underwater
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
Προφανως κοιταμε αλλο πραγμα. Εγω τον βλεπω τσουπωτο.Είδες; Σκέτο κόκαλο έχω μείνει
Οπότε hydroneta το παρακάτω που έγραψα πριν λίγες μέρες για τ0υς μινωίτες γίνεται πιστευτό...Από τα πλέον ιδιαίτερα νεκροταφεία που έχω συναντήσει ήταν στην Tana Toraja στο νησί Sulawesi στην Ινδονησία.
Εκεί οι νεκροί θάφονται σε λαξευτές εσοχές σε βράχους όπου τοποθετείται το φέρετρο. Το ντεκόρ συμπληρώνεται με ειδώλια-ομοιώματα που τοποθετούνται σε ειδικές θέσεις.
Νεκροταφείο μπορεί να γίνει κι ένας μεμονωμένος βράχος
ή ακόμα και σπηλιές όπου απλώς εναποθέτουν τα φέρετρα
Μα το πιο ενδιαφέρον ήταν πού θάβονταν τα βρέφη: Σκαλίζουν το κορμό ενός συγκεκριμένου δένδρου και τοποθετούν το βρέφος σε καθιστή θέση. Με το καιρό ο κορμός κλείνει εντελώς το άνοιγμα του "τάφου", εγκλωβίζοντας μέσα του το σκελετό. Κατ'αυτό το τρόπο θεωρούν ότι "πίνοντας" χυμούς του δέντρου το βρέφος εξακολουθεί να "μεγαλώνει" μαζί με το δένδρο
Η Tana Toraja είναι γνωστή για τις νεκρικές τελετές όπου σφάζονται γουρούνια, βουβάλια και παρελαύνουν οι πάντες για να εκφράσουν τα συλλητήριά τους στον εκλιπόντα.
Μια τέτοια προετοιμασία απαιτεί χρόνο και χρήμα κι έτσι ο νεκρός μπορεί να περιμένει στο φέρετρό του ακόμα κι ένα χρόνο μέχρι να γίνει η τελετή που του πρέπει.
Αυτό θα πει "ιδιωτική πρωτοβουλία".Μαλλον τον εθαψε η Νισσαν