• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Νοτιο Ηρακλειο για αρχες Σεπτεμβρη.

s33k3rgr

New Member
Καταρχας να πω οτι δεν εχω ξαναεπισκεφτει την Κρητη και οπως ειναι λογικο και αναμενομενο ηρθα στο παρων φορουμ για να λαβω οδηγιες, tips, συμβουλες κ.τ.λ.

Ο λογος που θελω να επιλεξω το Ηρακλειο ειναι οτι βρισκεται ενας ξαδερφος που σπουδαζει εκει και θελω να βρισκομαι σε αποσταση "σχετικα" κοντα στην πολη του Ηρακλειου(το σχετικα βεβαια θα το δω στην πορεια αν γινεται).

Ειμαστε 2 ατομα και θα εχουμε μαζι μας αυτοκινητο. Το ταξιδι μας θα πραγματοποιηθει την 1η Σεπτεμβριου.

Απο αναζητησεις που εκανα σε σχετικα sites διαπιστωσα οτι οι καλυτερες παραλιες βρισκονται στα νοτια και θα ηθελα να μου προτεινεται καποιο μερος για να μεινουμε ετσι ωστε να εχουμε "σχετικα" ευκολη προσβαση και βορεια και νοτια .

Ενα αλλο πραγμα που με προβληματιζει βλεποντας τις περιγραφες (για τις παραλιες που βρισκονται νοτια) που υπαρχουν σε διαφορα site ειναι οτι αρκετες απο αυτες ειναι δυσκολα προσβασιμες και σε καποιες απο αυτες δεν υπαρχει καν δρομος που να οδηγει εκει. Σιγουρα θα χρειαστω τα φωτα σας και εδω.

Ζηταω πολλα?

Αλλες απορροιες στη πορεια. :)

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
θα πας σ εκείνες όπου πάει το ΙΧ. είναι πολλές. Στο Μάρτσαλο και στο Αγιοφάραγκο θα φτάσεις με λίγη πεζοπορία από φαράγγια αλλά αξίζουν.
το Καστέλι είναι το κέντρο του νομού. Αλλά... ή βοράς ή νότος

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Φίλε μου, καταρχάς καλωσόρισες στο forum μας.

Άρτι αφιχθείσα από νομό Ηρακλείου έχω να πω τα εξής: Είχα κι εγώ τον ίδιο προβληματισμό με σένα πριν πάω. Έλα όμως που ήθελα και να είναι λίγο τουριστικό το μέρος που θα μείνω για να μην πλήττουμε τα βράδια.. Έτσι προτίμησα να μείνω στο Βορρά και να θυσιάσω τα ωραία μου λεφτά σε πετρέλαιο κίνησης (τιμές τσιμπημένες θάλεγα αλλά όχι τραγικές).. Γιατί οι αποστάσεις είναι μεγάλες, άσχετα που ο δρόμος που συνδέει την πόλη του Ηρακλείου με τις Μοίρες που είναι ας πούμε "ο κόμβος" είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.. Είναι αλήθεια όμως ότι δεν είδα πολλές παραλίες από το Νότο για να σου πω αν αξίζει τον κόπο η ταλαιπωρία της μετακίνησης. Εγώ μέχρι Καλούς Λιμένες έφτασα (ωραία και μεγάλη παραλία είναι αλλά ήταν τίγκα στους κατασκηνωτές το Σαββατοκύριακο που πήγαμε σε προειδοποιώ), κι αυτό μετά κόπων και βασάνων καθότι χάσαμε τον ασφαλτόδρομο και μας ήλθε "κόλπος" όταν φτάσαμε στο Μοναστήρι Οδηγήτριας και αντικρίσαμε τον εφιαλτικό χωματόδρομο. Αλήθεια Soudianos, τι είναι αυτά που του λες για το Μάρτσαλο και το Αγιοφάραγγο? Δε ξέρω για την πεζοπορία αλλά ο χωματόδρομος που οδηγεί εκεί μας ψιλοτρόμαξε και δεν το επιχειρήσαμε..

Θα προτείνω κάτι με κίνδυνο λιντσαρίσματος από τους συμφορουμίτες: Αν θες ντε και καλά να μείνεις Νότο, αλλά επιζητάς την πολυκοσμία και την παρουσία νεολαίας, τράβα στα Μάταλα. Χαμός! Πραγματικά τα πάντα είναι ξενοδοχεία, πανσιόν και ταβέρνες εκεί, δεν πρόσεξα σπίτια (αν και σίγουρα θάχει δε μπορεί :confused:) . Εγώ δε θα έμενα πάντως, απλά δεν είναι του γούστου μου.. Επίσης (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ) μήπως να κοίταζες προς μια πιο "οργανωμένη" τουριστικά περιοχή του Νότου τύπου Κερατόκαμπος κλπ.? Έχε υπόψη ότι αν τελικά μείνεις Νότια, μπορείς να τραβήξεις και προς Νότιο Ρέθυμνο είναι σχετικά κοντινές αποστάσεις (και η Αγία Γαλήνη ωραίο και ανεπτυγμένο τουριστικά μέρος).

Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορείς να μείνεις κάπου που να μοιράσεις την απόσταση δυστυχώς :( Αλλιώς θα το είχα κάνει κι εγώ..

s33k3rgr

New Member
Απο αυτα που μου λετε εδω μαλλον πρεπει να επιλεξω που θα εγκατασταθω τελικα. Απο οτι καταλαβα για να γυρισεις Κρητη μαλλον χρειαζεται το λιγοτερο 2 βδομαδες.

Μηπως εχετε να μου προτεινεται καποιο μερος για να εγκατασταθω Νοτια (και ας μην ειναι στο Ηρακλειο κοντα) . Τουλαχιστον να εχω προσβαση στις καλες τις παραλιες. Και οταν λεω να εχω προσβαση εννοω να κανο αποσταση το πολυ μια η μιαμιση ωρα.

evagelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βόσπορος
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Εγώ αγαπώ πολύ τα νότια παράλια και επειδή νομίζω τα έχω γυρίσει σχεδόν όλα νομίζω η λύση του Κερατόκαμπου είναι αυτή που σου ταιριάζει, είναι όμορφο μέρος κ επειδή απευθύνεται σε ντόπιους έχει ωραίο φαγητό έχει κάποια καφέ κ αξιοπρεπή καταλύματα.. γύρω γύρω έχει εκπληκτικές παραλίες από την Δέρματο , τον Ληστή, από το Ηράκλειο είναι κάτι λιγότερο από μια ώρα κ θα σου πρότεινα επειδή είμαι από την περιοχή να πας μέσω Τσούτσουρα κ ν ανέβεις το βουνό είναι πιο εύκολο από το βουνό που κατεβαίνει από Βιάννο κ μετά παίρνεις την νέα εθνική Βιάννο-Άρκαλοχώρι -Ηράκλειο είσαι σε 45 λεπτά περίπου.Από Κερατόκαμπο μπορείς να πας εκδρομή στην Σύμη όμορφο καταπράσινο μέρος στα χωριά της Βιάννου ή με απόσταση 30 λεπτών να πας ¨Αρβη(έχω να πάω χρόνια) και Ψαρρή Φοράδα που αξίζει η θάλασσα και δεν πιάνει σχεδόν ποτέ αέρας εκεί. Δες φωτογραφίες από site εγώ ψηφίζω Κερατόκαμπο (δεν είμαι από εκεί) όμορφο μέρος, κοντά στο Ηράκλειο κ με πρόσβαση σε πολύ όμορφες παραλίες το πολύ σε μισή ώρα,ένα ωραίο site με όλες τις παραλίες τις Κρήτης είναι το http://www.cretanbeaches.com/ με φώτο και πληροφορίες για να διαλέξεις!!

s33k3rgr

New Member
Παντως παιδια οσο μελεταω το συμπαν αυτο που λεγεται Κρητη, διαπιστωνω οτι ενα πολυ καλο σημειο (για παραλιες πιο πολυ ) ειναι το νοτιοδυτικο κομματι του νησιου (Νομος Χανιων) . Εκει που ειναι καλα για να μενει καποιος αν θελει να γυρισει αυτο το κομματι του νησιου?? Με τους δρομους γενικα τι παιζει σε αυτο το μερος?? Αποσταση απο Χανια??

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
καλά τα λέει η evaggelina.
για τα νότια Χανιά, μένεις Σούγια την κουλτουριάρα και με ολίγον τι γυμνισμό στη μια μεριά ή στην κοσμοπολίτισσα Παλιόχωρα. δρόμοι: άσφαλτος με στροφές

s33k3rgr

New Member
@soudianos Δηλαδη για να πας περασεις απο τις καλες παραλιες (Φαλλαρσανα, Ελλαφονησι, Μπαλος) ποση αποσταση ειναι απο Παλιοχωρα η Σουγια ?? Ο δρομος ειναι παραλιακος η περνας μεσα απο τιποτα Βουνα?

Γενικως εχει τιποτα αλλα αξιοθεατα προς τα εκει?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom