Χωρίς να θέλω να σπαμάρω την ιστορία, δεν μπορώ να αφήσω αναπάντητο το μήνυμά σου. Τα ταξίδια δεν υφίστανται μόνο όταν δεν σε ενδιαφέρουν να τα κάνεις. Μπορεί λόγω της κατάστασης να μην μπορούμε ή να μην τολμάμε να κάνουμε κάποιο ταξίδι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μειώνουμε την αξία αυτού που κάποιος έκανε ή θα επιθυμούσε να κάνει. Εξάλλου, το συγκεκριμένο, ακριβώς λόγω των ιδιαιτεροτήτων του, δεν είναι απλώς ένα ταξίδι, αλλά μία εμπειρία ζωής! (Τα λοιπά σχόλια, τα αφήνω ασχολίαστα)Λόγω της δουλειάς μου έχω συναναστραφεί με δεκάδες ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας και μπορώ να πω ότι οι πακιστανοί είναι ότι χειροτερο υπάρχει by far.Απορώ με όλους με όλους αυτούς(και κυρίως αυτές) που ζηλεύουν το συγκεκριμένο ταξίδι...Αν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος στόχος (βλ. ιστορικοί αρχαιλογικοί λόγοι) το εν λόγω ταξίδι απλά δεν υφίσταται.
Άλλο η περιπέτεια, άλλο η διαφορέτικότητα των πολιτισμών , που σε εξιτάρει να την εξερευνήσεις και άλλο η βουτιά στην αθλιότητα και στον μπινεδισμό των πακιστανών.