Ιταλία Οδική εκδρομή στην Ιταλία με group

elena197

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για την φιλοξενία στην σελίδα σας και ιδιαιτέρως στο forum σας. Θα ήθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις για ένα ταξίδι που σκοπεύουμε να κάνουμε εγώ και ο σύζυγος μου στην Ιταλία και συγκεκριμένα Ανκόνα, Μιλάνο, Βερόνα, Βενετία, Φλωρεντία, Σιένα ,Ρώμη, Πομπηία, Μπάρι. Η εκδρομή αυτή θα είναι οδική 7 ή 9 ημερών και ομαδική για πολλούς λόγους :

1 ος, είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, 2 ος, δεν γνωρίζουμε Ιταλικά(μόνο Αγγλικά και απ’ ότι έχω μάθει αρνούνται πεισματικά ακόμη και αν γνωρίζουν Αγγλικά να τα μιλήσουν) 3 ος, δεν γνωρίζουμε ποια αξιοθέατα να επισκεφθούμε και φοβόμαστε ότι μόνοι μας θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο, 4 ος, ο λόγος που πάμε οδικώς είναι γιατί έχουμε μεγάλη φοβία με τα αεροπλάνα σε σημείο να κατεβαίνουμε από αυτά άρρωστοι…….5 ος, μας δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια να ξέρουμε ότι έχουμε δίπλα μας και άλλους ανθρώπους να μας βοηθήσουν αν τυχόν συμβεί κάτι.

Υπάρχουν κάποιοι από εσάς που έχουν κάνει μια τέτοια εκδρομή; Αν ναι, υπάρχουν αρνητικά και ποιά; Τα γραφεία με τα οποία είχατε ταξιδέψει ποια ήταν (Αθήνα); Μείνατε ικανοποιημένοι; Πόσο καιρό πριν έπρεπε να κλείσετε θέσεις; Δώσατε όλο το ποσό μπροστά και αν ναι ποσες ημέρες πριν; Υπήρχε κάτι αρνητικό στην εξυπηρέτηση του γραφείου και αν ναι ποιο; Ποιο θα μας προτείνατε ως κορυφαίο γραφείο για τέτοιο ταξίδι στην Ευρώπη ανεξαρτήτως χρημάτων;;;;

Σημ: έκανα μια έρευνα για ταξιδιωτικά που να πηγαίνουν οδικές και βρήκα signature travel, seretis travel, grefis holidays travel

Έχω πελαγώσει και η βοήθειά σας, σε κάποιους που ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο εξωτερικό θα ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη….

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΕΛΕΝΗ
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Ελενη,καλωσηρθες!!:clap:
Καλο σας ταξιδι καταρχας!
Οσο αφορα τα γραφεια,απαγορευεται απο τον κανονισμο του φορουμ τα δημοσια σχολια. Κανε μια ερευνα να βρεις εντυπωσεις για τα μερη που θα επισκεφτεις, και οποιοι απο εδω εχουν παρομοια εμπειρια απο γραφεια ,μπορουν να σου στειλουν π.μ.:)
 

elena197

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!!! Δεν ήξερα πως απαγορεύεται να γράφουμε δημόσια σχόλια για γραφεία. Οπότε, για τα αρνητικά ή τα θετικά των γραφείων θα περιμένω pm, όποιος θέλει ας μου στείλει. Φαντάζομαι όμως ότι για τις υπόλοιπες απορίες μου κάτι θα μάθω και πάλι ευχαριστώ....
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Σου μετεφερα το μηνυμα σου στην αναζητηση πληροφοριων ωστε να σου απαντησουν οσοι ξερουν...
Τωρα για πληροφοριες για τα μερη που θα πας διαβασε τις ταξιδιωτικες ιστοριες που εχουν γραφτει σχετικα.Θα βρεις πολλα και ενδιαφεροντα!!
 

Evmenis

Member
Μηνύματα
162
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
london baby
χωρις να θελω να σου χαλασω την διαθεση για το ταξιδι 7 ή 9 μερες για ολες αυτες της πολεις ειναι too much.ουτε τους μισους προορισμους δεν θα εβαζα για 7-9 μερες.μηπως να διαλεγατε καποιο προγραμα ανκονα ρωμη ναπολι(πομπηια)?
δεν θα προλαβετε να χαρειτε τπτ με τοσο σφιχτο προγραμα ,σκεψου μονο ποσες ωρες θα ειστε στον δρομο με το λεοφορειο.
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
1 ος, είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, 2 ος, δεν γνωρίζουμε Ιταλικά(μόνο Αγγλικά και απ’ ότι έχω μάθει αρνούνται πεισματικά ακόμη και αν γνωρίζουν Αγγλικά να τα μιλήσουν) 3 ος, δεν γνωρίζουμε ποια αξιοθέατα να επισκεφθούμε και φοβόμαστε ότι μόνοι μας θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο, 4 ος, ο λόγος που πάμε οδικώς είναι γιατί έχουμε μεγάλη φοβία με τα αεροπλάνα σε σημείο να κατεβαίνουμε από αυτά άρρωστοι…….
Ελένη, κατ'αρχάς μπράβο που παρόλο το φόβο σας επιμένετε να ταξιδέψετε. Σίγουρα θα περάσετε πολύ καλά και με το γκρουπ, που δεν είναι ό,τι θα επέλεγα εγώ αλλά είναι ένας τρόπος που καλύπτει πολύ κόσμο. Μην ανησυχείς για τους Ιταλούς, είναι μύθος ότι ξέρουν αγγλικά και δεν τα μιλάνε. Ως επι το πλείστον δεν ξέρουν καμιά άλλη γλώσσα, συνήθως όμως είναι πολύ πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν και το κάνουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα έχω υπόψη μου κάποια πρακτορεία και θα σου στείλω πμ. Δεν νομίζω ότι κάποια είναι καλύτερα από άλλα, απλώς θα σου αναφέρω κάποια που ξέρω, γιατί δεν έχω προσωπική άποψη για πολλά.
Όσον αφορά τις θέσεις που λες, αν έχετε συγκεκριμένες ημερομηνίες που δεν αλλάζουν καλό είναι να αρχίσετε την αναζήτηση νωρίς γιατί αν είναι υψηλή περίοδος ενδέχεται να είναι κλεισμένες.
Για την πληρωμή κοίτα τους όρους κάθε πρακτορείου. Άλλοι ζητούν προκαταβολή και δέχονται δόσεις, άλλοι εφάπαξ πληρωμή. Επιλέξτε τρόπο πληρωμής και συζητήστε το μαζί τους.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι ότι θα σας πάνε από Ανκόνα Μιλάνο αν κατάλαβα καλά; Ζόρικο... :roll:
Τέλος πάντων, εδώ θα'μαστε να τα λέμε.
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Καλησπερα και καλοσωρισες
θα προσπαθησω ν απαντησω με τη σειρα που ρωτας
7 ή 9 μερες οδικως ειναι λιγες για τοσο πολλες πολεις, δυστυχως τα πρακτορεια για λογους εντυπωσιασμου προσπαθουν να χωρεσουν πολλα με σχετικα χαμηλο κοστος αλλα το αποτελεσμα ειναι να βλεπεις ελαχιστα πραγματα, να εισαι σε ενα διαρκες τρεχαλητο με τελικο αποτελεσμα αντι να ζεις καποιες στιγμες στα μερη που επισκεπτεσαι απλα να τραβας στα βιαστικα μερικα μετρια εως κακα φωτογραφικα στιγμιοτυπα.
Η Ιταλια εχει πολλα πραγματα να δεις και σε 7 μερες (που στην πραξη ειναι λιγοτερες απο 5 αν υπολογισεις το χασομερι στο πηγαινε ελα) αυτα που γραφεις δεν βλεπονται με τιποτα, θελει 2 ταξιδια το λιγοτερο.
Σεβαστο να πας με γκρουπ για αν ειναι το πρωτο ταξιδι, με την εμπειρια ομως θα αλλαξεις αποψη. Προς το παρον προχωρα. Προσεξε ομως, ειδικα το καλοκαιρι που ταξιδευουν περισσοτεροι κυκλοφορουν και παρα πολλοι ξεναγοι-σαβουρες. Μονη ελπιδα ειναι η κριση για να πεταξει στα σκουπιδια κατι τετοιους τυχαρπαστους.
Δεν αρνουνται πεισματικα να μιλησουν αγγλικα, αυτο δεν ισχυει σε καμια χωρα και οσοι το λενε ειναι τουλαχιστον γραφικοι. Στην καφετερια ή στην ταβερνα της γειτονιας σου οι σερβιτοροι ξερουν πολλες ξενες γλωσσες? Μπορεις να χρησιμοποιεις τη γλωσσα του σωματος και θα βρεις την ακρη
Η λυση ειναι να πατε σε λιγοτερα μερη για να τα γνωρισετε καλυτερα
Ενας λογος παραπανω για να πατε σε λιγοτερα μερη ειτε μονοι ειτε με γκρουπ
Σεβαστο, ο ανθρωπος ειναι κοινωνικο ον
Δεν νομιζω πως εχει τοση σημασια με ποιο πρακτορειο ταξιδευεις αλλα αν εχει καλους ξεναγους πραγμα που δυστυχως δεν μπορεις να εξασφαλισεις ευκολα.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.597
Likes
29.748
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ελενη,καλωσηρθες!!:clap:
Καλο σας ταξιδι καταρχας!
Οσο αφορα τα γραφεια,απαγορευεται απο τον κανονισμο του φορουμ τα δημοσια σχολια. Κανε μια ερευνα να βρεις εντυπωσεις για τα μερη που θα επισκεφτεις, και οποιοι απο εδω εχουν παρομοια εμπειρια απο γραφεια ,μπορουν να σου στειλουν π.μ.:)
Συγνώμη, αλλά νόμιζα ότι ο κανονισμός του φόρουμ αναφέρεται μόνο στα δυσφημιστικά σχόλια. Έχω χάσει επεισόδια? Πότε άλλαξε?
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
411
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Έλενα Καλώς όρισες στο travelstories.
Δεν είναι ανάγκη να απολογείσαι που θα ταξιδέψεις με γκρουπ. To travelstories απευθύνεται σε όλους τους ταξιδιώτες ανεξάρτητα με τον τρόπο που επιλέγουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους.
Τώρα όσον αφορά το συγκεκριμένο ταξίδι. Η Ιταλία είναι από τα μέρη του πλανήτη που συγκεντρώνουν πλήθος Ελλήνων όλο το χρόνο και πολύ περισσότερους το καλοκαίρι. Σχεδόν όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν εξειδίκευση στα οδικά πραγματοποιούν έστω μια εκδρομή προς τα εκεί.
Αυτό σημαίνει ότι έχεις πολλές επιλογές. Θα σου έλεγα να επιλέξεις στην τύχη ένα ταξιδιωτικό γραφείο γιατί όσο και αν το ψάξεις δεν θα έχει καμιά ουσία αφού έχεις τις ίδιες πιθανότητες να πέσεις είτε σε ένα καλό γκρουπ είτε σε ένα πολύ κακό γκρουπ. Όσο καλός και αν είναι ο ξεναγός αν τα άτομα που αποτελούν το γκρουπ είναι "άστα να πάνε" η εκδρομή δεν εξελίσσεται όπως έχει σχεδιαστεί. Αυτό που θα μπορούσες ίσως να ρωτήσεις είναι αν υπάρχει δυνατότητα να συμμετέχεις σε ένα γκρουπάκι με μικρό αριθμό ατόμων.
Σου εύχομαι να είσαι τυχερή στην επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου και να περάσεις υπέροχα.
Αλλά ακόμα και αν το γκρουπ δεν είναι όπως ακριβώς το είχες φανταστεί να σκέφτεσαι θετικά και να θυμάσαι ότι είσαι σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και δεν αξίζει να αφήσεις κανέναν να σου χαλάσει αυτές τις στιγμές!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.577
Likes
14.736
Νομίζω οτι ο κανονισμός απαγορεύει μόνο τα δυσφημιστικά σχόλια.Προτάσεις/συμβουλές επιτρέπονται και δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα.

Ετσι απαντώντας στο ερώτημα φίλοι μου έχουν ταξιδέψει με το πρακτορείο Atlas Travel και έμειναν ευχαριστημένοι.Απο οτι είπαν το πρακτορείο ειδικεύεται στήν Ιταλία.

Άν έχει αλλάξει ο κανονισμός μπορούν οι διαχειριστές να διαγράψουν το μήνυμα.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.870
Likes
2.265
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εγω ειχα παει την πρωτη φορα Ιταλια με γκρουπ το 1994 οδικως οπως και συ.Ηταν για 8 μερες και για λιγοτερες πολεις απο το δικο σου προγραμμα .Και παλι ομως ημασταν παρα πολλες ωρες μεσα στο πουλμαν ..αυτο δεν θα το αποφυγεις.
Επισης ειναι γεγονος οτι ο ξεναγος τρεχει μπροστα και απο πισω το γκρουπ ακολουθει προσπαθωντας να τα δει ολα και να προλαβει να τραβηξει και τις αναλογες φωτο.
Δεν ειναι κακο βεβαια να κανετε την πρωτη σας ταξιδιωτικη εξορμηση με αυτο τον τροπο εφοσον ειναι η πρωτη φορα και ειστε απειροι ..να μαθετε τα "κατατοπια "και να επανελθετε δριμυτεροι καποια αλλη φορα .
Αγγλικα μιλανε ..δεν μπορω να πω οτι δεν μιλανε εντελως ..κανεις και λιγα νοηματα τη βρισκεις την ακρη .
Οσο για τα πρακτορεια συνηθως δινεις μια προκαταβολη και εξοφλεις ολο το ποσο πριν την εκδρομη αλλα και παλι αυτο δεν ειναι στανταρ για ολα τα πρακτορεια.
 

elena197

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Σας ευχαριστώ όλους για την γρήγορη ανταπόκρισή σας και την πολύτιμη βοήθειά σας. Θα τα έχω όλα υπ'όψιν μου. Να είστε καλά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.535
Μηνύματα
899.467
Μέλη
39.253
Νεότερο μέλος
chemist1975

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom