• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οικονομική κρίση και ταξίδια

GTS

Member
Θα ήθελα εδώ να ανοίξω ένα θέμα που αφορά πολλούς από εμάς που σχεδιάζουμε τα ταξίδια μας από πολύ καιρό πριν.....

Λόγω της γνωστής κρίσης το δολλάριο πάλι έπεσε σε χαμηλά επίπεδα, η λίρα έφτασε σχεδόν το ευρώ και φυσικά εμείς με το ευρώ στο χέρι (όσοι έχουν τέλος πάντων) είμαστε χαρούμενοι και ευνοημένοι....σχεδόν τα πάντα παγκοσμίως τα βρίσκουμε φτηνότερα.

Όμως, κοιτάζοντας sites αεροπορικών εταιριών και αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, αναρωτιέμαι μήπως τελικά μπούμε σε ένα μεγάλο κύκλο προσφορών, λόγω ακριβώς της κρίσης....αξίζει δηλ. να περιμένουμε λίγους μήνες και να βρούμε σε ακόμα χαμηλότερες τιμές εισιτήρια, οργανωμένες εκδρομές (από εξειδικευμένα γραφεία π.χ. στην Αγγλία) ? Ιδίως ρωτάω για τα αεροπορικά, αφού ταξιδεύω πάντα ανεξάρτητα (οργανωμένα κοιτούσα μόνο για Αφρική-σαφάρι)...

Αξίζει λοιπόν? Θα ρίξει η βιομηχανία του τουρισμού τις τιμές της, θα γίνουν προσφορές επιπλέον? Τι λέτε, γνώστες και μη?

(Θα βγάλει π.χ. η BA εισιτήρια για Tobago με 350 ευρώ να πεταχτούμε αβλεπεί? :lol:)

Christian

Member
Φιλε GTS νομιζω πως οταν ερθει η κριση στην Ελλαδα δεν θα μας ενδιαφερουν ποσο θα εχουν τα εισιτηρια αλλα πως να τα βγαλουμε περα.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Φιλε GTS νομιζω πως οταν ερθει η κριση στην Ελλαδα δεν θα μας ενδιαφερουν ποσο θα εχουν τα εισιτηρια αλλα πως να τα βγαλουμε περα.
τώρα τι έχομε δηλαδή?? δεν έφτασε η κρίση εδώ?ειναι στον δρόμο?
christian νομίζω οτι το μπάμ θα γίνει για όλους και όλα ..μια μέρα.προς το παρόν ας κλείνομε κανένα ταξιδάκι...:p

Christian

Member
christian νομίζω οτι το μπάμ θα γίνει για όλους και όλα ..μια μέρα.προς το παρόν ας κλείνομε κανένα ταξιδάκι...:p
renata ειχα προγραματησει να παω προς λατινικη Αμερικη μερια αλλα τωρα το σκεφτομαι πολυ,νομιζω πως ερχονται δυσκολες μερες για τους περισσοτερους απο εμας.:mad:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
christian,πρίν λιγο μου ειπε ένας φίλος μου οτι θα πάρει τρόφιμα που δεν χαλάνε να τα βάλει στο πατάρι!!! γέλασα..μπορει και να ειναι αλήθεια και να συμβεί κατι τέτοιο.
όμως δεν θα χαθούμε στις υποθέσεις,στα εάν και μήπως..στο κάτω κάτω άν πας λατινική αμερική,θα εισαι πιο χαρούμενος,θα έχεις περισσότερο κουράγιο..εγώ ειμαι του carpe diem δηλ άδραξε την κάθε μέρα. θα κάνω λοιπόν οτι με ευχαριστεί και ότι και όπου προλάβω.. οι δύσκολες μέρες θα ειναι για όλους το ίδιο και για αυτούς που έχουν και για αυτούς που δεν έχουν...
δεν ειναι η οικονομική κρίση που με φοβίζει παρόλο που δεν έχω λεφτά,ειναι το άλλο το πιο δυνατό και ουσιαστικότερο για την επιβίωση.η καταστροφή του πλανήτη,η έλλειψη νερού..αυτά ειναι τα οδυνηρά και τα ανεπιστρεπτί....
καλο ταξίδι στην αμερικη!!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Θα ήθελα εδώ να ανοίξω ένα θέμα που αφορά πολλούς από εμάς που σχεδιάζουμε τα ταξίδια μας από πολύ καιρό πριν.....

Λόγω της γνωστής κρίσης το δολλάριο πάλι έπεσε σε χαμηλά επίπεδα, η λίρα έφτασε σχεδόν το ευρώ και φυσικά εμείς με το ευρώ στο χέρι (όσοι έχουν τέλος πάντων) είμαστε χαρούμενοι και ευνοημένοι....σχεδόν τα πάντα παγκοσμίως τα βρίσκουμε φτηνότερα.

Όμως, κοιτάζοντας sites αεροπορικών εταιριών και αντίστοιχα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού, αναρωτιέμαι μήπως τελικά μπούμε σε ένα μεγάλο κύκλο προσφορών, λόγω ακριβώς της κρίσης....αξίζει δηλ. να περιμένουμε λίγους μήνες και να βρούμε σε ακόμα χαμηλότερες τιμές εισιτήρια, οργανωμένες εκδρομές (από εξειδικευμένα γραφεία π.χ. στην Αγγλία) ? Ιδίως ρωτάω για τα αεροπορικά, αφού ταξιδεύω πάντα ανεξάρτητα (οργανωμένα κοιτούσα μόνο για Αφρική-σαφάρι)...

Αξίζει λοιπόν? Θα ρίξει η βιομηχανία του τουρισμού τις τιμές της, θα γίνουν προσφορές επιπλέον? Τι λέτε, γνώστες και μη?

(Θα βγάλει π.χ. η BA εισιτήρια για Tobago με 350 ευρώ να πεταχτούμε αβλεπεί? :lol:)
Ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόστους σε ένα μακρυνό αεροπορικό ταξίδι είναι το κόστος των καυσίμων (και οι αποσβέσεις/opportunity cost του αεροσκάφος, που όμως δεν αλλάζουν με την κρίση). Η πτώση των τιμών στα καύσιμα έχει ρίξει ήδη σημαντικά το κόστος αυτό (μια μείωση που την είδαμε να εμφανίζεται ήδη ως μείωση των επίναυλων καυσίμων, αλλά που σε καμμιά περίπτωση δε φτάνει για να αντικατοπτρίσει την πραγματική μείωση του κόστους).
Οι τιμές των εισητιρίων, αντίθετα, δεν είναι σε καμμιά περίπτωση κοστοστρεφείς, όσο κι αν προσπαθούν συχνά να μας το παρουσιάσουν, αλλά βασίζονται στον ανταγωνισμό, και την έλλειψη αυτού. Μόνο στις low cost υπάρχει μια υποψία κοστοστρέφειας, αλλά κι εκεί πιο πολύ marketing είναι.
Η μειωμένη ζήτηση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των τιμών, αλλά όχι άμεσα. Καμιά αεροπορική δεν είναι διατεθειμένη να πάρει τόσο δραστικά μέτρα, όσο δεν είναι σε θέση να προβλέψει τη διάρκεια της κρίσης, ενώ ταυτόχρονα τα υψηλά περιθώρια είναι ένας παράγοντας που εξασφαλίζει την πολυπόθητη ρευστότητα, που έχει ιδιέταιρη ανάγκη η συγκεκριμένη αγορά.
Με βάση τα παραπάνω, συντρέχουν οι προϋποθέσεις (αποσυμπιεσμένα profit margins) για να δούμε μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες προσφορές, αλλά ας μη βιαζόμαστε για ουσιαστικές μειώσεις - ακόμα κι αν έρθουν σε κάποια δρομολόγια, δε θα είναι εξ' αιτίας της κρίσης αλλά για λόγους ανταγωνισμού.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Σε κάποιο τεύχος της φετινής χρονιάς, του Cosmos Travel είχα διαβάσει μια έρευνα για τις τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού μέχρι το 2020.
Μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι τα ταξίδια με αεροπλάνο θα στοιχίζουν όλο και λιγότερο στο μέλλον και θα έρθει κάποια στιγμή που οι ευρωπαίοι θα πετάνε ως την Αμερική με 150 Ευρώ!
Περιττό να πω ότι περιμένω πως και πως εκείνη τη στιγμή!

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Θα προσπαθήσω να βρω ποιό τεύχος είναι για να γράψω ακριβώς τι λέει.

GTS

Member
Για βρες το Μαίρη να πάρουμε λίγη παραπάνω χαρά μέρες που είναι :lol:

Βέβαια κάτι κοντινότερο από το 2020 θα ήταν χρήσιμο....ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι τότε!

Υ.Γ. Πάντως, ήδη σε ξένα sites που κοιτάω για ταξιδιωτικά είδη, παίζουν πολύ καλές προσφορές. Εκεί η κρίση έχει χτυπήσει άγρια.....

Υ.Γ.2 Είναι δυνατόν μπουφάν να κάνει στο Ελλάντα 250 Ευρώ και σε αγγλικό site 73 λίρες? Α ρε κλείσιμο που πρέπει να πέσει σε μερικούς "καημένους" εμπόρους...

Christian

Member
Υ.Γ.2 Είναι δυνατόν μπουφάν να κάνει στο Ελλάντα 250 Ευρώ και σε αγγλικό site 73 λίρες? Α ρε κλείσιμο που πρέπει να πέσει σε μερικούς "καημένους" εμπόρους...
Τον Σεπτεμβριο αγορασα μια φωτογραφικη μηχανη απο Αγγλια μασου ιντερνετ,μαζι με τα μεταφορικα μου κοστισε 250 ευρω ενω εδω στην Ελλαδα η τιμη της ηταν 400 ευρω.:)

tanasis

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ
christian,πρίν λιγο μου ειπε ένας φίλος μου οτι θα πάρει τρόφιμα που δεν χαλάνε να τα βάλει στο πατάρι!!! γέλασα..μπορει και να ειναι αλήθεια και να συμβεί κατι τέτοιο.
όμως δεν θα χαθούμε στις υποθέσεις,στα εάν και μήπως..στο κάτω κάτω άν πας λατινική αμερική,θα εισαι πιο χαρούμενος,θα έχεις περισσότερο κουράγιο..εγώ ειμαι του carpe diem δηλ άδραξε την κάθε μέρα. θα κάνω λοιπόν οτι με ευχαριστεί και ότι και όπου προλάβω.. οι δύσκολες μέρες θα ειναι για όλους το ίδιο και για αυτούς που έχουν και για αυτούς που δεν έχουν...
δεν ειναι η οικονομική κρίση που με φοβίζει παρόλο που δεν έχω λεφτά,ειναι το άλλο το πιο δυνατό και ουσιαστικότερο για την επιβίωση.η καταστροφή του πλανήτη,η έλλειψη νερού..αυτά ειναι τα οδυνηρά και τα ανεπιστρεπτί....
καλο ταξίδι στην αμερικη!!
σωστά η πραγματική κρίση είναι αυτή του περιβάλλοντος, και θα μας κοστίσει πολύ περισσότερο απο την "οικονομική".

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Μόνο να μην μας βρει η κρίση σε κάναν μακρινό προορισμό και δεν μπορούμε να επιστρέψουμε! :lol::lol::lol:

Φίλε GTS... νομίζω ότι από την στιγμή που βρίσκεις μια καλούτσικη προσφορά, την αρπάζεις ακόμη κι αν υπάρχει η περίπτωση να βρεις αύριο κάτι πιο οικονομικό. Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις σε τέτοιου είδους ζητήματα τι θα συμβεί αύριο! Ξέρεις πόσο ξαφνικά μπορούν να ανεβάσουν τις τιμές των καυσίμων ή να αντιστρέψουν τις τιμές των ισοτιμιών;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom