• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μπανγκόκ/ Καταδίκη Έλληνα

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δικαστήριο στην Ταϊλάνδη καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών Ελληνοαυστραλό συγγραφέα για δυσφήμιση του πρίγκιπα διαδόχου μέσα από βίβλίο του.Ο Χάρι Νικολαΐδης παρέμεινε απαθής στο άκουσμα της καταδίκης του, που στηρίζεται στο μυθιστόρημά του 2005 Verisimilitude (Αληθοφάνεια), του οποίου πωλήθηκαν μόνο επτά αντίτυπα.
«Εύχομαι τα καλύτερα στην οικογένειά μου» δήλωσε ο 41χρονος Ελληνοαυστραλός, ενώ αναχωρούσε από το δικαστήριο με προορισμό τις φυλακές.
Όπως ανακοίνωσε ο δικαστής, η ομολογία του Νικολαΐδη συνέτεινε, ώστε η ποινή του να μειωθεί από τα έξι στα τρία χρόνια που είναι η μικρότερη που μπορεί να επιβληθεί για το συγκεκριμένο αδίκημα, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της Ταϊλάνδης.
Νωρίτερα, ο Νικολαΐδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ακόμη δεν γνωρίζει ποιος παραπονέθηκε στην αστυνομία για το μυθιστόρημά του.
Το έγκλημα της προσβολής της μοναρχίας είναι ένα πολύ σοβαρό αδίκημα στην Ταϊλάνδη, όπου πολλοί θεωρούν τον 81χρονο βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι ημίθεο.
Νωρίτερα αυτό τον μήνα το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης υποσχέθηκε να κάνει αυστηρότερη τη νομοθεσία για την προστασία της μοναρχίας.
Ο Νικολαΐδης επισκεπτόταν τακτικά την Ταϊλάνδη και δίδασκε αγγλικά σε πανεπιστήμιο στην βόρεια πόλη Τσιάνγκ Μάι, ενώ έγγραφε άρθρα για τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, την ώρα που ήταν έτοιμος να αναχωρήσει από την χώρα χωρίς να γνωρίζει ότι το Μάρτιο είχε εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.
Newsroom ΔΟΛ

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Κρίμα για τον συνάνθρωπό μας που καταδικάστηκε (έχω εκφράσει την άποψή μου σε άλλο παλαιότερο τόπικ)...

Θα ήθελα απλά, να κάνω μία διευκρίνηση: Ο Νικολαΐδης, κατά δήλωσή του, ζούσε τα τελευταία 5 χρόνια στην Ταϊλάνδη (και όχι ότι "επισκεπτόταν τακτικά την Ταϊλάνδη" όπως αναφέρει το άρθρο...)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
που στηρίζεται στο μυθιστόρημά του 2005 Verisimilitude (Αληθοφάνεια), του οποίου πωλήθηκαν μόνο επτά αντίτυπα.

χωρίς σχόλιο...

libi

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος του κοσμου
Λενε πως η δυσφήμιση είναι και αυτή διαφήμιση! όταν διάβασα αυτό το άρθρο μου ήρθε αυτομάτως η επιθυμία να διαβάσω το βιβλίο, γιατί για να του επιφέρει 3 ετών φυλάκιση θα έχει δυνατή πένα αυτός ο άνθρωπος!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Σε προηγούμενο ποστ ανφέρθηκε η μία και μοναδική φράση που τον έστειλε φυλακή, τίποτε το τρομερό, αν θυμάμαι καλά έλεγε για το ότι ο βασιλιάς είχε αρκετές ερωμένες. Αν είχε πένα μάλλον θα πουλούσε πάνω από επτά αντίτυπα. Αλλά το ότι πας φυλακή επειδή επτά άτομα διάβασαν ΜΙΑ φράση για το βασιλιά τους, είναι λίγο too much, ακόμη κι αν αποτελεί ξεκάθαρη παράβαση τοπικών νόμων που ένας μόνιμος κάτοικος μιας χώρας είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει. Κρίμα για τον άνθρωπο, τρία χρόνια από τη ζωή του είναι αυτά.

Θυμίζω την περίπτωση ανήλικου skateboardίστα που είχε φάει καμιά δεκαριά χρόνια στη Σιγκαπούρη διότι έκανε γκραφίτι. Χαμός είχε γίνει, με την ξένη κυβέρνηση (αυστραλέζικη νομίζω) να κάνει επί μήνες διαβήματα, μέχρι και με ταξιδιωτικό εμπάργκο. Στο τέλος, αν θυμάμαι καλά, τον απελάσανε και ησύχασαν και οι μεν και οι δε. Δε βρίσκω και κανένα κέρδος στο να βάζουνε στη φυλακή ξένους ημι-τουρίστες. Η κυβέρνηση της Ταϋλάνδης στην προκειμένη περίπτωση έδειξε στον κόσμο ότι δεν παίζουν με τους νόμους της, ΟΚ, το καταλάβαμε, ας αφήσουνε τον άνθρωπο να πάει σπιτάκι του κι ας μην του ξαναεπιτρέψουν την είσοδο. Τι κερδίζουνε να έχουνε έναν αποτυχημένο συγγραφέα σε ένα μπουντρούμι; (αποτυχημένος είναι γιατί μόνο οι μαθητές του να το αγόραζαν το βιβλίο, τα οκτώ αντίτυπα θα τα είχε φτάσει) Σιγά την επιρροή πια που είχανε τα επτά βιβλία, δε σκανδαλίστηκε κι όλη η χώρα, έλεος.

Απ' 'οσο ξέρω συνηθίζεται ο βασιλιάς να δίνει χάρη σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, άντε να δούμε μπας και λογικευτούνε και τον αφήσουνε τον άνθρωπο ελεύθερο.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ετσι ακριβώς είναι.
Ας δείξει εστω και τώρα την μεγαλοθυμία του ο βασιλιάς - θεός, κι ας τον απελευθερώσει.
Ας έχει τουλαχιστο την τυχη της γαλοπούλας που απελευθερώνει άααλλος μέγας ηγεμών.
Ετσι κι αλλιώς δεν εχουν και μεγάλη διαφορά τα παραπτώματα...

marikaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
παντως ρε παιδια απο την πρωτη φορα που πηγα ταυλανδη ειχα μαθει να προσεχω τις εκφρασεις μου για την βασιλικη οικογενεια,και το σεβαστηκα τι να κανουμε βιτσια ειναι αυτα,αυτος που εμενε εκει για 5 χρονια(γιατι και εγω εχω διαβασει το παλιο ποστ)και το ηξερε γιατι το εκανε,τι νομιζε οτι θα του τη χαριζανε?σιγουρα η ολοι υποθεση ειναι καταδικαστεα αλλα μη τρωγεσαι βρε ανθρωπε μου αφου ξερεις!
πραγματικα τους εχουν σαν θεους εκει,την τελευταια φορα στο ξενοδοχειο που εμενα στο πουκετ ειχε ερθει για ενα τριημερο η κορη του βασιλια με τα παιδια της,φωτογραφιες,αστυνομια,στρατος,γιατροι,ολοι στο ξενοδοχειο να ειναι στην τσιτα,αλλααααα η χαρα χαρα με μια ευτυχια μας ενημερωσε το παλληκαρι που μας πηγε στο λομπι και μας εδειχνε την φωτογραφια τρελααααα,απο πισω γελουσα γιατι αυτοι οι ανθρωποι πραγματικα περνανε δυσκολα και ο βασιλιας τους εχει να μη πω που γραμμενους αλλα τον εχουν θεο.οπωτε δεν μιλας και λες ναι ναι μπραβο και τελειωσε,και αυτοι ευχαριστημενοι και εσυ περνας καλα;)

fotiny80

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αφού είναι ο Θεός τι την θέλει την αστυνομία, μην τον σκοτώσουν;;;
Αφού είναι αθάνατος...:haha::haha::haha:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Την πρώτη φορά που πήγα στη Μπανγκόκ ήταν τα γενέθλια του βασιλιά και το παλάτι ήταν ανοικτό και τσάμπα για όλο το λαό. Όταν εμφανίστηκε ο βασιλιάς μετά της συζύγου, έγινε χαμός. Τον έβγαλα και φωτό από κοντά. Περάσανε κάτι μήνες, πήγα σε άλλες χώρες κι ήρθε η ώρα να γυρίσω στην Ταϋλάνδη για να πάρω την πτήση της επιστροφής, πήγα τα φιλμς μου σε ένα φωτογραφείο για εμφάνιση... ούτε που θυμόμουν ότι είχα φωτό του βασιλιά... ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ο φωτογράφος, ήθελε αντίτυπα μιας ενσταντανέ να τη βάλει στο μαγαζί του ή κάτι τέτοιο (μήπως κατλάβαινα τα Αγγλικά του; όλο "the king, my king!" φώναζε), του είπα να κάνει ό,τι νομίζει και μου χάρισε οκτώ φιλμς! Αυτά τις π.Ψ.Τ (προ Ψηφιακής Τεχνολογίας) εποχές...

"αυτος που εμενε εκει για 5 χρονια(γιατι και εγω εχω διαβασει το παλιο ποστ)και το ηξερε γιατι το εκανε,τι νομιζε οτι θα του τη χαριζανε?"

Φαντάζομαι ότι ούτε αυτός συνειδητοποίησε ότι η απλή αναφορά του ότι ο βασιλιάς το...1700 ήταν πηδίκουλας θα ενοχλούσε κανέναν. Δεν τον είπε και καμπούρη, πηδίκουλα τον είπε.

Markos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταϊλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Τανζανία - Ζανζιβάρη
Τα έχουμε ξαναπεί ... μην τα ξαναλέμε... και βέβαια κρίμα, αλλά οι "μαγκιές" έχουν και το αντίτιμό τους...

fotast

Member
Ευτυχώς πήρε χάρη.

Με απονομή βασιλικής χάριτος, αφέθηκε ελεύθερος ο ομογενής συγγραφέας Χάρης Νικολαΐδης που κρατείτο σε φυλακή της Ταϊλάνδης, ανακοίνωσε το Σάββατο ο δικηγόρος του, Μαρκ Ντιν, σύμφωνα με τον οποίο η επιτυχής έκβαση της υπόθεσης οφείλεται στη συνδρομή της αυστραλιανής κυβέρνησης.

Ο ομογενής συγγραφέας που κατοικεί στην Αυστραλία, συνελήφθη τον Αύγουστο στην Ταϊλάνδη και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για δυσφήμιση του πρίγκιπα διαδόχου της χώρας, μέσα από το βιβλίο του Verisimilitude ("Αληθοφάνεια").
Το βιβλίο εκδόθηκε το 2005 και είχε πουλήσει μόνο επτά αντίτυπα.

Πηγή:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom