fotast
Member
Δεν πας καλύτερα βήμα-βήμα;Τελείωσε το λύκειο και τα ξαναλέμε....
Mα φίλε μου είσαι ακόμα πολύ μικρός για να κάνεις τέτοιες σκέψεις αναφορικά με εγκατάσταση στο εξωτερικό.Καλησπερα! Για να αρχισω, ειμαι 16 χρονων φετος τελειωσα την 1η λυκειου, και αρχιζω τον σεπτεμβρη αριζω την δευτερα λυκειου. Λοιπον απο μικρο παιδι μου αρεσε η Αμερικη, και ηθελα (και ακομα θελω) να μεινω μονιμα εκει περα. Απο οτι διαβασα καταλαβα οτι ειναι αρκετα δυσκολο να μπορεσεις να φυγεις και στην περιπτωση μου δεν εχω καποιον κοντινο συγγενη. Η μονο λυση μου ειναι οι σπουδες. Θα θελα να μου πειτε την γνωμη σας στο θεμα μου, θελω να περασω Ιατρικη/Οδοντιατρικη και δεν σκεφτομαι για σπουδες στην Ελλαδα, αλλα στην Ρουμανια μιας και εχω ακουσει οτι η Ιατρικη της βρικσεται στις 5 καλυτερες παγκοσμιος.
Κατα την γνωμη σας, στον κλαδο μου θα χω ανταποκριση? τελειωνοντας πρωτα τις σπουδες μου, μετα σκεφτομουν για ενα μεταπτυχιακο κατι ποιο εξειδικευμενο (πχ στην οδοντιατρικη εξειδικευση στις ριζες )..
Επισης αρχικα σκεφτομουν να ασχοληθω με την τεχνη πχ ηθοποιος η σκηνοθετης αλλα ξερω οτι ειναι αρκετα δυσκολο και λιγο απιαστο.. Τελος θα θελα να σας ρωτησω κατι τελευταιο, γενικα ειμαι μαθητης του 19 στις φυσικες επιστημες (Φυσικη χημεια βιολογια τα μαθηματα που με ενδιαφερουν δηλαδη) εχω Μ.Ο 20, στην θεση μου θα προσπαθουσατε να εγκατασταθειτε στην Ελλαδα η στο Εξωτερικο? απο οσο εχω ρωτησει καθηγητες μου και γνωστους μου, μου ειπαν οτι στον κλαδο μου να μην το σκεφτομαι καν για Ελλαδα, Εξωτερικο κατευθειαν.. καθε γνωμη μετραει.... Ευχαριστω!
Καλή διαμονή και να περνάς καλά.Εντάξει παιδιά, ευτυχώς βρήκα κάτι σήμερα!