• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πάρτε..τους κάμπους και τα βουνα.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Παίδες πήρατε χαμπάρι ότι βρισκόμαστε στη μέση της Άνοιξης; Η καλύτερη εποχή του έτους.
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Καιρός κατάληλος για ημερήσιες ή διήμερες εκδρομές. Πάρτε το ΙΧ σας, φύγετε από το μπετόν (όσοι βρίσκεστε), και τραβήξτε για τους κάμπους τα βουνα, τις ρεματιές, τα φαράγια. Η φύση είναι γεμάτη χρώματα κι΄αρώματα. Αφήστε το ΙΧ σε ασφαλές μέρος, και ξεκινηστε μια πορεία 4-5 ώρες. Αφήστε ελεύθερα τα παιδιά να παίξουν να φωνάξουν να τραγουδήσουν να γνωρίσουν τα λουλούδια της φύσης. Θα βρείτε και τα χορταράκια σας, και όσοι δεν τα γνωρίζουν ας περιοριστούν στα μάραθα και τα σπαράγια. Να κάνετε τα μάραθα με σουπιές, γιαχνί με πατάτες, με κουκιά και αγκινάρες, με χοχλιούς, να τα βράσετε και να τα καταψύξετε να έχετε και το καλοκαίρι (ξέχασα άλλο νοικοκυρές μου;). Κι΄αν περάσετε δίπλα από κανένα λαχανόκηπο, αγοράστε τη σαλάτα της εβδομάδας. Αγριολούλουδα για τα ανθοδοχεία σας, φασκόμηλο και μαλοτήρα να ξεράνετε στο ήλιο. Έχει πολλά να μας προφέρει η φύση. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα περπατήσετε και θα πάρτε καθαρό αέρα. Καλές ημερήσιες εκδρομές κάνουν κάθε Κυριακή και οι οπειβατικοί σύλλογοι που βρίσκονται σε κάθε πόλη. Απευθύνονται σε όλους, άσχετα αν είναι ή δεν είναι μέλη. Η πορείες τους είναι από 5-8 ώρες ανάλογα με το πρόγραμμα. Δεν χρειάζεται να είσαι έμπειρος πεζοπόρος, γίνονται αρκετές στάσεις για ξεκούσαση και καταμέτρηση. Στο τέλος της διαδρομής περιμένη το πούλμαν για την επιστροφή. Είναι μια εκδρομή που δεν μπορεί να γίνει με ΙΧ, και πάνε σε μέρη που μόνο αυτοί γνωρίζουν.
Καλή πεζοπορία λοιπόν για ν' απολαύσετε την Άνοιξη.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Πολύ καλή η παρότρυνσή σου αλλά να προσέχετε όσοι αποφασίσετε να μαζέψετε χορταράκια γιατί είναι και εποχή ρεντισμάτων αυτή που διανύουμε για τις απανταχού γεωργικές καλλιέργειες!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
soudiane! εισαι στο μυαλό μου! το επόμενο πσ με περιμένουν οι μαδάρες!παρασκευή ανάβαση στο καταφύγιο του καλέργη,βρίσκεται στο στόμα του φαραγγιού της σαμαριάς.διανυκτέρευση εκεί,μετρώντας τα αστέρια,φαγητό απο φίλους βοσκούς που θα φροντίσουν τα πάντα,και την άλλη μέρα επιστροφή..περιμένω πώς και πώς αυτή την μέρα,να ρουφήξω αχόρταγα ολες τις μυρωδιές του βουνού,να νιώσω μάννα μου τη γή,και μαξιλάρι μου φασκομηλιές!!!

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
ωραιο το θεμα... ωραια και τα βουνα και τα λαγκαδια, αλλα προσοχη! με την ξαφνικη ζεστη, εσκασαν μυτη και τα φιδακια... και ειχα την πρωτη μου επαφη στους 40ποντους!!! προσοχη λοιπόν, τα χερακια σας και τα ποδαρακια σας!!!

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Ναι
ειδικα καποιες περιοδους οι οικολογοι ελευθερωνουν φιδια σε καποιες περιοχες

varioAthens

Member
Πάρτε τους κάμπους και τα βουνά.........και τις θάλασσες να προσθέσω εγώ......είναι όντως υπέροχα στον ελεύθερο χρόνο σου αντί να συνωστίζεσαι σε καφετέριες, να περπατάς και να απολαμβάνεις τη φύση και όχι μόνο την άνοιξη......

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
soudiane! εισαι στο μυαλό μου! το επόμενο πσ με περιμένουν οι μαδάρες!παρασκευή ανάβαση στο καταφύγιο του καλέργη,βρίσκεται στο στόμα του φαραγγιού της σαμαριάς.διανυκτέρευση εκεί,μετρώντας τα αστέρια,φαγητό απο φίλους βοσκούς που θα φροντίσουν τα πάντα,και την άλλη μέρα επιστροφή..περιμένω πώς και πώς αυτή την μέρα,να ρουφήξω αχόρταγα ολες τις μυρωδιές του βουνού,να νιώσω μάννα μου τη γή,και μαξιλάρι μου φασκομηλιές!!!
Renata τέλεια!!με τον ορειβατικό θα πας;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou