• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ Νέα Υόρκη: Θα τη δω άραγε ποτέ?

maria_p_40

New Member
Καλή σας μέρα από ένα καινούργιο μέλος και καλά ταξίδια να έχετε όλοι σας!

Στηριζόμενη στην ταξιδιωτική εμπειρία σας, θα ήθελα τη γνώμη σας για ορισμένα ζητήματα που αφορούν σε ένα ταξίδι που επιθυμώ να κάνω με τη 10χρονη κορούλα μου στη Νέα Υόρκη:

1). Είναι προτιμότερο να ταξιδέψουμε επιλέγοντας οργανωμένη εκδρομή σε τουριστικό γραφείο ή να φροντίσουμε εξ'ιδίων για εισιτήρια, διαμονή κλπ?

2). Θα προτείνατε εκδρομή το Πάσχα ή αρχές καλοκαιριού (καιρικές συνθήκες)?

3). Είναι προτιμότερος ένας και μοναδικός προορισμός (μόνο Νέα Υόρκη), από ένα ταξίδι που θα συνδύαζε επίσκεψη και σε 2-3 ακόμη προορισμούς (αυξάνοντας κατά τι βέβαια το κόστος), όπως Λος Αντζελες ή Λας Βέγκας ή καταρράκτες Νιαγάρα? Αξίζει ο κόπος, οι επιπλέον μέρες και το χρήμα?

Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθειά σας και τις πιθανές απαντήσεις σας!

Μαρία

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Γεια σου Μαρία,

Ταξίδι στη Νέα Υόρκη και οργανωμένο λίγοι θα σου προτείνουν από εδώ, καθώς οι περισσότεροι από εμάς προτιμάμε να ταξιδεύουμε μόνοι μας, ειδικά σε μέρη τέτοια. Επειδή όμως θα πας με την κόρη σου, ίσως, λέω ίσως, ορισμένα πράγματα που θα σου προσφέρει μια οργανωμένη εκδρομή να σε βολέψουν, πχ οι μετακινήσεις με έτοιμα πούλμαν, οι ξεναγήσεις που θα είναι με λεωφορείο κλπ. Όμως έχε υπόψη σου ότι η Νέα Υόρκη είναι ένα μέρος που σηκώνει πολύυυ περπάτημα, και θα είναι κρίμα να το χάσεις. Εν ολίγοις, εγώ θα πήγαινα μόνος μου.

2. Το Πάσχα είναι ιδανική εποχή για να δεις την πόλη. Το καλοκαίρι αναλόγως πότε θα πας, μπορεί να φας ζέστη+υγρασία που εκεί δεν αστειεύονται, έχω περάσει Αύγουστο με 30 βαθμούς και η πόλη στην κυριολεξία να βράζει.

3. Εξαρτάται πόσες μέρες έχεις στη διάθεσή σου, όμως νομίζω ότι πρέπει να αρκεστείς στη ΝΥ αυτή τη φορά, άντε και να κάνεις μια βόλτα προς Νιαγάρα που σίγουρα θα αρέσει στην κόρη σου. ΛΑ κλπ είναι στην άλλη άκρη της ηπείρου, ξέχνα τα.

Borealis

Member
Αν θα πας με γραφείο μπορείς να βρεις πρόγραμμα που να συνδυάζει ΝΥ και Φλόριντα (Ορλάντο-Θεματικά πάρκα), θα είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσες να κάνεις στην κόρη σου. Αν ταξιδέψετε μόνοι σας ένα σχετικά μικρό αλλά πολύ όμορφο ταξίδι είναι προς Βοστώνη και κέιπ Κοντ ή Ρόουντ άιλαντ (φύση και ιστορία). Ένα πολύ κοντινό ταξίδι είναι η Φιλαδέλφεια (για ιστορία και μουσεία). Επίσης στην πολιτεία της ΝΥ και στο κοννέκτικατ ή το χάμσαιρ και το μειν πιο μακρυά, μπορείτε να ζήσετε την καταπληκτική φύση και την προκολομβιανική Αμερική

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Εάν δίνεις το βάρος στην ευχαρίστηση του παιδιού, το ταξίδι στις δυτικές πολιτείες έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Έχω κάνει κάποιο παρόμοιο με παιδί 13 ετών. (διάβασε την ιστορία S.F., L.A., … Η.Π.Α.). Ενδείκνυται με πρακτορείο. Καλύτερα Πάσχα όπως είπε και ο Δευκαλίων. Ο συνδυασμός Δυτική ακτή με Ν.Υ. χρειάζεται 13-15 μέρες.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Σιγουρα και το L.A αλλα και το Μαιαμι ενδεικνυνται περισσοτερο για παιδια λογω Disneyland,Universal studios κλπ
Τωρα για Νεα Υορκη ..επειδη ειδα οτι το σκεφτεσαι και για αρχες καλοκαιριου .Εγω ειχα παει την τελευταια βδομαδα Ιουνιου ,μολις εκλεισαν τα σχολεια .
Ηταν καλη εποχη πιστευω .Ακομα η θερμοκρασια ηταν κατω απο 30 βαθμους.Ανετα κυκλοφορουσες ...εννιοτε μπορει να ηθελε κανενα ψιλο μπουφανακι το βραδυ .Καποια μεσημερια εβρεξε για καμια ωρα ..τιποτα το σοβαρο.Ειχε καποιες μερες μια συννεφουλα που βοηθουσε πολυ στο περπατημα και το sightseeing.

rainbow_326

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Φίτζι
Προτείνω ανεπιφύλακτα τη Νέα Υόρκη μιας και έχω πάει! :clap: Όσον αφορά τις δυτικές πολιτείες (Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Σάντα Μπάρμπαρα) έχει πάει ένας φίλος μου. Μου είπε πως είναι πολύ ωραία, αλλά η Νέα Υόρκη είναι βέβαια πιο εντυπωσιακή! Αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από τη συζήτηση μας. Τώρα για συνδυασμό αυτών των προορισμών δεν ξέρω, πάντως εγώ δεν θα τα συνδύαζα. Καλύτερα να μείνεις λίγο παραπάνω σε ένα μέρος να μπορέσεις να το δείς περισσότερο παρά να γυρίσεις τόσα μέρη. Αυτό έιναι υποκειμενικό όμως. Μπορεί να κουραστεί και το παιδί από τα ταξίδια με το αεροπλάνο. Εμείς είχαμε πάει τέλη Μαρτίου (Πάσχα) και ο καιρός ήταν πολύ καλός. Τις μισές βέβαια μέρες έβρεχε και το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά αυτός πιστεύω είναι κατάλληλος καιρός για να απολαύσεις την πόλη! Ότι και αν αποφασίσετε, καλά να περάσετε, και φάτε και ένα double shake shack burger για μένα! Α, κοιτάξτε και την ιστορία μου! Ότι πληροφορίες χρειαστείτε, εδώ είμαστε! ;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom