• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βέλγιο Οδικως στο Βελγιο

Alkass

Member
Καλησπερα!

Αρχες Σεπτεμβρη παω Βέλγιο και λογω του οτι ουσιαστικα μετακομιζω εκει λογω δουλειας, πρεπει να παω οδικως...Σκεφτομουνα να μην παω απο Ιταλια - Ανκονα . Εχετε να μου προτεινετε διαδρομη καθως και καποιο site ωστε να κλεισω ξενοδοχειο Online? Υπολογιζω 2-3 μερες ταξιδι... Υπαρχει κατι που πρεπει επιπλεον να ξερω εκτος απο τους κατα τοπους νομους σχετικα με οδηγηση? (αναλογα τη χωρα που μπαινεις εννοω)

Ακομα, ξερει καποιος το κοστος για μεταφορα / φορτωτικη ? Τι πρεπει να κανω ωστε πχ να κανω μεταφορα οικοσκευη κλπ? Με τρενο ή μεταφορική? Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

Ευχαριστω!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Καλησπερα!

Αρχες Σεπτεμβρη παω Βέλγιο και λογω του οτι ουσιαστικα μετακομιζω εκει λογω δουλειας, πρεπει να παω οδικως...Σκεφτομουνα να μην παω απο Ιταλια - Ανκονα . Εχετε να μου προτεινετε διαδρομη καθως και καποιο site ωστε να κλεισω ξενοδοχειο Online? Υπολογιζω 2-3 μερες ταξιδι... Υπαρχει κατι που πρεπει επιπλεον να ξερω εκτος απο τους κατα τοπους νομους σχετικα με οδηγηση? (αναλογα τη χωρα που μπαινεις εννοω)

Ακομα, ξερει καποιος το κοστος για μεταφορα / φορτωτικη ? Τι πρεπει να κανω ωστε πχ να κανω μεταφορα οικοσκευη κλπ? Με τρενο ή μεταφορική? Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη!

Ευχαριστω!

Σε μια μετακόμιση, που προφανώς θα έχεις μαζί σου και διάφορα αντικείμενα αξίας, καλύτερα να αποφύγεις να ρισκάρεις να περάσεις από τελωνεία. Καλύτερα παρέμεινε αυστηρά εντός Ευρωπαϊκής ένωσης. Πράγμα που σημαίνει είτε Ελλλάδα - Ιταλία - Γαλλία - Βέλγιο, είτε Ελλάδα - Ιταλία - Αυστρία - Γερμανία - Βέλγιο, είτε (extreme) Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία - Ουγγαρία - Αυστρία ή Σλοβακία/Τσεχία - Γερμανία - Βέλγιο.
Ουτε καν από Ελβετία μην περάσεις.

ΓΙα τα περί φορτωτικής δεν ξέρω.

Alkass

Member
Δηλαδή? Μαζι μου πχ, σκεφτομαι να παρω τα βασικα, αντε και μια τηλεοραση... Δεν θα ξεσηκωσω και ολο το σπιτι....

Παντως, σκεφτομουν τη διαδρομη Ευζωνους - Σκοπια - Σερβια - Κροατια - Σλοβενια - Αυστρια - Γερμανια - Ολλανδια - Βελγιο *αυτη βγαζει και στο ViaMichelin: Maps, route planner, route finder, UK maps, European maps, hotel booking, travel guides - Πως σου φαινεται?

Alkass

Member
Μια ακομα ερωτηση -- Που ΔΕΝ πρεπει να διανυκτερευσω, ετσι ωστε πχ την αλλη μερα το πρωι να βρεθω προ δυσαρεστης εκπληξης, πχ να λειπει το αυτοκινητο... Εχω ακουσει αρκετα για Βουλγαρια, αλλα πραγματικα δεν ξερω... Περιμενω γνωμες!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μια ακομα ερωτηση -- Που ΔΕΝ πρεπει να διανυκτερευσω, ετσι ωστε πχ την αλλη μερα το πρωι να βρεθω προ δυσαρεστης εκπληξης, πχ να λειπει το αυτοκινητο... Εχω ακουσει αρκετα για Βουλγαρια, αλλα πραγματικα δεν ξερω... Περιμενω γνωμες!
Με αυτό το κριτήριο, δεν πρέπει να διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα. Είναι μάλλον η πιο επικίνδυνη από όλες αυτές τις χώρες.

Alkass

Member
;-)))) Μαλλον θα συμφωνησω....

Σοβαρα τωρα, λιγο συγκεντρωτικα, σχετικα με τα παραπανω ερωτηματα (πχ τελωνεια, διανυκτερευσεις και "ασφαλεια", υπαρχει καποιο σχετικο τοπικ ανοικτο?) . Γενικα πάντως , μου εχουν πει, οτι αν οδηγεις προσεκτικα, μεσα στα ορια ταχυτητας και διανυκτερευσεις καπου με παρκινγκ, δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα... Επισης, σκεφτομαι και τη διαδρομη Βουλγαρια - Σερβια - Ουγγαρια - Σλοβακια - Αυστρια - Γερμανια - Ολλανδια - Βελγιο , οποτε κατι χαζο... χρειαζομαι Διεθνες δίπλωμα εε???

Περιμενω βοηθεια!!

Ευχαριστω για το χρονο σας!

σαιτας

Member
;-)))) Μαλλον θα συμφωνησω....

Σοβαρα τωρα, λιγο συγκεντρωτικα, σχετικα με τα παραπανω ερωτηματα (πχ τελωνεια, διανυκτερευσεις και "ασφαλεια", υπαρχει καποιο σχετικο τοπικ ανοικτο?) . Γενικα πάντως , μου εχουν πει, οτι αν οδηγεις προσεκτικα, μεσα στα ορια ταχυτητας και διανυκτερευσεις καπου με παρκινγκ, δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα... Επισης, σκεφτομαι και τη διαδρομη Βουλγαρια - Σερβια - Ουγγαρια - Σλοβακια - Αυστρια - Γερμανια - Ολλανδια - Βελγιο , οποτε κατι χαζο... χρειαζομαι Διεθνες δίπλωμα εε???

Περιμενω βοηθεια!!

Ευχαριστω για το χρονο σας!
δεν υπαρχει περιπτωση να κανεις τετοιο ταξιδι και να μην πας απο ιταλια. το κοστος ειναι περιπου το ιδιο και εισαι ησυχος και ξεκουραστος. ειναι 1000 km παραπανω οποτε 1-2 διανυκτερευσεις.
σοβαρα τωρα ο taver ειναι αριστος γνωστης της περιοχης οποτε να τον ακους.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Καλύτερα να προτιμήσεις μεταφορική. Θα έχεις λιγότερο τρέξιμο για τα διαδικαστικά. Απευθύνσου σε κάποιες εταιρείες οι οποίες κάνουν διεθνείς μεταφορές οικοσκευών (υπάρχουν πολλές, γνωστές και μη) και ανάλογα βέβαια και με το πόσα χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις, μπορούν να σου συσκευάσουν τα πάντα, να τα μεταφέρουν και να τα βάλουν ακόμα και στη θέση τους στο νέο σου σπίτι.
Βέβαια για να ρίξεις το κόστος, καλύτερα να κάνεις τη συσκευασία και την αποσυσκευασία μόνος σου. Και η εταιρεία απλά τη μεταφορά και τα διαδικαστικά.

Alkass

Member
Τελικα με πεισατε.... Απο Ιγουμενίτσα - Ανκωνα και μετα Αυστρια - Γερμανια . Εχετε να προτεινετε μερη για διανυκτερευση και λιγο siteseeing? Φτανω Ανκωνα Σαββατο πρωι και Βρυξελλες πρεπει να ειμαι Κυριακη βραδυ...προτασεις? Πχ τι θα προτεινατε να δω και ποια διαδρομη απο Ανκωνα να παρω? Συγγνωμη αν ειμαι κουραστικος, ενδεχομενως να εχετε απαντησει ξανα σε παρομοια ερωτηση, οποτε ενα link αρκει...

Ευχαριστω!:lol:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τελικα με πεισατε.... Απο Ιγουμενίτσα - Ανκωνα και μετα Αυστρια - Γερμανια . Εχετε να προτεινετε μερη για διανυκτερευση και λιγο siteseeing? Φτανω Ανκωνα Σαββατο πρωι και Βρυξελλες πρεπει να ειμαι Κυριακη βραδυ...προτασεις? Πχ τι θα προτεινατε να δω και ποια διαδρομη απο Ανκωνα να παρω? Συγγνωμη αν ειμαι κουραστικος, ενδεχομενως να εχετε απαντησει ξανα σε παρομοια ερωτηση, οποτε ενα link αρκει...

Ευχαριστω!:lol:
Μείνε το πρώτο βράδυ Μόναχο (7-8 ώρες διαδρομή), και την επόμενη μέρα είτε ξεκίνα αργά και πήγαινε απευθείας (άλλες 7-8 ώρες), είτε ξεκίνα το πρωί, πήγαινε 4 ώρες μέχρι το Στρασβούργο, κάνε μια στάση λίγων ωρών και συνέχισε από κει για Βρυξέλλες (4 ώρες ακόμα).

Alkass

Member
Γεια σας και παλι!

Επειδη, οπως ειπα, το ταξιδι μου ειναι περισσοτερο "επαγγελματικου" χαρακτηρα και οχι τοσο για τουρισμο, θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε κοστος για τις εξης διαδρομες 1- Ιταλία (Ανκωνα) - Γαλλία - Βέλγιο,
2 - Ιταλία - Αυστρία - Γερμανία - Βέλγιο

και εννοω κυριως διοδια και δευτερευοντως αποσταση / βενζινη... Υπαρχει καποιο link για διοδια ανα χωρα?

Ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια σας παιδες

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Γεια σας και παλι!

Επειδη, οπως ειπα, το ταξιδι μου ειναι περισσοτερο "επαγγελματικου" χαρακτηρα και οχι τοσο για τουρισμο, θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε κοστος για τις εξης διαδρομες 1- Ιταλία (Ανκωνα) - Γαλλία - Βέλγιο,
2 - Ιταλία - Αυστρία - Γερμανία - Βέλγιο

και εννοω κυριως διοδια και δευτερευοντως αποσταση / βενζινη... Υπαρχει καποιο link για διοδια ανα χωρα?

Ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια σας παιδες
ViaMichelin: Maps, route planner, route finder, UK maps, European maps, hotel booking, travel guides. Βάζεις διαδρομή, και στα βγάζει όλα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom