• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Ξενοδοχείο στη Νίκαια

GeorgeD

Member
Καλημέρα στη παρέα!

Σε περίπου 1 μήνα θα επισκευθώ τις Γαλλικές ακτές τις Μεσογείου!:lol:

Διάβασα τις υπόλοιπες αναφορές του φόρουμ σχετικά με το συγκεκριμένο μέρος, ωστόσο δεν βρήκα κάποιες από τις πληροφορίες που αναζητούσα, γι'αυτό και άνοιξα νέο θέμα.

Ειδικότερα θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
- εάν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία(ίσως και κάποιο link) για ξενοδοχείο στη Νίκαια.
- εάν γνωρίζετε εάν υπάρχει μεταφορικό μέσο από την πόλη της Νίκαιας για Μονακό, Κάννες και Saint-Tropez.
- αρκούν κάποιες ώρες της ημέρας να κάνει κάποιος μια βόλτα στις περιοχές αυτές ή χρειάζεται να έχει περισσότερο χρόνο; Στη Νίκαια θα βρίσκομαι για 3 μέρες και θέλω τουλάχιστον 2 από αυτά να επισκευθώ.
- όσον αφορά το φαγητό, πρέπει να προσέξω κάτι; Υπάρχουν μέρη για καλό και ταυτόχρονα οικονομικό φαγητό;

ευχαριστώ εκ των προτέρων!;)

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
φίλε γιώργο. ήμουν στην νικαια πριν 10 μέρες. εάν θέλεις να δεις για ξενοδοχεία μπορείς να κλείσεις μέσω του booking.com. εγώ έμενα στο Centre Notre Dome, που βρίσκεται στο κέντρο απέναντι από τον καθεδρικό και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μέσα στην Νίκαια υπάρχει πλέον τραμ που την διασχίζει από βορά προς Νότο , φθάνοντας μέχρι την παραλία και εξυπηρετεί πολύ τις μετακινήσεις.υπάρχει περίπτωση να νοικιάσεις αυτοκίνητο? το λέω γιατί οι διαδρομές προς μονακό από την παραλιακή και προς κάννες είναι μαγευτικές και αξίζει να τις διανύσεις με αυτοκίνητο. γνωρίζω ότι υπάρχει τρένο που περνάει από μονακό- νίκαια- κάννες και είναι πολύ βολικό (το είδα αλλά δεν ανέβηκα). Να ξέρεις ότι για σαν τροπέ υπάρχει και θαλάσσια σύνδεση από Κάννες (φεύγεις πρωϊ και επιστρέφεις βράδυ), εν είδει μίνι κρουαζιέρας (η τιμή είναι τσουχτερή γύρω στα 80 ευρώ το άτομο). Προλαβαίνεις άνετα να επισκεφτείς κάννες-μονακό και μόντε κάρλο, το σαν τροπέ πέφτει λίγο μακριά (από ότι θυμάμαι πάνω από 100 χιλιόμετρα από νίκαια). να φανταστείς εμείς πήγαμε μέσα σε μία μέρα μονακό και μετά κάννες (βέβαια στο μονακό ξαναπήγαμε και βράδυ γιατί είναι καταπληκτικό, θα το δεις και θα καταλάβεις). Αυτό που ήθελα να σου επισημάνω είναι ότι εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα λάτρης των γκλάμουρους ταξιδιών . πήγα σε αυτά τα μέρη με μισή καρδιά περισσότερο να ικανοποιήσω την παρέα (την γυναίκα και την κουμπάρα μου που ήθελαν να πάμε σαν τρελές). Δεν σου κρύβω ότι η Νίκαια με γοήτευσε και σίγουρα θα ξαναπάω. Τώρα η Νίκαια να ξέρεις είναι ακριβή πόλη. Να επισκεφτείς σίγουρα την παλιά πόλη( είναι δίπλα στην παραλιακή λεωφόρο) έχει δεκάδες εστιατόρια στην σειρά, εγώ έκατσα σε 3-4, όλα ήταν καλά, επίσης εστιατόρια υπάρχουν στους πεζοδρόμους δίπλα στην πλατεία μασένα (θα τα βρείς σίγουρα, από τον πολύ κόσμο που διέρχεται ) . Στα μέρη που πας το "πολύ οικονομικό" να το ξεχάσεις. Ακόμη και μία μπαγκέτα να πάρεις κοστίσει 5-6 ευρώ. Για οποιαδήποτε ειδικότερη πληροφορία μετά χαράς να σε βοηθήσω, εάν μπορώ.

GeorgeD

Member
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες φίλε Σταύρο!

Μπορώ να πω ότι με κάλυψες σε πολύ μεγάλο βαθμό!;)
Το μέρος όπου θα βρίσκομαι για 2 εβδομάδες είναι το Montpellier και από εκεί θα εξορμώ. Ετσι σκοπεύω να πάω με TGV τραίνο και να μείνω στη Νίκαια 3 μέρες(Παρασκευή-Κυριακή) και να επισκευθώ όπως προανέφερα τουλάχιστον 2 πόλεις από τις: Μονακό, Κάννες, Saint-Tropez.
Σιγουρα με αυτοκίνητο οι διαδρομές θα είναι πολύ πιο ωραίες, ωστόσο δε νομίζω να νοικιάσουμε κυρίως λόγω χρημάτων, αν και θα έχω το δίπλωμα μαζί μου.
Θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν γνωρίζεις εάν το τρένο που συνδέει Kάννες-Nίκαια-Mονακό είναι στην ίδια γραμμή των TGV τραίνων ή είναι κάποια "τοπική" σύνδεση των 3 αυτών πόλεων. Επίσης, από όσο γνωρίζω μιλάμε για μικρές αποστάσεις μεταξύ τους σε σύντομο χρόνο. Ετσι μπορεί κάποιος να επισκευθεί σε μια μέρα Μονακό και Κάννες για να "πάρει μια γεύση" έτσι;
Δεν μπορώ να πω ότι και εγώ είμαι λάτρης ιδιαίτερα κοσμοπολίτικων περιοχών αλλά από τη στιγμή που θα βρίσκομαι στην περιοχή πιστεύω πως τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται!:p

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
οι αποστάσεις φίλε γιώργο είναι πολύ μικρές (από νίκαιο το μονακό απέχει 20 χιλιόμετρα ενώ οι κάννες περίπου 35-40). βέβαια υπάρχει αυξημένη κίνηση στον Α8 (aoutostrada) αλλά μιλάμε για πολύ κοντινές αποστάσεις. ούτε καν να το σκέφτεσαι. τώρα για το τρένο, όπως σου είπα δεν το χρησιμοποίησα και δεν έχω σαφή εικόνα. όμως δεν πρέπει να είναι τοπική σύνδεση γιατί φεύγοντας από νίκαια και πηγαίνοντας προς γένοβα και μετά κόμο , είδα το ίδιο τρένο και στο σαν ρέμο (στην ιταλική ριβιέρα). επομένως συνδέει σίγουρα σαν ρέμο- μεντον- μονακό- νίκαια - καννες. αλλά αν είναι στην ίδια γραμμή με την γραμμή των TGV τραίνων, δυστυχώς δεν το ξέρω. όπως και να έχει θα περάσεις τέλεια. (στο μονακό μην ξεχάσεις να πας στο μουσείο ωκεανογραφίας του Κουστό, θα το βρείς δίπλα στο παλάτι των γκριμάλντι, άλλωστε το μονακό είναι πολύ μικρό)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
οι αποστάσεις φίλε γιώργο είναι πολύ μικρές (από νίκαιο το μονακό απέχει 20 χιλιόμετρα ενώ οι κάννες περίπου 35-40). βέβαια υπάρχει αυξημένη κίνηση στον Α8 (aoutostrada) αλλά μιλάμε για πολύ κοντινές αποστάσεις. ούτε καν να το σκέφτεσαι. τώρα για το τρένο, όπως σου είπα δεν το χρησιμοποίησα και δεν έχω σαφή εικόνα. όμως δεν πρέπει να είναι τοπική σύνδεση γιατί φεύγοντας από νίκαια και πηγαίνοντας προς γένοβα και μετά κόμο , είδα το ίδιο τρένο και στο σαν ρέμο (στην ιταλική ριβιέρα). επομένως συνδέει σίγουρα σαν ρέμο- μεντον- μονακό- νίκαια - καννες. αλλά αν είναι στην ίδια γραμμή με την γραμμή των TGV τραίνων, δυστυχώς δεν το ξέρω. όπως και να έχει θα περάσεις τέλεια. (στο μονακό μην ξεχάσεις να πας στο μουσείο ωκεανογραφίας του Κουστό, θα το βρείς δίπλα στο παλάτι των γκριμάλντι, άλλωστε το μονακό είναι πολύ μικρό)
Τι ενδιαφέρει η κίνηση στον Α8 (που είναι autoroute κι όχι autostrada, Γαλλικά κι όχι Ιταλικά)? Είναι δυνατόν να υπάρχει η μαγική διαδρομή κι εσύ να πας από τον Αυτοκινητόδρομο?

Το εν λόγω τρένο είναι τοπικό και όχι TGV, αν και η γραμμή χρησιμοποιείται κι από τρένα TGV στις γραμμές Παρίσι - Νίκαια (που κινούνται στο τμήμα αυτό με κανονική ταχύτητα).
Νομίζω δεν υπάρχουν TGV τρένα σε τόσο μικρές αποστάσεις.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Πάρε το τρένο. Το τοπικό πάει μέχρι τη Βεντιμίλια στα ιταλικά σύνορα. Και οι σταθμοί βρίσκονται πάντα στο κέντρο και δεν περπατάς χιλιόμετρα για να βρεις κάτι καλό να δεις. Εξαίρεση η Νίκαια, που ο σταθμός απέχει από τη θάλασσα.

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Τι ενδιαφέρει η κίνηση στον Α8 (που είναι autoroute κι όχι autostrada, Γαλλικά κι όχι Ιταλικά)? Είναι δυνατόν να υπάρχει η μαγική διαδρομή κι εσύ να πας από τον Αυτοκινητόδρομο?

Το εν λόγω τρένο είναι τοπικό και όχι TGV, αν και η γραμμή χρησιμοποιείται κι από τρένα TGV στις γραμμές Παρίσι - Νίκαια (που κινούνται στο τμήμα αυτό με κανονική ταχύτητα).
Νομίζω δεν υπάρχουν TGV τρένα σε τόσο μικρές αποστάσεις.
Ναι είναι δυνατό. αν θέλεις να πας γρήγορα από μονακό- νίκαια, θα πας από τον Α8. γιατί από την μαγική διαδρομή, θα εννοείς την παραλιακή φαντάζομαι, (υπάρχει ακόμη μία ακριβώς πάνω από την παραλιακή) θα καθυστερήσεις. όσο για τον Α8 έχεις δίκιο στην Νίκαια είναι autoroute.ενώ στο σαν ρέμο αουτοστράντα.όπως και να λέγεται τον οδήγησα πάνω κάτω αρκετές φορές.σόρρυ αλλά τυχαίνει να είμαι ιταλοτραφής.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ναι είναι δυνατό. αν θέλεις να πας γρήγορα από μονακό- νίκαια, θα πας από τον Α8. γιατί από την μαγική διαδρομή, θα εννοείς την παραλιακή φαντάζομαι, (υπάρχει ακόμη μία ακριβώς πάνω από την παραλιακή) θα καθυστερήσεις. όσο για τον Α8 έχεις δίκιο στην Νίκαια είναι autoroute.ενώ στο σαν ρέμο αουτοστράντα.όπως και να λέγεται τον οδήγησα πάνω κάτω αρκετές φορές.σόρρυ αλλά τυχαίνει να είμαι ιταλοτραφής.
Υπάρχουν 3, όχι 2. Grande Corniche, Moyenne Corniche και Basse Corniche.

pix_lax82

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορειος Κορέα
Για να μην ανοίγω νέο θεμα ειπα να αξιοποιήσω αυτό εδω.

Τον Ιούλιο θα επισκεφθώ για μια εβδομάδα την Νικαια.

Ξέρει κανεις καποιο ξενοδοχείο που να ειναι κοντα στο κέντρο της Πολης
να μπορω δηλαδή να πηγαινω με τα πόδια αλλα να εχει και ενα χώρο για parking (επι πληρωμη) γιατι θα εχουμε αμαξι μαζι για να παμε καμμια μονοημερη σε Μονακο Σεντ τροπε, Καννες κτλ κτλ.

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
Τι εγινε δεν εχουμε υλικο απο Νικαια?
στο κέντρο της πόλης , ακριβώς απέναντι από τον καθεδρικό, το Mercure Notre Dum, καλό, καθαρό τεσσάρι, σε ακλή τιμή, κεντρικότατο, διαθέτει πάρκινγκ. Έμεινα ευχαριστημένος. Θα το επέλεγα ξανά.

pix_lax82

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορειος Κορέα
Σε ευχαριστώ πολυ, θα το κοιτάξω, μια επιπλεον ερώτηση μηπως θυμάσαι το παρκινγκ ποσο κόστιζε γιατι ρωτησα σε 2 ξενοδοχεία και μου ειπαν κατι τιμες τελειως κουκου!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom