Η δική μου περιπετειούλα είναι η εξής. Ξεκινάω πέρυσι το καλοκαίρι για το πρώτο μου οδικό ταξίδι στην Ευρώπη. Θυμάμαι φεύγαμε Παρασκευή απόγευμα από Πάτρα για Ανκόνα.Παρασκευή πρωί δούλευα και κατά τη διάρκεια της εργασίας ένας Σαββατογεννημένος συνάδελφος μου λέει πως θα πιάσει φωτιά κάπου στην Εθνική και θα χάσω το πλοίο. Παρασκευή μεσημέρι λοιπόν ξεκινάω με τη γυναίκα μου από Αθήνα. Ήμασταν κι οι 2 κατευθείαν από δουλειά. Στα διόδια Ελευσίνας μου λέει να σταματήσουμε Μέγαρα να τσιμπήσουμε κάτι. Της λέω να κάνει υπομονή να φτάσουμε Πάτρα και εκεί να φάμε κάτι. Η γυναικεία γκρίνια όμως είναι μερικές φορές ανυπόφορη οπότε σταματάμε να φάμε κάτι. Καθώς τρώγαμε χτυπάει το τηλέφωνο και μας ενημερώνουν για φωτιά στην εθνική λίγο μετά το Αίγιο. Όπως καταλαβαίνετε σήμανε συναγερμός, η γυναίκα δεν έβγαλε άχνα και εγώ ήμουν με το πόδι καρφωμένο στο γκάζι.Φτάνουμε Αίγιο και αντικρύζουμε ουρές χιλιομέτρων διότι η εθνική είχε κλείσει. Μιλάω με τη ναυτιλιακή εταιρεία και με ενημερώνει πως το δρομολόγιο θα γίνει κανονικά. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβουμε και είχα μείνει με 2 επιλογές α) να πάω από Καλάβρυτα και να κατεβω από το Παναχαικό αλλά η διαδρομή είναι χάλια με στροφές και στενούς δρόμους και β) να πάρω την παντόφλα και να περάσω Στερεά Ελλάδα και από εκεί να παλεύω με το χρόνο μήπως και προλάβω το πλοίο Ηγουμενίτσα. Επιλέγω τη β) λύση. Δυστυχώς δεν ήμουν ο μόνος. Φτάνω στο λιμάνι και περίμενα καρτερικά να επιβιβαστώ στην παντόφλα. Πάει η μία έρχεται η άλλη με τα πολλά φτάνω να είμαι το δεύτερο αυτοκίνητο στη σειρά όταν έρχεται ένας λιμενικός και μας ενημερώνει πως δεν θα πραγματοποιηθεί άλλο δρομολόγιο. Εν τω μεταξύ το όλο ταξίδι μου ήταν κλεισμένο από πριν όπως και όλες οι διανυκτερεύσεις στις πόλεις που θα πήγαινα. Δεν υπήρχε πλέον άλλη επιλογή από το να περιμένω πότε θα ανοίξει η εθνική για να φτάσω Πατρα και από εκεί ανάλογα με την ώρα θα αποφάσιζα. Για να κλέισω αυτή την ιστορία με χάπυ εντ θα σας πω πως τελικά έπειτα από μια ώρα άνοιξε η εθνική και ευτυχώς χάρη στα φορτηγά και τις νταλίκες που είχαν και αυτά αποκλειστεί στην εθνική, η ναυτιλιακή καθυστέρησε την αναχώρηση του πλοίου και έστω και τελευταία στιγμή καταφέραμε και επιβιβαστήκαμε στο πλοίο. Τέλος καλό όλα καλά...