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom