Νόμος κατά του πέρδεσθαι διχάζει το Μαλάουι

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
«Πρόκειται για ρύπανση»
Νόμος κατά του πέρδεσθαι διχάζει το Μαλάουι

Άσαφές παραμένει το εάν τα θύματα μπορούν να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη

(Φωτογραφία: Associated Press Copyright 2010
The Associated Press All Rights Reserved
Associated Press text, photo, graphic, audio and/or video material shall not be published, broadcast, rewritten for broadcast or publication or redistributed directly or indrectly in any medium. Neither these AP Materials nor any portion thereof may be stored in a computer except for personal and non-commercial use. The AP will not be held liable for any delays, inaccuracies, errors or omissions therefrom or in the transmission or delivery of all or any part thereof or for any damages arising from any of the foregoing.)

Λιλόνγκουε, Μαλάουι
Καβγάς έχει ξεσπάσει μεταξύ δύο ανώτατων αξιωματούχων του Μαλάουι, οι οποίοι διαφωνούν για το κατά πόσο ένας νέος νόμος που απαγορεύει τη ρύπανση του αέρα καλύπτει και τα ανθρώπινα αέρια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζορτζ Τσαπόντα επιμένει ότι ο νόμος απαγορεύει και το πέρδεσθαι σε δημόσιους χώρους.

«Πηγαίνετε στην τουαλέτα αν θέλετε να την αμολήσετε» είπε στο ραδιοσταθμό Capital Radio.

Διαφορετική γνώμη έχει ο γενικός εισαγγελέας Άντονι Καμάρα, ο οποίος δεν δίνει τόσο ευρεία ερμηνεία στη νομοθεσία: «Δεν καταλαβαίνω πώς ένας λογικός άνθρωπος μπορεί να ερμηνεύει τη διάταξη έτσι ώστε να ποινικοποιεί το πέρδεσθαι σε δημόσιους χώρους» δήλωσε.

Σύμφωνα με το BBC, ο επίμαχος νόμος, που πρόκειται να ενεργοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει: «Οποιοσδήποτε επιβαρύνει την ατμόσφαιρα σε οποιοδήποτε μέρος, έτσι ώστε να την καθιστά επιβλαβή για την υγεία ανθρώπων που βρίσκονται σε κατοικίες, σε επιχειρήσεις, σε γειτονιές, και κατά τη διάβαση από δημόσιους χώρους, είναι ένοχος πταίσματος».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, απόφοιτος της Νομικής, επιμένει ότι το πέρδεσθαι συνιστά επιβλαβή ρύπανση. Όταν ρωτήθηκε για το πώς θα εφαρμόζεται ο νόμος, απάντησε ότι αυτό θα γίνεται όπως και στη περίπτωση της ούρησης σε δημόσιους χώρους.

«Είσαστε ευτυχείς να βλέπετε ανθρώπους να πέρδονται;» διερωτήθηκε.

πηγή: in.gr

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Τα ακούς συνοδοιπόρε;;;
Ξέχνα το, το Μαλάουι...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Και εδώ μιλάνε για τα δικαιώματα των καπνιστών...

ANEL

Member
καλά,ας ποινικοποιήσουν και εδώ το πέρδεσθαι και μετά βλέπουμε για το κάπνισμα!:D

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν ειναι αοσμο, αλλα ηχηρο λογικα δεν συνιστα ποινικο αδικημα καθοτι δεν επιβαρυνει με ρυπανση τον αερα.
Αλλα εκ των προτερων δεν ειναι δυνατον αν ξερει κανεις αν προκειται περι αοσμου η μυρωδατου.
Επομενως το να αμολησει κανεις ενα αοσμο συνιστα απροσφορη αποπειρα;
(inside joke απο βαρεμενη νομικο)

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Δεν υπαρχει μιλαμε!:haha::haha:
Αυτοανακηρυσεται αμεσα στο πιο cult θεμα του φορουμ!

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Μα τι έχει γίνει τον τελευταίο καιρό στον κόσμο και δεν το έχω πάρει είδηση. Εγώ ήξερα ότι εκεί κάτω στο Μαλάουι έχουν ένα σωρό προβλήματα, πότε τα έλυσαν όλα και έφτασαν να διαπληκτίζονται για τέτοιες λεπτομέρειες;

travelogatos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορταριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Συνοδοιπόρε/οι τέρμα η φασολάδα :lol:

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Μα τι έχει γίνει τον τελευταίο καιρό στον κόσμο και δεν το έχω πάρει είδηση. Εγώ ήξερα ότι εκεί κάτω στο Μαλάουι έχουν ένα σωρό προβλήματα, πότε τα έλυσαν όλα και έφτασαν να διαπληκτίζονται για τέτοιες λεπτομέρειες;
Είπαν από κάπου να αρχίσουν.:rolleyes:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα