• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ουγκάντα Ουγκάντα της αξιοπρέπειας και της φτώχειας!

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Oι φωτογραφίες είναι πολύ ξεχωριστές, όπως και η περιγραφή σου! Αναμένω ανυπόμονα τη συνέχεια! Μπορείς να γίνεις όσο αναλυτική θες...Όσα μοιράζεσαι μαζί μας είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα!

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ρενατα συγχαρητηρια για την ιστορια,και ειδικα για τις φωτογραφιες που σε βαζουν αμεσως στο κλιμα για το τι εστι Ουγκαντα.

Απορω με την φτωχια τους γιατι απ`οτι γραφεις η Ουγκαντα εχει ολα τα προσοντα να μην ειναι σ`αυτη τη μιζερη κατασταση αφου ειναι καταπρασινη χωρα και σιγουρα εχει καλλιεργησιμη γη αρα μπορει να θρεψει τους ανθρωπους της.
Επισης ειναι και πλουσια σε υδατινους πορους,και μου κανει εντυπωση γιατι εχουν τοσο μεγαλα προβληματα με την υδρευση,το ρευμα κλπ.

ΥΓ. Οι φωτογραφιες τοσο στην ιστορια οσο και στην γκαλερυ ειναι ολα τα λεφτα.
Μπραβο γενικοτερα!!!:lol:

varioAthens

Member
Στα έχω πεί και προσωπικά... είσαι αξιοθαύμαστη! Κι εσύ και η lullu και όσοι αφήνουν τις ανέσεις τους για να προσφέρουν! Θα ήθελα κι εγώ να είσαι αναλυτική και λεπτομερής... όχι απλά δεν κουραζόμαστε, αλλά "ρουφάμε" με τεράστιο ενδιαφέρον το κάθε κεφάλαιο και την κάθε φωτογραφία!!!

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
...renata οπως τα περιγραφεις ειναι σαν τα ζεις ακόμη με ενα τροπο ανακατο αλλα συγχρονως εντονος...εγω σε ευχαριστω μεσα απο εδω για τη παρουσία σου εκει τη βοηθεια και την συμπαρασταση...περα απο τη φιλια που εχουμε πραγματι θελει ψυχη να μενεις καπου ενω γνωρίζεις οτι κινδυνευεις..σε ολους ευχαριστω και μεσα απο εδω....

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
...οταν τα λόγια, έστω κ τα λίγα, είναι φτώχεια!
ενα μικρό ευχαριστώ εκ βαθέων ψυχής,

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Στα έχω πεί και προσωπικά... είσαι αξιοθαύμαστη! Κι εσύ και η lullu και όσοι αφήνουν τις ανέσεις τους για να προσφέρουν! Θα ήθελα κι εγώ να είσαι αναλυτική και λεπτομερής... όχι απλά δεν κουραζόμαστε, αλλά "ρουφάμε" με τεράστιο ενδιαφέρον το κάθε κεφάλαιο και την κάθε φωτογραφία!!!
...renata οπως τα περιγραφεις ειναι σαν τα ζεις ακόμη με ενα τροπο ανακατο αλλα συγχρονως εντονος...εγω σε ευχαριστω μεσα απο εδω για τη παρουσία σου εκει τη βοηθεια και την συμπαρασταση...περα απο τη φιλια που εχουμε πραγματι θελει ψυχη να μενεις καπου ενω γνωρίζεις οτι κινδυνευεις..σε ολους ευχαριστω και μεσα απο εδω....
εγώ σε ευχαριστώ αρχηγέ ...
μαζί σου και στην κόλαση!!!!!!!!!!!:p:p

Eftichia

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
αυτη η ιστορια.... ειναι ενας λογος για να μπαινω στο φορουμ....
σε ευχαριστω πολυ και εγω ,ρενατα!!!!!!!!!

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Για πάμε και παρακάτω κυρία μου, άρχισες τόσο όμορφα που έχω κυριολεκτικά...ξελιγωθεί να περιμένω τη συνέχεια.
Οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές, έχουν τόσο χρώμα, αυτό της ζωής, που δεν χρειάζονται ούτε τεχνολογίες, ούτε φώτα, ούτε πολιτισμός..
Go on doc περιμένουμε τα υπόλοιπα! Και αναλυτικά παρακαλούμε, όσο αυτό γίνεται...:rolleyes:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
aimg27.imageshack.us_img27_6295_p5150141medium.jpg

Εγω σκεπτόμουν την καμπαλα !!
πάντα με εξίταρε σαν λέξη γιατί περιείχε τις συλλαβές μπα και λα.!! εύηχη,μελωδική και παράξενη λέξη..
δεν μπορεί !! η Καμπάλα θα ήταν όμορφη,εξωτική,πότε θα πάμε ?? αδημονώ!!
Ήρθε η ώρα της.
H πόλη με τους επτά λόφους! Με τα δύο πρόσωπα! Εκεί επάνω στους λόφους είναι η μια καμπάλα και παρακάτω η δεύτερη!ναι,δύο είναι οι καμπάλες.

Την πρώτη γεύση την πήρα απο το τζιπ που μας μετέφερε στο μεγαλύτερο κατάστημα της Αφρικής το GMS store για να αγοράσουμε φάρμακα!
Απογοητεύτηκα.ενώ απο μακρυά φαινόταν μια όμορφη πόλη με κεραμοσκεπές και πράσινο,όσο πλησιάζαμε είδα την πραγματικότητα!! ένας κεντρικός υποτίθεται δρόμος με άσφαλτο,και όλοι οι υπόλοιποι χωμάτινοι με τεράστιες λακκούβες και σαμαράκια...η κίνηση απίστευτη ώστε για να διασχίσουμε μόλις 5 χιλιόμετρα χρειαζόμασταν πάνω από μια ώρα..
φαντάστηκα πως θα ήταν αν έβρεχε!!
και εδώ ίδιες εικόνες ..παράγκες με λαϊκές αγορές φρούτων και λαχανικών,τσίγκινα μαγαζάκια,κατσίκια και άνθρωποι όλα ένα μαζί χωρίς καμιά γραφικότητα !!παιδιά ξυπόλητα με βρώμικα ρούχα έπαιζαν δίπλα στις μάνες που πουλούσαν την πραμάτεια τους κατάχαμα στον δρόμο.τα μωρά κοιμόταν παραδίπλα ανάμεσα σε μάνγκο μπανάνες και καλάθια!! ένα συννεφάκι λεπτής κόκκινης σκόνης μαζί με το βαρύ καυσαέριο που άφηναν τα αυτοκίνητα,έκαναν την ανάσα βαριά.το φτάρνισμα ήταν δεδομένο ανά τρίλεπτο!

aimg534.imageshack.us_img534_6749_p5240810medium.jpg

aimg189.imageshack.us_img189_5519_p5261227medium.jpg

Αφού διασχίσαμε την πόλη με τρομερή ταλαιπωρία και πηγαίνοντας σαν χελώνες,επιτέλους φτάσαμε στο GMS store την μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη της Αφρικής που τροφοδοτεί όλη την ήπειρο!
Έμεινα έκπληκτη με την λογιστική και διοικητική οργάνωση της εταιρείας. βέβαια για να παραλάβει κάποιος τα φάρμακα του, χρειάζεται μια ολόκληρη μέρα.υπάρχει σειρά παίρνεις αριθμό και όταν είναι όλα έτοιμα σε καλούν για να τα παραλάβεις..δεν περίμενα ποτέ οτι θα συναντούσα τέτοιο μεγαθήριο στην Καμπάλα.
Οι ρυθμοί στην Ουγκάντα είναι πολύ νωχελικοί..κανείς δεν βιάζεται και κανένας δεν κάνει μόνο μια δουλειά όταν βγει έξω.επειδή η μετακίνηση είναι οδυνηρή λόγω της κυκλοφορίας και δαπανηρή λόγω του υψηλού κόστους καύσιμου,οι άνθρωποι φροντίζουν να προμηθεύονται όλα τους τα πράγματα σε μια διαδρομή..το πουλμανάκι μας γέμισε με φάρμακα,τσουβάλια αλεύρι,κάρβουνο και ότι άλλο θα χρησίμευε στον συνοδό μας..
Στην βάση μας επιστρέψαμε αργά την νύχτα όπου η υπόλοιπη παρέα ήδη είχε ξαπλώσει στα σκοτεινά και μας περίμενε.
Κάποια άλλη μέρα μου δόθηκε η ευκαιρία να δω και την άλλη Καμπάλα! Ήταν η μέρα που πήγαμε στην πρεσβεία για να πάρομε κάποιες πληροφορίες..
Τα σπίτια είναι κτισμένα επάνω στους λόφους.
Οι λόφοι είναι κατάφυτοι εδώ βρίσκονται οι πρεσβείες ,τα ακριβά ξενοδοχεία τα πολυτελή εστιατόρια.
Ανθισμένες αλέες παντού,με πολύχρωμα και ευωδιαστά λουλούδια, χρωματιστές τριανταφυλλιές τεράστιες μπανανιές και δέντρα με mango.μια χρωματιστή παλέτα χρωμάτων και ήχων μιας και στα παχιά φυλλώματα βρίσκουν καταφύγιο σπάνια πουλιά,παπαγάλοι,αφρικάνικα γεράκια και διάφορα άλλα παράξενα ζώα..
Τεράστια σπίτια με αυλές και λουλούδια με ψηλούς φράχτες οριοθετούν την 'άλλη πόλη” εδώ που δεν φτάνει η φτώχεια,η μιζέρια και οι άσχημες μυρωδιές!
Σε λίγο θα πάμε στην Jinja ίσως το καλύτερο κομμάτι της χώρας,το καθαρό, δροσερό και καταπράσινο!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
H Ουγκάντα χωρίς πολλα λόγια!!
Σήμερα θα παραθέσω λίγες φωτογραφίες που ίσως σας αρέσουν,ίσως όχι,ίσως να σας κάνει να σκεφτείτε..να φανταστείτε,ή οτιδήποτε άλλο!!

Ολη η ομορφιά μου.... τα κέρατά μου!!!

aimg571.imageshack.us_img571_9375_p5150076small.jpg

Πήραμε τα κίτρινα μπιτόνια μας και πάμε για νερό.ειναι πρωί μέχρι το βράδυ θα τοχομε πάει στην μάνα μας..

φτάσαμε στην αντλία..περιμένομε την σειρά μας για να γεμίσομε..

aimg12.imageshack.us_img12_9872_p5150120small.jpg

έτοιμη και η κουζίνα μας..η κεραμική χάλασε και ψήνουμε εδώ!!

aimg42.imageshack.us_img42_8947_p5150108small.jpg

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ρενατα φυσικα και μας αρεσουν οι φωτογραφιες,βαλε οσες πιο πολλες μπορεις.!!!!!!!
Ετσι κι`αλλιως οι περισσοτεροι απο μας την Ουγκαντα μονο απο φωτογραφιες θα τη δουμε.

Μια φωτογραφια χιλιες λεξεις.....δωσε Ουγκαντοφωτογραφιες στο λαο.

Ποσα χιλιομετρα κανουν καθημερινα οι ανθρωποι για να πιουν νερο???

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα