• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ Να πάω New York με αμάξι;;;

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Bρε παιδιά τελικά κανένα από τα ξεδέρφια μου δεν μπορεί να έρθει μαζί μου New York για 4 μέρες που λέω να πάω τον Απρίλιο από Μόντρεαλ.
Και λέω να πάω μόνος μου με αμάξι (κοντά στις 6.30 ώρες με το αμάξι).

Θα μείνω σε έναν φίλο μου στο East Village στο Μανχάταν και πραγματικά ξέρει κανείς να μου πει τι παίζει με την διαδρομή από όταν μπαίνω στην πόλη μέχρι να φτάσω εκεί; Είναι εύκολο; Το αμάξι που θα έχω θα έχει gps μου είπαν...η πλάκα είναι πως δεν υπάρχει το όνομά μου φυσικά στην ασφάλεια και δεν ξέρω αν θα μου πουν κάτι στα σύνορα.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δεν υπάρχει κάτι σπουδαίο στη διαδρομή, αφού έχεις και gps μια χαρά θα φτάσεις. Για την ασφάλεια ιδέαν δεν έχω.

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πο φαντάζομαι...θα ναι όπως και Καναδά η διαδρομή...απλά ένας ίσιος ατελειώτος δρόμος χωρίς βουνά καθόλου...πάλι καλά το αμάξι που θα έχω θα έχει ταχύτητες και δεν θα είναι αυτόματο γιατί αλλιώς θα κοιμόμουν πάνω στο τιμόνι (μιας και βαριέμαι γενικά την οδήγηση). Για την ασφάλεια θα μάθω τι γίνεται όταν φτάσω Καναδά. Thanks Def.

stamosgr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βραζιλία
Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη. Γενικώς το βόρειο μέρος της πολιτείας της Νέας Υόρκης είναι πανέμορφο και δεν είναι μόνο ευθείες. Προτείνω στάση στο Πιτσμπούργκ για φαγητό και ξεκούραση κλπ.
Επίσης, δεν ξέρω αν έχεις καναδική υπηκοότητα, αλλά να ξέρεις πως ακόμα και για Καναδούς υπηκόους πλέον χρειάζεται διαβατήριο και όχι απλή ταυτότητα όπως παλιά.
Σε περίπτωση που έχεις ελληνικό και θέλεις να μπεις οδικώς Αμερική θα πρέπει να ρωτήσεις στην πρεσβεία για το πως γίνεται.
Σε ότι αφορά την είσοδο στο Μανχάταν είναι πανεύκολο και θα πρότεινα να ακολουθείς τις ταμπέλες παρά το GPS γιατί πιθανότατα να σε μπερδέψει.
Τέλος, υπομονή με την κίνηση στο East Village αλλά αν έχεις συνηθίσει από Αθήνα μια χαρά θα τα πας. :)

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη. Γενικώς το βόρειο μέρος της πολιτείας της Νέας Υόρκης είναι πανέμορφο και δεν είναι μόνο ευθείες. Προτείνω στάση στο Πιτσμπούργκ για φαγητό και ξεκούραση κλπ.
Επίσης, δεν ξέρω αν έχεις καναδική υπηκοότητα, αλλά να ξέρεις πως ακόμα και για Καναδούς υπηκόους πλέον χρειάζεται διαβατήριο και όχι απλή ταυτότητα όπως παλιά.
Σε περίπτωση που έχεις ελληνικό και θέλεις να μπεις οδικώς Αμερική θα πρέπει να ρωτήσεις στην πρεσβεία για το πως γίνεται.
Σε ότι αφορά την είσοδο στο Μανχάταν είναι πανεύκολο και θα πρότεινα να ακολουθείς τις ταμπέλες παρά το GPS γιατί πιθανότατα να σε μπερδέψει.
Τέλος, υπομονή με την κίνηση στο East Village αλλά αν έχεις συνηθίσει από Αθήνα μια χαρά θα τα πας. :)
Oooo να και ένας έμπειρος που το έχει κάνει το ταξίδι. Ναι έχω υπηκοότητα από Καναδά και θα το βγάλω από εκεί το διαβατήριο. (Καναδά θα μπω με Ελληνικό)
Πήρα τηλ στην Πρεσβεία και δεν είχαν ιδέα για το αν πας αμερικη με αμαξι με ελληνικο διαβατηριο τι θελει και μου εδωσαν ενα site που ουτε απο εκει βγαζεις ακρη.

thanks και εσενα για τα Info:clap:

panpan

Member
να πεις τον ιδιοκτητη του αυτοκινητου να σε δηλωση στην ασφαλεια του
με μια μικρη επιβαρυνση

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη