• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Βέλγιο Γαλλία Γερμανία Λουξεμβούργο Οδικό ταξίδι στο Βέλγιο και πέριξ

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Έχουμε προτάσεις για φαγητό/ καφέ σε πόλεις περιφερειακά των Βρυξελλών;
Αμβέρσα, Γάνδη, Μπρυζ, Ντιναντ, Ναμούρ κλπ

Γάνδη: Amadeus -2 εστιατόρια. Έχω φάει και στα 2 υπέροχα καραμελωμένα παϊδάκια! Τα συνιστώ και ας είναι φουλ τουριστικά.
Άμβέρσα: ??

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Το σωστό ερώτημα για τη Φλάνδρα είναι Μπρυζ ή Γάνδη ή Αμβέρσα, και η σωστή απάντηση είναι Αμβέρσα.
....
@North66 έχεις κάποια καλή πρόταση για φαγητό σε εστιατόριο στην Αμβέρσα; Όχι Michelin εστιατόριο...
🙃😇

paefstra

Member
Εμεις στην Αμβερσα οπου μας εκανε κλικ περιξ του υπεροχου σταθμου τρωγαμε. Δεν θα δυσκολευτειτε να βρειτε φαγητο. Δεν θυμαμαι πως λεγονταν τα μαγαζια, αλλα μου εμεινε στο μυαλο ενα τουρκικο.
Σε ολο το Βελγιο κλεινετε μεσω The Fork οπου διαβαζετε κριτικες και βλεπετε το μενου.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Καλημέρα Έλενα, με το καλό να πας και μου μεταφέρεις τις εντυπώσεις σου. Φυσικά και δεν θα κάνω διαμονές σε όλα αυτά τα μέρη που αναφέρω, απλώς περιέγραψα στο περίπου την διαδρομή που θα ακολουθήσω και μια σκέψη στο που σκεφτομαι να κάνουμε διαμονές. Στο Σπά νομίζω ότι θα κάνουμε σίγουρα 2 διανυκτερεύσεις.
Μάκη, επανέρχομαι σύντομα και σου λέω με βεβαιότητα ότι στη Ναμούρ δεν θα σου πρότεινα να πας ούτε για καφέ!
Παρακμιακή και επικίνδυνη πόλη που μέσα σε βόλτα μίας ώρας μου την έπεσαν τουλάχιστον 6 άνδρες για να μου ζητήσουν χρήματα.
Από αρχιτεκτονική πλευράς επίσης αδιάφορη! Ένας τεράστιος κακόγουστος καθεδρικός και δρομάκια που δεν φωτίζονται καν...
Επίσης, είχε μια συμπαθητική χριστουγεννιάτικη αγορά.
Το μόνο που άξιζε από την επίσκεψή μου εκεί ήταν μια πολύ κομψή μπρασερί που πήγαμε για φαγητό και ήταν ωραία.
Η δε Dinant κούκλα μόνο για να την βλέπεις από μακριά ή από το κάστρο της. Το δε κάστρο της εξαιρετική εμπειρία με ιστορικές αναφορές που μας ενθουσίασαν όλους και τα μεγάλα παιδιά μου!
Επίσης, δεν θα έμενα εκεί ούτε 1 βράδυ αλλά θα της αφιέρωνα μια μέρα για να την δω.

escursione

Member
Ακολουθώντας κατά βάση τις προτάσεις του @tol_pap και προσπαθώντας να κάνω την κατανομή των διανυκτερεύσεων, θα ήθελα μια βοήθεια.:)
Ξεκινώντας από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ λέω να ακολουθήσω την εξής διαδρομή.
Μάαστριχτ- Μεσελέν- Λόουβεν- Ναμούρ- Ντιναντ- Durbuy- Spa- Monschau- Αεροδρόμιο.
Εκτός από τις πρώτες 2 διανυκτερεύσεις στο Μάαστριχτ δεν μπορώ να καταλήξω για τις υπόλοιπες 6.
Μια πρώτη σκέψη είναι
1 διανυκτέρευση Μεσελέν ή Λοουβεν
2 Ναμούρ ή Ντιναντ
2 Σπά
1 Monschau.
1. Η Λουβέν πολύ ζωντανή πόλη και όμορφη βάλε διανυκτέρευση
2. Η Μέσελεν έχει περπατηματάκι και αρκετά όμορφη με μεγάλη πλατεία και μακρύ πεζόδρομο, βάλε και εκεί μια διανυκτέρευση να πάτε να πιείτε και μια μπυρίτσα στην Het Anker!
3. Από το Μέχελεν πολύ κοντά η Λιερ αξίζει να πας να δεις και τι μουσείο του Ζίμερ με τον όμοεφο πύργο
4. Η Ντιναντ όμορφη για μια ημερήσια να βγάλετε φωτο τα σαξόφωνα, να ανεβείτε στο κάστρο με το τελεφερικ, να φάτε μύδια στο ποτάμι, να κάνετε ξενάγηση στη Μπυραρία Leffe, αν και δεν νομίζω να έχει ζωή το βράδυ βάλε διανυκτέρευση γιατί έχεις αρκετές (αν κατάλαβα καλά έχεις συνολο 8 διανυκτερεύσεις) και στη περιοχή δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο.....
5. Βάλε μια διανυκτέρευση στο Ααχεν
6. Αν μείνει χρόνος και καμια δινανυκτέρευση πρόσθεσε Βόννη ή Κολονία

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
1. Η Λουβέν πολύ ζωντανή πόλη και όμορφη βάλε διανυκτέρευση
2. Η Μέσελεν έχει περπατηματάκι και αρκετά όμορφη με μεγάλη πλατεία και μακρύ πεζόδρομο, βάλε και εκεί μια διανυκτέρευση να πάτε να πιείτε και μια μπυρίτσα στην Het Anker!
3. Από το Μέχελεν πολύ κοντά η Λιερ αξίζει να πας να δεις και τι μουσείο του Ζίμερ με τον όμοεφο πύργο
4. Η Ντιναντ όμορφη για μια ημερήσια να βγάλετε φωτο τα σαξόφωνα, να ανεβείτε στο κάστρο με το τελεφερικ, να φάτε μύδια στο ποτάμι, να κάνετε ξενάγηση στη Μπυραρία Leffe, αν και δεν νομίζω να έχει ζωή το βράδυ βάλε διανυκτέρευση γιατί έχεις αρκετές (αν κατάλαβα καλά έχεις συνολο 8 διανυκτερεύσεις) και στη περιοχή δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο.....
5. Βάλε μια διανυκτέρευση στο Ααχεν
6. Αν μείνει χρόνος και καμια δινανυκτέρευση πρόσθεσε Βόννη ή Κολονία

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Για μια ακόμη φορά σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου.
Για την ώρα έχω κάνει τις εξής κρατήσεις οι οποίες βέβαια μπορούν να αλλάξουν.
2 δια/σεις σε Μάαστριχτ.
1 διαν/ση σε Λουβέν
2 διαν/σεις σε Ντινάντ ( εδώ ήμουν σε δίλημμα μεταξύ Ντινάντ και Ναμούρ αλλά από αυτά που έγραψε πιο πάνω η @Elena2508 το σκέφτομαι).
2 διαν/σεις σε Σπά
1 διαν/ση σε Άαχεν.

Last edited:

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Μάκη, επανέρχομαι σύντομα και σου λέω με βεβαιότητα ότι στη Ναμούρ δεν θα σου πρότεινα να πας ούτε για καφέ!
Παρακμιακή και επικίνδυνη πόλη που μέσα σε βόλτα μίας ώρας μου την έπεσαν τουλάχιστον 6 άνδρες για να μου ζητήσουν χρήματα.
Από αρχιτεκτονική πλευράς επίσης αδιάφορη! Ένας τεράστιος κακόγουστος καθεδρικός και δρομάκια που δεν φωτίζονται καν...
Επίσης, είχε μια συμπαθητική χριστουγεννιάτικη αγορά.
Το μόνο που άξιζε από την επίσκεψή μου εκεί ήταν μια πολύ κομψή μπρασερί που πήγαμε για φαγητό και ήταν ωραία.
Η δε Dinant κούκλα μόνο για να την βλέπεις από μακριά ή από το κάστρο της. Το δε κάστρο της εξαιρετική εμπειρία με ιστορικές αναφορές που μας ενθουσίασαν όλους και τα μεγάλα παιδιά μου!
Επίσης, δεν θα έμενα εκεί ούτε 1 βράδυ αλλά θα της αφιέρωνα μια μέρα για να την δω.
Για σου Έλενα και Χρόνια Πολλά. Επέστρεξες;;
Όταν θα έχεις καιρό περιμένω μια εκτενέστερη ανταπόκριση από τα μέρη που επισκέφτηκες και συμπίπτουν με αυτά που ενδιαφέρουν και εμένα.

escursione

Member
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Για μια ακόμη φορά σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου.
Για την ώρα έχω κάνει τις εξής κρατήσεις οι οποίες βέβαια μπορούν να αλλάξουν.
2 δια/σεις σε Μάαστριχτ.
1 διαν/ση σε Λουβέν
2 διαν/σεις σε Ντινάντ ( εδώ ήμουν σε δίλημμα μεταξύ Ντινάντ και Ναμούρ αλλά από αυτά που έγραψε πιο πάνω η @Elena2508 το σκέφτομαι).
2 διαν/σεις σε Σπά
1 διαν/ση σε Άαχεν.
χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Μέχρι Ντιναντ το πας καλά! Στη Spa δεν έχω πάει αλλά από ότι είχα ψάξει δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, προσωπικά δεν θα πήγαινα καθόλου..... Από Ντιναντ ξεκινάτε πρωί για Durbuy και καταλήγετε για διανυκτέρευση Monschau ή εναλλακτικά Ααχεν προσθέτοντας 1 έξτρα διανυκτέρευση με σκοπό να πάτε ημερήσια τη δεύτερη μέρα Monschau για να γλυτώσετε μια αλλαγή ξενοδοχείου.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Μέχρι Ντιναντ το πας καλά! Στη Spa δεν έχω πάει αλλά από ότι είχα ψάξει δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, προσωπικά δεν θα πήγαινα καθόλου..... Από Ντιναντ ξεκινάτε πρωί για Durbuy και καταλήγετε για διανυκτέρευση Monschau ή εναλλακτικά Ααχεν προσθέτοντας 1 έξτρα διανυκτέρευση με σκοπό να πάτε ημερήσια τη δεύτερη μέρα Monschau για να γλυτώσετε μια αλλαγή ξενοδοχείου.
Σε ευχαριστώ για την πρόταση. Την βλέπω ενδιαφέρουσα. Θα το δω.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.766
Μέλη
39.499
Νεότερο μέλος
Roupakiotis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom