• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Μπανγκοκ- Κο Σαμούι - Πληροφορίες!!

elenifil

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υόρκη - Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
να γυρίσω όλο τον κόσμο..
Δηλαδή ρε παιδιά πώς θα μάθω πόσο στοιχίζουν οι διαδρομές αμα δεν ρωτήσω; Δεν πρέπει να ρωτήσω και να κάνω παζάρια;

Και κάτι ακόμα, που θεωρείτε καλύτερο να κάνω το συνάλλαγμα? Στο δικό μας αεροδρόμιο; Στης Μπανγκόκ; Στην πόλη; Που είναι πιο συμφέρον για μένα;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Και κάτι ακόμα, που θεωρείτε καλύτερο να κάνω το συνάλλαγμα? Στο δικό μας αεροδρόμιο; Στης Μπανγκόκ; Στην πόλη; Που είναι πιο συμφέρον για μένα;
στο αεροδρόμιο στη Μπανγκοκ είχαν πολύ καλή ισοτιμία, καλύτερη και από την επίσημη. κάνε εκεί.

GTS

Member
Δηλαδή ρε παιδιά πώς θα μάθω πόσο στοιχίζουν οι διαδρομές αμα δεν ρωτήσω; Δεν πρέπει να ρωτήσω και να κάνω παζάρια;
Προφανώς δεν έγινα κατανοητός: εννοώ δε ρωτάμε τον οδηγό, όχι άλλους :lol:. Ρωτάμε ντόπιους κατά προτίμηση και ξέρουμε από πριν το σωστό αντίτιμο.

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
στο αεροδρόμιο στη Μπανγκοκ είχαν πολύ καλή ισοτιμία, καλύτερη και από την επίσημη. κάνε εκεί.
Eπιτελους αλλος ενας που το επιβεβαιωνει.!!!
Τοχα γραψει μερικες φορες στο παρελθον αλλα μου ελεγαν οτι κανω λαθος.

DART

Member
Επόμενο Ταξίδι
Phuket - Bangkok
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Μπόρα Μπόρα
Καλό ταξίδι να έχετε παιδιά και από μένα. Στο Σαμούι πήγα πριν 2 χρόνια και δεν είδα ούτε και εγώ τουκ-τουκ.Εμείς ενοικιάσαμε μηχανάκι...Και για συνάλλαγμα στο αεροδρόμιο όπως είπαν παραπάνω...

elenifil

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υόρκη - Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Σας ευχαριστούμε όλους για τις ευχές σας αλλα σας ευχαριστούμε και τόσο πολύ για όλες αυτές τις πληροφορίες... ειλικρινά μας βοηθήσατε και μας βοηθάτε πολύ!!! Γενικά πιστεύω ότι αυτό το forum είναι ο χρυσός οδηγός για κάποιον που του αρέσουν τα ταξίδια και χαίρομαι πολύ που είμαι μέλος!!!:clap:

Bosporos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Καλησπέρα κι από μένα!
ας καταθέσω κι εγώ την άποψη μου και τις ιδέες μου για αυτό το ταξίδι που το έκανα πριν δύο χρόνια. Εμείς πήγαμε και ήρθαμε από Ταϋλάνδη με Τουρκικές Αερογραμμές που ήταν πολύ καλές. Και για Κο Σαμούι με μια άλλη που δεν θυμάμαι αλλά είχε φοβερό σέρβις. Η Μπαγκόκ δεν είναι ιδιαίτερα χαώδης, είναι εύκολο να προσανατολιστείς και γενικά έχει ιδιαίτερες διευκολύνσεις για τους τουρίστες. Με το που φτάνεις στο αεροδρόμιο, αν θυμάμαι καλά συμπληρώνεις ένα χαρτί για τη βίζα που πρέπει να το φυλάξεις και για την έξοδο. Με το που βγαίνεις έξω για να πάρεις ταξί, θα δεις ότι δίπλα στα ταξί είναι κι ένας υπάλληλος του αεροδρομίου που του λες πού πας και σου λέει πόσο θα πληρώσεις, για να μην σε κοροϊδέψουνε.
Εμείς είχαμε μείνει στο Millenium Hilton, που είναι το πιο τέλειο ξενοδοχείο που έχουμε μείνει ποτέ. Πρόσφατα πήγαν και κάτι φίλοι μας εκεί και έμειναν φοβερά ικανοποιημένοι. Νομίζω δίνανε γύρω στα 110 ευρώ τη βραδυά με πρωινό, αλλά μιλάμε για φοβερό πρωινό, φοβερά δωμάτια, φοβερή θέα, τέλεια πισίνα για μπανάκι, γενικά όλα καλά.
Εμείς κάτσαμε 3 μέρες στην Μπαγκόκ, θυμάμαι πήγαμε στο παλάτι του βασιλιά και σε κάτι κήπους και σε διάφορα παζάρια και υπαίθριες αγορές. Γενικά τρώγαμε από το δρόμο και δεν πάθαμε τίποτα, βέβαια πολλές φορές δεν καταλαβαίναμε τι τρώγαμε, αλλά δεν πάθαμε στομαχικά και τέτοια. Φάγαμε και στο ξενοδοχείο που είχε διάφορους μπουφέδες. Για βράδυ πήγαμε σε ένα μέρος που δεν θυμάμαι πώς λέγεται αλλά μοιάζει λίγο με Μοναστηράκι, έχει και τουρίστες, καφέ και τέτοια. Το ξενοδοχείο διοργάνωνε διάφορες εκδρομές και τη μια μέρα πήγαμε στην Αγιούταγια και γυρίσαμε με καραβάκι ( κάναμε δηλαδή και κρουαζιέρα) και ήταν πολύ ωραία, μας άρεσε πολύ. Μία φορά μόνο την πατήσαμε, πήγαμε να κάνουμε βόλτα με τις βάρκες στον πανβρώμικο ποταμό και υποτίθεται θα μας πήγαιναν στην πλωτή αγορά, τελικά όμως μας κορόϊδεψαν και μας πήγαν σε ένα άθλιο μέρος που ήρθαν κάτι φίλοι του βαρκάρη με βάρκες να μας πουλήσουν μπύρες με το ζόρι!!! Κάναμε βλακεία γιατί κλείσαμε την εκδρομή από ένα μη αξιόπιστο πρακτορείο του βρήκαμε στον δρόμο. Για αυτό προτίνω να κλείσεις εκδρομές από το ξενοδοχείο σου. Στον γυρισμό από Κο Σαμούι είχαμε και άλλη μια μέρα και επειδή είχε τρομερή ζέστη πήγαμε σε ένα φοβερό εμπορικό κέντρο για ψώνια.
Στο Κο Σαμούι ήταν επίσης πολύ ωραία. Νοικιάσαμε μηχανάκι. Βέβαια εκεί οδηγούν ανάποδα και αν δεν είσαι εξοικειωμένος ζορίζεσαι αλλά είναι πολύ ωραίο να κόβεις βόλτες με μηχανάκι. Μήναμε σε ένα ξενοδοχείο στην Τσαγουένκ που είναι η μεγαλύτερη και γνωστότερη παραλία. Το ξενοδοχείο ήταν ακριβό και τελικά δεν μας άρεσε κιόλας, δεν άξιζε τα λεφτά του. Ήτανε ένα από τα πολλά πάνω στην παραλία. Η παραλία ήτανε ΟΚ, είχε πολύ βαβούρα και διάφορους υπαίθριους πωλητές που δεν σε άφηναν σε ησυχία. Το βράδυ στην Τσαγουένκ έχεις διάφορες δυνατότητες για έξοδο, εστιατόρια κλπ. Εμείς με το μηχανάκι κάναμε πολλές βόλτες, και ανακαλύψαμε πιο απομακρυσμένες παραλίες . Γενικά το μέρος είναι πολύ ασφαλές. Ανακαλύψαμε και μια φάρμα με ελέφαντες που κάνεις βόλτες και με το μηχανάκι χωθήκαμε σε ένα δάσος με καρύδες.
Ένα θέμα που θυμάμαι και μας ενοχλούσε ήταν τα κουνούπια, είχε πολύ κουνούπι.
Κάτι που μας άρεσε ήταν τα μασάζ, υπέροχα , ατελείωτα μασάζ στην παραλία και σε ειδικά σπα.
Πήγαμε μία κρουαζιέρα στο Κο Τάο και σε κάτι άλλα νησάκια που δεν θυμάμαι το όνομά τους, ήταν πολύ όμορφα. Ωστόσο εκείνη τη μέρα είχε κακό καιρό και κοντέψαμε να πνιγούμε. Μας βάλανε τα σωσσύβια στο καραβάκι και μας έπιασε πανικός. Βέβαια όταν πλησιάσαμε στα νησιά η θάλασσα ήταν πολύ ήρεμη.
Για φαγητό μας άρεσε το εστιατόριο The Cliff; το συστήνω ανεπιφύλακτα. Τέλειο φαγητό, τέλεια θέα στον ωκεανό και πολύ ρομαντικό.
Αυτά από μένα! Πέρασα 2 τέλεις βδομάδες ως μήνα του μέλητος δυστυχώς όμως όταν γυρίσαμε είχε καταστραφεί όλο το μέμορι στικ με όλες τις φωτογραφίες του ταξιδιού!!! δεν σώθηκε ούτε μία φώτο...
εύχομαι να περάσετε τέλεια!

sofigreece

New Member
ΚΟ ΣΑΜΟΥΙ

-Σχετικά με τον καιρό έχω προβληματιστεί πολύ... Γνωρίζω ότι η καλύτερη περίοδος που μπορεί κανείς να επισκεφθεί εκείνα τα μέρη είναι απο Οκτώβρη - Μάρτη, αλλά δυστυχώς τώρα είναι η μόνη περίοδος που μπορούμε και οι δυο να έχουμε κοινή άδεια, επομένως θέλουμε τουλάχιστον να μην ταλαιπωρηθούμε με βροχές. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο; Και τί ρουχισμό απαιτεί αυτή η εποχή;

Πήγα στο Κο Σαμούι πριν 2 χρόνια τον Αύγουστο. Το κλίμα εκείνη την εποχή έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ υγρασία. Εγώ έκανα 2 μέρες για να συνέλθω. Έιχε πολύ ζέστη και έριχνε μπουρίνια ξαφνικά για 5 λεπτά. Ο ρουχισμός που θα πρέπει να κρατάς είναι καλοκαιρινά ρούχα μόνο.

- Υπάρχει κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ή να μην κάνουμε εκεί;

Οπωσδήποτε:

1. Να φας ανανά και καρύδα από τους πλανόδιους πωλητές στις παραλίες. Είναι γεύση αξέχαστη. Επίσης, να πιεις κοκτέηλ τα οποία είναι πολύ φτηνά και τέλεια.
  2. Να κάνεις μασάζ σε πολύ καλή τιμή. Εμείς κάναμε στην παραλία.
  3. Να φας αστακούς και τηγανητό ρύζι επίσης σε πολύ καλές τιμές. Συμβουλή: Κράτα μαζί σου ελαιόλαδο και λεμόνια για τους αστακούς.Εκεί ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνεις τη σωστή γεύση.Εμείς κρατούσαμε.
  4. Να ανέβεις σε ελέφαντες και να κάνεις βόλτα.
- Τέλος, (και συγνώμη που σας κούρασα) όσον αφορά τα οικονομικά παραδοσιακά καταλύματα, κάποια bungalows δηλαδή, χωρίς πολλές πολυτέλειες κλπ, θα μπορούσα να ψάξω κάπου στο ιντερνετ ή μόνο από κοντά; Γιατί καλα είναι τα χύμα, αλλά τουλάχιστον στα πρώτα ταξίδια θέλεις να έχεις μια σιγουριά...

Την εποχή που πας, είναι σίγουρο ότι θα βρεις πολλά και οικονομικά bungalows, για να μείνεις. Μην ανυσυχείς. Απλά στη θέση σου θα έκλεινα έστω για το πρώτο βράδυ. Εγώ έμενα στο πιο ονειρικό ξενοδοχείο που υπήρχε: Villa Lawana. ΤΕΛΕΙΟ, αλλά αρκετά ακριβά για τα δεδομένα της Ταυλάνδης.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΚΑΙ ΓΩ ΛΙΓΟ!

Last edited by a moderator:

elenifil

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υόρκη - Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Παιδιά πραγματικά δεν ξέρω πως να σας ευχαριστήσω!!! Μας βοηθάτε πολύ!!! Θα πάρω μαζί μου όλες σας τις συμβουλές και εμπειρίες... :D
Αααααααα, πολύ βασικό... ξέχασα να σας ρωτήσω... παιζουν καρχαρίες εκεί, ή κολυμπάμε άφοβα;:sharkisland:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
εγω καρχαρια δεν ειδα....

μονο στο ko pagnan δυο πελωριες μεδουσες αλλα μαλλον ηταν νεκρες και τις ειχε ξεβρασει στην ακτη το ρευμα

Bosporos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλανδη Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Όταν κάναμε την κρουαζιέρα προς Κο Τάο μας άφησαν κάπου για κολύμπι και μας είπανε ότι εκείνη την ώρα η θάλασσα είναι ΟΚ, αλλά ή νωρίτερα ή αργότερα έρχονται καρχαρίες!! Δεν ξέρω αν ήταν αστείο ή όχι, πάντως το μπάνιο μας το ευχαριστηθήκαμε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα