Καλησπέρα νέοι μου φίλοι! Μολονότι διαβάζω πάντα τις ιστορίες των άλλων μελών για τα μέρη που θα επισκεφθώ κι όλο λέω να γράψω τη δική μου εμπειρία από τα μακρινά ταξίδια που πηγαίνω κατά καιρούς, εντούτοις όλο το αμελούσα... Να που έφτασε η ώρα που θα χρειαστώ τα φώτα σας! Αποφάσισα να κάνω ένα ολιγοήμερο ταξίδι στο Άμστερνταμ μόνη (δώρο στον εαυτό μου για τα γενέθλιά του...). Καθαρός χρόνος στην πόλη θα είναι 3 γεμάτες μέρες. (Φτάνω Παρασκευή βράδυ και φεύγω Τρίτη πρωί, άρα έχω ένα ΣΚΔ στη διάθεσή μου). ΛΑΤΡΕΥΩ τα μουσεία και τις τέχνες εν γένει (η ιστορία της τέχνης ήταν το μοναδικό μάθημα στο πανεπιστήμιο που δε χρειαζόταν να κάνω σκονάκι...!). Αρκετά σας ζάλισα όμως με τη φλυαρία μου... Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: 1) είναι επικίνδυνη πόλη το Άμστερνταμ για μια γυναίκα μόνη? (όταν ξαναπήγα για μια νύχτα πριν δυο χρόνια, καθ' οδόν για το ταξίδι στο Περού, δε μου φάνηκε επικίνδυνη... όμως τότε ήμουν με παρέα. Τώρα θα είμαι εγώ και η σκούφια μου!) 2) 3 γεμάτες μέρες είναι αρκετές για να δω την πόλη, τα μουσεία της, να περπατήσω στις γέφυρες (δεν ξέρω ποδήλατο για να νοικιάσω...!) ή δε θα μου φτάσουν? 3)θα πάω μέσα Μαρτίου (18/3-22/3)... μήπως θα είναι πάρα πολύ κρύα εποχή για να περπατά κανείς όλη μέρα στην πόλη? κατά συνέπεια... 4) μήπως να επιλέξω το κλασικό Παρίσι (κι ας έχω ξαναπάει)...?