Mου θύμισες τις βραδυνές καλοκαιρινές μας βόλτες σε μια όμορφη γωνιά αυτής της πόλης.....ωραίες pub και εστιατόρια γεμάτα expats σε ωραία ατμόσφαιρα....
H Sιγκαπούρη είχε πολλούς Ινδούς!!!!
περισσότερους δεν έχω δει σε άλλη ασιατική πόλη εκτός ινδίας..
τα βράδυα μαζευόταν απίστευτος αριθμός σε πλατείες και καθισμενοι κατάχαμα έβλεπαν bolywood.. ειδα μαζί τους αρκετές ταινίες στα ..ινδικά!
Μετά την παράσταση σηκωνοταν μπουλούκια σε κατάσταση έξαρσης απο τον πόνο και τα δάκρυα,πήγαιναν παραπέρα και επιδιδόταν σε αγοραστικά οργια!!
παραθέτω σκηνή.
Τα αγοραστικα οργια ήταν η ..λαική τους..ξημερώματα πιά αγόραζαν τα λαχανικά τους σε μια αγορά πολύ πρωτότυπη.
Σε μια σειρά υπήρχαν ολων των ειδών τα λαχανικά.έπαιρναν ένα καλαθάκι και ψώνιζαν αυτά που ήθελαν.στο τέλος της ουράς ήταν ένας παγκος με έναν ινδό οπου ρίχνοντας μια ματιά στο καλάθι έλεγε μια τιμή.πλήρωναν έφευγαν..
το δικο μου το καλαθακι είχε δύο μπανάνες.
Μετα κατάκοπη απο τον ποδαροδρομο και τα κλάματα της ταινίας bollywood προσπάθησα να προσανατολιστώ για να γυρίσω στο ξενοδοχείο μου που ήταν πίσω απο το Rafles.Μάταια ..ειχα σημαδέψει μέρα και τώρα ήταν ξημερώματα...
-Βάνα,θα παρομε ταξί..φούσκιασαν τα πόδια μου...
ο ταρίφας μας ξέσκισε σε σιγκαπουριανά...αχ τα ποδαράκια μου....
Μια ολοκληρη μερα αφιερωθηκε στον Singapore Zoo. Προκειται για εναν απο τους καλυτερους ζωολογικους κηπους της ασιας με τα ζωα να κινουνται ελευθερα και οχι σε κλουβια και ο πρωτος που λειτουργει και βραδυ προσφεροντας night safari. Βεβαια Singapore zoo και night safari ειναι δυο διαφορετικα παρκα που απλα βρισκονται διπλα διπλα.. εμεις περιοριστηκαμε στο ημερησιο. Στην εισοδο σου δινουν χαρτη καθως και πληροφοριες για τις ωρες που ταιζονται τα ζωα ή την ωρα εναρξης των σοου. Προτιμησαμε το Splash amphitheatre οπου πιγκουινοι , θαλασσιοι λεοντες και ντροπαλα μανατι μας εδωσαν μαθηματα βουτιας και καταδυσεων.
Το παρκο ειναι πολυ μεγαλο αλλα εκτος απο τα ποδια μετακινεισαι και με υπαιθριο τρενακι που κανει συχνες στασεις σε σημεια ενδιαφεροντος , μπορεις να κατεβεις και να συνεχισεις με το επομενο τρενακι. Λιονταρια και καμηλοπαρδαλεις , μια λευκη αρκουδα την οποια λυπηθηκα που προσπαθουσε να δροσισει το μουσουδι της σε εναν μινι καταρρακτη στον κλιματιζομενο χωρο που ηταν κλεισμενη.
Και φυσικα ελεφαντες με τη δυνατοτητα να κανεις και βολτα μαζι τους. Πιθικοι , ουρακοτανγκοι και γιββωνες μονοπωλουσαν το ενδιαφερον της πιτσιρικαριας με τα καμωματα τους. Εδω φιλοξενουνται πολλα διαφορετικα ειδη ζωων , καποια απο αυτα απειλουμενα , ενω λιμνουλες με φλαμινγκο , τροπικα φυτα και σπανια ειδη δεντρων κανουν τη βολτα στο παρκο απολαυση. Τελος δεν αντισταθηκαμε σε μια βαρκαδα στη λιμνη του ζωολογικου κηπου.
H επισκεψη στη Σιγκαπουρη θεωρειται ολοκληρωμενη με μια βαρκαδα στο singapore river.
Οι βαρκες ξεκινανε απο το boat quay και υπαρχει μαγνητοφωνημενη ξεναγηση για τα σημεια ενδιαφεροντος οπως το ξενοδοχειο Fullerton , τη γεφυρα Cavenagh και τα ντουριανς οπως αποκαλουν οι ντοπιοι τα esplanade theatres on the bay , λογω της αρχιτεκτονικης τους που περιλαμβανουν θεατρο , αλλα και χωρο για συναυλιες.
Η βαρκαδα καταληγει στη μαρινα μπέι και στο μερλαιον , ενα αγαλμα σημα κατατεθεν της πολης με κεφαλι λιονταριου και σωμα ψαριου. Στη συνεχεια επιστρεφεις στο αρχικο σημειο , οπου εμεις ειχαμε την τυχη να κατεβουμε απογευμα με το φως της μερας ακομα και να επιστρεψουμε νυχτα χαζευοντας τα ολοφωτα παραδοσιακα και μοντερνα κτιρια της μεγαλουπολης.
Ο Σερ Τόμας Στάμφορντ Ραφλς δε θα αναγνωριζε σημερα την πολη που ιδρυσε. Οι παλιες αποθηκες βαφτηκαν σε παστελ πρασινα κιτρινα και ροζ και μεταμορφωθηκαν σε γοητευτικα εστιατορια και μπαρακια. Με φοντο τους ολοφωτους ουρανοξυστες , εδω ειναι το καταλληλο μερος για να δοκιμασετε το διασημο Singapore sling!