• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οι ταυρομαχίες κινδυνεύουν με εξαφάνιση στη Βαρκελώνη

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Εγω συμφωνω απολυτα με την Ερση!!

Εχω παει Μαδριτη,Βαρκελωνη,Σεβιλλη,Ροντα και σε άλλα μικρα μερη που εχουν αρενες και ταυρομαχιες και ουτε που ηθελα να παω να δω εννοειται...Τι να δω? Πως παιδευουν ενα κακομοιρο ζωο? Ημουνα και με παρεα που οι άλλοι ηθελαν να πανε. Στο τελος τους επηρεασα να μην δωσουμε λεφτα για την συνεχεια αυτης της βαρβαροτητας και χαιρομαι που τους επεισα!!:)
Οσο για τα εθιμα,μου ερχονται ενα σωρο που δεν ειναι σωστα απο διαφορες χωρες που εχω δει...Πρεπει να διατηρηθουν?? Ακομα και στην χωρα μας,ποσα εχουμε καταργησει...Κραταμε τα καλα και διωχνουμε τα κακα!

varioAthens

Member
Οχι δε πιστευω οτι αξιζει τον κοπο καποιος να παει να δει ταυρομαχιες! Οπως δεν αξιζει που παμε και βλεπουμε τον ελεφαντα να παιζει μπαλα, φυσαρμονικα κτλ, που βλεπουμε το δελφινι να παιζει με τη μπαλα. Δεν εχω παει ποτε μου να δω ταυρομαχιες και ουτε προκειται.

Συμφωνώ απόλυτα...και να προσθέσω ότι κι εμείς δεν πάμε πίσω! Βλέπε μαζική σφαγή των αρνιών το Πάσχα, λες και έχει αυτό το τρελό φαγοπότι καμία σχέση με την Ανάσταση!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Συμφωνώ κι εγώ...να κοπούν οι ταυρομαχίες! Κι εγώ όταν πήγα στην Ισπανία, ούτε που έδειξα ενδιαφέρον να παρακολουθήσω κάτι αντίστοιχο!

lefteris

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
και γω είμαι από αυτούς που το θεωρούν βάρβαρο έθιμο και είμαι υπέρ της κατάργησης. πριν απο 1.5 χρόνο που ήταν να πάω μαδρίτη ούτε που το συζητούσα σαν ιδέα να πάω να δω ταυρομαχίες

Υ.Γ. τα ποστ που λείπουν μεταφέρθηκαν ΕΔΩ. το θέμα είναι σχετικά με τη πιθανή κατάργηση του εθίμου των ταυρομαχιών και όχι τα καλλιστεία ταυρομάχων.

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Όταν πήγα Ισπανία έβαλα στο πρόγραμμα μου και μία ταυρομαχία, κυρίως από περιέργεια. Αν δε πήγαινα, θα μου έμενε απωθημένο. Έφυγα με τις χειρότερες εντυπώσεις. Καταρχήν ήταν όλα στημένα.Οι κινήσεις των ταυρομάχων γινόταν σε καθοριμένες στιγμές και μέσα σ' ένα 20 λεπτο τον είχαν ξεπαστρέψει τον καημένο τον ταύρο.Μ' έπιασε τέτοιος πόνος στην καρδιά και τέτοια ταχυπαλμία που σε κάποιες φάσεις έκλεινα τα μάτια μου, δεν μπορούσα να βλέπω το αίμα να τρέχει και στο τέλος τον ταύρο να έχει σπασμούς. Συμφωνώ με όλους σας οτι πρόκειται για εξαιρετικά βάρβαρο έθιμο.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Κι εγώ συμφωνώ απόλυτα με την κατάργηση αυτού του εθίμου,το να τυραννιέται ένα ζώο και ο κόσμος να απολαμβάνει σαδιστικά την ...αργή εξόντωση του το βρίσκω βάρβαρο,απάνθρωπο,και όπως ήδη ελέχθη από άλλα μέλη πιο πάνω,δεν έχει σημασία αν έχει καθιερωθεί σαν έθιμο...εξελισσόμαστε σαν κοινωνίες και θα πρέπει να αποβάλλουμε τα κακά και να κρατούμε τα καλά και ανθρώπινα έθιμα με σεβασμό στη ζωή και στις αξίες της.
Δεν κάνω διαχωρισμό...χώρας ,και στην Ελλάδα κάποια έθιμα που προσβάλλουν η θίγουν ανάλογα ,τα καταδικάζω.

fotast

Member
Καί εγώ δέν πήγα ποτέ.Τίς θεωρώ τουριστικό αξιοθέατο καί μάλιστα στημένο.Πέρα από τήν ταλαιπωρία/βασανισμό τού ταύρου.
Τώρα τί έβλεπε ό Χέμινγουεϊ τήν δεκαετία τού 1920 καί έγραφε ολόκληρα βιβλία δέν ξέρω.Πρέπει νά ήταν διαφορετικά τά πράγματα σίγουρα,ώς πρός τό θέαμα τουλάχιστον.

muya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Εκεί όπου διαφωνώ είναι πως η ταυρομαχία θεωρείται απλώς ένα έθιμο και τίποτα παραπάνω, γιατί δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Ισπανός που πάει στην αρένα, δεν το κάνει μόνο και μόνο για να περάσει το απόγευμά του βλέποντας αίμα. Το κάνει γιατί αυτό το πράγμα το θεωρεί μέρος της ίδιας του της ψυχοσύνθεσης· και σίγουρα δεν πιστεύω πως θέλει μ' αυτό τον τρόπο να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του πάνω στα ζώα, θεωρώ πως ο άνθρωπος έχει ξεπεράσει προ πολλού αυτή τη λογική. Δεν είναι εύκολο να το κατανοήσουμε νομίζω, γιατί ως λαός δεν έχουμε καμία παρόμοια αναφορά στον πολιτισμό μας, επομένως λογικό να βλέπουμε μόνο την βάρβαρη πλευρά του πράγματος.
Εν πάση περιπτώσει, το αν θέλει κανείς να παρακολουθήσει ταυρομαχία, ασφαλώς και είναι δικαίωμά του, αν διαφωνούσαμε και σ' αυτό θα είμασταν πια παράλογοι.
Ειμαι κι εγω εντελως εναντιον των ταυρομαχιων και μακαρι να σταματουσαν αλλα θα πρεπει να συμφωνησω με τον yiannisscheidt. Δεν ειναι ενα απλο εθιμο, ειναι κομματι της ψυχοσυνθεσης του Ισπανου και σαν τετοιο πρεπει να κριθει. Ειναι κατι σαν την αιωνια μαχη του καλου με το κακο ή η υπερισχυση του ανθρωπου πανω στη φυση. Συμβολικο δηλαδη. Οντως στην Ελλαδα δεν εχουμε κατι αντιστοιχο, ισως θυμιζει απο μακρια τη μυθολογια με το Μινοταυρο...
Και ειναι ετσι οπως τα λεει και η latina πιο πανω, ο ταυρομαχος θεωρειται σταρ και μαζευει τα φωτα της δημοσιοτητας, μεχρι σημειου υπερβολης!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Στην Ελλάδα είχαμε στην αρχαιότητα τα Ταυροκαθάρσια,που μια εκφυλισμένη μορφή τους υφίσταταιακόμα στη Λέσβο. Το ότι τα είχαμε όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα έχουμε και σήμερα. Και ανθρωποθυσίες κάναμε κάποτε. Ο άνθρωπος εξελίσεται και προοδεύει και κάποιες συνήθειες/έθιμα πρέπει να τελειώνουν, άσχετα με την ιδιοσυγκρασία του κάθε λαού. Απλά δεν ανήκουν στον αιώνα μας και στην ήπειρο μας.

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Σαφώς και είμαι κατά των ταυρομαχιών.Παρακολούθησα ταυρομαχία πέρισι στην Μάλαγα,οι Ισπανοί ήταν εκστασιασμένοι ,φωνάζαν γελούσαν και έδειχναν να το απολαμβάνουν,εμείς και μερικοί ακόμη τουρίστες φύγαμε πρόωρα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Ισπανών που μας έλεγαν ότι η ταυρομαχία δεν είχε τελειώσει .Συμπερασματικά δεν θα ξαναπήγαινα αλλά αν δεν είχα πάει θα με έτρωγε η περιέργεια να πάω να δώ και μάλλον θα το επιχειρούσα. Σαν γεγονός με πε'ιραξε πως στην μονομαχία ταυρομάχου-ταύρου ο ταύρος είναι καταδικασμένος απο την αρχή ,θέλω να πώ ότι δεν παίζει με ίσους όρους γιατί αν έπαιζε....http://1.bp.blogspot.com/_SFZt0tl-B3U/SYCz89n_HBI/AAAAAAAAYfI/Lu-HTf95pbk/s400/tavromaxies.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_0zVIfq8igk4/R2Adl0lbNKI/AAAAAAAAAys/IoWJ20EPiPE/s400/bullfight.jpg
Το Ελληνικό Forum για Ταξίδια - Ταυρομαχία

maris-lou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη-Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Στην Ελλάδα είχαμε στην αρχαιότητα τα Ταυροκαθάρσια,που μια εκφυλισμένη μορφή τους υφίσταταιακόμα στη Λέσβο. Το ότι τα είχαμε όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα έχουμε και σήμερα. Και ανθρωποθυσίες κάναμε κάποτε. Ο άνθρωπος εξελίσεται και προοδεύει και κάποιες συνήθειες/έθιμα πρέπει να τελειώνουν, άσχετα με την ιδιοσυγκρασία του κάθε λαού. Απλά δεν ανήκουν στον αιώνα μας και στην ήπειρο μας.
Αυτο που ειχαμε ηταν τα ταυροκαθαψια,ενα αθλημα στην Μινωικη κρητη,οπου ο αθλητης ειχε στοχο οχι να σκοτωσει τον ταυρο,αλλα να καταφερει ν'ανεβει στη ραχη του πιανοντας τον απο τα κερατα.απο κει και η γνωστη ρηση "πιανω τον ταυρο απο τα κερατα", το αθλημα αυτο εχει απεικονιστει και σε τοιχογραφιες τους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom