• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Οι Αμερικανοι χτυπουν τη Λιβυη

Traveller

Member
Μηνύματα
3.938
Likes
3.932
Το επαναφέρω γιατί κάπως κάπου διάβασα ότι σε αεροπορική επιδρομή των "σωτήρων" στην Τρίπολη σκοτώθηκαν ο μικρότερος γιός του Καντάφι και τα τρία εγγόνια του...

Αυτούς τους εγκληματίες πολέμου άραγε θα βρεθεί κανένας να τους δικάσει? Αν διάολε δεν είναι έγκλημα πολέμου να καταστρέφεις τις εγκαταστάσεις υποδομής μιας χώρας και να σκοτώνεις παιδάκια στο όνομα της Δημοκρατίας τι είναι? Και μετά έχουν το θράσος να μιλάνε για δικαιοσύνη και δημοκρατία και να απορούν γιατί όλος ο κόσμος τους μισεί... αυτοί που υποστηρίζουν αδίστακτα σκοταδιστικά καθεστώτα, αυτοί που εισβάλουν με τσαμπουκά σε ανεξάρτητες χώρες, αυτοί που σκοτώνουν γυναικόπαιδα...
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.066
Likes
6.317
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
.........

Αυτούς τους εγκληματίες πολέμου άραγε θα βρεθεί κανένας να τους δικάσει? .........
Μπορώ να σου απαντήσω με την όποια σιγουρία μπορεί να έχει αποκτήσει κάποιος απο την ανάγνωση της πρόσφατης , -και όχι μόνο-, ιστορίας, (δυστυχώς) όχι.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.611
Likes
29.891
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το επαναφέρω γιατί κάπως κάπου διάβασα ότι σε αεροπορική επιδρομή των "σωτήρων" στην Τρίπολη σκοτώθηκαν ο μικρότερος γιός του Καντάφι και τα τρία εγγόνια του...

Αυτούς τους εγκληματίες πολέμου άραγε θα βρεθεί κανένας να τους δικάσει? Αν διάολε δεν είναι έγκλημα πολέμου να καταστρέφεις τις εγκαταστάσεις υποδομής μιας χώρας και να σκοτώνεις παιδάκια στο όνομα της Δημοκρατίας τι είναι? Και μετά έχουν το θράσος να μιλάνε για δικαιοσύνη και δημοκρατία και να απορούν γιατί όλος ο κόσμος τους μισεί... αυτοί που υποστηρίζουν αδίστακτα σκοταδιστικά καθεστώτα, αυτοί που εισβάλουν με τσαμπουκά σε ανεξάρτητες χώρες, αυτοί που σκοτώνουν γυναικόπαιδα...
Δηλαδή τα παιδιά και τα εγγόνια του δικτάτορα που αιματοκυλίει τη χώρα του είναι καλύτερα από τα υπόλοιπα παιδάκια που σκοτώνονται ή μένουν ορφανά? Γιατί δε σε βλέπω να κόπτεσαι και για κείνα... Πάρε μια φωτογραφία, από εκείνες που τράβηξε ο γνωστός ελληνοαμερικανός φωτορεπόρτερ Hondros πριν δολοφονηθεί κι αυτός από τις δυνάμεις του παράφρονα...:


Και λίγα ακόμη για την ίδια ιστορία :
Newsweek
Orphans of Tal Afar - Newsweek
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.938
Likes
3.932
Δηλαδή τα παιδιά και τα εγγόνια του δικτάτορα που αιματοκυλίει τη χώρα του είναι καλύτερα από τα υπόλοιπα παιδάκια που σκοτώνονται ή μένουν ορφανά? Γιατί δε σε βλέπω να κόπτεσαι και για κείνα...
Έχουμε τεράστια διαφορά φιλοσοφίας... την χώρα δεν την αιματοκυλεί ο Καντάφι αλλά οι "σωτήρες" και τα αργυρώνητα τσιράκια τους... μιλάμε για εισβολή-τσαμπουκά σε ανεξάρτητο κράτος και εγκλήματα σαν κι αυτά που έγιναν στην Σερβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Σομαλία... το συγκεκριμένο έγκλημα είναι καθαρά έγκλημα πολέμου μια που βομβαρδίστηκε ανοχύρωτη, μη πολεμική περιοχή χωρίς καμιά στρατηγική σημασία... σκοπός των χασάπηδων του ΝΑΤΟ ήταν να σκοτώσουν αθώους...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.963
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Θα συμφωνήσω με τον traveller..
Oλοι οι δήθεν ειρηνοποιοί,οι παγκόσμιοι στρατοί ειρήνης,ποδοπατούν λαούς και αγέννητα στο όνομα στυγνών συμφερόντων!!
Η ιστορία επαναλαμβάνεται και όσο πάει θα γίνονται χειρότερα..
Η στρατηγική ειναι μία..
πρώτα τους οδηγούν στην εξαθλίωση
και μετά παρουσιάζονται σαν σωτήρες με τα ανάλογα λάφυρα!!
ευτυχώς είχαμε και τον Μπίν..
τώρα.....
 

galat

Member
Μηνύματα
851
Likes
2.126
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική

Τρεις ειδήσεις του τελευταίου 24ωρου (από το in.gr και την Ελευθεροτυπία) δείχνουν το αδιέξοδο των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ στην Λιβύη. Ξεκίνησαν με σκοπό την αποτροπή μιας ανθρωπιστικής κρίσης και σχεδόν δύο μήνες μετά η ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται στο απόγειό της.

1. Η Guardian αποκαλύπτει : Το ΝΑΤΟ άφησε να πεθάνουν στη μέση της Μεσογείου 61 μετανάστες.
Δεκάδες μετανάστες -μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά- αφέθηκαν αβοήθητοι σε σκάφος ανοικτά των λιβυκών ακτών, αφού οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αγνόησαν την έκκλησή τους να τους βοηθήσουν να φτάσουν στην Λαμπεντούζα.
Την είδηση αποκαλύπτει τη Δευτέρα η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένα σκάφος με 72 μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες έφυγε στα μέσα Μαρτίου από την Τρίπολη της Λιβύης με προορισμό το ιταλικό νησί.
Το σκάφος αντιμετώπισε προβλήματα και παρά το γεγονός ότι ο καπετάνιος του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τις ιταλικές λιμενικές αρχές, αλλά και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο του ΝΑΤΟ, ουδείς προσφέρθηκε να βοηθήσει.
Ο απολογισμός ήταν τραγικός: 61 από τους επιβάτες -μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά- πέθαναν από πείνα και δίψα, ενώ 11 άτομα κατάφεραν να επιβιώσουν.
Από την έρευνα που πραγματοποίησε η ίδια η εφημερίδα προέκυψε ότι οι μετανάστες ήταν από την Νιγηρία, την Αιθιοπία, την Ερυθραία, τη Γκάνα και το Σουδάν.
Η εφημερίδα προσπάθησε επίσης να ταυτοποιήσει τα πολεμικά σκάφη που επιχειρούσαν εκείνη την περίοδο στην περιοχή, προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιο σκάφος αγνόησε το αίτημα των μεταναστών. Από τα όσα προκύπτουν ενδέχεται να πρόκειται για το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», ωστόσο, και αυτό δεν είναι βέβαιο.


Μπαλάκι οι ευθύνες
Το ΝΑΤΟ διέψευσε ότι αρνήθηκε βοήθεια, διευκρινίζοντας ότι μόνο το ιταλικό «Γκαριμπάλντι» ήταν στην περιοχή αλλά 100 ν.μ. ανοιχτά και δεν εντόπισε σκάφος που εξέπεμπε SOS. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του γαλλικού γενικού επιτελείου διέψευσε ότι το "Σαρλ ντε Γκολ" ή άλλο γαλλικό σκάφος ήρθε σε επαφή με οποιοδήποτε πλοίο».
Η ιταλική ακτοφυλακή ήταν αυτή που αρχικά ενημερώθηκε μέσω ενός ιερέα στη Ρώμη που βοηθά πρόσφυγες. Ο ιερέας από την Ερυθραία δέχτηκε τηλεφώνημα μέσα από το κλυδωνιζόμενο σκάφος και παρ' όλο που η γραμμή έκλεισε ενημέρωσε αμέσως τις αρχές για τη γενικότερη θαλάσσια περιοχή όπου θα πρέπει να βρισκόταν το πλοίο. Οι Ιταλοί είδαν ότι κινούνταν προς τα χωρικά ύδατα της Μάλτας, αλλά έβγαλαν γενικό συναγερμό για τη Μεσόγειο. «Αν ήμασταν εμείς στην περιοχή θα βοηθούσαμε», είπαν οι Ιταλοί. Και οι Μαλτέζοι όμως αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή με το περιστατικό.
Ο Αμπού Κερκ είναι ένας από τους εννέα που επέζησαν. Επινε τα ούρα του και έτρωγε από δύο οδοντόπαστες. Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν πολίτες Αιθιοπίας, Νιγηρίας, Ερυθραίας, Γκάνας και Σουδάν, κατέληξε τελικά ακυβέρνητο στις ακτές έξω από τη Μισράτα στις 10 Απριλίου. Ο 62ος πρόσφυγας πέθανε στη φυλακή όπου κλείστηκαν οι επιζήσαντες για 4 ημέρες. Σήμερα κρύβονται σε ένα σπίτι στην Τρίπολη.
«Η Μεσόγειος δεν μπορεί να γίνει άγρια Δύση. Αυτοί που δεν σώζουν ανθρώπους στη θάλασσα δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι», είπε η εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Λόρα Μπολντρίνι. «Πρόκειται για έγκλημα», είπε ο ιερέας Μοζές Ζεράι. «Και δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο επειδή τα θύματα ήταν Αφρικανοί μετανάστες και όχι τουρίστες σε κρουαζιερόπλοιο».

2. Κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, ζητά ο ΟΗΕ
Κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ώστε να διευκολυνθεί η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ζήτησε η επικεφαλής των προγραμμάτων αρωγής του ΟΗΕ Βάλερι Έιμος, η οποία δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Μιζουράτα, η μοναδική πόλη που διατηρούν υπό την εξουσία τους οι αντάρτες και η οποία πολιορκείται εδώ και δύο μήνες από τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι, βρίσκεται σε δεινή θέση και αντιμετωπίζει ελλείψεις σε νερό και τρόφιμα.
Η Έιμος υποστηρίζει ότι αναστάτωση που προκαλείται τόσο από τις συγκρούσεις όσο και από τις ποινές που έχουν επιβληθεί στη Λιβύη παραλύουν τη χώρα και ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να εξασφαλίσει ότι όλες οι πλευρές σέβονται το διεθνές δίκαιο.
Συγκεκριμένα, είπε ότι η χρήση βομβών διασποράς, θαλάσσιων και επίγειων ναρκών, καθώς και οι αεροπορικές επιδρομές δείχνει ψυχρή έλλειψη σεβασμού για τη ζωή των αμάχων, ενώ παράλληλα τόνισε την έλλειψη εμπορικών αγαθών, λόγω των συγκρούσεων.
«Εκτεταμένες ελλείψεις παραλύουν τη χώρα με τρόπους που θα επηρεάσουν βαρύτατα τον γενικό πληθυσμό κατά τους επόμενους μήνες κυρίως τους φτωχότερους και τους πιο ευάλωτους. Μόνο για ορισμένους μήνες ακόμη υπάρχουν τρόφιμα» πρόσθεσε.


Ανησυχία για τους πνιγμούς
Εκατοντάδες πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Λιβύη έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο, ανέφερε την Τρίτη η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, απευθύνοντας έκκληση σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβουν.
Την περασμένη εβδομάδα, ένα σκάφος το οποίο μετέφερε περίπου 600 μετανάστες βούλιαξε λίγο μετά την απομάκρυνσή του από το λιμάνι της Τρίπολης.
Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στο δυστύχημα όμως υπάρχουν αναφορές ατόμων που δηλώνουν ότι είδαν πτώματα, συντρίμμια του πλοίου, αλλά και κάποιους επιζώντες να κολυμπούν προς την ακτή.
Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ζήτησε από όλα τα παραπλέοντα πλοία της Μεσογείου να είναι έτοιμα να παράσχουν βοήθεια στα συνήθως μη αξιόπλοα σκάφη που μεταφέρουν μετανάστες από τη Λιβύη στην Ευρώπη, μιας και μέχρι στιγμής αγνοείται η τύχη τουλάχιστον τριών τέτοιων σκαφών.


3. SOS από τους αντικαθεστωτικούς στη Μιζουράτα, στερεύουν τα αποθέματα σε νερό και τρόφιμα
Η αποκλεισμένη από τα στρατεύματα του Μουαμάρ Καντάφι πόλη της Μιζουράτα, μοναδικό προπύργιο πλέον των αντικαθεστωτικών στα δυτικά, βλέπει ώρα με την ώρα τα αποθέματά της σε σε τροφή και πόσιμο νερό να εξαντλούνται. Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε την Κυριακή ότι τα εφόδια τόσο σε νερό και τρόφιμα όσο και σε καύσιμα αρκούν το πολύ για ένα μήνα ακόμα.
Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών Σαντούν Ελ-Μιζουράτι, μέχρι πριν δύο εβδομάδες έφθαναν διά θαλάσσης φορτία με προμήθειες. Στη συνέχεια όμως οι σφοδρές επιθέσεις και οι σχεδόν καθημερινές μάχες με τις δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι για τον έλεγχο του λιμανιού, ελαχιστοποίησαν ή και διέκοψαν εντελώς τις αποστολές των πλοίων με τις απαραίτητες προμήθειες σε τροφές και πόσιμο νερό αλλά και σε ιατρικά εφόδια.
«Η πόλη διαθέτει τις απαραίτητες προμήθειες σε τρόφιμα και πόσιμο νερό για ένα μήνα ακόμα, ή περίπου για τόσο, πριν να χρειαστεί πραγματικά να εκπέμψει σήμα ανθρωπιστικού κινδύνου, αλλά όλα τελικά εξαρτώνται από κατά πόσο θα μπορούν να επαναπροσεγγίζουν τα πλοία με τα εφόδια» ανέφερε ο Ελ-Μιζουράτι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Βεγγάζη.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.963
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ο χρυσός της Βενεζουέλας και ο πραγματικός λόγος που η Τρίπολη κατακτήθηκε τώρα!


Στο παρακάτω άρθρο που βρήκαμε εδώ διαβάζουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για τον λόγο που οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν τόσο τις τελευταίες μέρες στην Λιβύη. Διαβάστε το προσεκτικά. Μετά από πολλούς μήνες σταθερής κατάστασης με τους εξεγερμένους στην Βεγγάζη και τον Καντάφι τα πράγματα άλλαξαν δραματικά τις τελευταίες τρεις μέρες. Όμως τι συνέβη σε...
αυτό το σύντομο διάστημα που άλλαξε τόσο τα πράγματα; Έχει να κάνει με τον χρυσό και εξηγούμαστε: πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Τσάβες, ζήτησε από το Λονδίνο τον επαναπατρισμό του χρυσού που έχει κατατεθεί στην αγγλική πρωτεύουσα (περίπου 100 τόνοι).
Ο χρυσός είχε δοθεί ως leasing στην Τράπεζα της Αγγλίας και η επιστροφή του στην Βενεζουέλα σημαίνει ότι θα πρέπει να τον ξαναγοράσει στις αγορές. Αυτό προκάλεσε την απότομη άνοδο των τιμών του χρυσού φθάνοντας την Παρασκευή στα 1,881 δολάρια η ουγγιά. Επιπλέον οι τιμές των βραχυπρόθεσμων futures ήταν υψηλότερες των μακροπρόθεσμων, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή την στιγμή υπάρχει έλλειψη χρυσού σε φυσική μορφή.
Σε όλη την ιστορία του COMEX αυτό συνέβη μόνο άλλη μία φορά πολλά χρόνια πριν και μόνο για λίγες ώρες. Η τωρινή κατάσταση συνιστά μια εντελώς καινούργια κατάσταση στην αγορά των futures χρυσού.

Γι’ αυτό οι 143.8 τόνοι φυσικού χρυσού που κατέχει ο Καντάφι ήταν απαραίτητοι για την αντικατάσταση του χρυσού που απαιτεί η Βενεζουέλα χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος ενός default και της εκτόξευσης των τιμών του κίτρινου μετάλλου σε μη ανεκτές τιμές.
Επ’ ευκαιρίας να θυμηθούμε ότι ο χρυσός που εικάζεται ότι έχει η FED δεν έχει ελεγχθεί από καμία ανεξάρτητη αρχή εδώ και πολλά χρόνια και επομένως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το αν υπάρχει πραγματικά.[..]
Η πραγματική αιτία της γοργής κλιμάκωσης αυτών των ημερών οφείλεται ακριβώς στην ανάγκη του Λονδίνου να βρει τον χρυσό που θα αντικαταστήσει αυτόν της Βενεζουέλας.
Οι αγορές με αυτήν την κίνηση κατάλαβαν ότι ο χρυσός που ισχυρίζονται ότι κατέχουν τα δυτικά κράτη απλά δεν υπάρχει και γι’ αυτό οι τιμές του χρυσού (και του ασημιού) θα ανέβουν αισθητά τους επόμενους μήνες και χρόνια.
Οι traders και οι τράπεζες διερωτώντουσαν αυτές τις μέρες που θα βρει η Τράπεζα της Αγγλίας τον χρυσό που χρειάζεται για την αντικατάσταση αυτού του Τσάβες. Σήμερα έχουμε την απάντηση.
. . Ξυπνήστε ρε ! _ Ο σιωπών δοκεί συναινείν . .: Ο χρυσός της Βενεζουέλας και ο πραγματικός λόγος που η Τρίπολη κατακτήθηκε τώρα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μηνύματα
905.259
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom