Defkalion
Administrator
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αλάσκα
Αφού δεν ανοίγει κανείς ένα τόπικ για να μιλήσει για τη σχέση του με τα ταξίδια, ας το κάνω πρώτος εγώ και ελπίζω να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι (ένα τόπικ το κάθε μέλος ξεχωριστά παρακαλώ, για να μπορούμε να σχολιάζουμε οι υπόλοιποι ελεύθερα στο τόπικ του καθενός ).
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν από... πρώτο χέρι την αγάπη μου για τα ταξίδια. Πρακτικά ζω για να ταξιδεύω, και είναι κάτι που δεν πρόκειται να το σταματήσω ποτέ, ίσα-ίσα που όσο περνάνε τα χρόνια εντείνεται.
Ο λόγος που ταξιδεύω δεν είναι ένας, ούτε κάτι συγκεκριμένο. Είναι απλά αυτό για το οποίο ζω, πως το λένε.
Δε διστάζω να δρω πολύ αυθόρμητα και παρορμητικά όσον αφορά τα ταξίδια μου, αφού έχω μια σχετική άνεση σχετικά με το χρόνο που μπορώ να λείψω από τη δουλειά μου.
Τα μέχρι στιγμής εκτός Ελλάδας ταξίδια μου είναι (μαζί με μίνι-σχολιασμό):
Και οι μελλοντικοί προορισμοί είναι.... (ο κατάλογος είναι ατελείωτος )
Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο σε κάθε ταξίδι είναι η συναναστροφή με τους ανθρώπους που ζουν στο εκάστοτε μέρος και η απόπειρα να "ενσωματωθώ" στη ζωή εκεί.
Με ευχαριστεί όσο τίποτα ο συνδυασμός ταξιδιού + φωτογραφίας (η οποία είναι το χόμπυ μου εξάλλου), και συνήθως γυρίζω από τα ταξίδια μου φορτωμένος με... πολύ υλικό για επεξεργασία και αφηγήσεις σε γνωστούς και φίλους.
Τα ταξίδια έιναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο δε λυπάμαι να δίνω χρήματα, τα οποία μπορώ να πω ότι τα διοχετεύω προς αυτήν την κατεύθυνση σχεδόν αποκλειστικά. Δε λέω ότι τρώω μόνο φυστίκια αλλά προσέχω τα έξοδά μου έτσι ώστε πάντα να υπάρχουν χρήματα για ταξίδια.
Αυτά προς το παρόν.
Ακούω τις παρατηρήσεις/απορίες/κραυγές σας.
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν από... πρώτο χέρι την αγάπη μου για τα ταξίδια. Πρακτικά ζω για να ταξιδεύω, και είναι κάτι που δεν πρόκειται να το σταματήσω ποτέ, ίσα-ίσα που όσο περνάνε τα χρόνια εντείνεται.
Ο λόγος που ταξιδεύω δεν είναι ένας, ούτε κάτι συγκεκριμένο. Είναι απλά αυτό για το οποίο ζω, πως το λένε.
Δε διστάζω να δρω πολύ αυθόρμητα και παρορμητικά όσον αφορά τα ταξίδια μου, αφού έχω μια σχετική άνεση σχετικά με το χρόνο που μπορώ να λείψω από τη δουλειά μου.
Τα μέχρι στιγμής εκτός Ελλάδας ταξίδια μου είναι (μαζί με μίνι-σχολιασμό):
- Λονδίνο (2 φορές, αλλά η τελευταία όταν ήμουν 17 χρονών, οπότε θα μου άρεσε να ξαναπάω)
- Παρίσι (4 φορές, και κάθε φορά περνάω και καλύτερα )
- Φλωρεντία (πανέμορφη και... κατεκλυσμένη από μανιασμένες ορδές τουριστών )
- Άμστερνταμ (παίζει να είναι και η πιο αδιάφορη πόλη που έχω ταξιδέψει)
- Νέα Υόρκη (2 φορές - best of the best, η αγαπημένη μου πόλη από κάθε άποψη)
- Βαρκελώνη (η πιο ελκυστική πόλη στην Ευρώπη που έχω δει, πραγματικά τη λάτρεψα)
- Βοστώνη (οι πόλεις - ουτοπίες θάπρεπε να έχουν πρότυπο τη Βοστώνη, πράσινο, νερά και αστική δόμηση σε τέλεια αρμονία)
- Βιέννη - Σάλτσμπουργκ (από τις πιο γραφικές πόλεις που έχω δει από κοντά η πρώτη, η πιο γραφική μακράν η δεύτερη )
- Μαϊάμι (όσοι δεν καταλαβαίνουν γιατί οι αμερικάνοι πάνε διακοπές συνέχεια εκεί, πρέπει να το ζήσουν από κοντά, και θα... καταλάβουν )
- Ρώμη (2 φορές, και τις δύο πέρασα φανταστικά, από τα καλύτερα ταξίδια μου)
- Ουάσινγκτον (η πρωτεύουσα, όχι η πολιτεία - μια πραγματική πόλη-μακέτα, αν και απύθμενα βαρετή )
Και οι μελλοντικοί προορισμοί είναι.... (ο κατάλογος είναι ατελείωτος )
- Σιγκαπούρη (Αύγουστος 2007)
- Πράγα (Δεκέμβρης 2007 ελπίζω)
- Μεξικό
- Βραζιλία
- ΗΠΑ διάφοροι προορισμοί (Wyoming, Arizona, Michigan, California, Pennsylvania, και διάφορα άλλα, + road trip)
- Κίνα
- Αίγυπτος
- Γιοχάνεσμπουργκ
- Μαλδίβες
- Μαυρίκιος
- Μπόρα-μπόρα (γαλλική πολυνησία)
- Μόσχα - Αγία Πετρούπολη
- Road Trip Ιταλία
- Train trip Ευρώπη
- Υπερσιβηρικός
- και άλλα που σίγουρα ξεχνάω
Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο σε κάθε ταξίδι είναι η συναναστροφή με τους ανθρώπους που ζουν στο εκάστοτε μέρος και η απόπειρα να "ενσωματωθώ" στη ζωή εκεί.
Με ευχαριστεί όσο τίποτα ο συνδυασμός ταξιδιού + φωτογραφίας (η οποία είναι το χόμπυ μου εξάλλου), και συνήθως γυρίζω από τα ταξίδια μου φορτωμένος με... πολύ υλικό για επεξεργασία και αφηγήσεις σε γνωστούς και φίλους.
Τα ταξίδια έιναι το μοναδικό πράγμα για το οποίο δε λυπάμαι να δίνω χρήματα, τα οποία μπορώ να πω ότι τα διοχετεύω προς αυτήν την κατεύθυνση σχεδόν αποκλειστικά. Δε λέω ότι τρώω μόνο φυστίκια αλλά προσέχω τα έξοδά μου έτσι ώστε πάντα να υπάρχουν χρήματα για ταξίδια.
Αυτά προς το παρόν.
Ακούω τις παρατηρήσεις/απορίες/κραυγές σας.
Last edited: