• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οι καπνιστές στην ανεργία

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Επιχειρήσεις υγείας στις ΗΠΑ δεν προσλαµβάνουν υπαλλήλους που καπνίζουν!

aimages_tanea_gr_assetservice_Image_ashx_4f11a444c307df822716a7fbd0046e1c._.jpg
Αλλο ένα πλήγµα δέχονται τον τελευταίο καιρό οι αµερικανοί καπνιστές. Μετά την απαγόρευση του καπνίσµατος σε πάρκα της Νέας Υόρκης και σε παραλίες, οι αµερικανοί καπνιστές κινδυνεύουν να µείνουν άνεργοι εξαιτίας της αγαπηµένης τους συνήθειας. Νοσοκοµεία και επιχειρήσεις υγείας σε πολλές αµερικανικές πολιτείες σφίγγουν ακόµη περισσότερο τον αντικαπνιστικό κλοιό, προβάλλοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη την αποχή από το κάπνισµα. Στόχος, εξηγούν οι υπεύθυνοι προσωπικού, είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, η µείωση των υγειονοµικών δαπανών και η προτροπή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Βάσει των νέων αντικαπνιστικών κανόνων στην αγορά εργασίας, το τσιγάρο αντιµετωπίζεται ως παράνοµο ναρκωτικό. Αρκετοί είναι οι εργοδότες που µαζί µε το βιογραφικό ζητούν από τους υποψηφίους να κρατούν µαζί τους και µία εξέταση ούρων, ώστε να ανιχνεύονται αµέσως τα επίπεδα της νικοτίνης στον οργανισµό και να µην υπάρχει κανένα περιθώριο ψεύδους. Οσοι υιοθετούν τη νέα εργασιακή πολιτική υποστηρίζουν ότι αποτελεί µια ύστατη προσπάθεια, αφού παλιότερες τακτικές, όπως η καπνοαπαγόρευση στον εργασιακό χώρο, τα σεµινάρια διακοπής καπνίσµατος ή η αύξηση των ασφαλίστρων για τους καπνιστές εργαζοµένους, δεν στάθηκαν ισχυρά κίνητρα για να βγάλουν το τσιγάρο µια για πάντα από τη ζωή τους.

Και µπορεί για κάποιους ο σκοπός να αγιάζει τα µέσα, όµως τοθέµα έχει πάρει µεγάλες διαστάσεις ακόµη και στους κύκλους των αντικα πνιστών, οι οποίοι κάνουν λόγο για τακτικές που παραβιάζουν την ιδιωτικότητα και για απαγόρευση µιας συνήθειας η οποία είναι νόµιµη.

Με άγριες διαθέσεις έναντι όσων παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόµο που ισχύει από τις αρχές του χρόνου εµφανίζονται και οι ισπανικές Αρχές. Με λουκέτο, τουλάχιστον για δύο µήνες, και πρόστιµο περίπου 150.000 ευρώ,απειλούν κυβερνητικοί αξιωµατούχοιιδιοκτήτη εστιατορίου στην Ανδαλουσία, ο οποίος αρνείται να συµµορφωθεί και αφήνει τους πελάτες του να καπνίζουν αρειµανίως. «Οι πελάτες µας µάς συγχαίρουν που τους επιτρέπουµε να καπνίζουν», λέει ο µάνατζερ του εστιατορίου Χαβιέρ Μίγια, σε µια προσπάθεια να εξηγήσει για ποιον λόγο ο ιδιοκτήτης δεν προτίθεται να συµµορφωθεί ούτε και να πληρώσει το πρόστιµο.
tanea.gr

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Ο συνδυασμός της υποκρισίας και της γελοιότητας!

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Ταμείο ανεργίας δεν θα έχουμε αλλά θα είμαστε υπερήφανοι που ζούμε στην χώρα της ελευθερίας, της ανεξιθρησκείας και της βαθιάς μλκιας.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εμένα μου τη σπέει το εξής: .
Ο μη καπνιστής που χλαπακιάζει στα Mc Donalds και έχει και μύριες άλλες κακές διατροφικές συνήθειες τι σχέση έχει με "τη µείωση των υγειονοµικών δαπανών και την προτροπή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής";

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Αυτός (ο παχύσαρκος) δεν πεθαίνει απ΄την ασθένεια του απλώς ακίζει το αισθητικό μας κριτήριο. Άλλωστε σε μια χώρα (ΗΠΑ) που μεγάλο ποσοστό παιδιών και λαού υποσιτίζεται αυτά είναι πταίσματα. Σου λένε για δές τους- ευτραφείς τόσο που δεν χωράνε στους καναπέδες τους είναι δυνατόν να προπαγανδίζετε ότι υποσιτίζονται;

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Εμένα μου τη σπέει το εξής: .
Ο μη καπνιστής που χλαπακιάζει στα Mc Donalds και έχει και μύριες άλλες κακές διατροφικές συνήθειες τι σχέση έχει με "τη µείωση των υγειονοµικών δαπανών και την προτροπή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής";
το ότι επισης ο μεσος Αμερικανος στα 25 χρονια του , αφου εχει περασει απο μαριχουανα , κοκαινη και ενιοτε ηρωινη
τρεχει στα κεντρα αποτοξινωσης ειναι μερος του "υγεινου
τροπου ζωής " .

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ο παχύσαρκος ιδιαιτέρως επιβαρύνει τον οργανισμό του και ούτε η καρδιά του, ούτε οι αρτηρίες του, ουτε η πίεση του είναι σε καλή κατάσταση. Ας μη μιλήσουμε για το μυοσκελετικό του. Σε οποιαδήποτε νοσηλεία για οποιοδήποτε λόγο (ο οποίος ενδεχομένως δεν σχετίζεται με την παχυσαρκία) η δυσκολία του να κουράρουν οι γιατροί τον παχύσαρκο είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Οπότε ναι πεθαίνει από την ασθένειά του και ενδεχομένως πολύ περισσότερο από τους καπνιστές.
Και επίσης οι παχύσαρκοι ανήκουν στατιστικά στις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Mόνο που ο παχύσαρκος δεν κάνει κακό στους γύρω του με τον καπνό του.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τι λες; Ηρθε μια φορα ενας (τυπου Παγκαλος) και καθισε διπλα μου στο λεωφορειο. Με στριμωξε τοσο πολυ που κοντεψε να με πολτοποιησει. Δεν αντεξα κι εφυγα μετα απο λιγο. Αλλα τα παϊδια μου πονουσαν 3-4 μερες....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το οτι δεν θα καπνιζει στο χωρο εργασιας του ειναι προφανως αυτονόητο για τις ΗΠΑ. Το γιατί δεν θα τον προσλαμβάνουν αν καπνίζει σπίτι του, είναι αυτό που δεν καταλαβαίνω. Σε τι εμποδίζει παραπάνω ένας καπνιστής (ο οποίος δεν καπνίζει στον χώρο εργασίας του) απο έναν παχύσαρκο στο να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η αύξηση της παραγωγικότητας, η µείωση των υγειονοµικών δαπανών και η προτροπή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Στο θέμα της αύξησης της παραγωγικότητας, μπορουμε να πούμε οτι ο παχυσαρκος ειναι πιο αργός στις κινήσεις του συνήθως σε σχέση με έναν κανονικού βάρους άνθρωπο. Όσν αφορά τις υγειονομικές δαπάνες ,πορούμε να πούμε οτι και οι δύο το επιβαρύνουν. Και οι δύο κατηγορίες καλό θα ήταν να ακολουθούσαν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Με ποιά λογική λοιπόν υπάρχει διάκριση εις βάρος των καπνιστών;

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Moυ αρέσει πολύ η αντικειμενικότατη προσέγγιση της Ερσης στο θέμα!
Ξέρω οτι δεν καπνίζει αλλα η θέση της ειναι ανοικτή..
Ερση ειμαι καπνίστρια αλλα στην δουλεια μου πετάω σε σχέση με μια υπέρβαρη που κάνει ένα δρασκελισμό ανά ώρα!!:D
Τώρα άν στις ΗΠΑ δεν με προσλαμβάνουν αυτοι θα χάσουν!!
ας πάρουν μια μπουλντόζα με το στομάχι τίγκα στα χάμπουργκερ και τα hot dogs..:cool:
σκασίλα μου!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou