Βέλγιο Γαλλία Γερμανία Λουξεμβούργο Οδικό ταξίδι στο Βέλγιο και πέριξ

StratosZ

Member
Καλησπέρα σε όλους..οργανώνουμε road trip στο Βέλγιο, τον Μάρτιο, 6 Δ/Ν, αεροδρόμιο άφιξης και επιστροφής το (κοντινό στο Βέλγιο) Ντύσσελντορφ, από όπου έχω ήδη νοικιάσει αυτοκίνητο.
Ένα πρόχειρο σχέδιο που έχω βγάλει περιέχει 1 Δ/Ν Βρυξέλλες, 1 Δ/Ν Γάνδη, 2 Δ/Ν Μπρύζ, 1 Δ/Ν Λουξεμβούργο και τελευταία Δ/Ν στην , γειτόνισσα του Ντίσελντορφ, Κολωνία.
Μας αρέσουν πολύ οι βόλτες στις πόλεις και τα άγνωστα μέρη/εκπλήξεις που συναντάς στις διαδρομές από πόλη σε πόλη, δεν εστιάζουμε σε μουσεία ή ναούς..
Δέχομαι προτάσεις / συμβουλές / ιδέες για όλα τα παραπάνω και ότι άλλο εναλλακτικό γνωρίζει κάποιος..
..ευχαριστώ προκαταβολικά!

tol_pap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Καλησπέρα σε όλους..οργανώνουμε road trip στο Βέλγιο, τον Μάρτιο, 6 Δ/Ν, αεροδρόμιο άφιξης και επιστροφής το (κοντινό στο Βέλγιο) Ντύσσελντορφ, από όπου έχω ήδη νοικιάσει αυτοκίνητο.
Ένα πρόχειρο σχέδιο που έχω βγάλει περιέχει 1 Δ/Ν Βρυξέλλες, 1 Δ/Ν Γάνδη, 2 Δ/Ν Μπρύζ, 1 Δ/Ν Λουξεμβούργο και τελευταία Δ/Ν στην , γειτόνισσα του Ντίσελντορφ, Κολωνία.
Μας αρέσουν πολύ οι βόλτες στις πόλεις και τα άγνωστα μέρη/εκπλήξεις που συναντάς στις διαδρομές από πόλη σε πόλη, δεν εστιάζουμε σε μουσεία ή ναούς..
Δέχομαι προτάσεις / συμβουλές / ιδέες για όλα τα παραπάνω και ότι άλλο εναλλακτικό γνωρίζει κάποιος..
Θα μπορούσες να μην μείνεις στην Γάνδη, να τη δεις καθ οδόν για μπρυζ και να βάλεις αυτή τη διανυκτέρευση στην Αμβέρσα, από την οποία θα μπορείς να δεις και το μεχελεν. Επίσης θα σου πρότεινα να πας στην οστανδη να δεις τη θάλασσα, να δεις πόσο διαφορετικές είναι οι παραλίες στη βόρεια θάλασσα. Επίσης, αν μπορείς ακύρωσε το αμάξι και πήγαινε με το τρένο. Είναι τόσο συχνό σαν Μετρό και δε θα έχεις στο μυαλό σου που θα το παρκάρεις. Οι τιμές πολύ φυσιολογικές

Evi_Stav

Member
Δεν ξέρω τι ώρα προσγειώνεστε στο Ντύσσελντορφ και πόσες ώρες έχετε διαθέσιμες την πρώτη ημέρα, αλλά θα πρότεινα να μην θυσιάσετε διαμονή Βρυξέλλες. Εκτός του κέντρου που το γυρνάς σε μια ώρα με τα πόδια, δεν έχει κάτι άλλο να δεις κατ'εμέ.

Στη διαδρομή μπορείτε να κάνετε και μια στάση στο Λουβεν για έναν καφέ ή ένα φαγητό, καθώς είναι όμορφη πόλη (όχι κάτι εντυπωσιακό, αλλά όμορφα).

Επομένως, θα πρότεινα η πρώτη διανυκτέρευση να γίνει στην πανέμορφη Γάνδη. Η Μπρυζ είναι επίσης πολύ μικρή πόλη, οπότε 1 διανυκτέρευση και εκεί είναι αρκετή!

Μετά, θα πρότεινα να περάσετε τα σύνορα με Γαλλία και να πάτε στη Λιλ για την τρίτη σας διανυκτέρευση. Αν θέλετε να εξερευνήσετε και λίγο Βόρεια Γαλλία, μπορείτε να βάλετε ακόμα μια διανυκτέρευση εκεί για να πάτε και Amiens.

Έπειτα, Λουξεμβούργο και Κολωνία μου φαίνονται μια χαρά.

Ωστόσο, δεν ξέρω αν ο στόχος σας είναι να εξερευνήσετε περισσότερο το Βέλγιο ή όχι. Το διαμορφώνετε αναλόγως.

eco05140

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Σαμόα
Από Ντισελντορφ βολεύει να κατεβείτε Κολωνία και Βόννη, είναι κοντά με το αμάξι και μία στάση στο κάστρο Ελτζ πριν καταλήξετε στο Λουξεμβούργο, (2ή 3 μέρες)

Από Λουξεμβούργο αξίζει η βόρεια Γαλλία όπως Στρανσβούργο Κολμάρ (που είναι μεγαλογραφίες της Μπιζ) και Μέτσ. (3 μέρες)

και αν περισσεύουν μέρες ανεβαίνετε για μία στάση Βρυξέλλες που δεν έχει και πολλά να δεις. Ωραίες πολεις του Βελγίου ειναι Αμβέρσσα, Γάνδη, Μπριζ (όχι πάνω από μία διανυκτέρευση η Μπριζ ειναι μικρή).

Δεν ειναι μεγάλες οι αποστάσεις και οι δρόμοι ειναι καλοί.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Δεν ξέρω τι ώρα προσγειώνεστε στο Ντύσσελντορφ και πόσες ώρες έχετε διαθέσιμες την πρώτη ημέρα, αλλά θα πρότεινα να μην θυσιάσετε διαμονή Βρυξέλλες. Εκτός του κέντρου που το γυρνάς σε μια ώρα με τα πόδια, δεν έχει κάτι άλλο να δεις κατ'εμέ.

Στη διαδρομή μπορείτε να κάνετε και μια στάση στο Λουβεν για έναν καφέ ή ένα φαγητό, καθώς είναι όμορφη πόλη (όχι κάτι εντυπωσιακό, αλλά όμορφα).
Υποθέτω ότι στην μία ώρα πήγες στο Ατόμιουμ (και μπήκες και μέσα) και στο γειτονικό πάρκο, πήγες στο πάρκο της Πεντηκονταετίας, στον καθεδρικό ναό της πόλης, προχώρησες στο Mount of the Arts, στην grand sablon με τα υπέροχα κτίρια τριγύρω, στη petit sablon, στο δικαστικό μέγαρο με την ωραία θέα της πόλης ειδικά κατά την ώρα του δειλινού, να κατέβηκες με το γυάλινο ασανσερ και να περπάτησες στην γραφική περιοχή Marollen, να πήγες να δεις απέξω το παλάτι κλπ.

Τι να πω.. Έχω πάει 4 φορές στις Βρυξέλλες και κάθε φορά απορώ γιατί κάποιοι θεωρείτε ότι αξίζει διανυκτέρευση στην Μπρυζ που είναι για 5-6 ώρες (μαζί με την βαρκάδα της μίας ώρας) και όχι στην πρωτεύουσα που έχει ζωή και το βράδυ...

Ενώ το Λούβεν που όσοι πήγανε είπαν ότι είναι εντελώς αδιάφορη πόλη αξίζει κανένα δίωρο για καφέ....

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Να σε ρωτήσω κάτι. Εχεις ξαναπάει στο Βέλγιο ή θα είναι η πρώτη φορά;
Σκοπεύεις να μπεις σε κανένα μουσείο ή εκκλησία ή δεν σου αρέσουν αυτά;
Ρωτώ γιατί άλλα πράγματα θα σου προτείνουμε εάν έχεις ήδη δει κάτι από το Βέλγιο και άλλα εάν απλά θέλεις να δεις διάφορες πόλεις της ευρύτερης περιοχής του Βελγίου με αφετηρία το Düsseldorf‎‎.

mourohavlos

Member
Αν είναι να κινηθείτε σε πόλεις, βολεύει πολύ και το τρένο (εκτός Λουξεμβούργου) - σε 6 μέρες δε θα έχετε χρόνο να εξερευνήσετε πέριξ.
Θα συμφωνήσω για Βρυξέλλες, αν είναι η πρώτη σας φορά εκεί δεν είναι για "ξεπέτα"

Evi_Stav

Member
Υποθέτω ότι στην μία ώρα πήγες στο Ατόμιουμ (και μπήκες και μέσα) και στο γειτονικό πάρκο, πήγες στο πάρκο της Πεντηκονταετίας, στον καθεδρικό ναό της πόλης, προχώρησες στο Mount of the Arts, στην grand sablon με τα υπέροχα κτίρια τριγύρω, στη petit sablon, στο δικαστικό μέγαρο με την ωραία θέα της πόλης ειδικά κατά την ώρα του δειλινού, να κατέβηκες με το γυάλινο ασανσερ και να περπάτησες στην γραφική περιοχή Marollen, να πήγες να δεις απέξω το παλάτι κλπ.

Τι να πω.. Έχω πάει 4 φορές στις Βρυξέλλες και κάθε φορά απορώ γιατί κάποιοι θεωρείτε ότι αξίζει διανυκτέρευση στην Μπρυζ που είναι για 5-6 ώρες (μαζί με την βαρκάδα της μίας ώρας) και όχι στην πρωτεύουσα που έχει ζωή και το βράδυ...

Ενώ το Λούβεν που όσοι πήγανε είπαν ότι είναι εντελώς αδιάφορη πόλη αξίζει κανένα δίωρο για καφέ....
Δεν πήγα στη μία ώρα στο Atomium αλλά πήγα μέσα στις 3 μέρες που έμεινα Βρυξέλλες...και πήγα γιατί δεν είχα κάτι άλλο να δω! Μου φάνηκε αδιάφορο!

Ο θεματοθετης λέει ξεκαθαρα πως του αρέσει να κάνει βόλτες σε πόλεις, να βλέπει διάφορα μέρη άγνωστα μεταξύ πόλεων και δεν τον ενδιαφέρουν τα μουσεία και οι ναοί! Επειδή ακριβώς το ίδιο στυλ διακοπών αρέσει και σε εμένα επιμένω πως οι Βρυξέλλες δεν αξίζουν για παραπάνω από λίγες ώρες, αν δεν θες να μπεις σε μουσεία! 😁 Δεν θα σπαταλούσα τη βόλτα μου στη Μπρυζ ή στη Γάνδη για να δω κάτι παραπάνω από Βρυξέλλες! Και έχω πάει 5 φορές Βρυξέλλες (ζούσα βορεια Γαλλία και η κολλητή μου μένει Βρυξέλλες) οπότε έχω ολοκληρωμένη άποψη 😁

StratosZ

Member
Καλημέρα σε όλους!
Ευχαριστώ πολύ όσους αφιέρωσαν χρόνο για να μου απαντήσουν!
Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους μαζί και να δώσω κάποια στοιχεία επιπλέον, έτσι για να συνεχίσω την κουβέντα γύρω από το αγαπημένο μας θέμα ( τα ταξίδια!) αλλά και για να μαζέψουμε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούμε, ίσως αργότερα βοηθήσουν και άλλους.....
Θεωρητικά, προσγειωνόμαστε στο Düsseldorf στις 12:00 το μεσημέρι και αναχωρούμε από Κολωνία στις 14:30..
Δεν έχουμε ξαναπάει Βέλγιο και η αρχική σκέψη είναι να αφιερώσουμε (σχεδόν) όλο το ταξίδι σε αυτό..εννοείται πως θα μπούμε στον ναό ή στο ιδιαίτερο μουσείο που θα μας έχουν προτείνει, δεν είναι όμως κάτι που θα επιδιώξουμε από μόνοι μας..
Όσο αφορά στην επιλογή μας να νοικιάσουμε αυτοκίνητο, να πω πως καταλαβαίνω ότι μας δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος (parking, καύσιμα, δρόμοι, όρια ταχύτητας κλπ ) και αυξάνει το κόστος, όμως και η ελευθερία κινήσεων που σου δίνει είναι τόσο απολαυστική που , πιστέψτε με όσοι δεν έχετε ανάλογη εμπειρία, αξίζει και με το παραπάνω! Να πω εδώ πως, επειδή έχω στο μυαλό μου ( στα όνειρά μου..) και 1-2 μεγαλύτερα ταξίδια/road trips, αυτό το βλέπω και λίγο σαν εξάσκηση..
Απ'όσα διάβασα παραπάνω, κρατάω τον καφέ στο Λουβεν ( βολέυει νομίζω) , την θάλασσα στην Οστάνδη, τα αξιοθέατα των Βρυξελλών, την Βόννη (ετσι κι αλλιώς είναι στο δρόμο από Λουξεμβούργο προς Κολωνία ) και το κάστρο Έλτζ ( που είναι αυτό? ) , είχα σκεφτεί και εγώ την Λίλ ( η Amiens μου φαίνεται μακρυά..είναι τόσο ωραία? ), το Μετς ( είναι ωραία ? αξίζει την παράκαμψη? ).....δεν θα ''κάψω'' το Κόλμαρ σε αυτό το ταξίδι, το έχω στη λίστα μου αλλά μου φαίνεται πως απομακρυνόμαστε αρκετά..
Αν κάποιος έχει υπ'όψιν του και κάποιο ξενοδοχείο ή εστιατόριο που να εξυπηρετούν την αναφερόμενη εκδρομή, χαρά μου να μου τα γράψει..όπως επίσης και κάποιο μέρος που δεν αναφέρθηκε παραπάνω...
Ευχαριστώ !!

eco05140

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Σαμόα
Καλημέρα σε όλους!
Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους μαζί και να δώσω κάποια στοιχεία επιπλέον, έτσι για να συνεχίσω την κουβέντα γύρω από το αγαπημένο μας θέμα ( τα ταξίδια!) αλλά και για να μαζέψουμε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούμε, ίσως αργότερα βοηθήσουν και άλλους.....
Θεωρητικά, προσγειωνόμαστε στο Düsseldorf στις 12:00 το μεσημέρι και αναχωρούμε από Κολωνία στις 14:30..
Δεν έχουμε ξαναπάει Βέλγιο και η αρχική σκέψη είναι να αφιερώσουμε (σχεδόν) όλο το ταξίδι σε αυτό..εννοείται πως θα μπούμε στον ναό ή στο ιδιαίτερο μουσείο που θα μας έχουν προτείνει, δεν είναι όμως κάτι που θα επιδιώξουμε από μόνοι μας..
Όσο αφορά στην επιλογή μας να νοικιάσουμε αυτοκίνητο, να πω πως καταλαβαίνω ότι μας δημιουργεί ένα επιπλέον άγχος (parking, καύσιμα, δρόμοι, όρια ταχύτητας κλπ ) και αυξάνει το κόστος, όμως και η ελευθερία κινήσεων που σου δίνει είναι τόσο απολαυστική που , πιστέψτε με όσοι δεν έχετε ανάλογη εμπειρία, αξίζει και με το παραπάνω! Να πω εδώ πως, επειδή έχω στο μυαλό μου ( στα όνειρά μου..) και 1-2 μεγαλύτερα ταξίδια/road trips, αυτό το βλέπω και λίγο σαν εξάσκηση..
Απ'όσα διάβασα παραπάνω, κρατάω τον καφέ στο Λουβεν ( βολέυει νομίζω) , την θάλασσα στην Οστάνδη, τα αξιοθέατα των Βρυξελλών, την Βόννη (ετσι κι αλλιώς είναι στο δρόμο από Λουξεμβούργο προς Κολωνία ) και το κάστρο Έλτζ ( που είναι αυτό? ) , είχα σκεφτεί και εγώ την Λίλ ( η Amiens μου φαίνεται μακρυά..είναι τόσο ωραία? ), το Μετς ( είναι ωραία ? αξίζει την παράκαμψη? ).....δεν θα ''κάψω'' το Κόλμαρ σε αυτό το ταξίδι, το έχω στη λίστα μου αλλά μου φαίνεται πως απομακρυνόμαστε αρκετά..
Αν κάποιος έχει υπ'όψιν του και κάποιο ξενοδοχείο ή εστιατόριο που να εξυπηρετούν την αναφερόμενη εκδρομή, χαρά μου να μου τα γράψει..όπως επίσης και κάποιο μέρος που δεν αναφέρθηκε παραπάνω...
Ευχαριστώ !!
Από Λουξεμβούργο όπως πηγαίνεις για Βόννη είναι μία μικρή παράκαμψη να δεις το κάστρο Έλτζ, είναι στη Γερμανία. Το ανέφερα κυρίως γιατί ειναι πάνω στο δρόμο σου, αν ειναι μέρα ακόμα όταν κάνεις αυτή τη διαδρομή έχε το στα υπόψη σου (επίσης περνάς και από Τρίερ)!Δεν θα χρειαστείς περισσότερο από μία ώρα.

Μετς, είναι δίπλα στο Λουξεμβούργο και ναι αν έχεις χρόνο αξίξει! θα έχεις δει Γερμανία και αυτή η πόλη ειναι Γαλλία, έχει εννοώ γαλλική αρχιτεκτονική!

escursione

Member
Καλημέρα σε όλους!
Ευχαριστώ !!
Μιας κ ο σκοπός σας είναι να δείτε το Βέλγιο θα σου πρότεινα να μείνετε μόνο Βρυξέλες σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο brussels central (κατακεντρο για βραδυνές βόλτες στην επιστροφή από τις ημερήσιες) κ από εκεί να κάνετε ημερήσιες με τα τρένα που έχει συνεχώς κ είναι πολύ βολικά συν το ΣΚ ότι έχει 50% έκπτωση. 1 μεχελεν με Λιερ. 2. Αμβέρσα 3.Ντιναντ 4. Μπρυζ 5 οστανδη με Γάνδη 6. Λουβεν με Βρυξέλλες. Γίνεται ημερησια κ η Λιλ από Βρυξέλλες εάν θέλετε κ πρόλαβενετε. Εναλλακτικά με αυτοκίνητο αν πάτε προς Λουξεμβούργο αξίζει δίπλα η Τριερ. Διαφορετικά προτιμότερο από ντυσελντορφ προς κολωνια κ Βόννη να πάτε προς Άαχεν κ μααστριχτ και να καταλήξετε Βρυξέλλες.

tol_pap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Αν πας στη Ντιναντ να επισκεφτείς και την Ναμούρ, φοιτητούπολη

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα