babaduma
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- terra incognita
- Ταξίδι-Όνειρο
- α του Κενταύρου
Στο τουριστικό πακέτο να περιμένεις μάλλον και επίσκεψη/εις σε "τοπικά" μαγαζιά για ν'αγοράσετε πράγματα και να πάρουν οι ξεναγοί τις μίζες τους.Εχω κλείσει μονο ένα city-tour άπό το πρακτορειο και τα υπολοιπα τα άφησα για εκεί.Σκέφτομαι πλωτη αγορα,γέφυρα ποταμού Κβαι.Τι λέτε?καλη η επιλογη?
Η πλωτή αγορά είναι κι' αυτή μια tourist-trap εφόσον πας οργανωμένα. Φτάνουν όλα τα γκρούπ γύρω στις 8:30-9:00 π.μ. και τους την πέφτουν όλοι με τις βάρκες για ν' αγοράσουν τα προϊόντα τους. Έχει χρώμα, θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες αλλά, κατά τη γνώμη μου, αν θέλεις κάτι πιο αυθεντικό θα πας πολύ πρωί: 6:30-7:00 το αργότερο. Μπορείς μετά να φύγεις όταν πλακώνουν οι βάρβαροι και να πας στο Παλάτι το οποίο θα επισκεφθείς έτσι κι αλλιώς. Κι όταν αρχίσει να βαράει η ζέστη ή σας πιάσει καμμιά μπόρα, μπορείτε να πάτε στο Paragon (πολυκατάστημα - στα υπόγεια του οποίου - αν δεν κάνω λάθος - είναι το Aquarium και μάλλον θα σας αρέσει). Στο Paragon νομίζω (όλα τα μεγάλα πολυκαταστήματα είναι το ένα δίπλα στο άλλο και συνδέονται και μεταξύ τους) θα έχεις και την ευκαιρία να δείς να πωλούνται δίπλα-δίπλα Φερράρι με Πόρσε και Λαμποργκίνι και.. και... και δίπλα τα Ρόλεξ κλπ. Εντυπωσιακό καθότι βρίσκονται στον 3ο όροφο ! (αν κάνω λάθος στον όροφο πυροβολήστε με! ).
Τέλος, στον ποταμό Κβάι δεν πήγα και δεν θα πήγαινα γιατί κι αυτή θεωρώ ότι είναι μια ακόμη tourist trap - φαντάσου ότι η γέφυρα που σου δείχνουν είναι πρόσφατη κατασκευή! Η φύση λένε ότι είναι ωραία αλλά μόνο γι αυτό δεν πας αφού μπορείς να την βρεις κι αλλού. Αυτό που δεν μπορείς να βρεις αλλού είναι η Αγιούταγια που - για μένα - αν κάνεις μία ημερήσια εκδρομή, εκεί πρέπει να την κάνεις.
Τις 2 μέρες σου τις κάλυψα - την 3η βρες μόνη σου τι θα κάνεις (π.χ. χρησιμοποίησε την πλωτή συγκοινωνία για να επισκεφθείς περιοχές που δεν πάνε τουρίστες).
Καλά να περάσετε - που θα περάσετε - αν δεν ανοίξουν οι ουρανοί.