Μπάσκετ: Tελικοί Α1

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
  • @fitziano:
Σελίδα 23, statement 2.
2008 Rule Interpretations

Κοινώς, τεχνική ποινή ούτε κατά διάνοια, εκτός κι αν υπάρχει κανένας νέος κανονισμός που έχασα. Δεν αποκλείεται, σε κάθε σεμινάριο "περνάνε" πολλοί νέοι κι έχω να πάω σε σεμινάριο από τότε που φορούσα σκουλαρίκι.

• Εμένα το ματς μου άρεσε. Θεωρώ πως ήταν ο καλύτερος τελικός. Πολύ "τακτοποιημένο" μπάσκετ, π.χ. ο Ολυμπιακός επιθετικά για πρώτη φορά έκανε πολύ ώριμες επιλογές και σούταρε καλά απέξω. Στην άμυνα ήταν το γνωστό χάλι βέβαια (π.χ. Γκόρντον: έβαλε δυο καλάθια και μέχρι την πρώτη του αλλαγή ευθυνόταν για 11 πόντους...). Υψηλό σκορ, ωραίες φάσεις, εναλλαγές, πολλά προπονητικά τερίπια, πολύ ενδιαφέρον ματς.
  • Διαιτησία: Μέχρι το 35' πολύ καλοί και μέχρι το 40' λάθη εκατέρωθεν. Στην παράταση έχασαν την μπάλα μονόπατα, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς και την κλώτσησε μόνος του. Άφησαν να παιχτεί μπάσκετ, αλλά στην παράταση τα έκαναν μαντάρα, ειδικά στο τελευταίο δίλεπτο. Κρίμα γιατί ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά, με παραφωνίες που για τελευταίο τελικό ήταν μη αποφασιστικές και δικαιολογημένες εν πολλοίς (για το 40λεπτο μιλάω).
  • Οι παίκτες του ΠΑΟ κακομαθημένοι. Π.χ Στις 4 τελευταίες κατοχές της κανονικής διάρκειας έκαναν θέατρο συνεχώς, ο Μπατίστ σε δυο σκριν κάνει πως πέφτει κάτω, έψαχναν συνέχεια την επαφή. Δεν πήραν κανένα φάουλ. Στο σουτ της εκπνοής, ο πιο "κάθετος" σουτέρ του πρωταθλήματος, ο Σάτο που σουτάρει σαν λαμπάδα κανονικά, ανοίγει τα πόδια σα σπαγγάτο στον αέρα για να πετύχει επαφή και να εκβιάσει βολές. Δεν του τις έδωσαν και μπράβο τους.
  • Ο Φώτσης έκανε εκπληκτικό παιχνίδι στην καλύτερη σαιζόν της καριέρας του, του άξιζε.
  • Ο Σπανούλης έβαλε πολλά μεγάλα σουτ, είναι άδικο να λέμε πως έτρεμε. Ο Παπαλουκάς εν κινήσει είναι εξαιρετικός στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά όταν είναι στατικός (βολές) κολλάει. Το έχει ξανακάνει σε βολές με τον ΠΑΟ, πάλι σε τελικούς πρωταθλήματος, πριν πάει στη Μόσχα. Όταν ένας παίκτης είναι στατικός, αν αρχίσει να σκέφτεται το σουτ τα κάνει μαντάρα. Αλλά έχει πάρει πολλά ματς σε τελευταία δευτερόλεπτα και με την ΤΣΣΚΑ και με την εθνική, είναι άδικο να λέμε πως τρέμει. Αλλά για βολές στο τέλος, δεν κάνει.
  • Ο Καλάθης ήταν ένας πολύ ελπιδοφόρος παίκτης, με πολλές αδυναμίες και ελαφρώς χέστης. Το τελευταίο πλέον διαγράφεται, στο δεύτερο μισό της σαιζόν έχει δείξει ότι έχει καρύδια, ειδικά από τη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας κι έπειτα. "Ψήθηκε" σε μεγάλα ματς, πήρε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Δηλαδή ό,τι δεν έκανε ο Τέπιτς που είχε πολύ χρόνο και τον πέταξε στα σκουπίδια.
  • ΠΑΟΚ-Άρης στο πέμπτο ματς την Τετάρτη, σε γεμάτο γήπεδο. Γουστάρω. Αρκεί αν μην το ξεσκίσουν πάλι οι διαιτητές με λόξυγγα με τη σφυρίχτρα στο στόμα.
  • Κάφροι: Η συχνότητα με την οποία γίνονται επεισόδια στην Ελλάδα είναι απίστευτη. ΚΑι γίνονται παντού: στα εφηβικά, στο τοπικό, στο πόλο, στο γυναικείο βόλει. Συνοδεύω συχνά σκάουτερ και δημοσιογράφους και πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει τέτοιο χάλι. Είναι η έλλειψη παιδείας (όποιος έχει πάει σε παιδικά πρωταθλήματα καταλαβαίνει, τραμπούκοι προπονητές, κάφροι γονείς), η ατιμωρησία (οι ίδιοι κάθε εβδομάδα στο ίδιο γήπεδο και ξέρουν πως δε θα τιμωρηθούν, όπως οι δύο άντρακλες που τους είδε όλη η Ελλάδα να βαράνε το Μπουρούση από πίσω γυναικουλίστικα και δεν έτρεξε κάστανο) και φυσικά η έλλειψη πρόληψης και καταστολής. Το ότι οι άλλοι είχαν ένα Χέιζελ ή γίνονται επεισόδια 2-3 φορές το χρόνο δεν μου λέει τίποτε: σαν την καφρίλα τη δική μας με τέτοια επαναληπτικότητα και ατιμωρησία σχεδόν πουθενά. Είχα πάει με ξένο δημοσιογράφο σε ματς χάντμπολ φέτος και δεν τα πίστευε ο άνθρωπος αυτά που γινόντουσαν από "τον υπέροχο κόσμο της ομάδας"...
Έφαγα πολύ κουβά με το διπλό της Καντού... A pigliare in culo. Ο άλλος έχει κοτζάμ Γκριρ και τον έχει στον πάγκο...

Traveller

Member
  • Εμένα το ματς μου άρεσε. Θεωρώ πως ήταν ο καλύτερος τελικός. Πολύ "τακτοποιημένο" μπάσκετ, π.χ. ο Ολυμπιακός επιθετικά για πρώτη φορά έκανε πολύ ώριμες επιλογές και σούταρε καλά απέξω. Στην άμυνα ήταν το γνωστό χάλι βέβαια (π.χ. Γκόρντον: έβαλε δυο καλάθια και μέχρι την πρώτη του αλλαγή ευθυνόταν για 11 πόντους...). Υψηλό σκορ, ωραίες φάσεις, εναλλαγές, πολλά προπονητικά τερίπια, πολύ ενδιαφέρον ματς.
Συμφωνώ απόλυτα... μακράν ο καλύτερος τελικός της σειράς... αν η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν το γνωστό χάλι τότε του Παναθηναικού ήταν σκορποχώρι... όποιος και όπως ήθελε έβαζε καλάθι...

• Διαιτησία: Μέχρι το 35' πολύ καλοί και μέχρι το 40' λάθη εκατέρωθεν. Στην παράταση έχασαν την μπάλα μονόπατα, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς και την κλώτσησε μόνος του. Άφησαν να παιχτεί μπάσκετ, αλλά στην παράταση τα έκαναν μαντάρα, ειδικά στο τελευταίο δίλεπτο. Κρίμα γιατί ξεκίνησαν πάρα πολύ καλά, με παραφωνίες που για τελευταίο τελικό ήταν μη αποφασιστικές και δικαιολογημένες εν πολλοίς (για το 40λεπτο μιλάω).
+ 1 κι από μένα... τα λάθη που έγιναν μέχρι το 35 πράγματι ήταν εκατέρωθεν και δικαιολογημένα... αυτά που έγιναν μετά το 35 και εγκληματικά ήταν και κατά του Ολυμπιακού... τρεις καθαρότατες φάσεις πήγαν αέρα πατέρα στους πράσινους... ο Παναθηναικός μετά το 35 ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αδικήθηκε... εξάλλου τα καραγκιοζηλίκια τα γράφεις κι εσύ παρακάτω... για την παράταση κανένα σχόλιο...

• Ο Φώτσης έκανε εκπληκτικό παιχνίδι στην καλύτερη σαιζόν της καριέρας του, του άξιζε.
  • Βεβαιότατα και μπράβο του...

• Ο Σπανούλης έβαλε πολλά μεγάλα σουτ, είναι άδικο να λέμε πως έτρεμε. Ο Παπαλουκάς εν κινήσει είναι εξαιρετικός στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά όταν είναι στατικός (βολές) κολλάει. Το έχει ξανακάνει σε βολές με τον ΠΑΟ, πάλι σε τελικούς πρωταθλήματος, πριν πάει στη Μόσχα. Όταν ένας παίκτης είναι στατικός, αν αρχίσει να σκέφτεται το σουτ τα κάνει μαντάρα. Αλλά έχει πάρει πολλά ματς σε τελευταία δευτερόλεπτα και με την ΤΣΣΚΑ και με την εθνική, είναι άδικο να λέμε πως τρέμει. Αλλά για βολές στο τέλος, δεν κάνει.
Κι εδώ συμφωνώ... βγάλαμε άσχετους και χέστηδες τον Παπαλουκά τον Σπανούλη και τον Μαυροκεφαλίδη... αυτά είναι αστεία πράγματα... ειδικά ο Παπαλουκάς μπορέι να έκανε μάλλον την χειρότερη χρονιά της καριέρας του αλλά χθες ήταν από τους κορυφαίους... και μόνο που μετά τις δυο χαμένες βολές έκανε το κλέψιμο του αγώνα αποδεικνύει πόσο μεγάλος παίκτης είναι... τώρα μερικοί λένε ας βάζατε τις βολές κι ας κερδίζατε... εδώ δεν κατηγόρησα ούτε τον Πάσπαλι που έχασε τότε τις βολές θα κατηγορήσω τον Παπαλουκά? έτσι είναι οι ρουφιάνες οι βολές, κάποτε μπαίνουν και κάποτε όχι... όλοι έχουν χάσει βολές και αυτοί που είχαν πάντα από 90% και πάνω... ο Παπαλουκάς μας φταίει τώρα... ας είχε μετρήσει το καλάθι του Γκόρντον ας μην σφυρίζανε ανύπαρκτα στον Μπουρούση και σου έλεγα εγώ τότε ποιός τρέμει και ποιός όχι...

• Ο Καλάθης ήταν ένας πολύ ελπιδοφόρος παίκτης, με πολλές αδυναμίες και ελαφρώς χέστης. Το τελευταίο πλέον διαγράφεται, στο δεύτερο μισό της σαιζόν έχει δείξει ότι έχει καρύδια, ειδικά από τη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας κι έπειτα. "Ψήθηκε" σε μεγάλα ματς, πήρε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Δηλαδή ό,τι δεν έκανε ο Τέπιτς που είχε πολύ χρόνο και τον πέταξε στα σκουπίδια.
Ο Καλάθης με εξέπληξε ευχάριστα... τον θεωρούσα ένα ανερχόμενο ταλεντάκι αλλά φαίνεται πως η άνοδος του είναι ραγδαία... ήταν μετά τον Φώτση και τον Μπατίστ ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκου σε ένα ματς φωτιά... μπράβο του... ο Τέπιτς όπως ήρθε έτσι και θα φύγει... άβρεχτος...

Θα τελειώσω με μια άσχετη δική μου παρατήρηση... το Ελληνικό μπάσκετ χθες κέρδισε δυό παικταράδες... τον Καλάθη και τον Μαυροκεφαλίδη... η ανάσα που περιμέναμε στα γκαρ έρχετε από τον Καλάθη και ευτυχώς ακολουθεί κατά πόδας ο Σλούκα... τεράστιο παιχνίδι και από τον υποτιμημένο Μαυροκεφαλίδη που θα είναι η αδικία της χρονιάς αν δεν πάει Ευρωμπάσκετ...

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ας πω κι εγώ εκ των "έσω" τί είδαν τα ματάκια μου χθες και μου χάλασε ειλικρινά όλη η βραδιά παρά την έκσταση των τελευταίων λεπτών και πριν διακοπεί στα 2.3 δεύτερα το ματς.

Αγωνιστικά: Αν έλεγε κάποιος στον Ζοτς, ξεκινάς τέταρτο τελικό χωρίς Διαμαντίδη, θα τράβαγε τα μαλλιά του- όπως και όλοι μέσα στο γήπεδο όταν τον είδαν να μη σηκώνεται από το παρκέ. Του βγήκαν όμως ο εκπληκτικός χθες Φώτσης, ο αγέραστος Μπατίστ και το παιδάκι που μέσα σε ένα δίμηνο έγινε επιτέλους άντρας, ο Καλάθης. Πήρε πρωτοβουλίες, σούταρε εκεί που έκαιγε η μπάλα, έπαιζε άμυνα, προσπαθούσε όσο μπορούσε να μην φανεί πολύ η απουσία του Διαμαντίδη.
Συμφωνώ με τον Γιώργο για τον Σπανούλη, ήταν αισθητά καλύτερος από τουλάχιστον τον τρίτο τελικό, αλλά αυτό που λέμε "ηγέτης" όχι. Ο Ντούντα από την άλλη μου φάνηκε αδιάβαστος- πόσα μις ματς να αντέξει μια ομάδα και ναι θεωρώ πως έχει ευθύνη-, ο Τεόντοσιτς σχεδόν ανύπαρκτος χθες και για τον Παπαλουκά είπαμε τι και πως αν και εγώ διαφωνώ με όσους λένε πως έφταιγε αποκλειστικά αυτός για την ήττα.
Για τον Μπουρούση δεν έχω να πω πολλά, ο άνθρωπος φέτος έχει πάρει τον Ολυμπιακό από το χέρι, ειδικώς μετά τον τραυματισμό του Νεστέροβιτς.
Με λίγα λόγια, το ματς για μένα ήταν το καλύτερο της σειράς, οι 90κάτι πόντοι της άμυνας, έχουν λόγο ύπαρξης και προσωπική γνώμη, είναι ο Διαμαντίδης -ακόμη και με μια παράταση- ενώ για άλλο ένα παιχνίδι- και πλέον πιστεύω ακράδαντα το ψυχολογικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός στο τέλος φάνηκε λίγος να υπερασπιστεί όλη τη προσπάθεια που είχε κάνει στα προηγούμενα 39 λεπτά. Η παράταση απλά έδωσε ώθηση στους πράσινους.

Διαιτησία: Απ' όσο μπορούσα να δω μέσα από το γήπεδο, γιατί ήμασταν σα τα τσαμπιά όλοι και έβλεπα πίσω από κεφάλια και ανεβασμένη σε καθίσματα, για μένα το χθεσινό ματς ήταν από τα λίγα που μπορείς να πεις 50-50. Υπήρχαν λάθη εκατέρωθεν γιατί οι ίδιοι οι διαιτητές ήταν κακοί τουλάχιστον στο μισό ματς αλλά δεν πιστεύω πως διαμόρφωσαν αποτέλεσμα.
Σε ό,τι αφορά το αντιαθλητικό που αναφέρατε και ρώτησε ο fitz, τις βολές δεν τις εκτέλεσε ο παίκτης που έπρεπε να τις εκτελέσει (άκα Μάριτς) με συνέπεια αυτές να ακυρωθούν και να πάρεις τεχνική ποινή. Επειδή την ίδια ώρα έδωσε από μια, δεν εκτελέστηκαν βολές ένθεν και ένθεν και η μπάλα ορθώς πήγε στον Ολυμπιακό.

Εξωαγωνιστικά: Αυτό το χθεσινό χάλι, που στέρησε σε μένα και πιθανώς και σε πάρα πολύ ακόμη κόσμο την δυνατότητα και να πανηγυρίσει και να δει την απονομή, ναι μόνο στην Ελλάδα γίνεται αλλά επειδή κάποιοι το συντηρούν. Είδα μπροστά στα μάτια μου, να δίνουν στολή security σε δεκάδες κωλόπαιδα που μπήκαν με το έτσι θέλω μέσα στον περιβάλλοντα χώρο αλλά και στο παρκέ, τα ματ και οι λοιποί να τους κάνουν χώρο να περάσουν, οι "γυναικούλες" να χτυπάνε πισόπλατα τον Μπουρούση και σα να μην έφτανε αυτό, τα υπεράριθμα να χτυπάνε κόκκινο. Απαράδεκτο να μην υπάρχει διάδρομος μέσα σε ένα κλειστό γήπεδο να περάσεις. Απαράδεκτο να έχουν ανοίξει τρεις θύρες και να γίνεται το σώσε από κόσμο που πηγαινοερχόταν όποτε γούσταρε. Άνθρωπος με άσθμα δίπλα μου και δεν μπορούσε να περάσει τα σκαλιά να ανέβει ψηλά ώστε να αναπνεύσει.
Το αίσχος είναι λίγο μπροστά στα όσα έγιναν. Και μετά μας φταίνε οι διαιτησίες, οι παράγκες και οι τσάμπα μάγκες. Εμείς οι ίδιοι είμαστε τσάμπα μάγκες και όπως είπε και ο Γιώργος ούτε ένα Χέιζελ δεν θα μας έσωζε.

Συγνώμη για το "σεντόνι", είναι από την οργή.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Υοrgo και Twinkie είπαμε ότι το παιχνίδι το έχασε κυρίως ο Ολυμπιακός στις βολές, αλλά μη λέμε ότι μετά το 35 τα διαιτητικά λάθη ήταν εκατέρωθεν ή ότι ήταν 50-50. Ελεος.
Ιδίως μετά το 35 τα έβλεπαν όλα πράσινα.
Τα βήματα του Γκόρντον και το τελευταίο του φαόυλ ήταν εφευρέσεις μεγάλες. Θα τις ζήλευε και ο Θανάσης.
Στην αρχή δε της παράτασης θα αναφέρω μόνο το πεντακάθαρο επιθετικό του Βουγιούκα.
Μήπως μπορείτε να μου πείτε τρεις τέτοιες φάσεις υπερ του Ολυμπιακού.
Αυτά που ανέφερα και ιδίως τα βήματα ήταν καθαρές φάσεις και έδειχναν την διάθεση των διαίτητών

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Παράπονα από τη διαιτησία μπορεί να έχει ο Traveller, αλλά δεν είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού:

• Πρίντεζης:
Ο Έλληνας φόργουορντ αρχικά έκανε ένα πρώτο σχόλιο όσον αφορά για τα αίτια της ήττας: "Καλό θα ήταν να μην σταθούμε στις βολές. Εγώ δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου, ούτε να βρίσκω δικαιολογίες για την ήττα. Μπορεί στα δύο πρώτα παιχνίδια να είχαμε να λέμε για ορισμένα όντως λάθος σφυρίγματα της διαιτησίας, αλλά για σήμερα δεν έχουμε άλλοθι. Μπήκαμε, πάντως, συγκεντρωμένοι στο γήπεδο, νομίζω δώσαμε όλοι μας το 110% και θεωρώ πως χάσαμε τον αγώνα καθαρά από δικά μας λάθη".

• Ίβκοβιτς:

Αναλυτικότερα, ο "Ντούντα" δήλωσε:

"Ήταν ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι και η ομάδα μας ήταν έτοιμη. Είχε διάρκεια αλλά το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αν δούμε τη στατιστική, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός και ήταν δύσκολο να χάσει το ματς. Ένα παράπονο έχω από τους παίκτες μου, την άμυνα. Μπατίστ και Φώτσης έκαναν μεγάλο ματς και οι παίκτες μου έχασαν τα ριμπάουντ που ήταν 16-3 υπέρ των αντιπάλων.

Είπα στους παίκτες ότι μας δίνουν το ματς και δεν μπορούμε να το πάρουμε. Δεν καταλαβαίνω πως οι παίκτες μου και στο δεύτερο ματς που παίζαμε καλά και προηγούμασταν, έχασαν εύκολα την ψυχολογία τους. Το παράπονο που έχω είναι ότι, αν θέλεις να δείξεις ομαδικότητα πρέπει να παίξεις καλή άμυνα. Ο Φώτσης και ο Μπατίστ έκαναν μεγάλο παιχνίδι, αλλά το παράπονό μου είναι στα επιθετικά ριμπάουντ που ήταν 16-3 υπέρ του Παναθηναϊκού. Αν το ελέγχαμε, το παιχνίδι θα τελείωνε διαφορετικά.

Όσο για το άγχος του Ολυμπιακού, τόνισε: "Είπα στους παίκτες ότι κάποιος μας δίνει το παιχνίδι και εμείς δεν ξέρουμε να το πάρουμε. Σίγουρα υπάρχει ένα δύσκολο παρελθόν εδώ κι εγώ δεν καταλαβαίνω πώς στο δεύτερο παιχνίδι είχαμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και αμέσως μετά οι βασικοί χάθηκαν. Βλέπουμε τις ανατροπές που γίνονται στους τελικούς. Λέμε ότι είμαστε υπό πίεση, αλλά δεν ξέρω υπό πια πίεση. Είχαμε καλή ψυχολογία, αλλά αυτή η ψυχολογία δεν ήταν αρκετή, αν και είχαμε το πλεονέκτημα της έδρας".

• Γκόρντον:
Ο Τζαμόν Γκόρντον ξεκίνησε τις δηλώσεις, κάνοντας στην αρχή ένα σχόλιο για το πέμπτο φάουλ που χρεώθηκε: "Στην Ευρώπη αυτό που έκανα είναι φάουλ, ήταν χαζό και ανόητα φάουλ έκανα και άλλα μέσα στο παιχνίδι και για αυτόν τον λόγο δεν μπορώ να κατηγορήσω τους διαιτητές. Είχα γενικά ένα θέμα με τα φάουλ, διότι χρεώθηκα αρκετά, με αποτέλεσμα να μείνω για αρκετό χρόνο εκτός σχήματος, αλλά όσο κατάφερα να παίξω προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.

Προχωράμε, αλλά οφείλουμε να τους σεβαστούμε και να πούμε ότι έπαιξαν καλά, ειδικά οι Καλάθης και Μπατίστ. Σίγουρα είχαμε την ευκαιρία μας να τους κερδίσουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα με τις βολές που είχαμε, αλλά ήμασταν άστοχοι. Αυτά συμβαίνουν όμως. Άλλες φορές τις βάζεις, άλλες φορές τις χάνεις. Από αυτές τις καταστάσεις όμως μαθαίνουμε, συνεχίζουμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το Πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν".

Ο Αμερικανός γκαρντ στη συνέχεια απάντησε στο αν θεωρεί πως οι κρίσιμες καθοριστικές βολές στο τέλος έκριναν το ματς: "Σίγουρα, αν τις είχαμε βάλει θα μιλάγαμε για ένα εντελώς διαφορετικός παιχνίδι. Αλλά δεν γίνεται να ρίξεις την ευθύνη στους παίκτες που έχασαν τις βολές. Άλλωστε, κάναμε και άλλα λάθη μέσα στο παιχνίδι μας. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, έπαιξε καλά και κέρδισε, έχοντας, όπως είπα, σε καλή μέρα τους Καλάθη και Μπατίστ. Είχαν βέβαια και τον Διαμαντίδη νοκ-άουτ, αλλά ο Φώτσης με τα σουτ που σημείωσε μας "σκότωσε", όπως και η απόδοση που έπιασαν στην παράταση".

• Παπαλουκάς:

Ο Παπαλουκάς ξεκίνησε λέγοντας:"Σήμερα παίξαμε ένα τελικό που το θέλαμε πάρα πολύ. Δυστυχώς εκεί που έπρεπε να δείξουμε ψυχολογία νικητή δεν το κάναμε. Ζητώ προσωπικά συγνώμη από τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και κυρίως στον κόσμο του Ολυμπιακού για τις βολές που έχασα. Αν τις είχα βάλει θα είχαμε νικήσει.. Το φέρνω βαρέως και ζητώ συγνώμη από όλους. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να διορθώσουμε την ήττα του πρώτου ματς, αλλά δεν καταφέραμε να πατσίσουμε μας δόθηκε η ευκαιρία αλλά δεν τα καταφέραμε".

Στη συνέχεια ο "Τσάρος είπε: Όταν είσαι δεύτερος και θες να έρθεις πρώτος είναι δύσκολο ψυχολογικά. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας και δεν ακούσαμε αυτό που μας είπε ο κόουτς, ότι το ματς λήγει με το σφύριγμα του διαιτητή. Τρέμω που χάσαμε το παιχνίδι, έχω παίξει πολλούς τελικούς αλλά το σημερινό με πόνεσε πολύ και το φέρω προσωπικά βαρέως. Δεν καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι. Τέτοιου είδους παιχνίδια, κρίνονται στις λεπτομέρειες και εμείς δεν είχαμε αυτές τις λεπτομέρειες. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας κι είναι λογικό να υπάρχει λίγο παραπάνω πίεση από τον άλλο, αλλά αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στο να κατακτήσεις το πρωτάθλημα".

Και για να το τελειώνουμε το της διαιτησίας, θεωρώ πως έγιναν πολλά λάθη και εις βάρος και του Παναθηναϊκού στο τελευταίο πεντάλεπτο, από τα βήματα του Σπανούλη και του Πρίντεζη μέχρι τα επιθετικά του Μπουρούση, αλλά γενικώς οι διαιτητές είχαν το ίδιο μέτρο. Στην παράταση τα λάθη ήταν σαφώς υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά κι αυτά όταν κρίθηκε το ματς, όπως η γραμμή που πατάει ο Καλάθης στο τρίποντο του Φώτση που πάει τη διαφορά στους 9, και πήγαν να τα διορθώσουν με κάτι σφυρίγματα μπαρούφες, στιλ τρίποντες βολές στο Σπανούλη.

Και κάτι ακόμη: ο Ολυμπιακός πέρυσι έπαιξε όλο τον πρώτο γύρο κεκλεισμένων των θυρών επειδή δεν τελείωσε ο τελευταίος τελικός. Και ορθώς τιμωρήθηκε. Ουσιαστικά και χθες το ματς τελείωσε μόνο και μόνο επειδή μας έκαναν τη χάρη οι παίκτες του Ολυμπιακού (καμία υποχρέωση δεν είχαν) να μπουν να κάνουν τους κομπάρσους στα τελευταία 3,5 δευτερόλεπτα, με κίνδυνο να φάνε ξύλο από ουραγκοτάγκους (που δυστυχώς έγινε)....

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ΠΑΟΚ - Αρης την Τεταρτη...
χμ....η κλασικη καφριλα για μια ακομα φορα, μερικα κερματα ισως, λιγο ξυλο στον προεδρο του Αρη για μια ακομα φορα, και το πηρε το ματς ο ΠΑΟΚ...

Nice....

αγωνιστικα παντως, ο Αρης ειναι οπως ολη την χρονια: ή του ύψους ή του βαθους.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Dik-7, όπως έγραψα και πιο πάνω, απ' όσο μπορούσα να δω μέσα από το γήπεδο, κατέθεσα άποψη και πιστεύω πως αν βάλεις σε σειρά όλους τους τελικούς παρά τους τραγικούς χθες ρέφερι, τα φαλτσοσφυρίγματα ήταν και για τους δυο. Είδα το άσχετο φάουλ του Γκόρντον που δεν ήταν, όπως είδα και τον Πρίντεζη να περπατάει δυο φορές και να μην του δίνουν βήματα.
Για μένα δεν υπήρξε κάποιο σφύριγμα τόσο κραυγαλέο ώστε να μπορώ να πω αυτό έφταιγε που εμείς κερδίσαμε κι εσείς χάσατε. Αλλού κρίθηκε το ματς.

Και κάτι άλλο που ξέχασα να αναφέρω πιο πάνω, οι μοναδικοί που περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει το ματς ήταν ο Μπουρούσης, ο Παπαλουκάς και το τεχνικό τιμ. Δεν ρίχνω ευθύνη στους υπόλοιπους αλλά εγώ αν ήμουν Ολυμπιακός, για τη δική τους στάση θα ήμουν υπερήφανη. Κάθισαν κοντά στη γραμματεία, χωρίς να προκαλέσουν ούτε να τραμπουκίσουν κανένα. Έδειξαν πως σέβονται τον αντίπαλο, τους εαυτούς τους αλλά και την ομάδα που τους πληρώνει και αγαπούν.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Για μένα το χθεσινό παιχνίδι δεν έπρεπε να τελειώσει, και να κατακυρωθεί το ματς υπερ του Ολυμπιακού. Και αυτό όχι για να πάρω ένα πρωτάθλημα εξωαγωνιστικά, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να τελειώνει αυτη η ιστορία.
Την ίδια άποψη είχα και για τον τελικό κυπέλου του ποδοσφαίρου, όπως και για τα αίσχη σε ΣΕΦ και Καραισκάκη.
Αν χθες έχανε τον τίτλο ο Παο, να δούμε αν του χρόνου θα ξαναέμπαιναν.
Απλα πράγματα.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Για μένα το χθεσινό παιχνίδι δεν έπρεπε να τελειώσει, και να κατακυρωθεί το ματς υπερ του Ολυμπιακού. Και αυτό όχι για να πάρω ένα πρωτάθλημα εξωαγωνιστικά, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να τελειώνει αυτη η ιστορία.
+1 αλλά εδώ που ζούμε, ούτε αυτό που θα τους τρόμαζε. Χειρότερα αίσχη θα έκαναν με την πρώτη ευκαιρία, από του χρόνου.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Αν χθες έχανε τον τίτλο ο Παο, να δούμε αν του χρόνου θα ξαναέμπαιναν.
Απλα πράγματα.
Δυστυχώς θα ξανάμπαιναν. Για ζώα μιλάμε, όχι για ανθρώπους. Η ευθύνη πια είναι στους υγιείς, αλλά κι αυτοί δεν είναι Ράμπο.

Μια φορά πηγαίναμε εκδρομούλα στο Αλεξάνδρειο. Στο λεωφορείο κάθεται μπροστά μου ένα κοντοκουρεμένο βλαμμένο με στρατιωτικό παντελόνι, ούτε 15 δεν ήταν και το πολύ 55 κιλά, δεν ξέρω καν πού βρήκε και τα λεφτά να πάει εκδρομή. Μέχρι να φύγουμε από τους Αμπελόκηπους είχε ανοίξει το παράθυρο του πούλμαν κι είχε φτύσει τους μισούς περαστικούς. Όταν έφτυσε και μια γιαγιά του ρίξαμε δυο ψιλές με τους δυο φίλους που συνταξιδεύαμε και δεν ξανακουνήθηκε όλη τη διαδρομή.

Μπαίνουμε στο γήπεδο με 25' καθυστέρηση αφού μας ρίχνανε τελείως αναίτια τα ΜΑΤ στο ψαχνό, και στο άσχετο, το βλαμμένο βγάζει μια σημαία της Χρυσής Αυγής, με το στόχο πάνω και την έδειχνε στην τηλεόραση. Πάω να του την πάρω και μου την πέσανε κάτι μαντράχαλοι από άλλο πούλμαν, επί 20 λεπτά έπαιζε ξύλο όλη η εξέδρα, εγώ την έβγαλα με κάτι ψιλές (μόλις "χόντρυνε" το ξύλο την έκανα στα ορεινά, πάντα οι άσχετοι τις τρώνε...). Δηλαδή θα βγούμε και δαρμένοι στο τέλος...

Στην επιστροφή, σταματάνε 6 πούλμαν "για να πιούνε νερό" στην εθνική. Μπαίνουνε 10 νταγλαράδες σε ένα πρατήριο καπνού και σήκωσαν ό,τι κούτα βρήκαν μπροστά τους και φυσικά ακολούθησαν όλοι, κάνοντας πλιάτσικο στο μαγαζί ενός παπούλη που κοιτούσε ανήμπορος. Η αστυνομία "παρακολουθούσε διακριτικά" (γελώντας) και το μόνο πούλμαν στο οποίο ο υπεύθυνος (πραγματικά καλό παιδί) μοίρασε σφαλιάρες και υποχρέωσε τα τσογλάνια να τα γυρίσουν όλα πίσω, ήταν το δικό μας. Όλοι οι υπόλοιποι γύρισαν σπίτι τους με τουλάχιστον μια κούτα ο καθένας, κλέβοντας έναν υπέργηρο και το θεωρούσαν και μαγκιά.

Όταν μόνοι μας δεν κάνουμε κάτι να περιφρουρήσουμε, γινόμαστε ζώα. Αλλά ως πού φτάνει η ευθύνη του μεμονωμένου; Ούτε μπάτσοι μπορεί να γίνουμε, ούτε έχει ο καθένας μας την όρεξη να τις τρώει από μια καλά οργανωμένη μειοψηφία, που την επόμενη σε περιμένει και απέξω από το σπίτι σου.

Ας κάνει τουλάχιστον τη δουλειά της η δικαιοσύνη. Κάμερες υπάρχουν, οι φάτσες όλων λίγο-πολύ γνωστές είναι, ας τους πιάσουν. Αν και όταν τους πιάνουν, πάλι κάτι αστείες ποινές τους βάζουν, ειδικά όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι υπάλληλοι σε εταιρεία του προέδρου, ακόμη κι όταν εμπλέκονται σε δολοφονίες. Αλλά είπαμε, ζούμε στη χώρα της ατιμωρησίας, ό,τι γουστάρει κάνει ο καθένας...

dmdoc

Member
οι μοναδικοί που περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει το ματς ήταν ο Μπουρούσης, ο Παπαλουκάς και το τεχνικό τιμ.
Ναι,ο Μπουρούσης αμάσητος στη θέση του,ο Παπαλουκάς χωρίς φανέλα στον πάγκο...το τεχνικό τιμ που το είδες;είδες πουθενά τον Αγγέλου ή τον νηφάλιο και μη προκλητικό Τόμιτς;την ομάδα στα αποδυτήρια τράβηξε ο φονούλης μετά το 3ποντο από τα 9 μέτρα,που έφυγε τρέχοντας.

dmdoc

Member
  • Ο Σπανούλης έβαλε πολλά μεγάλα σουτ, είναι άδικο να λέμε πως έτρεμε.
Διαφωνώ κάθετα.Τα μεγάλα σουτ που λες,ήταν στην διάρκεια του αγώνα όταν τα πράγματα ήταν χαλαρά ακόμα.Στα κρίσιμα σημεία όμως,το αποτέλεσμα ήταν προφανές.Επιβεβαίωση,οι χαμένες βολές πριν την παράταση και το 3ποντο από τα 9 μέτρα όταν το ματς είχε τελειώσει.Είπαμε,ο φονούλης θα ονομάζεται πλέον Ιζνογκούντ...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom