• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΟΣΕ και Πρωτομαγιά

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Έτσι ενημερωτικά κι επειδή το θυμήθηκα τώρα και μιας που πλησιάζει η Πρωτομαγιά, έχετε στο νου σας το εξής.
Το 2007 το Σαββατοκύριακο πριν την Πρωτομαγιά είχα πάει Σέρρες με τρένο. Είχα κλείσει και πληρώσει το εισιτηριάκι μου (Αθήνα - Σέρρες - Αθήνα) με επιστροφή την Τρίτη (ανήμερα Πρωτομαγιά). Πάω που λέτε την Τρίτη το πρωί να πάρω το τρένο από Σέρρες για Αθήνα και μου λένε ότι δεν έχει τρένο λόγω Πρωτομαγιάς (απεργία γαρ!) και ότι αν θέλω, να πάω Θεσ/νίκη να πάρω το τρένο (χωρίς φυσικά να βάζουν κάποιο μεταφορικό μέσο ώστε να μπορεί ο κόσμος να πάει Θεσ/νίκη να πάρει το τρένο για Αθήνα)!!
Αφού έκανα τη δέουσα φασαρία γιατί όχι μόνο δεν ενημερώνουν τον κόσμο, αλλά του παίρνουν και τα λεφτά του από πάνω, κατέληξα να τρέχω στα ΚΤΕΛ για να φύγω με λεωφορείο. :mad:
Θέλω να ελπίζω ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα, αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη, οπότε έχετε το νου σας...

taxidiara!

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
να σαι καλα για την πληροφορια!σιγουρα καποιος θα την χρειαστει!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
το ξαναγράψαμε: ο ΟΣΕ ειναι ...φαινόμενο! Υπάρχει σκετικό τόπικ!
Αναφέρω για παράδειγμα, περσι που ταξίδευα συχνά με το τρένο, εβγαζες εισιτήρια με κρεβάτι δικλινο η τρίκλινο και ενώ γνωριζαν οτι δεν υπαρχουν τετοιοι συρμοι σου έλεγαν θα ταξιδέψεις σε τετράκλινο κ ανω και θα πάρεις πισω τα χρηματα της διαφοράς του κρεβατιού!
όλα αυτά πριν το ταξίδι!

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Αυτό με την πρωτομαγιά το έπαθα κι εγώ πέρυσι! Είχα κλείσει το εισιτήριο της επιστροφής μου από την Κατερίνη και ενώ ξύπνησα ήσυχος το πρωί, ακούω στην τηλεόραση ότι δεν γίνονται τα δρομολόγια λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς!

Τηλεφώνησα να ενημερωθώ από πρώτο χέρι και μετά από μπινελίκια κι ενώ μου έλεγαν όλοι να ακυρώσω το εισιτήριο για να πάρω πίσω τα χρήματά μου (και όλα τα σχετικά) βρίσκω έναν γνωστό μου στο δρόμο ο οποίος δουλεύει στον ΟΣΕ και με ενημέρωσε ότι κράτησαν (νομίζω για έκτακτους λόγους ή δεν ξέρω τι) ένα δρομολόγιο από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη για όλη την ημέρα...κι ένα δρομολόγιο για την επιστροφή!

Ευτυχώς το δρομολόγιο που θα γινόταν ήταν αυτό με το οποίο είχα κάνει την κράτησή μου, αλλά

1) πόσο ηλίθιοι μπορούν να είναι όταν τους λες ότι ταξιδεύω με το Χ τρένο και επιμένουν να σου λένε ότι ακυρώθηκε λόγω της απεργίας ενώ δεν έχει ακυρωθεί τελικά;
2) γιατί εκδίδανε εισιτήρια εφόσον επρόκειτο να απεργήσουν; Όταν το ρώτησα αυτό, η δικαιολογία τους ήταν ότι η απεργία είναι απεργία και η συμμετοχή στην απεργία φαίνεται την ημέρα που είναι να γίνει η απεργία! :shock::shock::shock: (άσχετο, οι απεργούντες πληρώθηκαν τελικά ή όχι; )
3) Το τι στριμωξίδι φάγαμε στο τρένο, δεν περιγράφεται! Υπήρχε αρκετός κόσμος που ήταν να φύγει με προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια και αναγκάστηκαν να σαρδελοποιηθούν στο δικό μας! Οκ...εγώ καθόμουνα, ήμουνα άνετος, αλλά εκείνοι τι χρώσταγαν; Και φανταστείτε πόσοι θα πήγαιναν να πάρουν το απογευματινό τους δρομολόγιο και θα βρισκόταν μπροστά στην Kinder έκπληξη του ΟΣΕ!

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Μπροστά σε αυτή την Kinder έκπληξη είχα βρεθεί κι εγώ (μαζί με πολλούς ακόμα)!
Φαντάσου λοιπόν ότι εγώ θα έπρεπε να πληρώσω εισιτήριο Σέρρες - Θεσ/νίκη με λεωφορείο και μετά να κάνω ένα ταξίδι σαν σαρδέλα Θεσ/νίκη - Αθήνα με το τρένο! Ευχαριστώ, δε θα πάρω! Προτίμησα το λεωφορείο μια και καλή! :mad:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Ε...μα ναι! Σου τα δώσανε πίσω τα χρήματα, ε; Έλεος..αυτό το πράγμα δεν το καταλαβαίνω...να έχεις έτοιμη πελατεία και να την πετάς έξω για να τους δώσεις πίσω τα χρήματα! :cool:

Κι εγώ το λεωφορείο θα έπαιρνα αν δεν είχα θέση!

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Ε...μα ναι! Σου τα δώσανε πίσω τα χρήματα, ε; Έλεος..αυτό το πράγμα δεν το καταλαβαίνω...να έχεις έτοιμη πελατεία και να την πετάς έξω για να τους δώσεις πίσω τα χρήματα! :cool:

Κι εγώ το λεωφορείο θα έπαιρνα αν δεν είχα θέση!
Ναι, καλά, ούτε καν! Τα χρήματα έπρεπε να γυρίσω Αθήνα για να τα πάρω.
Είναι απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!! Τι άλλο να πω? :roll:

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Έχει κανονίσει να ταξιδέψει κανείς με τον ΟΣΕ την πρωτομαγιά; Δείτε το παρακάτω άρθρο:

Την αναστολή δρομολογίων την Πέμπτη, την Παρασκευή (Πρωτομαγιά) και το Σάββατο ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕhttp://www.naftemporiki.gr/search/search.asp?smode=news&q=ΓΣΕΕ
Συγκεκριμένα, επέρχονται στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών οι παρακάτω μεταβολές:
Για την Πέμπτη 30.04.2009, προηγούμενη ημέρα της απεργίας, αναστέλλονται τα εξής δρομολόγια:
• Στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Δικαίων – Αθήνας τα δρομολόγια 74 και 75 των αμαξοστοιχιών InterCity.
• Στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας τα δρομολόγια 504, 505, 604 και 605.
• Στον άξονα Αθήνας – Οινόης – Αθήνας τα δρομολόγια 1558, 1559 και 2530.
• Στον άξονα Πειραιά – Κιάτου – Πειραιά (Προαστιακός Αθήνας) τα δρομολόγια 4334 και 4336 σε όλη τη διαδρομή τους.
• Στον άξονα Αεροδρομίου – Λιοσίων – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) τα δρομολόγια 4241, 4242, 4243, 4244, 4245 και 4246.
• Στον άξονα Θεσσαλονίκης – Έδεσσας/Κοζάνης/Φλώρινας – Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 753 και 757.
• Στον άξονα Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης (Προαστιακός Θεσσαλονίκης) τα δρομολόγια 3592 και 3593.
• Στον άξονα Λάρισας – Βόλου – Λάρισας τα δρομολόγια 2578 και 2579.
• Στον άξονα Καλαμάτας – Κιάτου – Καλαμάτας το δρομολόγιο 309.
Για την Παρασκευή 01.05.2009, ημέρα της απεργίας, επέρχονται οι εξής μεταβολές:
• Αναστέλλονται όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια, πλην εκείνων των διεθνών αμαξοστοιχιών τα οποία θα πραγματοποιηθούν κανονικά, ενώ κανονικά θα λειτουργήσει και ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος.
• Δεν θα πραγματοποιηθούν οι ανταποκρίσεις των αμαξοστοιχιών 82902, 82901 στον Σ.Σ. του Πύθιου.
• Τέλος, θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια «Κοινωνικών Αναγκών». Πιο συγκεκριμένα:
Στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας τα 500 και 501.
Στον άξονα Θεσσαλονίκης – Δικαίων – Θεσσαλονίκης τα 604 και 613.
Στον άξονα Θεσσαλονίκης – Κοζάνης/Φλώρινας – Θεσσαλονίκης τα 741, 765, 766 και 746.
Στον άξονα Πειραιά – Κιάτου – Πάτρας – Καλαμάτας – Κιάτου – Πειραιά τα 4314/302 και 305/4331.
Στη γραμμή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου δε θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία αμαξοστοιχιών συμπεριλαμβανομένων της ΑΜΕΛhttp://www.naftemporiki.gr/search/search.asp?smode=news&q=ΑΜΕΛ εκτός του ζεύγους των αμαξοστοιχιών 4314 και 4331.
Για το Σάββατο 02.05.2009, επόμενη ημέρα της απεργίας:
Αναστέλλεται το δρομολόγιο 308 μεταξύ Κιάτου – Καλαμάτας.
Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Επιβατών στον τηλεφωνικό αριθμό 1110 ή με τους κατά τόπους Σταθμούς.

www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/29/1658174.htm

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα