• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οι ιάπωνες κάνουν τις πιο συντομες διακοπές!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία

Οι Ιάπωνες είναι εκείνοι που κάνουν τις λιγότερες διακοπές στον ανεπτυγμένο κόσμο- κατά μέσο όρο εννέα ημέρες το χρόνο-ενώ οι Γάλλοι τις περισσότερες- κατά μέσο όρο 34.5 μέρες το χρόνο, σύμφωνα με έρευνα.
Ερευνα που έγινε σε δείγμα 9.000 ενηλίκων από 13 χώρες από την εταιρία Harris Interactive για λογαριασμό της διαδικτυακής εταιρίας ταξιδίων Expedia αποφάνθηκε ότι οι ιάπωνες εργαζόμενοι, όχι μόνο κάνουν τις λιγότερες διακοπές- περίπου 16,5 ημέρες το χρόνο-αλλά τείνουν να κάνουν χρήση περίπου των μισών.
Οι Γάλλοι, ωστόσο, κάνουν τις περισσότερες διακοπές και φροντίζουν να εξαντλούν όλες τις μέρες της άδειάς τους.
Τις δεύτερες λιγότερες διακοπές κάνουν οι Αμερικανοί- κατά μέσο όρο 17 το χρόνο- από τις οποίες οι περισσότεροι κάνουν χρήση των 14, σύμφωνα με την αποκαλούμενη "έρευνα στέρησης των διακοπών".
Οι Νεοζηλανδοί κάνουν κατά μέσο όρο διακοπές 19.5 ημέρες το χρόνο και από αυτές παίρνουν τις 17, ενώ οι Αυστραλοί, από τις 20 ημέρες αδείας που δικαιούνται παίρνουν, κατά μέσο όρο, τις 16,5.
Οι Δανοί, οι Γερμανοί και οι Νορβηγοί κάνουν συνήθως πλήρη χρήση των ημερών αδείας που δικαιούνται, παίρνοντας το 93% από αυτές - 29, 27,5 και 28 μέρες αντίστοιχα.
Οι Καναδοί χρησιμοποιούν το 90% των 20 ημερών αδείας, οι Σουηδοί το 89% των 27,5 ημερών, οι Βρετανοί το 91% των 28 ημερών, οι Ιταλοί το 82% των 32,5 ημερών και οι Ισπανοί το 89% των 32 ημερών.
ana-mpa.gr

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Για μας τους Ελληνες η ερευνα δεν εγραφε τιποτα?(!!!!)
Και τοτε οι Γιαπωνεζοι γιατι ειναι πανταχου παροντες σε οποιον προορισμο και να παει κανεις ?Φαινεται ειναι τοσοι πολλοι που και να παιρνουν αδεια μονο 16,5 μερες το χρονο ..παντα καποιοι απο αυτους θα βρισκονται σε αδεια...χιχιχιχιχιιχ

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Για μας τους Ελληνες η ερευνα δεν εγραφε τιποτα?(!!!!)
Και τοτε οι Γιαπωνεζοι γιατι ειναι πανταχου παροντες σε οποιον προορισμο και να παει κανεις ?Φαινεται ειναι τοσοι πολλοι που και να παιρνουν αδεια μονο 16,5 μερες το χρονο ..παντα καποιοι απο αυτους θα βρισκονται σε αδεια...χιχιχιχιχιιχ
Θα συμφωνησω απολυτα ..
1)ειναι δυνατον να μην γραφει για τους Ελληναρες; και
2)καποιο λαθος κανει με τους Ιαπωνες δεν γινεται .. Οπου και να γυρισεις το κεφαλι σου θα δεις εναν Ιαπωνα με μια φωτογραφικη μηχανη ....

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Οπου και να γυρισεις το κεφαλι σου θα δεις εναν Ιαπωνα με μια φωτογραφικη μηχανη ....
Πως μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι αυτός που βλέπει είναι Ιάπωνας κι όχι π.χ. Κορεάτης, Κινέζος κλπ?

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Πως μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι αυτός που βλέπει είναι Ιάπωνας κι όχι π.χ. Κορεάτης, Κινέζος κλπ?
Και πέραν τούτου, έχω δει αρκετούς ακόμα κι εδώ κάτω που πιθανολογώ όμως ότι είναι κινέζοι καθώς, μου λένε ότι, έχουν έρθει για δουλειές. αυτό δεν τους κάνει όμως τουρίστες..

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ βλέπω ελάχιστους Γιαπωνέζους όπου κι αν πάω, με εξαίρεση τους πολύ κλασικούς τους προορισμούς, δηλαδή το Μπάλι, την Ιταλία και καμιά κρουαζιέρα στη Μεσόγειο. Το να ξεχωρίζει κανείς (ακουστικά) τα Κινέζικα από τα Γιαπωνέζικα είναι πολύ εύκολο, τουλάχιστον σε όσους έχουν έστω και μια αμυδρή ιδέα του πώς ακούγεται η κάθε γλώσσα, ακουστικά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, είναι σαν να μπερδεύεις τα Ρώσικα με τα Ιταλικά, οι διαφορές σε ρυθμό, προφορά και μουσικότητα είναι άπειρες, χώρια που το ένα είναι πολυτονικό σύστημα και το άλλο όχι.

Οι Γιαπωνέζοι έχουν νομικά μόλις 2 εβδομάδες διακοπές το χρόνο, λίγο λιγότερες από τους Αμερικανούς. Το πρόβλημα είναι πως -όπως με διαβεβαιώνουν οι Γιαπωνέζες συνάδελφές μου- σχεδόν κανείς δεν ζητά όλες του τις διακοπές διότι θεωρείται αντιεπαγγελματικό, ανήθικο, αλλά πάνω απ' όλα ντροπή. Π.χ η φίλη μου η Χάρου δεν τολμά ποτέ να ζητήσει πάνω από 6 ημέρες το χρόνο, παρότι έχει δικαίωμα 16. Επίσης θεωρείται ντροπή -στη χώρα της αφοσίωσης στα πάντα: στον αυτοκράτορα, τους γονείς τον εργοδότη!- να πας στη δουλειά μετά το αφεντικό και να φύγεις πριν από αυτόν. Αυτός είναι και ο λόγος που το ωράριο 9-5 στην Ιαπωνία είναι τελείως θεωρητικό. Ουσιαστικά αν το αφεντικό σου πάει στη δουλειά στις 8:30, θεωρείται ντροπή να μην έχεις πάει στις 8, κι ακόμη κι αν έχεις τελειώσει τη δουλειά σου στις 5, αποκλείεται να φύγεις πριν τις 7 αν ο μπος κάτσει ως τις 6:30. Η φίλη μου η Τσιάκι έχασε μια καλή δουλειά κάποτε διότι ο εργοδότης διαπίστωσε πως στην προηγούμενη δουλειά της είχε πάρει όλες της τις διακοπές, πράγμα που ερμηνεύθηκε ως έλλειψη αφοσίωσης και για το οποίο ρωτήθηκε στη συνέντευξη.

Το να πάρει ένας Ιάπωνας όλες τις διακοπές που προβλέπει ο νόμος είναι νομικά αποδεκτό, αλλά ηθικά μεμπτό. Έτσι, ουσιαστικά οι μόνοι τουρίστες που βλέπει κανείς μαζικά από την Ιαπωνία είναι συνταξιούχοι, άντε και κανένας φοιτητής που κάνει το RTW του πλην εισέλθει στον κόσμο της αυστηρότερης εργατικής ηθικής στον κόσμο. Το ότι στις 7-8μέρες που έχουν για να ταξιδέψουν προσπαθούν τα δουν τα πάντα (με τα αυτά τα απίθανα προγράμματα Γερμανία-Ιταλία-Ελλάδα-Τουρκία σε 6 μέρες!) και να τα φωτογραφίσουν ή να τα βιντεοσκοπήσουν ώστε να τα βλέπουν τις υπόλοιπες 360 μέρες το χρόνο στο σπίτι τους, εξηγεί εν μέρει και το γιατί είναι συνεχώς στο τρέξιμο και με μια κάμερα στο χέρι.

Για 130 εκατομμύρια άνθρωποι, οι Ιάπωνες είναι άφαντοι στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα, αν τους συγκρίνει κανείς ας πούμε με τα 15 εκατομμύρια Ολλανδών, τα 40 εκ. Ισπανών, ή τα 60 εκατομμύρια Βρετανών, που τους βλέπεις παντού.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Γιωργο ευχαριστουμε για την πολυ κατατοπιστικη εξηγηση ,η οποια οντως επιβεβαιωνει το αρθρο.
Τελικα μου φαινεται εχει δικιο ο taver ..δεν ειναι Γιαπωνεζοι ολοι αυτοι που βλεπουμε.

getxowoman

Member
Yorgo, αν και το θεμα μιλαει για Ιαπωνες, ξερεις τι παιζει με τους Κινεζους; Σκεφτονται οπως και οι Ιαπωνες; Με ενδιαφερει ψιλοαμμεσα το θεμα.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Μετά απο τα παράπανω που διάβασα για το θέμα εργασίας στην Ιαπωνία , μου δημιουργήθηκε η εξής απορία, Η λέξη συνδιακαλισμός υπάρχει στην ιαπωνική γλώσσα ή έχει αντικατασταθεί-αφομοιωθεί απο την λέξη τιμή, η οποία διέπει όλο το σύστημα? :roll:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τελείως καμία σχέση οι Κινέζοι με τους Ιάπωνες γενικώς, είναι σαν να συγκρίνεις Έλληνες και Νορβηγούς. Οπότε και σαν τουριστική συμπεριφορά και ως διακοπές (διάρκεια, επιλογή προορισμών) είναι σε τελείως άλλο πλανήτη.

Οι Κινέζοι -όσο τους έχω ζήσει στον τουρισμό- είναι σε γενικές γραμμές αδιάφοροι για τον ξένο πολιτισμό, απίστευτα καταναλωτικοί, φοβερά βρώμικοι (το τελείως αντίθετο με τα γιαπωνεζάκια, αν δεις πώς παραδίδουν τα τουριστικά λεωφορεία μετά από χρήση λίγων ωρών, είναι απίστευτο, διότι μασουλάνε τα φαγητά που φέρνουν από τη χώρα τους και τα οποία πετάνε κάτω), κουτοπόνηροι, απείθαρχοι, καχύποπτοι, τα θέλουν όλα στη γλώσσα τους, αγενείς και με εξαιρετικά μεγάλη έλλειψη γούστου (ό,τι πιο κιτς το θέλουν, καμία διάκριση του χαζοτουριστικού από το πραγματικό). Δεν έχουν την ίδια μανία με τους Γιαπωνέζους να μαγνητοσκοπούν τα πάντα, δεν έχουν τη μανία των Γιαπωνέζων πως όπου κι αν πάνε θα είναι στόχος, θα τους βιάσουν, θα τους κλέψουν, θα τους μολύνουν (και λογικό είναι διότι αυτοί μολύνουν όποιο μέρος πάνε, την Αβάνα την κάνουνε σκουπιδότοπο από όπου κι αν περάσουν, πετάνε τσιπς από τα παράθυρα, φτύνουν στο δρόμο, ρεύονται, κολλάνε μίξες στα τραπέζια κλπ) και πολύ συχνά ψωνίζουν ασύστολα όχι για γούστο, αλλά για να πουλήσουν στη χώρα τους αυτά που αγόρασαν. Μου έχει τύχει ας πούμε να πάω σε εργοστάσιο πούρων, όπου δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ κουτί πλέον, διότι λίγα λεπτά πριν πέρασαν λιγότεροι από 30 Κινέζοι, που σήκωσαν τα πάντα, δηλαδή εκατοντάδες κουτιά στοκ από όποια μάρκα βρήκαν μπροστά τους. Άλλο χαρακτηριστικό είναι το κόμπλεξ πολιτιστικής ανωτερότητας των Κινέζων, απέναντι στο γενικότερο θαυμασμό και σεβασμό των Ιαπώνων. Λες δηλαδή σε ένα γκρουπ, κοιτάξτε, οι πυραμίδες των Μάγιας εδώ είναι από τον 8ο αιώνα κι ενώ τα Γιαπωνεζάκια κάνουν ένα μακρόσυρτο "ωωωωωω" μου ακολουθείται από τα "κλικ" των μηχανών, οι Κινέζοι σε κοιτούν ψιλουποτιμητικά και ψιθυρίζουν μεταξύ τους "ρε όταν είχαμε εμείς το Σινικό Τείχος" κι αντί να ακολουθήσουν την ξενάγηση βγάζουν τις instant noodle soups τους και κάθονται και μασουλάνε, χωρίς να ακολουθήσουν την επεξήγηση, ρίχνοντας και καμιά ροχάλα στο έδαφος για λιπαντικούς λόγους.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Τελείως καμία σχέση οι Κινέζοι με τους Ιάπωνες γενικώς, είναι σαν να συγκρίνεις Έλληνες και Νορβηγούς. Οπότε και σαν τουριστική συμπεριφορά και ως διακοπές (διάρκεια, επιλογή προορισμών) είναι σε τελείως άλλο πλανήτη.

Οι Κινέζοι -όσο τους έχω ζήσει στον τουρισμό- είναι σε γενικές γραμμές αδιάφοροι για τον ξένο πολιτισμό, απίστευτα καταναλωτικοί, φοβερά βρώμικοι (το τελείως αντίθετο με τα γιαπωνεζάκια, αν δεις πώς παραδίδουν τα τουριστικά λεωφορεία μετά από χρήση λίγων ωρών, είναι απίστευτο, διότι μασουλάνε τα φαγητά που φέρνουν από τη χώρα τους και τα οποία πετάνε κάτω), κουτοπόνηροι, απείθαρχοι, καχύποπτοι, τα θέλουν όλα στη γλώσσα τους, αγενείς και με εξαιρετικά μεγάλη έλλειψη γούστου (ό,τι πιο κιτς το θέλουν, καμία διάκριση του χαζοτουριστικού από το πραγματικό). Δεν έχουν την ίδια μανία με τους Γιαπωνέζους να μαγνητοσκοπούν τα πάντα, δεν έχουν τη μανία των Γιαπωνέζων πως όπου κι αν πάνε θα είναι στόχος, θα τους βιάσουν, θα τους κλέψουν, θα τους μολύνουν (και λογικό είναι διότι αυτοί μολύνουν όποιο μέρος πάνε, την Αβάνα την κάνουνε σκουπιδότοπο από όπου κι αν περάσουν, πετάνε τσιπς από τα παράθυρα, φτύνουν στο δρόμο, ρεύονται, κολλάνε μίξες στα τραπέζια κλπ) και πολύ συχνά ψωνίζουν ασύστολα όχι για γούστο, αλλά για να πουλήσουν στη χώρα τους αυτά που αγόρασαν. Μου έχει τύχει ας πούμε να πάω σε εργοστάσιο πούρων, όπου δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑ κουτί πλέον, διότι λίγα λεπτά πριν πέρασαν λιγότεροι από 30 Κινέζοι, που σήκωσαν τα πάντα, δηλαδή εκατοντάδες κουτιά στοκ από όποια μάρκα βρήκαν μπροστά τους. Άλλο χαρακτηριστικό είναι το κόμπλεξ πολιτιστικής ανωτερότητας των Κινέζων, απέναντι στο γενικότερο θαυμασμό και σεβασμό των Ιαπώνων. Λες δηλαδή σε ένα γκρουπ, κοιτάξτε, οι πυραμίδες των Μάγιας εδώ είναι από τον 8ο αιώνα κι ενώ τα Γιαπωνεζάκια κάνουν ένα μακρόσυρτο "ωωωωωω" μου ακολουθείται από τα "κλικ" των μηχανών, οι Κινέζοι σε κοιτούν ψιλουποτιμητικά και ψιθυρίζουν μεταξύ τους "ρε όταν είχαμε εμείς το Σινικό Τείχος" κι αντί να ακολουθήσουν την ξενάγηση βγάζουν τις instant noodle soups τους και κάθονται και μασουλάνε, χωρίς να ακολουθήσουν την επεξήγηση, ρίχνοντας και καμιά ροχάλα στο έδαφος για λιπαντικούς λόγους.
Eπιβεβαιωνω απολυτα τα γραφομενα του Γιωργου.Φιλη μου η οποια εζησε 2 χρονια στο Πεκινο για τη διοργανωση των Ολυμπιακων του 2008 μου εχει μεταφερει ακριβως τις ιδιες αποψεις και εντυπωσεις για τους Κινεζους με τους οποιους συνεργαστηκε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom