• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

XRISTOS71

Member
Οσο για το pret a manger δε μου αρεσε καθολου.
Ο καπουτσινο ηταν κατι σαν καπουτσινο και ο εσπρεσσο εκοψε σε 10 δευτερολεπτα
στο pret a manger επειδή έτυχε να ειναι στο ισογειο
του ξενοδοχείου που 'εμεινα την τελευταια φορά θα σου πω οτι το τίμησα καθε πρωί .
απο ποιότητα είναι άψογο και τα περισσότερα προιόντα που πουλαει ειναι οργανικά
και το τιμούν ιδιαίτερα και οι λονδρέζοι ....

τωρα αυτό με τον espresso που ''κόβει ''σε 10 δέυτερα όμολογω οτι δεν το πρόσεξα ....αυτην την φορά θα τον χρονομετρησω και θα επανέλθω με νεα αποτελέσματα .

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
AAA κοιταξτε.. μπορει να δυσαρεστησω πολλους, αλλα το pret a manger στην Marble Arch ηταν το πρωτο μαγαζι που μπηκα πριν 13 χρονια οταν πηγα newbie+ φοιτητρια στο Λονδινο.
Τα τοστακια στην διπλη συσκευασια και ο εσπρεσσο του με συντροφευσαν πολλες μπατηρικες μερες.... δεν θελω να μιλατε ασχημα για το pret ... ;)

XRISTOS71

Member
AAA κοιταξτε.. μπορει να δυσαρεστησω πολλους, αλλα το pret a manger στην Marble Arch ηταν το πρωτο μαγαζι που μπηκα πριν 13 χρονια οταν πηγα newbie+ φοιτητρια στο Λονδινο.
Τα τοστακια στην διπλη συσκευασια και ο εσπρεσσο του με συντροφευσαν πολλες μπατηρικες μερες.... δεν θελω να μιλατε ασχημα για το pret ... ;)

πες΄'τα βρε Ευαγγελία !!!!!!! για το ιδιο καταστημα λεμε ..... στην marble Arche

αν και μαλλον τωρα θα βαλουν και ρολόι αντιστροφης μετρησης πανω στους εσπρέσσο για να βλέπεις σε πόση ωρα κόβουν :haha::haha::haha:

ακριβώς απέναντι ειναι ενα υποκαταστημα του πρακτορείου ΤΗΟΜΑS COOK για να βλέπουμε πόσο τσαμπα ταξιδέυουν οι φίλοι άγγλοι

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Δεν πειράζει βρε τριχόπτωση..έχουμε σαφώς διαφορετικά γούστα.. και σίγουρα δεν είσαι φοιτητής, αλλιώς θα ήξερες τι σημαίνει μπατιριλίκι- και ειδικά στο Λονδίνο! Εγώ ως φοιτήτρια έτρωγα ΤΙΣ παρακμές, και ως μελλοντική μεταπτυχιακή μάλλον το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω.. αλλά δεν τις πλασάρω κιόλας ως προτεινόμενες επιλογές.. καλή συνέχεια με τους value-for-money σκύλους εκεί στην chinatown και σου εύχομαι να μη γυρίσεις γαυγίζοντας.

ΥΓ. Να ενημερώσω όλους τους ενδιαφερόμενους ότι ο καλός, ποιοτικός εσπρέσο έχει διάρκεια ζωής δέκα δεπτερόλεπτα-μετά αρχίζει και πικρίζει. Σε περίπτωση που κρατάααααει και κρατάαααααει πα να πει ότι έχει "πειραχτεί". Αυτά για τους εστέτ του καφέ....

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
Γραφω απο Λονδινο!!!

Το στοκ της burberry αποδειχθηκε κατωτερο των προσδοκιων μου.
Παιρνεις μετρο μεχρι σταθμο bethnal green και απο εκει παιρνεις το 106 για κανα 8-9 στασεις.Απο κει ειναι 200 μετρα με τα ποδια.

Τα μπλουζακι τα μακο 35 λιρες και αντρικα και γυναικεια.
ΟΙ ομπρελες 50 λιρες.
Οι καπαρντινες εχουν 499 λιρες απο 700 λιρες τιμη.
Στην ελλαδα εχουν 1200 ευρω.
Το θεμα ειναι οτι απο ειναι ακριβα σχετικα/Χαμος απο κινεζους και σχιστοματηδες στο στοκ!!

Επειδη παλαιοτερα διαβασα για προτασεις φαγητου πολυεξοδες και επιδη πρεπει κανποια στιγμη καποιοι να καταλαβουν οτι δεν επισκεπτεται ο μεσος Ελληνας το Λονδινο με 2000 ευρω στην τσεπη,πληροφορω οτι εφαγα στην καρια του soho με 6.5 λιρες as much as you can eat δηλαδη οσο μα οσο ηθελα με 6.5 λίρες σε thai-chinese.31 old compton street.Kαι στα 30 μετρα το cafe nero για espresso cappuccino και κουτσομπολιο!!!
Αυτο σημαινει οτι δε χρειαζεται να εχεις τρελο μπατζετ για να φας.

Εφαγα 6 διαφορετικα πιατα.
ΕΠισης απο τουρκικο με 4.5 λιρες εφαγα 1 μεριδα kebab.Κατι σαν τζατζικι σε μπολ,σαλτσα,ενα αλλο σαν σαλατα και πιτες κομμενες.
Επααναλμανω 4.5 λιρες.

Για καφε συνιστω με τα 1000 το CAFFE nero.
Ψαξτε το.Ηπια το πρωι καπουτσινο στην Oxford street με 1.7 λιρες...Αντε γεια...
Το ιδιο και το απογευμα στο soho!!!!!!Eιναι αλυσιδα!!!!

εσπρεσσο 1.3 λιρες.διπλος εσπρεσσο 1.7
Καπουτσινο 1.7 ίρες

Προσοχη μην παρετε καπουτσινο Large η stantard.
To small να παρετε ειναι ο κλασσικος καπουτσινο/

Το απογευμα κατα τις 6 ειναι must το καφε nero στο soho.
Καθηστε κοντα στη τζαμαρια και απολαυστε τον κοσμο μου περναει(διοτι ειμαστε ελληναρες και σχολιαζουμε)
Θα δειτε καθε καρυδιας καρυδι τι να λεμε.Χαμος καθε βραδυ.Τρελαθηκα τωρα το απογευμα αυριο θα ξαναπαω σιγουρα!!!1.7 λιρες ο καπουτσινο!!!Στην καρδια του σοχο και στην oxford street!!

Aντε γεια ελλαδιτσα!!Αντε γεια!!!Καθε χρονο απο δω και περα λονδινο.

Περιττο να σας πω οτι τα primark εχουν τρελες προσφορες.
Πιστευω ειναι ο παραδεισος μιας γυναικας που σεβεται τον εαυτο της.
Εγω δυστυχως επρεπε να παω να ακολουθησω...Εκατσα 3 ωρες εκει μεσα.Φυγαμε με 100 λιρες ψωνια αλλα πηραμε της παναγιας τα ματια.
Η γυναικα γοβες με 6 λιρες!@Πως???!!!!!6 ναι.

Γενικα το λΟνδινο προσφερεται για ατελειωτο shopping.

Αυριο εχει portobello και μεθαυριο camden.
Εχουν περασει 3 μρες και νιωθω σα να ειμαι εδω 1 μηνα.
Απιστευτο.Ο κοσμος ειναι παρα μα παρα πολυς

ΕΙναι απλά ο παραδεισος μιας γυναικας που σεβεται τον εαυτο της.

Η εταιρεια που ταξιδεψα η Blue air μια χαρα.

χαχαχαχ!μαλλον το 1,7 λιρες σου εμεινε ε???
αχ Primark.........σας ζηλευω!!!!!εγω ειχα δωσει 56 λιρες και επειδη δεν χωρουσαν στην βαλιτσα μου αγορασα μια ακομα.
καλα να περνατε!

amantab

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου γης και πατρίς...
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρος
χαχαχαχ!μαλλον το 1,7 λιρες σου εμεινε ε???
αχ Primark.........σας ζηλευω!!!!!εγω ειχα δωσει 56 λιρες και επειδη δεν χωρουσαν στην βαλιτσα μου αγορασα μια ακομα.
καλα να περνατε!
ευα ευα..ξεσκονισε τις αναμνησεις σου απο Λονδινο..θελω προτασεις οταν ερθω κατω για ενα σουπερ τριημερο στο Λονδινο..θα παω τελη γεναρη..αναμενω!

trixoptosi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μαλδίβες
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Δεν πειράζει βρε τριχόπτωση..έχουμε σαφώς διαφορετικά γούστα.. και σίγουρα δεν είσαι φοιτητής, αλλιώς θα ήξερες τι σημαίνει μπατιριλίκι- και ειδικά στο Λονδίνο! Εγώ ως φοιτήτρια έτρωγα ΤΙΣ παρακμές, και ως μελλοντική μεταπτυχιακή μάλλον το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω.. αλλά δεν τις πλασάρω κιόλας ως προτεινόμενες επιλογές.. καλή συνέχεια με τους value-for-money σκύλους εκεί στην chinatown και σου εύχομαι να μη γυρίσεις γαυγίζοντας.

ΥΓ. Να ενημερώσω όλους τους ενδιαφερόμενους ότι ο καλός, ποιοτικός εσπρέσο έχει διάρκεια ζωής δέκα δεπτερόλεπτα-μετά αρχίζει και πικρίζει. Σε περίπτωση που κρατάααααει και κρατάαααααει πα να πει ότι έχει "πειραχτεί". Αυτά για τους εστέτ του καφέ....

Επειδη ακριβως δε με ξερεις γι αυτο ακριβως δεν ξερεις αν ξερω τι σημαινει μπατηριλικι.
Εγω δεν σπουδασα στο λονδινο αγαπητη αλλα σε Ελληνικο πολυτεχνειο.
Γι αυτο το λογο ασε την εννοια μπατηριλικι να την ξερω οπως εγω νομιζω.

Οσο για τον εσπρεσσο αστο καλυτερα..αυτο που λες αν το πεις σε εναν barista στην καλυτερη απλα δε θα σε σερβιρει...
ακου εκει 10 δευτερολεπτα.το ακουσαμε και αυτο.

Αληθεια ποσες φορες εχεις κανει εσπρεσσο?
Τι μηχανη εχεις?
Τι αλεστικο?
Που ψηνεις τους κοκους καφε?

Ασε να πουν και αλλοι τη γνωμη τους και μη σνομπαρεις αγαπητη μου.
Δεν ειναι η πρωτη φορα που επισκεπτομαι την πολη ουτε η τελευταια.

Ειδες πουθενα να γραφω για chinatown καπου και να την προτεινω κιολας?
Σορυ αλλα χρειαζεσαι γυαλια οράσεως...

Ειπα εικονικη πραγματικοτητα και το εννοω.
Κριμα διοτι ηθελα να γραψω και αλλα σημερα για τις βολτες μου porto bello και τι μπορει κανεις να παρει απο εκει αλλα με ξενερωσες και δε συνεχιζω.

Θα το κανω καποια αλλη στιγμη.

Traveller

Member
Οσο για τον εσπρεσσο αστο καλυτερα..αυτο που λες αν το πεις σε εναν barista στην καλυτερη απλα δε θα σε σερβιρει...
ακου εκει 10 δευτερολεπτα.το ακουσαμε και αυτο.

Αληθεια ποσες φορες εχεις κανει εσπρεσσο?
Τι μηχανη εχεις?
Τι αλεστικο?
Που ψηνεις τους κοκους καφε?
Tώρα ρε Ντόροθυ τι να πεις εδώ πέρα... που ψήνεις καφέ Ντόροθυ ε???

Ρε φίλε βαριέμαι να σχολιάσω το τι κουλά έχεις γράψει αλλά μην το εκμεταλλεύεσαι κιόλας... με το μαλακό για το Πόρτομπέλλο οκ?

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
trixoptosi,
το σαμπουάν της apivita ειναι καλό? να το πάρω???:D

Kamarado

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελβετία σου έρχομαι......
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Καλημερα σε ολους
Ημουν Λονδινο στις αρχες του Δεκεμβρη και οσον αφορα τον καιρο ηταν βροχερος αρκετα (καθολου περιεργο :-D)!!!!
Αναμενομενα ηταν γεματο κοσμο παντου!!!!!! Ακουγες ολες τις γλωσσες του κοσμου!!! Χωρις να σημαινει οτι θα πρεπει να ψωνισεις οπωσδηποτε, θα σου προτεινα να περπατησεις στην Oxford street γιατι ειναι πολυ ομορφα στολισμενη με πολλα φωτακια!!!!! Το μετρο τους ειναι πολυ πιο ακριβο απο το δικο μας, ειδικα οταν διαλεξεις μια μονο διαδρομη (κοστιζε 4.30 λιρες) για αυτο ισως να ειναι καλυτερα να βγαλεις καρτα ημερας ή καποια αλλη επιλογη!
Περα απο τα μαγαζια, που δεν ειναι ολα σε τετοιες καλες τιμες αλλα ομως αποτελουν εμπειρια φοβερη (κι εγω φοιτητρια Αγγλιας κι οπαδος του Primark) θα προτεινα μια βολτα με τα τουριστικα λεωφορεια για μια γρηγορη βολτα γυρω απο το Λονδινο!

Δεν ξερω κατα ποσο σας ενδιαφερει αλλα και τα θεατρα στο Λονδινο ειναι μια πολυ ομορφη εμπειρια. Εγω ειδα το Lion King (που το συστηνω ανεπιφυλακτα) αλλα κα το Phantom of the Opera επισης που ειχα δει πριν απο λιγα χρονια.

Στο Covent Garden ειναι επισης πολυ ομορφα και γενικοτερα για μενα το Λονδινο σημαινει διαθεση για περπατημα και βολτα γιατι μονο ετσι το ευχαριστιεσαι.

Τριχοπτωση καλο θα ειναι να μην παιρνεις τοσο προσωπικα το θεμα και με τοση εμπαθεια γιατι καταφερνεις το αντιθετο αποτελεσμα. Και τις πληροφοριες τις δινεις με καλη διαθεση και οχι κανοντας χαρη στους αλλους χρηστες.
Το οτι καταφερες να σπουδασεις στην Ελλαδα δεν σημαινει κατι διαφορετικο σε σχεση με εμας που σπουδασαμε εκτος Ελλαδος. Η Dototija με περισσοτερη μαλλον διαθεση για χιουμορ εκρινε καποια πραγματα διαφορετικα απο εσενα. Οσον αφορα τον καφε μην τρελλαθουμε κιολας.... τι ερωτησεις ηταν αυτες???? Ως Ελληνες εχουμε μια καλη γνωση του καφε χωρις να χρειαζεται να εχουμε ολες αυτες τις συσκευες καλε μου!!! Και κατα την γνωμη μου οταν πηγαινεις σε αλλη χωρα καλο θα ειναι να μην συγκρινεις τοσο πολυ τις γευσεις με την δικη σου χωρα γιατι τιποτα δεν ειναι ιδιο και ειναι απολυτα φυσιολογικο αυτο.

Οσον αφρα τα pret-a-manger, ηταν μια πολυ καλη λυση για ολους μας εκει, με μια πολυ μεγαλη ποικιλια απο σαντουιτσακια!!!!! Ειναι καλα για ενα γρηγορο σνακ.
Το Λονδινο σου δινει την ευκαιρια να διαλεξεις και οικονομικες λυσεις αλλα και πιο τσουχτερουλες!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.602
Μέλη
39.346
Νεότερο μέλος
karatzas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα