ΝΒΑ 2013 - 2014

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

AERAS

Member
το θέμα είναι το από δω και πέρα και όχι το παρελθόν.Πιστεύω ότι έχουμε αποκλειστεί αν και θα αγωνιώ μέχρι την Δευτέρα.
Θέλω προπονητή και δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τον Ομπράντοβιτς.Ότι επιλογές και να κάνει δεν υπάρχει περίπτωση να αμφισβητηθεί.Γνωρίζει και τους έλληνες παίκτες καλύτερα από τον Κατσικάρη, το οποίο θεωρώ δεύτερη καλύτερη επιλογή.Ας έρθει ο ζέλικο και να δείτε πως θα παίζουν οι παίκτες για πάρτι του.Μόνο αγκάθι, η σχέση του με τον Σπανούλη, σημαντικό δεν λέω αλλά μεταξύ ενός πολύ καλού παίκτη και ενός πολύ καλού προπονητή επιλέγω τον προπονητή.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Κατά τη γνώμη μου Ομπράντοβιτς δεν κάνει για εθνικές. Είναι για να χτίσει ομάδα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αν έπαιζε ο Κατσίβελης θα είχαμε κερδίσει. Μάλιστα δεν είναι καν ο καλύτερος αμυντικός γκαρντ που έχουμε (αυτός είναι ο Μάτζαρης κατά τη γνώμη μου, αλλά εκτός επιλογών λόγω τραυματισμού). Είναι όμως ο μόνος που μπορεί να παίξει άμυνα 1vs1, με γρήγορα πόδια και καλό ύψος (σε αντίθεση με αυτά που έγραψε ο Τράβελερ, έχει το ίδιο ύψος με τον Μπράμος, αλλά είναι πολύ πιο ευέλικτος).

Είδα το ματς με τη Σλοβενία σε μαγνητοσκόπηση. Μη έχοντας έναν παίκτη να μπορεί να παίξει το Ντράγκιτς, και ξέροντας (σωστά) ότι ο Μπράμος στα πόδια δε θα τον προλάβαινε ούτε με λάσο, προτίμησε να του δώσει το σουτ, ελπίζοντας ότι θα επεναληφθεί το φαινόμενο Ρούμπιο, πιθανώς στηριζόμενος καισ το πόσο άστοχος ήταν στο τουρνουά από τα 6.75. Αν τον άφησαν να σουτάρει γιατί δεν έχουμε άλλη άμυνα πάνω του, πάω πάσο, δεν έχουμε παίκτη να το μαρκάρει (και γι' αυτό φταίει η προεπιλογή). Αν τον άφησαν επειδή πίστευαν οι Λημνιάτης και Παπανικολάου (αυτούς έχει για βοηθούς ο Τρινκέρι...) ότι δεν είναι καλός σουτέρ... εμ μάλλον στραβά αρμενίζουμε. 35% έχει στο ΝΒΑ της πάντα καλής προσωπικής άμυνας ο Ντράγκιτς. Έβαλε τα 3 πρώτα, βρήκε ρυθμό και ψυχολογία και μετά μην τον είδατε τον Παναή.

Το κενό στην περιφέρεια είναι τεράστιο. Ο Αλεξανδρής έγραψε πριν το ματς ότι το βασικότερο στοιχείο θα ήταν να μην πάρει τη μπάλα ο ΝΤράγκιτς και είχε δίκιο. Αλλά ποιος θα έπαιζε over play; Τρία γκαρντ όλα κι όλα, με τον καλύτερο εξ αυτών να προέρχεται από μικροτραυματισμό και να τα φτύνει στο τέλος, κάνοντας λάθη (ΟΚ, πάντα κάνει, είναι το βασικότερό του μειονέκτημα, αλλά ξεκούραστος κάνει λιγότερα) και αφήνοντας κενά στις περιστροφές, under στα σκριν κι ο Θεός βοηθός.

Η Εθνική δεν έπαιξε κακό μπάσκετ στα ματς που την είδα (δεν είδα μάλλον το καλύτερο και το χειρότερό της, δηλαδή με Ισπανία και Φινλανδία), επιθετικά τα πήγε μια χαρά, αλλά η περιφερειακή άμυνα τη χαντάκωσε και ΔΕΝ είχε άλλες λύσεις στον πάγκο, δεν ξέρω τι άλλο μπορούσε να κάνει ο Τρινκέρι με τους παίκτες που είχε. Έχει γραφτεί κατά κόρον ότι το Φώτση του τον φόρτωσε ο Βασιλακόπουλος, αλλά κι έτσι να είναι, ευθύνη του Τρινκέρι είναι: αν δε σε αφήνουν να δουλέψεις τα μαζεύεις και φεύγεις. Η σύνθεση με τα 6 φόργουορντ ήταν περίεργη, αλλά όχι και ακατόρθωτη. Κακά τα ψέμματα, με δυο άστοχα σουτ των Ιταλών ή μια στοιχειώδη εμφάνιση απέναντι στη Φινλανδία, η ομάδα θα συνέχιζε σίγουρα και μάλιστα με αντίπαλο στο χιαστί πολύ βατό.

Τώρα περιμένουμε να κοιμηθεί ο Ορένγκα, να ξεκ... οι Ιταλοί με αυτό το... 3 on 3 που παίζουν και να περιορίσει ο Μέλι και ο ΜΑρμελάδας τον Γκασόλ. Δύσκολο.

Βάζω την εκτίμηση των ομάδων βάσει ρόστερ που είχα κάνει πριν το Ευρωμπάσκετ, α κάνουμε την (αυτο)κριτική μας:
1. Ισπανία
2. Σλοβενία
3. Τουρκία
4. Ελλάδα
5. Κροατία
6. Γαλλία - Σερβία
7. Ουκρανία
8. Ιταλία

Προφανώς οι Τούρκοι είναι η πατάτα της χρονιάς, αλλά κι οι Ισπανοί εχουν 2 ήττες ήδη και είναι ένα ματς από τον αποκλεισμό (αν κι εξακολουθούν να είναι φαβορί για το χρυσό για μένα).

Το Βέλγιο νίκησε τους Λετονούς, έκπληξη κατ' εμέ. Τους Ουκρανούς τους έχω για πολύ μαχητές απέναντι στους πολύ βελτιωμένους (αλλά χωρίς περιφέρεια, αν είναι δυνατόν για τέτοια σχολή) Λιθουανούς.

Τους Γάλλους πώς τους βλέπετε;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δηλώσεις Αλέφαντου για Τρινκέρι, πεθάινω!
Βλέπω την Εθνική μπάσκετ σε αυτό το Ευρωπαϊκό, μιλάμε για ή του ύψους ή του βάθους, τη διαλύουν κάτι Φινλανδίες και κάτι Σλοβενίες, Τρινκιέρι γελοία κατάσταση! Επειδή έλεγε αμπελοφιλοσοφίες και γινόταν συμπαθής στους δημοσιογράφους, είχε παρουσιαστεί ως σπουδαίος προπονητής.

Μόνο φυσιογνωμικά που τον βλέπεις, δεν μπορείς να τον δεις ως προπονητή! Μαλλί, γυαλιά, κιλά, δεν μπορεί άνθρωπος με τέτοιο στιλ να σε πειθαρχήσει. Δεν τον σέβονται οι παίκτες, δεν τον φοβούνται. Άσε που δεν υπάρχουν -στο ποδόσφαιρο τουλάχιστον που το ξέρω- χοντρούληδες προπονητές με τέτοιο στιλ καλλιτεχνικό να έκαναν επιτυχίες τα τελευταία 20 χρόνια! Για το μπάσκετ δεν ξέρω, αλλά δεν θυμάμαι κάποιον με τέτοιο στιλ.
Μιλώντας για προπονητές, ο Ομπράντοβιτς δε θέλει να ξαναπάρει εθνική, μετά την τραυματική εμπειρία που είχε με τους Σέρβους. Και μάλλον σωστά, γιατί όπως γράφτηκε πιο πάνω, ο άνθρωπος παίζει τόσο προπονητοκεντρικό μπάσκετ που θέλει μήνες να μοντάρει μια ομάδα, με τλετοια εμμονή σε κάθε φάση και λεπτομέρεια οι 3 εβδομάδες προετοιμασίας δεν αρκούν για τίποτε.

Έλληνες προπονητές της προκοπής έχουμε, με το τσουβάλι μάλιστα. Το θέμα είναι πως όταν κάποιοι εργάζονται σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ δεν μπορούν να πάνε στην Εθνική γιατί ζούμε σε χώρα ζουλού και θα οπαδοποιηθεί το θέμα, τέτοιοι είμαστε. Ο Γιαννάκης επικρίθηκε πολύ, αλλά δεν είχε κακά αποτελέσματα (συν μερικά ΑΠΙΘΑΝΑ) και είναι και από αυτούς τους προπονητές που μόνο η αύρα τους για τέτοια τουρνουά είναι ταμάμ και είναι και... υπερκομματικός. Αλλά η νέα γενιά έχει πάρα πολλούς καλούς κόουτς. Στον άσο μπορεί να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα ως μπασκετοχώρα, στον πάγκο ποτέ, πλέον η σχολή μας είναι εξαιρετική, εν πολλοίς λόγω της παρουσίας Ντούντα και Ζοτς, είχαμε την τύχη να έχουμε δυο αυθεντίες που άφησαν κληρονομιά και "τεχνογνωσία" κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

JohnyE

Member
Καλά η Λετονία με έστειλε τρελό κουβά . Την είχα δει και έπαιζε πολύ καλά και το Βέλγιο αδιαφόρο ...

Γαλλία έχω δει το ματς με την Λιθουανία που ήταν τραγική , το ματς με την Λετονία που ήταν τρελό + οι Λετονοί δεν μπορούσαν να τους αντιμετωπίσουν στην ρακέτα και το πρώτο ματς-σοκ με την Γερμανία.Δεν μου γέμισε το μάτι , έτυχα ίσως και στα συγκεκριμένα ματς. Νομίζω πως θα γίνει η έκπληξη(?) και θα μίνει έξω η Γαλλία απο τους 4. Κροατία και Σλοβενία (και Ισπανία) μπορούν να την αποκλείσουν. Η τουλάχιστον να την χτυπήσουν στα ίσα.

Προ Ευρωμπάσκετ εγώ έβαζα :
1) Ισπανία
2) Γαλλία
3) Eλλάδα
4) Σλοβενία-Λιθουανία
5)Κροατία
6)Τουρκία
7)Σερβία
8)Σκόπια
9)Ιταλία

Tώρα θα άλλαζαν πολλά στην κατάταξη :D

Άντε να δούμε και τα ζευγάρια να προβλέψουμε f4. Αν αποκλειστεί η Ελλάδα είμαι φανατικά με τους Κροάτες . Τους πιστεύω πολύ , πάμε για τελικο ..!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Είμαι ο μόνος που γελάει όταν βάζει τρίποντο ο Πουστοζβονόφ και ο Πούστοβι της Ουκρανίας; Όχι τίποτε άλλο, αλλά τσιρίζει και ο Ουκρανός σπίκερ "Πουστοσβονόοοοοοοοφ". Πλάκα μας κάνουν... Βέβαια υπάρχει και ο Λιθουανός διαιτητής Κοκαϊνις. "Δίνει γραμμή ο Κοκαϊνις"...

chrisbd

Member
Ληηιιέ του βα, Ληηιιέ του βα, Ληηιιέ του βα, Ληηιιέ του βα
LIETUVA LIETUVA
με παχύ το λιι.....
---------------------------
Το διάβασα και γω αυτό με τον Αλέφαντο ..... ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι σαν και αυτον να γελάμε λιγάκι...απίθανος όπως πάντα...
--------------------
Για τον Ξανθό (αν και έγινε σούπα το θέμα) να πω ότι παρόλα που μου είναι αντιπαθής γενικώς είναι μια ισχυρή προσωπικότητα και μπορεί να μην έχει σχέση πολύ με το μοντέρνο μπάσκετ αλλά ήταν ένας απο τους καλύτερους Έλληνες προπονητές παλαιάς κοπής...ξέρεις σαν αυτα που έγραφες "γιατί δεν βάζετε τα σουτ ρε", "θα πάρετε ρε κανα ριμπαουντ" και κάποιες τακτικές που και που (κάτι σαν τους του ποδοφαίρου) .... μη μου τον συγκρίνεις με τέρατα Ιβκοβιτς, Ζοτς ακόμη και Σάκοτα αλλά και άλλους μεγάλους της Ευρώπης.....

--------------------------------
Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα οποιοσδήποτε είναι ικανός για το Χρυσό, αν και σε περίπτωση που περάσει η Ισπανία στην οχτάδα βλέπω να το παίρνει 'ισως και οι Γάλλοι (θα ήθελα να τους δω με τους Σλοβένους είναι και οι δύο πολύ γρήγοροι) αν σοβαρευτούν κάποτε...
Το πιο απίθανο Euro ever λέμε....

Traveller

Member
Πάμε στα περι μπάσκετ τώρα... Ιωαννίδης μέρος 1...

Στο πρωτάθλημα του ’79 ο Άρης έχει τον καλύτερο σκόρερ της εποχής, τον Παπαγεωργίου, που έριχνε 60άρες άμα λάχει. Η δε συμμετοχή του Ιωαννίδη είναι συμβολική: κάθεται στον πάγκο κάνοντας τη μεταφορά οδηγιών του Πεταλίδη, του πατριάρχη του Άρη πραγματικού αρχιτέκτονα του τίτλου, που τον βαφτίζει προπονητή κατ’ όνομα αλλά δεν του επιτρέπει να κοουτσάρει.
ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ, όσο μεγάλος κι αν είναι ένας παίκτης χωρίς την βοήθεια προπονητή δεν μπορεί να κερδίσει μια καλή ομάδα πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τον Ολυμπιακό του Μελίνι του Καστρινάκη του Γιατζόγλου και του Διάκουλα... ο "άσχετος" Ιωαννίδης στα 34 του με ξόρκια παίρνει το πιο κουφό πρωτάθλημα στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ... όσοι το πιστεύετε μαγκιά σας...

Το ότι ο Πεταλίδης είναι τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του ΑΡΗ κανένας δεν το αμφισβητεί, αλλά το να απαξιώνεται ο προπονητής Ιωαννίδης και να καρπώνεται το πρωτάθλημα του 79 ο Πεταλίδης, δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο διάολος... ο Πεταλίδης κάθισε 23 ολόκληρα χρόνια στον πάγκο του ΑΡΗ... μαντέψτε πόσα πρωταθλήματα πήρε, ΜΗΔΕΝ... χρειάστηκε να προσλάβει, γιατί ο Πεταλίδης προσέλαβε τον Ιωαννίδη, για προπονητή για να κατακτήσει ο ΑΡΗΣ το πρώτο του, μετά το 1929 πρωτάθλημα... τα συμπεράσματα δικά σας... το ότι μετά την έξοδο του Ιωαννίδη από τον ΑΡΗ η ομάδα του Παπαγεωργίου, που έβαζε 60 πόντους πάτωσε και μόνο με την επιστροφή του Ιωαννίδη άρχισε να παίρνει τα πρωταθλήματα ήταν προφανώς τυχαίο... το ότι δεν πήρε επί Ιωαννίδη η Λάρισα(!) το πρωτάθλημα είναι γεγονός γιατί η Λάρισα πάντα ξεκινάει σαν φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως βέβαια επίσης είναι γεγονός ότι ο ίδιος ο Πεταλίδης ΞΑΝΑΕΦΕΡΕ τον Ιωαννίδη στον ΑΡΗ... γιατί άραγε? προφανώς γιατί ήταν καλός στα ξόρκια...

Από την ώρα που εντάσσεται στην ομάδα ο Γιαννάκης η ομάδα είναι πραγματικά αχτύπητη, έχοντας το καλύτερο δίδυμο γκαρντ που έχει εμφανιστεί ποτέ σε ελληνικά (μη σου πω κι ευρωπαϊκά) γήπεδα, κάνοντας κάτι σερί 80 νικών, παίρνοντας αήττητα πρωταθλήματα, βάζοντας κατοστάρες στα περισσότερα ματς και ο Γκάλης έβαζε 40 π. μ. ο. Ο Γκάλης είναι ένα ασταμάτητο φαινόμενο μέσα στις 4 γραμμές και δίπλα του έχει το δεύτερο μεγαλύτερο φαινόμενο της εποχής.
Κανένας δεν είπε το αντίθετο... αλλά μάλλον είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι αυτοί οι δύο αν είχαν προπονητή τον φούφουτο, όπως μας παρουσιάζουν μερικοί τον Ιωαννίδη, θα έκαναν τα ίδια... η ιστορία των σπορ είναι γεμάτοι παικταράδες που έκαναν του κεφαλιού τους καταστρέφοντας την καριέρα τους και την ομάδα τους... ο προπονητής όσο κι αν φαίνεται απίθανο σε μερικούς ΠΑΝΤΑ είναι ο θεμέλιος λίθος για μια ομάδα και όχι οι παίκτες...

Μετά τον απίθανο αποκλεισμό στην Ιταλία όπου ο Άρης απώλεσε διαφορά 31 πόντων χάρη στην έμπνευση του Ιωαννίδη να μην πηγαίνει η μπάλα στο Γκάλη, ο Γκάλης του έριξε δυο μπουκέτα και ο μπαρμπα Γιάννης βγήκε με βουλωμένο μάτι και δεν τόλμησε να ξαναμιλήσει στο Νικ, που ήταν και πρώην μποξέρ. Κατά το Λυπηρίδη έδωσαν όρκο τιμής να βγει από τα αποδυτήρια το γεγονός, αλλά μάντεψε ποιος το εκμυστηρεύτηκε…
Το τι κουτσομπολιά λέει ο Λυπιρίδης και ο κάθε λυπημένος ουδόλως με ενδιαφέρει... ας αφήσουμε τον ίδιο τον Γκάλη να μιλήσει για τον Ιωαννίδη... κάτι για τον καλύτερο Έλληνα
προπονητή λέει και κάτι ότι τον έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα του... ψέμματα θα είναι ή μοντάζ...

Αυτά προς ώρας... θα συνεχίσουμε και θα τα πούμε όλα και για τα νερά και για τις στριπτιτζούδες και για τις διαιτησίες και για την Ευρώπη...

JohnyE

Member
Πάμε λοιπόν !
Σερβία - Ισπανία
Ιταλία - Λιθουανία
Κροατία - Ουκρανία
Γαλλία - Σλοβενία

Το πιο ξεκάθαρο φαβορί είναι η Κροατία. Γαλλία - Σλοβενία νομίζω 50-50 , εγώ πιστεύω πως θα τα καταφέρει η Σλοβενία. Οι Σέρβοι μακάρι να κερδίσουν τους βρωμοισπανούς , έχουν πιθανότητες , αλλά φαβορί παραμένει η Ισπανία.. Στο άλλο ματς φαβορί οι Λιθουανοί , παίζουν καλή αμυνούλα και υπερτερούν στο 4-5. Θα αποκλειστούν μόνο αν οι 2-3 αστέρες της Ιταλίας κάνουν παιχνιδάρα.

Πιστεύω η Κροατία θα είναι η μία του τελικού (Με την Λιθουανία ως εναλλακτική)... Η άλλη θέλω να είναι η Σερβία αλλά δύσκολο. Η Ισπανία έχει τον πρώτο λόγο και η Σλοβενία τον δεύτερο :p

Μένει να τους δούμε στο παρκέ ! Εσείς ; προβλέψεις ;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Απίστευτο, αλλά από Κουβομπάσκετ έγινε Ευρωμπάσκετ και πάλι, 8/9 τελευταία, όταν σε κάποια φάση είχα και σερί 0/6... (για το φιτζιάνο τα γράφω)

Πολύ δύσκολα ζευγάρια. Όντως η Κροατία είναι μάλλον το πιο καθαρό φαβορί απέναντι στη στρωμένη (του Φρατέλο παρακαλώ) Ουκρανία, την πιο "τίμια" ομάδα της διοργάνωσης μέχρι στιγμής. 75% Κροατία και λογικά θα έχει και κόσμο στις κερκίδες, μπόλικο.

Ιταλία-Λιθουανία: Ακούγεται κλισέ, αλλά όποιος επιβάλλει το ρυθμό του θα περάσει. Μιλάμε για τις 2 πιο αντίθετες ομάδες του τουρνουά. Θεωρώ πως οριακά η περιφέρεια της Λιθουανίας είναι λιγότερο χάλια από τους ψηλούς της Ιταλίας (κριάρια), αλλά στη διοργάνωση έχουμε δει μπάσκετ κοντών και προπονητών, ίσως όσο ποτέ στο παρελθόν. Κυριολεκτικά 50-50, γιατί η Ιταλία έχει και κερκίδα και μηδέν άγχος, σπάνιος συνδυασμός. Αν βλέπαμε μόνο ρόστερ, θα έπαιζα Λιθουανία, είναι και συνεχώς βελτιούμενη. Αν μου βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό, θα έπαιζα Λιθουανία. Ευτυχώς δε θα μου το βάλει κανένας.

Γαλλία-Σλοβενία: Σλοβενία 70%. Καλύτερο ρόστερ, πιο σταθερή, παίζει εντός έδρας. Καλά παιδιά οι Γάλλοι, με σούπερ σταρ πατριώτη (στα μάτια μου ο Πάρκερ είναι ο Νοβίτσκι των πουρκουά, απίστευτη συνέπεια με την Εθνική του), αλλά πολλή αστάθεια και δεν πείθουν.

Σερβία-Ισπανία: Γουστάρω μονομαχία Γκασόλ-Κρστιτς. Κατά τα λοιπά, πολύ καλύτερο ρόστερ οι Ισπανοί, αλλά και προπονητής (και στήσιμο) για ξύλο. Οι Σέρβοι το όλως αντίθετο κι επίσης ασταθείς. Ισπανία, αλλά όχι τόσο ξεκάθαρα όσο υποδηλώνουν τα ονόματα των 2 ομάδων. 65% της δίνω.

Ας κάνουμε και μια αξιολόγηση της Εθνικής, των διακριθέντων, των απογοητευτικών, του προπονητή και της Ομοσπονδίας. Κάποιος;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh