sif.....
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Κιργιστάν - Ιαπωνία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού - Κίνα
Αρχικά να σου πω ότι ήθελα να συνδυάσουμε το φιλανθρωπικό ταξίδι μας με κάποιες μέρες που θα βλέπαμε τις ομορφιές της χώρας , όλα τα προσωπικά μας έξοδα ήταν με δικά μας χρήματα ασφαλώς, και όσον αφορά για την ιδέα σου να δίναμε τα χρήματα σε κάποια οργάνωση δεν την συζητάω καν, αν ασχοληθείς λίγο καλύτερα θα καταλάβεις τι εννοώ ,επίσης θέλαμε να ζήσουμε την εμπειρία που πίστεψε με δεν συγκρίνεται με τίποτα,είναι αλλιώς να βλέπεις φωτογραφίες, βίντεο,και αλλιώς να βιώνεις τα προβλήματα,να αισθανθείς να σε αγκαλιάζει ένα μικρό παιδί, να τρέχουν όλα γύρω σου φωνάζοντας από χαρά, να μπαίνεις στην διαδικασία να τους δείξεις πώς να πλένουν τα δοντάκια τους,να παίξεις μαζί τους, κυρίως να δώσεις στο καθένα από αυτά μια αγκαλιά, κάτι που έχουν στερηθεί και όλα τους προσπαθούσαν να σου τραβήξουν την προσοχή για να τους δώσεις λίγη παραπάνω σημασία,να βλέπεις την χαρά του που δεν θα κοιμάται πλέον στις ξύλινες τάβλες αλλά σε ένα μαλακό στρώμα.Εμένα η μόνη μου ένσταση σε αυτές τις καταστάσεις είναι ότι θα μπορουσες να προσφέρεις πολύ μεγαλύτερη βοηθεια μην κάνοντας ένα τέτοιο ταξίδι (το κόστος για να μεταβείτε όλοι εκει ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ) και δίνοντας τα χρήματα σε κάποιον οργανισμό που εμπιστεύεσαι. Απλώς αν επικαλείσαι ότι το κάνεις για να βοηθήσεις θα ήταν πολύ πιο ωφέλιμο να γίνει με αυτό τον τρόπο, αν υπάρχει μέσα και ο τουρισμός ,και για αυτό το κάνεις στο μεγαλύτερο ποσοστό, τότε πάω πάσο. Και εμένα οι φωτογραφίες και οι σέλφι με τα παιδιά δεν μου αρεσουν και το γεγονός ότι σε αντίστοιχες ιστορίες απο ευρωπαικές χώρες δεν υπάρχουν τέτοιες μόνο να σε προβληματίσει μπορεί.
Είχαμε την ευλογία να βαπτίσουμε και κάποια παιδιά κάτι που μας έδεσε ακόμα περισσότερο με το μέρος και σίγουρα δεν ήταν απλά ένα ταξίδι και πάει. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να καταλάβεις από τις περιγραφές και τα λόγια γιατί αυτά τα συναισθήματα δύσκολα τα περιγράφεις με λέξεις.