• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ο Νόμος του Μέρφι...ΚΑΙ στα ταξίδια!

positiva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Η δική μου περιπετειούλα είναι η εξής. Ξεκινάω πέρυσι το καλοκαίρι για το πρώτο μου οδικό ταξίδι στην Ευρώπη. Θυμάμαι φεύγαμε Παρασκευή απόγευμα από Πάτρα για Ανκόνα.Παρασκευή πρωί δούλευα και κατά τη διάρκεια της εργασίας ένας Σαββατογεννημένος συνάδελφος μου λέει πως θα πιάσει φωτιά κάπου στην Εθνική και θα χάσω το πλοίο. Παρασκευή μεσημέρι λοιπόν ξεκινάω με τη γυναίκα μου από Αθήνα. Ήμασταν κι οι 2 κατευθείαν από δουλειά. Στα διόδια Ελευσίνας μου λέει να σταματήσουμε Μέγαρα να τσιμπήσουμε κάτι. Της λέω να κάνει υπομονή να φτάσουμε Πάτρα και εκεί να φάμε κάτι. Η γυναικεία γκρίνια όμως είναι μερικές φορές ανυπόφορη οπότε σταματάμε να φάμε κάτι. Καθώς τρώγαμε χτυπάει το τηλέφωνο και μας ενημερώνουν για φωτιά στην εθνική λίγο μετά το Αίγιο. Όπως καταλαβαίνετε σήμανε συναγερμός, η γυναίκα δεν έβγαλε άχνα και εγώ ήμουν με το πόδι καρφωμένο στο γκάζι.Φτάνουμε Αίγιο και αντικρύζουμε ουρές χιλιομέτρων διότι η εθνική είχε κλείσει. Μιλάω με τη ναυτιλιακή εταιρεία και με ενημερώνει πως το δρομολόγιο θα γίνει κανονικά. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να προλάβουμε και είχα μείνει με 2 επιλογές α) να πάω από Καλάβρυτα και να κατεβω από το Παναχαικό αλλά η διαδρομή είναι χάλια με στροφές και στενούς δρόμους και β) να πάρω την παντόφλα και να περάσω Στερεά Ελλάδα και από εκεί να παλεύω με το χρόνο μήπως και προλάβω το πλοίο Ηγουμενίτσα. Επιλέγω τη β) λύση. Δυστυχώς δεν ήμουν ο μόνος. Φτάνω στο λιμάνι και περίμενα καρτερικά να επιβιβαστώ στην παντόφλα. Πάει η μία έρχεται η άλλη με τα πολλά φτάνω να είμαι το δεύτερο αυτοκίνητο στη σειρά όταν έρχεται ένας λιμενικός και μας ενημερώνει πως δεν θα πραγματοποιηθεί άλλο δρομολόγιο. Εν τω μεταξύ το όλο ταξίδι μου ήταν κλεισμένο από πριν όπως και όλες οι διανυκτερεύσεις στις πόλεις που θα πήγαινα. Δεν υπήρχε πλέον άλλη επιλογή από το να περιμένω πότε θα ανοίξει η εθνική για να φτάσω Πατρα και από εκεί ανάλογα με την ώρα θα αποφάσιζα. Για να κλέισω αυτή την ιστορία με χάπυ εντ θα σας πω πως τελικά έπειτα από μια ώρα άνοιξε η εθνική και ευτυχώς χάρη στα φορτηγά και τις νταλίκες που είχαν και αυτά αποκλειστεί στην εθνική, η ναυτιλιακή καθυστέρησε την αναχώρηση του πλοίου και έστω και τελευταία στιγμή καταφέραμε και επιβιβαστήκαμε στο πλοίο. Τέλος καλό όλα καλά...

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Καλού κακού... κρύβε λόγια από τον συγκεκριμένο συνάδελφο στο επόμενο ταξίδι σου! :D

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εγω θα διηγηθω ισως την πιο λυπητερη ιστορια απο ολους. Καλοκαιρι 2005, Μαλτα με Comenius μαζι με δυο αλλους Ελληνες που γνωρισα εκει. Το ταξιδι ξεκινησε με καθυστερηση της βαλιτσας μου που ηρθε 3 μερες αργοτερα (αυτο ειναι που λενε "η καλη μερα απο το πρωι φαινεται"). Την Τεταρτη (εγω ειχα φτασει Κυριακη) πνιγεται ο ενας εκ των δυο Ελληνων σε μια αθλια παραλια με δινες και ρευματα στα πλαισια μιας εκδρομης του προγραμματος. Το τι ακολουθησε μετα δεν περιγραφεται. Μιλουσαμε συνεχεια με το ΙΚΥ, οι οποιοι μιλουσαν με το Υπουργειο εξωτερικων (αφου υποτιθεται ημασταν σε ευρωπαικο προγραμμα και η ασφαλεια θεωρειται δεδομενη). Τελικα ηρθε η ιδια η Πρεσβειρα με δυο αλλα ατομα της ελληνικης Πρεσβειας και μας μαζεψε (μεναμε στο Gozo, οχι στο νησακι που ειναι η Βαλετα), μας φιλοξενησε ενας υπαλληλος της Πρεσβειας και αφου μας αλλαξαν τα εισιτηρια επιστρεψαμε στην Ελλαδα προσπαθωντας να καταλαβουμε τι εχει συμβει. Σε ολο αυτο το διαστημα οι "υπευθυνοι" (ανευθυνοι) μαλτεζοι του προγραμματος "πετουσαν χαρταετο". Ηθελαν μαλιστα να συνεχιστει το προγραμμα και τις επομενες 3 μερες (μεχρι να ληξει δηλαδη) σαν να μην συνεβη τιποτε! Στην Ελλαδα ακολουθησαν αναφορες, εκθεσεις κτλ. Και να σκεφτειτε οτι ειχα επιλεξει τη Μαλτα για να παω μαζι με μια φιλη μου, η οποια τελικα δεν πηρε υποτροφια και δεν ηρθε... :(

neraida

Member
axine θλιβερο αυτο που συνεβη πραγματι. μπορεις να αναφερεις σε ποια παραλια εγινε το συμβαν?
ειναι η παραλια εκει που εχει το προβλημα ή τελικα φταιει κατι αλλο?

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
axine θλιβερο αυτο που συνεβη πραγματι. μπορεις να αναφερεις σε ποια παραλια εγινε το συμβαν?
ειναι η παραλια εκει που εχει το προβλημα ή τελικα φταιει κατι αλλο?
Η παραλια ειναι η Dwejra. Αργοτερα ψαχνοντας το θεμα και μιλωντας με καποιους ντοπιους (εκτος προγραμματος) μαθαμε οτι καθε χρονο πνιγεται καποιος εκει...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αυτο που σου συνεβει, αχινε, ειναι απο τα πιο αγρια πραγματα που μπορει να συμβουν σε καποιον. Δεν ειναι απλως ο νομος του Μερφυ ειναι τραγωδια. Αντε μετα να εχεις να ειδοποιεις τους γονεις του παιδιου. Ουτε να το σκεφτομαι δε θελω.

neraida

Member
axine αν ειναι ετσι μηπως θα πρεπει να απαγορευσουν την προσβαση στην συγκεκριμενη παραλια. και ενταξει εμεις το ξερουμε τωρα που το ειπες, το ξερουν ολοι οσοι πανε??

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
axine αν ειναι ετσι μηπως θα πρεπει να απαγορευσουν την προσβαση στην συγκεκριμενη παραλια. και ενταξει εμεις το ξερουμε τωρα που το ειπες, το ξερουν ολοι οσοι πανε??
Το προβλημα δεν ειναι η παραλια αυτη καθαυτη, αλλα μια σπηλια που σε οδηγει σε ανοιχτο πελαγος, μεσα στην οποια γινονται τα περισσοτερα ατυχηματα. Νομιζω οτι οι Μαλτεζοι δυσκολα θα κανουν κατι τετοιο, γιατι στηριζονται πολυ στον τουρισμο τους. Παντως καντε μια μικρη ερευνα στο ιντερνετ για να δειτε οτι και περσι το καλοκαιρι και καθε καλοκαιρι χανονται ανθρωπινες ζωες. Θα μπορουσαν τουλαχιστον να εχουν μια προειδοποιητικη πινακιδα και μετα οποιος θελει να κολυμπησει εκει κακο του κεφαλιου του.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom