peter75rhodes
Banned
- Επόμενο Ταξίδι
- GWT/BGY/BRA/AMS/MAD/CRL
- Ταξίδι-Όνειρο
- Island/Grönland
Αυτά τα παλιά κτίρια που αναφέρεις δεν είναι παρά οι Hackesche Höfe, οι 9 αυλές με εμπορικά καταστήματα που κάθε μία έχει τη δική της ιστορία!Hackescher Markt λέγεται η στάση του Μετρό, είναι πολύ ωραία και τα κτίρια και τα εστιατόρια(έχει ένα φοβερό ισπανικό κάτω ακριβώς από τη στάση τρένου, περνάει το τρένο από μια γέφυρα ψηλά και ακριβώς από κάτω έχει μαγαζια, επίσης έχει κι ένα άλλο Ιταλικό πολύ καλό κάπου εκεί απέναντι), εμείς κάθε βράδυ σχεδόν εκεί πηγαίναμε για φαγητό-ποτό κτλ..
έχει στην περιοχή κάποια παλιά κτίρια που δεν είχαν καταστραφεί από το βοβαρδισμό, είναι σαν πολυκατοικίες με εσωτερικές αυλές πολύ όμορφες.. επίσης έχει κάτι ψαγμένα μαγαζιά για ρουχα-παπούτσια-τσάντες με πολύ ιδιαίτερα πράγματα!!
στο ζωολογικό κήπο δεν θα σου πρότινα προσωπικά να πας εκτός κι αν ταξιδεύεις με παιδιά.. το νησί των μουσείων είναι όμορφο, τώρα επειδή εγώ δεν είμαι πολύ των μουσείων δεν είμαι η κατάλληλη να σου δώσω συμβουλές.
Τέλος μιας και θα πας ακριβώς πριν τα χριστούγεννα εννοείται ότι θα πας σε όποια χριστουγεννιάτικη αγορά βρεθεί μπροστά σου!(weihnachtsmarkt) η καλύτερη όταν είχα πάει ήταν μια που θα ψαξω να βρω πως την έλεγαν διότι έχουμε και μια μικρή αμνησία...
Για τους λάτρεις του λουλουδιού έχω να προτείνω τους Κήπους του Κόσμου στο Ανατολικό Βερολίνο: Gärten der Welt
Θα ενθουσιαστείτε με τόσα άνθη από όλο τον κόσμο.
Τέλος, για το φαγητό, νομίζω πως τα ιταλικά και ισπανικά κάτω από το Hochbahn στο Hackescher Markt δε λένε και κάτισε σύγκριση με τα γερμανικά εστιατόρια στο Nikolaiviertel!
Last edited by a moderator: