Ευχαριστώ για την απάντηση!! Πόση ώρα θα διαθέσω περίπου? Κάνα τρίωρο?Για μενα ναι... ειναι απο τα εμβληματικα αξιοθεατα του Λονδινου... και περιλαμβανονται πολλα πραγματα (τα Κοσμηματα του Στεμματος, τα Βασανιστηρια κ.λ.π.).
Ευχαριστώ για την απάντηση!! Πόση ώρα θα διαθέσω περίπου? Κάνα τρίωρο?Για μενα ναι... ειναι απο τα εμβληματικα αξιοθεατα του Λονδινου... και περιλαμβανονται πολλα πραγματα (τα Κοσμηματα του Στεμματος, τα Βασανιστηρια κ.λ.π.).
2-3 ναιΕυχαριστώ για την απάντηση!! Πόση ώρα θα διαθέσω περίπου? Κάνα τρίωρο?
Ανάλογα αν σου αρέσουν τα βασιλικά κειμήλια.Εγω εντυπωσιάστηκα στη θέα από τόσο κοντά του βασιλικού στέμματος και από το ότι το δάπεδο όταν φτάνεις στο σημείο εκείνο κινείται,δεν ξέρω αν το έκαναν για να μην προλάβει κανεις να σπάσει τη βιτρίνα ή για να μην στέκεται πολλή ώρα ο κόσμος μπροστά του...και από τα κοσμήματα και τα αντικείμενα των βασιλέων γενικότερα.Αξίζουν τα 80 ευρω ( για δύο) για επίσκεψη στο tower of London??![]()
Άμα σου πω ότι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό σκέφτηκα την πρώτη φορά που πήγα Λονδίνο,και δεν πήγα στο Βρετανικό Μουσείο;Πραγματικά,(εν σχέσει με την Καρυάτιδα κλπ) εγώ ούτε ΑΠ' ΈΞΩ από το Βρετανικό δεν πέρασα και δε θα περνούσα ποτε, δεν πα να ειχανε εκεί το ωραιότερο έργο τέχνης της ιστορίας του πλανήτη. Και δεν έχει σημασία που δεν έχουν είσοδο, και η επισκεψιμότητα μόνο μετραει. Μην αδιαφορείτε απέναντι σε ένα θέμα που μας αφορά μάλιστα και τόσο άμεσα. Να επιστραφούν τα κλεμμένα ΤΩΡΑ. Αυτό είναι το μόνο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει και τίποτα άλλο. Αν η επισκεψιμότητα ήταν 0 , τι άλλο θα έκαναν από το να διορθώσουν τα εγκλήματά τους έστω και πολύ καθυστερημένα? Η επισκεψιμότητα τους δίνει τα άλλοθι και τις ευκαιρίες να συνεχίζουν αυτά που κάνουν. Αυτά που έκανε δηλαδή η πιο αιματηρή και αποκρουστική, τόσο σε ανθρωπιστικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο,"αυτοκρατορία" της ιστορίας. Ντροπή σε όλους όσους πάνε και στηρίζουν, ακόμα και με την ύπαρξη τους μόνο, αυτό το αδιανόητο πλιάτσικο από τόσες χώρες που έκαναν τα πιο κοινα και χυδαία λαμογια-κλεφτες, μαζί και στη δική μας χώρα που της ακρωτηριασαν ως κανονικοί χασάπηδες τα ωραιότερα μνημεια της. Αν έπαιρνα ένα πριόνι(αυτό δηλαδή ακριβώς που έγινε στη δική μας Ακρόπολη) και άρχιζα να πετσοκόβω το Αββαείο του Γουέστμινστερ (λέμε τώρα, αν δεν υπήρχε όλος ο στρατός των μπράβων του εν λογω Αββαείου)θα σάπιζα στο τελευταίο κελί μέχρι να σβήσει ο ήλιος και φυσικα δε θα εξέθεταν τα κομματιασμένα σε κανένα μουσείο της Ελλάδας. Επιτέλους ρίξτε τη μούντζα που αξίζει σε κάποια εγκλήματα.--
Γουστα είναι αυτα, αν είσαι λατρης της ιστορίας και δεν θα σου λείψουν τα 80 αξιζειΑξίζουν τα 80 ευρω ( για δύο) για επίσκεψη στο tower of London??![]()
Αυτό ακριβώς ήθελα να τονίσω στο προηγούμενο σχόλιό μου. Πως δεν θα έπρεπε να έχει σημασία τι προσωπικό κίνητρο ή τι αισθητική, συναισθηματική η πολιτιστική ανάγκη έχει καθένας μας προσωπικά αλλά τι είναι σωστό να κάνουμε απέναντι στα εγκλήματα που έχουν γίνει. Γιατί χαίρω πολύ, και εγώ περιέργεια είχα και μαλιστα τεραστια. Δεν μπορείς φυσικά να κάνεις πάντα το σωστό απέναντι στα εγκλήματα ούτε γνωρίζεις όλα τα εγκλήματα που γίνονται, αλλά τουλαχιστον ΑΝ γνωρίζεις και αν δεν σου κοστίζει τίποτα, κάνε το το ρημάδι το σωστό. Γιατί επαναλαμβάνω,η επισκεψιμότητα είναι αυτή που τους δίνει όλα τα άλλοθι και όλη τη βάση για να συνεχίζουν ακάθεκτοι να εκθέτουν το πλιάτσικο σαν να μην είναι κάτι για το οποίο οφείλουν να ντρέπονται και να πληρώνουν πακτωλούς αποζημιώσεων αλλά σαν να είναι ένα ακόμα έκθεμα και ένα ακόμα πολιτιστικό ατού της χώρας τους.Άμα σου πω ότι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό σκέφτηκα την πρώτη φορά που πήγα Λονδίνο,και δεν πήγα στο Βρετανικό Μουσείο;
Είχα πει "σιγά μην πάω να δω τα κλεμμένα."
Ε δέκα χρόνια μετά,αισθάνθηκα ότι ήταν κάτι που μου έλειπε,ότι ήταν από τα πράγματα που δεν είδα.Ετσι για το γμτο,ήθελα να τα δω από κοντά,να δω πού τα έχουν,πόσα είναι,να τα δω στη φυλακή τους... απερίγραπτο συναίσθημα όταν τα αντίκρισα...