Ρουμανία Σερβία Οδικό ταξίδι Σερβία - Ρουμανία

ccharitos

Member
Στη Ρουμανια αν πηγαίνεις σε πόλεις και οχι σε μικρα χωριά οι δρόμοι ειναι πολυ καλοί. Ημουν το καλοκαιρι 10 μερες και το μόνο εφιαλτικό κομμάτι λόγο έργων ήταν αυτο απο Σιμπιου στο Βουκουρέστι. Απο Sibiu πήγα στο κάστρο Corvin στην Huneduara που σου λεει Sassenach και ειναι όντως εντυπωσιακό. Ο δρόμος ειναι αυτός που συνδέει Τιμοσοαρα με Σιμπιου. Ηταν αυτοκινητόδρομος διπλης κατεύθυνσης και ηταν τέλειος μεχρι εκει τουλαχιστον. Αυτοκινητο εμεις νοικιασαμε απο Ρουμανία αφου εκει πετουσαμε ενα Scoda Fabia αυτόματο με 45 ευρω την ημερα με διπλή ασφάλεια. Αξιζει να πας σιγουρα και στην Sigisoara που ειναι κουκλιστικη. Aπο Sigisoara Brasov o δρομος ειναι μονης κατευθυνσης . Καλο οδοστρωμα, με στροφες αλλα πολυ ομορφο τοπίο. Για 4 ημερες που λες εγω θα επελεγα 2 μερες Sibiu. Την πρωτη ημερα δεν θα το δεις γιατι θα εχεις να κανεις το ταξιδι απο το Βελιγραδι και αν πας στο καστρο Corvin θα φτασεις πολυ αργα. Την επομενη ημερα βλεπεις Sibiu. 3η ημερα φευγεις για Sigisoara. Την βλεπεις χωρις διαμονη και μετα πας στο Brasov απογευμα. 4η ημερα πρεπει να ξεκινησεις πολυ πρωι αν θελεις να δεις και τα δυο καστρα Pelles και Bran. Απο το απογευμα μεχρι το βραδυ βλεπεις το Brasov.
ευχαριστώ πολύ και εσένα Κλεοπάτρα για τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις σου!!!

cosafiv

Member
το χωριο του Κουστοριτσα το Mokra Gora ειναι 230 χλμ απο βελιγραδι, ειναι διπλα στο Zlatibor,που αξιζει να κοιμηθειτε και να φατε,οδρομος ειναι καλος , στην εθνικη οδο προς εκει δεν εχει βενζιναδικα, φροντιστε να εισαστε γεματοι καυσιμα... με τα δεδομενα και τις κλησεις , στην Σερβια θελει προσοχη , επιδη δεν ειναι ΕΟΚ και οι χρεωσεις ειναι ακριβες, στις αλλες χωρες χρησιμοποιεις τα δεδομενα και τα λεπτα ομολιας Ελλαδας χωρις εχτρα χρεωση

ccharitos

Member
το χωριο του Κουστοριτσα το Mokra Gora ειναι 230 χλμ απο βελιγραδι, ειναι διπλα στο Zlatibor,που αξιζει να κοιμηθειτε και να φατε,οδρομος ειναι καλος , στην εθνικη οδο προς εκει δεν εχει βενζιναδικα, φροντιστε να εισαστε γεματοι καυσιμα... με τα δεδομενα και τις κλησεις , στην Σερβια θελει προσοχη , επιδη δεν ειναι ΕΟΚ και οι χρεωσεις ειναι ακριβες, στις αλλες χωρες χρησιμοποιεις τα δεδομενα και τα λεπτα ομολιας Ελλαδας χωρις εχτρα χρεωση
ευχαριστώ πολύ cosafiv αλλά δύσκολο το βλέπω να προλαβαίνουμε extra διαμονή εκτός Βελιγραδίου.
Όταν λες ''άλλες'' χώρες εννοείς κ τη Ρουμανία? εκεί η χρήση δεδομένων είναι χωρίς extra χρέωση?

cosafiv

Member
ευχαριστώ πολύ cosafiv αλλά δύσκολο το βλέπω να προλαβαίνουμε extra διαμονή εκτός Βελιγραδίου.
Όταν λες ''άλλες'' χώρες εννοείς κ τη Ρουμανία? εκεί η χρήση δεδομένων είναι χωρίς extra χρέωση?
Ρουμανια, Βουλγαρια, Κροατια, ειναι χωρις εξτρα χρεωση, λειτουργει σαν να μην εχεις βγει απο Ελλαδα σε χρονο και δεδομενα, δεν ισχυουν μονο τα δωρα απο Ελλαδα...
Αλβανια, σκοπια, Βοσνια , ειναι πανακριβα
εγω εχω κοσμοκαρτα και οταν παω Σερβια στελνω ΤΤΑ100 στο 1330 και εχω για μια εβδομαδα 100 λεπτα χρονο για Ελλαδα και Σερβια και 100 μηνυματα με κοστος 8 Ευρ, αυτο με καλυπτει καθως εχουν wifi παντου, αλλιως

McElk

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Θα χρειαστούμε να έχουμε και οδικό χάρτη μαζί μας?

Ο οδικός χάρτης είναι χρήσιμος (συμπληρωματικά με το JPS) γιατί έχεις ένα γενικό πλάνο των μετακινήσεών σου σε μεγάλο μέγεθος. Εγώ πάντα έχω μαζί μου σε οδικά ταξίδια. Χρησιμοποιώ των εκδόσεων ORAMA

Κόστος 12€ (πριν λίγα χρόνια η τιμή από τα Public).

ccharitos

Member
Ο οδικός χάρτης είναι χρήσιμος (συμπληρωματικά με το JPS) γιατί έχεις ένα γενικό πλάνο των μετακινήσεών σου σε μεγάλο μέγεθος. Εγώ πάντα έχω μαζί μου σε οδικά ταξίδια. Χρησιμοποιώ των εκδόσεων ORAMA

Κόστος 12€ (πριν λίγα χρόνια η τιμή από τα Public).
συμφωνώ...άλλωστε ανήκω στη γενιά που μεγάλωσε με τους χάρτες 😀.
Απλά τους έχω ξεσυνηθίσει και σε ξένη χώρα δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι. Θα έχω πάντως μαζί μου για καλό και για κακό.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Από Σερβία δεν έχουμε δει τίποτα. Για 3-4 ημέρες που υπολογίζω να μείνουμε εκεί, έχω στο μυαλό μου να γυρίσουμε το Βελιγράδι και να πάμε ως Νοβι-σαντ. Θα ήθελα και λίγο ορεινή Σερβία (πχ το χωριό του Κουτσουρίτσα) αλλά δεν νομίζω ότι προλαβαίνουμε.
Αν είναι η πρώτη σας φορά Σερβία, τότε οι 3-4 μέρες για Βελιγράδι και Νόβι Σαντ είναι οριακές. Οι 2,5 μέρες μόνο στο Βελιγράδι εμένα δεν μου έφτασαν και θα ξανα πάω. Εξαρτάται βέβαια και απο τα ενδιαφέροντα του καθενός. Η Βοϊβοντίνα είναι η μόνη περιοχή της Σερβίας που δεν έχω πατήσει ακόμα. Θα την κάνω ένα οδικό μαζί με δυτική Ρουμανία που έχω κάτι κενά εκεί... :innocent: Η ορεινή Σερβία είναι στα δυτικά και συμφωνώ οτι δεν προλαβένεται. Αν αποφασίσετε να μην πάτε Ρουμανία και να μείνετε όλες τις μέρες στη Σερβία , τότε θα σου πω και για εκεί πραγματάκια.

Αν έχεις και προτάσεις για Σερβία, αλλά όχι πολύ μακριά από Βελιγράδι φυσικά είναι καλοδεχούμενες.
Ναι, υπάρχει το κάστρο Γκόλουμπατς το οποίο είναι θεϊκό! Απο τα πιο όμορφα κάστρα που έχω δει στα Βαλκάνια! Να πάτε! Ανάλογα με τον χρόνο σας και αν θέλετε να το κάνετε ημερήσια, μπορείτε να συνεχίσετε μετά το κάστρο με το αυτοκίνητο κατα μήκος των Σιδηρών Πυλών του Δούναβη. Θα δέιτε πολύ όμορφα τοπία! Έχω δει ένα καλό κομμάτι απο τη μεριά της Ρουμανίας.

Βέβαια, πιο πολύ με εξιτάρει η Ρουμανία, να φανταστείς ακόμη σκεφτόμαστε μήπως τελικά κάνουμε οδική εκδρομή από Αθήνα για Βουκουρέστι (2 ημέρες), Σιμπίου (3 ημέρες) κ Σιγκισοάρα (2 ημέρες) με στάση στη Βουλγαρία αλλά φοβάμαι ότι θα είναι εξαντλητικό ταξίδι και για εμένα καθώς μόνο εγώ οδηγώ (και δεν είμαστε και νέοι πλέον) αλλά και για το αμάξι (Γιαπωνέζος μεν, γερασμένος δε 😊)
Τις αντοχές σας εσείς θα τις ορίσετε. Αλλά με έναν οδηγό είναι όντως κουραστικό. Αν και ξέρω εδω μέσα άτομα που έχουν το ακούραστο σε τέτοια οδικά και οδηγούν ολόκληρα καραβάνια! Ονομάτα δεν λέμε... :xalara::bleh:
Ο Γιαπωνέζος πάντα είναι εγγύσηση!!! :heart: Εγώ του έχω τινάξει τα πέταλα :lol:

Μια τελευταία ερώτηση, γενικά το GPS λειτουργεί καλά σε αυτές τις χώρες? με την έννοια αν με το google maps δεν θα έχουμε πρόβλημα. Θα χρειαστούμε να έχουμε και οδικό χάρτη μαζί μας?
Η google στη Ρουμανία λειτουργεί κανονικά. Στη Σερβία έχει καποια θέματα, δεν λειτουργεί τόσο καλά. Παράδειγμα, το είχαμε βάλει να μας πάει στο Avala Tower και είχε πάθει κοκομπλόκο...και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν λειτουργεί καθόλου. Αν θέλετε να έχετε οδικό χάρτη καλώς, αλλά εμείς τη βγάζουμε και χωρίς αυτόν. Η κάθετη σήμανση είναι επαρκής στη Σερβία.

Εύχομαι να περάσετε πολύ όμορφα!

ccharitos

Member
Αν είναι η πρώτη σας φορά Σερβία, τότε οι 3-4 μέρες για Βελιγράδι και Νόβι Σαντ είναι οριακές. Οι 2,5 μέρες μόνο στο Βελιγράδι εμένα δεν μου έφτασαν και θα ξανα πάω. Εξαρτάται βέβαια και απο τα ενδιαφέροντα του καθενός. Η Βοϊβοντίνα είναι η μόνη περιοχή της Σερβίας που δεν έχω πατήσει ακόμα. Θα την κάνω ένα οδικό μαζί με δυτική Ρουμανία που έχω κάτι κενά εκεί... :innocent: Η ορεινή Σερβία είναι στα δυτικά και συμφωνώ οτι δεν προλαβένεται. Αν αποφασίσετε να μην πάτε Ρουμανία και να μείνετε όλες τις μέρες στη Σερβία , τότε θα σου πω και για εκεί πραγματάκια.

Ναι, υπάρχει το κάστρο Γκόλουμπατς το οποίο είναι θεϊκό! Απο τα πιο όμορφα κάστρα που έχω δει στα Βαλκάνια! Να πάτε! Ανάλογα με τον χρόνο σας και αν θέλετε να το κάνετε ημερήσια, μπορείτε να συνεχίσετε μετά το κάστρο με το αυτοκίνητο κατα μήκος των Σιδηρών Πυλών του Δούναβη. Θα δέιτε πολύ όμορφα τοπία! Έχω δει ένα καλό κομμάτι απο τη μεριά της Ρουμανίας.

Τις αντοχές σας εσείς θα τις ορίσετε. Αλλά με έναν οδηγό είναι όντως κουραστικό. Αν και ξέρω εδω μέσα άτομα που έχουν το ακούραστο σε τέτοια οδικά και οδηγούν ολόκληρα καραβάνια! Ονομάτα δεν λέμε... :xalara::bleh:
Ο Γιαπωνέζος πάντα είναι εγγύσηση!!! :heart: Εγώ του έχω τινάξει τα πέταλα :lol:

Η google στη Ρουμανία λειτουργεί κανονικά. Στη Σερβία έχει καποια θέματα, δεν λειτουργεί τόσο καλά. Παράδειγμα, το είχαμε βάλει να μας πάει στο Avala Tower και είχε πάθει κοκομπλόκο...και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν λειτουργεί καθόλου. Αν θέλετε να έχετε οδικό χάρτη καλώς, αλλά εμείς τη βγάζουμε και χωρίς αυτόν. Η κάθετη σήμανση είναι επαρκής στη Σερβία.

Εύχομαι να περάσετε πολύ όμορφα!
πολύ ωραία και όλα αυτά...θα δούμε που θα κάτσει η μπίλια τελικά...λογικά όταν αποφασίσουμε θα σε ''ξαναενοχλήσω'' για πιο στοχευμένες πληροφορίες.
Και πάλι πολλά ευχαριστώ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.826
Μέλη
39.587
Νεότερο μέλος
Rodo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα