• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οι Ταλιμπάν πίσω από τη δολοφονία γιατρών

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Την ευθύνη για τη δολοφονία των δέκα γιατρών στο βόρειο Αφγανιστάν ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπός τους.

Όπως ανέφερε, «σκότωσαν τους χριστιανούς μισθοφόρους, που είχαν μαζί τους αντίτυπα της Βίβλου στη διάλεκτο Νταρί».

«Είχαν χαθεί. Όταν τους εντόπισε η περίπολός μας (των Ταλιμπάν), προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά θανατώθηκαν», δήλωσε ο Ζαμπινουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ανταρτών, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο από άγνωστη τοποθεσία.

«Είναι δέκα, από τους οποίους οι εννέα ξένοι. Πέντε από τους ξένους είναι άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Ο τελευταίος είναι Αφγανός», πρόσθεσε ο Μουτζαχίντ.

«Είχαν αντίτυπα της Βίβλου στην Νταρί, χάρτες και συστήματα GPRS. Έφτιαχναν χάρτη των θέσεων των Ταλιμπάν», υποστήριξε ο ίδιος εκπρόσωπος. Η Νταρί είναι περσική διάλεκτος που ομιλείται στο Αφγανιστάν.

Νωρίτερα σήμερα, ο αρχηγός της Αστυνομίας της επαρχίας Μπανταχσάν δήλωσε ότι βρέθηκαν διάτρητα από σφαίρες τα πτώματα δέκα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων είναι έξι Γερμανοί και δυο Αμερικανοί γιατροί.

Η μη κυβερνητική οργάνωση «Αποστολή Διεθνούς Βοήθειας», η οποία εδρεύει στην Ελβετία και αυτοπροσδιορίζεται ως «χριστιανική οργάνωση», ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της ότι τα θύματα ήταν μάλλον μέλη της.

Τα θύματα ήταν μέλη μιας ομάδας οφθαλμιάτρων, που είχαν ολοκληρώσει μια αποστολή στην επαρχία Νουριστάν, ύστερα από πρόσκληση των τοπικών κοινοτήτων και επέστρεφαν στην Καμπούλ.

pulse.gr

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
το διαβασα και εγω πριν απο λιγο στην εφημεριδα και στεναχωρηθηκα.
τι να πεις?χαιρομαι που οταν πηγες εσυ δεν εγινε κατι τετοιο.

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Eγω δεν κινδυνευω αφου με με την Βιβλο ειμαστε σαν το νερο με το λαδι....καμια αναμειξη.

Traveller

Member
Τι αίσχη διαβάζω???Πήγαν να προσυλητίσουν οι αχρείοι τους ηρωικούς φρουρούς της επανάστασης??? Προσπάθησαν με δόλιο τρόπο να διαβάλουν τις Ισλαμικές παραδόσεις του τιμημένου Αφγανικού λαού??Καλά τους έκαναν.... ζήτω η ηρωική ισλαμική επανάσταση των Ταλιμπάν κάτω οι χριστιανοί λακέδες του ιμπεριαλισμού και τα τσιράκια τους!!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Τι αίσχη διαβάζω???Πήγαν να προσυλητίσουν οι αχρείοι τους ηρωικούς φρουρούς της επανάστασης??? Προσπάθησαν με δόλιο τρόπο να διαβάλουν τις Ισλαμικές παραδόσεις του τιμημένου Αφγανικού λαού??Καλά τους έκαναν.... ζήτω η ηρωική ισλαμική επανάσταση των Ταλιμπάν κάτω οι χριστιανοί λακέδες του ιμπεριαλισμού και τα τσιράκια τους!!!
Δεν έχεις τον χριστιανοθεό σου !!!!!!!
ευτυχώς η φίλη μου Lullu που δεν πάει με τους χριστιανούς...φαντάζεσαι??
Η αλήθεια είναι οτι ...ας αφήσουν στην ησυχία τους λαούς με τις παραδόσεις και τα πιστεύω τους,όσο σκληροτράχηλοι και πρωτόγονοι ειναι αυτοί!!!
Ετσι ειναι αυτα...βγάζω μόκο και λουφάζω!!
Εχω την αποψή μου για τους χριστιανούς..αλλα την κρατώ.:rolleyes:

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Η μη κυβερνητική οργάνωση «Αποστολή Διεθνούς Βοήθειας», η οποία εδρεύει στην Ελβετία και αυτοπροσδιορίζεται ως «χριστιανική οργάνωση», ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της ότι τα θύματα ήταν μάλλον μέλη της.

εικοσι χρονια στο χωρο των ΜΚΟ ουτε τους ξερω ουτε τους ειδα ποτε σε πεδιο δρασης,,,τι να πω γιναμε πολλοι και οχι ολοι καθαροι δυστυχως...
..ακομη και ετσι πολυ αδικος ο θανατος ακομη για αυτους που υπηρετουν σκοπους και προσωπα χωρις να τους γνωριζουν ακριβως...

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Η αναζήτηση της ταυτότητας της οργάνωσης ή " οργάνωσης " μοιάζει με ψάξιμο ψύλλου στά άχυρα.
Σε ενα κράτος και μια κοινωνία που βιάζεται παρά φύση εδώ και τριάντα τουλάχιστο χρόνια από γείτονες (ΕΣΣΔ) και μη (ΗΠΑ), αλλά και ντόπιους (Ταλιμπάν, Αλ Κάιντα κλπ) η υπόθεση αυτή καταχωρείται σαν ένα ακόμη έγκλημα και οι 10 συνάνθρωποί μας απλά θα προστεθούν στους χιλιάδες αθώους και μη που ειχαν παρόμοια "τύχη".

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Την συγκεκριμενη οργανωση ουτε εγω την γνωριζω. Βεβαια πολλες φορες η φημη καποιας ΜΚΟ καμια σχεση δεν εχει με την πραγματικοτητα. Ακομα και παλια που οι ΜΚΟ ηταν μετρημενες στα δαχτυλα ουτε καν οι μισες δεν ηταν καθαρες.
Ανεξαρτητα απο αυτο, δεν με αφορα αν ηταν γιατροι μπορουσαν να ειναι οτιδηποτε, σημασια εχει η εν ψυχρω δολοφονια δεκα ανθρωπων.
Κι εγω μπορει να μην πιστευω σε κανεναν Θεο αλλα δεν σκοτωνω οποιον μαρτυρα του Ιεχωβα μου χτυπαει Σαββατο πρωι το κουδουνι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom