• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ξεκίνησε για το γύρο του κόσμου η 14χρονη ιστιοπλόος

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Απέπλευσε σήμερα από την Πορτογαλία η 14χρονη Ολλανδή, Λάουρα Ντέκερ, για να πραγματοποιήσει τον γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό, αφού πρώτα ξεπέρασε τα γραφειοκρατικά εμπόδια.
as.enet.gr_resources_2010_08_23_20_thumb_medium.jpg
Το εγχείρημα της είχε αρχικά απαγορευθεί από δικαστήριο καθώς θεωρήθηκε εξαιρετικά επικίνδυνο για την ηλικία της. Η 14χρονη όμως επέμεινε και αφού κέρδισε την δικαστική μάχη απέπλευσε σήμερα από την Πορτογαλία για να πετύχει τον στόχο της.
Αυτός είναι η κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ για το νεώτερο ιστιοπλόο που έχει πραγματοποιήσει τον γύρο του κόσμου. Για την ώρα, τον τίτλο κατέχει η Τζέσικα Γουάτσον από την Αυστραλία, η οποία ολοκλήρωσε το ταξίδι της λίγες ημέρες πριν τα 17 της.
Αν το σχέδιο της Λάουρα τηρηθεί κατά γράμμα, τότε θα κατορθώσει να επιστρέψει από το δίχρονο ταξίδι της αρκετές εβδομάδες πριν συμπληρώσει τα 17 της χρόνια.
Ο εκπρόσωπος της 14χρονης ιστιοπλόου τόνισε ότι κατευθύνεται προς τις Κανάριες Νήσους και αφού τελειώσει η εποχή των τυφώνων, θα ξεκινήσει για να περάσει τα νησιά Μπαρμπέιντος στην Καραϊβική. Η ίδια δεν έκανε δηλώσεις, ενώ κράτησε κρυφό και το λιμάνι από το οποίο απέπλευσε για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα και τα φλας των φωτογράφων.

πηγή :Ξεκίνησε για το γύρο του κόσμου η 14χρονη ιστιοπλόος | Διεθνή | Ελευθεροτυπία

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
:roll::roll::roll::roll:
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να θαυμάσω το κουράγιο της ή να κατηγορήσω τους γονείς της. Καταλαβαίνω ότι για να κάνει τον γύρω του κόσμου ιστιοπλόος οποιασδήποτε ηλικίας θα πρέπει να έχει πολύ θάρρος και εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Πόσο όμως αίσθηση του κινδύνου μπορεί να έχει τελικά ένα 14χρονο παιδί;

Loca Corazon

Member
Έχεις δίκιο για το νεαρό της ηλικίας της και για την επικινδυνότητα του εγχειρήματος αλλά Ιωάννα μου ... αυτό είναι όνειρο ζωής ... και εγώ ψηφίζω ναι στην πραγματοποίηση του ονείρου σου ακόμα και αν είσαι 14 ετών! Μάλλον το ήθελε πάρα πολύ γι αυτό και το σύμπαν φρόντισε ....

Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι κάτι παραπάνω από εκπαιδευμένη και ενήμερη για τους πιθανούς κινδύνους! Όσο για την αίσθηση κινδύνου, και μια απλή βόλτα στο Αιγαίο με αυγουστιάτικα μελτέμια μερικές φορές φτάνει για να την αποκτήσεις ;) ... άσε που νομίζω ότι δεν θα είναι και τόσο σόλο όσο αρχικά φαίνεται (σόλο θα είναι στις πλεύσεις) ...

Φαντάσου: εγώ περίμενα να γίνω 18 για να πάρω ένα δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου και το κορίτσι αυτό θα έχει κάνει τον γύρο του κόσμου με το σκάφος της!

Της εύχομαι να τα καταφέρει και να μην χρειαστεί να εγκαταλείψει τον στόχο της γιατί όντως το τόλμημά της είναι δύσκολο!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να εκφρασω και γω το θαυμασμο μου για την 14χρονη ,αλλα δεν μπορω να μην συμφωνησω και με την Ιωαννα .
Οι γονεις της πως συναινεσαν?
Δεν εχει το κοριτσι αυτο σχολικες υποχρεωσεις?
Πως και τις αφησε πισω?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ελα μου ντε; Σχολειο δε θα παει;
Χρονο για να κανει το γυρο του κοσμου θα εχει και μετα απο μερικα χρονια.
Το να πηγαινεις σχολειο ομως με συνομιληκους σου δεν ειναι κατι που μπορει να γινεται αργοτερα: Εμενα τουλαχιστον δε θα μου αρεσε να επεστρεφα σε μια ταξη με δεκατετραχρονα ενω θα ημουν δεκαεπτα ετων.
Ατιμα ρεκορ!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα