• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Αζερμπαϊτζάν Μπακού, Αζερμπαιτζάν

duty_free

Member
Θυμηθείτε πως εκτός από εισητήρια χρειάζεστε και βίζα...
Η οποία εκδίδεται μονον από την εδώ πρεσβεία ή έστω ηλεκτρονικώς;

Διάβασα ότι παίζει και η αγορά της και κατα την αφιξη.

The benefit of getting Azerbaijan visa on arrival is, visitors can get their visa at any airport. Nevertheless, a limited number of country nationalities are allowed to take this action.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η οποία εκδίδεται μονον από την εδώ πρεσβεία ή έστω ηλεκτρονικώς;

Διάβασα ότι παίζει και η αγορά της και κατα την αφιξη.

The benefit of getting Azerbaijan visa on arrival is, visitors can get their visa at any airport. Nevertheless, a limited number of country nationalities are allowed to take this action.
Το 2017 που πήγα, υπήρχε e-visa για τους πολίτες της ΕΕ. Η Visa μπορούσε να αποκτηθεί ηλεκτρονικά, με χρέωση €20 περίπου σε πιστωτική κάρτα. Δεν ξέρω πόσο πάει τώρα η e-visa, αλλά visa on arrival διαβάζω πως δεν υπάρχει για τους ευρωπαίους (μόνο η e-visa ή από το προξενείο).

duty_free

Member
Τον Οκτώβριο του 2020 με τον κοβιντ οταν ακυρώθηκε η πτήση SAW-GYD-SAW , μου εδωσαν μια διετία περιθώριο.

τον Μάιο του 2022, τους ρώτησα σχετικά και μου εγραψαν οτι επεκτείνεται άλλον εναν χρόνο - δηλαδη Οκτώβριος 2023

Μπαίνω τώρα να κλεισω, ψαχνω πεδίο για να βαλω το voucher number αλλά πουθενα αυτό.

Εχω ρωτησει στο μεηλ όπου μου ειχαν γραψει οτι ισχύει μεχρι τον Οκτ φέτος, αλλά νο ριπλάϊ.

Καλώ και στο +994 12 5988880 ειμαι ώωωωωρες στο τελέφωνο εν αναμονή, ακούω ενα κάτι σαν τζουρά και δεν μπορώ να ριξω κέρμα να βάλει κάτι άλλο κάναν Τάκη Μουσαφίρη ξερωγώ.

εν τω μεταξυ αναζητωντας καποια σχετικά στο google, σου βγαζει σελιδα λινκ:

https://www.azal.az/de/information/covid-refund-exchange

και αν κανεις κλικ, σε παει απλώς στο https://www.azal.az/

Μηπως να αρχισω να κλαίω τα 99 ευρώ ;

Καποια ιδέα - συμβουλή περισσότερο ακτιβιστική;

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Σκέφτηκα να συνδυάσω τις 3 πρωτεύουσες Τιφλιδα, Γιερεβαν και Μπακού, αλλά μεταξύ τους πτήσεις δε βλέπω να υπάρχουν. Το έχει κάνει κάποιος?

tatooine

Member
Σκέφτηκα να συνδυάσω τις 3 πρωτεύουσες Τιφλιδα, Γιερεβαν και Μπακού, αλλά μεταξύ τους πτήσεις δε βλέπω να υπάρχουν. Το έχει κάνει κάποιος?
Πας αεροπορικώς Γιερεβάν με Αιγαίου, οδικώς Τυφλίδα, αεροπορικώς απο Τυφλίδα στο Μπακού, επιστρέφεις απο Μπακού με Αιγαίου η εναλλακτικά με πεγκασους η με τουρκις.

Last edited:

duty_free

Member
το οδικο από τυφλίδα για ερεβαν (και τανάπαλιν) οταν με το καλο πας και γυρισεις, να μας το περιγραψεις πλιζ.

παρεμπιπτόντως οι ματρουσκες αναχωρουν απο τον σημειο εξωθεν του σταθμου υπογειου Avlabari. Avlabari · Tbilisi, Georgia

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΟΥ Κορίνθου
Εγω έχω κάνει το Μπακού, Τυφλίδα, Υερεβαν, Στεπάνακερτ, Υερεβαν, Τυφλίδα οδικως, αλλά μέχρι πρόσφατα το Αζερμπαιτζαν ειχε κλειστα τα συνορα με την Γεωργία οδικά. Δεν ξερω τι ισχυει τώρα, θελει ψάξιμο. Οσο για το Στεπανακερτ απο Αρμενία το θεωρω απο δυσκολο έως αδύνατο. Επίσης έξω απο τον σταθμό στην Τυφλίδα υπάρχουν ταξι που μπορείς να τα μοιραστείς με άλλους με αντίτιμο το εισιτήριο του λεωφορείου ή λιγο παραπάνω και είναι πιο γρήγορα.

duty_free

Member
Οσο για το Στεπανακερτ απο Αρμενία το θεωρω απο δυσκολο έως αδύνατο.
ναι, δεν παιζει με τιποτε τετοια πορεια, αφης αζεροποιηθηκε το αρτσαχ τον οκτ του 23. Αλλωστε δεν υπάρχει πια Στεπανακερτ (=αρμ) αλλά Χανκεντί (=αζερ).

Αλλά και απο Μπακου δεν νομιζω να επιτρεπεται διοτι ειναι νωπότατη η επεμβαση, αλλαγή, ο πολεμος κλπ κλπ

tatooine

Member
Εγω έχω κάνει το Μπακού, Τυφλίδα, Υερεβαν, Στεπάνακερτ, Υερεβαν, Τυφλίδα οδικως, αλλά μέχρι πρόσφατα το Αζερμπαιτζαν ειχε κλειστα τα συνορα με την Γεωργία οδικά. Δεν ξερω τι ισχυει τώρα, θελει ψάξιμο. Οσο για το Στεπανακερτ απο Αρμενία το θεωρω απο δυσκολο έως αδύνατο. Επίσης έξω απο τον σταθμό στην Τυφλίδα υπάρχουν ταξι που μπορείς να τα μοιραστείς με άλλους με αντίτιμο το εισιτήριο του λεωφορείου ή λιγο παραπάνω και είναι πιο γρήγορα.
Μπορεί να γίνει πλέον μονό όπως το έγραψα.
Οδικώς ίσως και με τρένο αν έχουν ανοίξει τα σύνορα μεταξύ γεωργίας και Αζερμπαϊτζάν για Μπακού.
Πέρσι δεν ήταν εφικτό μόνο αεροπορικώς.

το οδικο από τυφλίδα για ερεβαν (και τανάπαλιν) οταν με το καλο πας και γυρισεις, να μας το περιγραψεις πλιζ.

παρεμπιπτόντως οι ματρουσκες αναχωρουν απο τον σημειο εξωθεν του σταθμου υπογειου Avlabari. Avlabari · Tbilisi, Georgia
Το έχω κάνει πέρσι στις γιορτές.
Τα βανάκια είναι μερσεντές 9θέσια χωρίς διάδρομο. Σε κάθε σειρά τρις (3Χ3) και δυο μπροστά στον οδηγό. Ξεκινούν πολύ νωρίς το πρωί και είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα τέτοιο δρομολόγιο.
Κάνεις τον σταυρό σου και κάνα τάμα και ξεκινάς.
5 ώρες περίπου μετά βρίσκεσαι στον προορισμό σου.
Να εύχεσαι να μην υπάρχει συνεπιβάτης με παράξενο διαβατήριο, η καθυστέρηση στα σύνορα θα είναι μεγαλύτερη.
Η αφετηρία είναι από εκεί που την ανάφερες. Καπού εδώ μέσα έχω ποσταρει και πληροφορίες και γραφεία μεταφορών.
Η διαδρομή προς Γερεβαν ήταν ομαλή. Η επιστροφή στην Τιφλίδα επεισοδιακή. Είχαν κλείσει τα σύνορα οι γεωργιανό και υπήρχαν αρκετές ουρές. Δεν υπήρχε κάποιος λόγος. Ο οδηγός στην επιστροφή έτρεχε σαν τρελός.
Αυτά.

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Απο γιερεβαν Μπακού δεν παίζει?

duty_free

Member
Το έχω κάνει πέρσι στις γιορτές.
Τέσσερα στα δέκα μηνυματα μου στό πολυαγαπημενο φορουμ ειναι για το οτι και ο τσακ νορρις επιβάτης αν ήντουνα στην ματρουσκα τυφλιδα ερεβαν και ταναπαλιν, θα περδόταν πληθος σακκίων γεώμηλα - δεν βαριέμαι ποτέ να το λεω.

Μιλάμε ασουμε ημαστάνε στο ερεβαν (το προγραμμα ηταν αθηνα τυφλιδα αεροπορικως, καπάκια προς ερεβαν με την ματρούσκα, τρεις νυκτες εκει , ματρουσκα στην τυφλιδα, αλλες τρεις μερες εκει και αθήνα) και δεν απολαμβανα τιποτε απο τη μπαραμονη μου στη μπρωτεύοσα του Χαγιαστάν. Όποτε εσκαγε το χειλι μου προς ικανοποίηση ενεκα χι ψι λογοι, σκεπτόμουν πώς θα ειναι ο εποχούμενος γυρισμος. (Πάντως ηταν σχετικα καλύτερος ο οδηγός απο ερεβ προς τυφλ)

προσωπικα δεν θα το εκανα παλι ακομα κι αν με πλερώνανε ολα τα εξοδα της εκδρομης. Μόνον φτιαγμένος με τιποτις προστυχους καπνους θα εμπαινα, αλλά ποιός προλαβαινει να βρει ακρες στην τυφλίδα μέσα σε τρια τέταρτα της ωρας;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.801
Μέλη
39.532
Νεότερο μέλος
ads.flyontravel@g

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom