VADIM
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Roadtrip Ηνωμένο Βασίλειο
- Ταξίδι-Όνειρο
- Moto road trip USA
Το γεγονός ότι επισκέπτομαι τη Χαϊδελβέργη για 3η φορά καταδεικνύει πόσο μου αρέσει αυτό το μεσαιωνικό κόσμημα. Την απολαμβάνω λοιπόν και σήμερα, λες και είναι η πρώτη επίσκεψη, με χαλαρούς περιπάτους στην παλιά πόλη, που "ξεφυτρώνει" πανέμορφη ανάμεσα στους γύρω δασωμένους λόφους και τον ποταμό Νέκαρ. Μου "τρώει" τουλάχιστον ένα δίωρο η βόλτα στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της πόλης κι έναν από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης, τη Hauptstrasse. Δεν είναι μόνο τα κτίρια με τις μπαρόκ προσόψεις κατά μήκος της που τραβούν την προσοχή μου, αλλά και τα κάθετα στην Hauptstrasse πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια , που σε καλούν να τα εξερευνήσεις. Χωρίς να το καταλάβω, φθάνω στην Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος (Heiliggeistkirche) και στην Πλατεία της Αγοράς (Marktplatz), απ' όπου και οι πρώτες εικόνες του υπέροχου κάστρου που δεσπόζει πάνω απ' την πόλη.
Κατευθύνομαι βόρεια και σε μερικές εκατοντάδες μέτρα βγαίνω στην παλιά γέφυρα. Διασχίζω την εντυπωσιακή πύλη με τους αψιδωτούς πύργους και, χαζεύοντας τα πλοιάρια που κινούνται νωχελικά στον ήρεμο Νέκαρ, περνάω απέναντι.
Εδώ είναι το καλύτερο σημείο, εδώ θα σταθώ για άλλη μια φορά μαγεμένος, να απολαύσω την πόλη σ' όλο της το μεγαλείο.
Κατευθύνομαι βόρεια και σε μερικές εκατοντάδες μέτρα βγαίνω στην παλιά γέφυρα. Διασχίζω την εντυπωσιακή πύλη με τους αψιδωτούς πύργους και, χαζεύοντας τα πλοιάρια που κινούνται νωχελικά στον ήρεμο Νέκαρ, περνάω απέναντι.
Εδώ είναι το καλύτερο σημείο, εδώ θα σταθώ για άλλη μια φορά μαγεμένος, να απολαύσω την πόλη σ' όλο της το μεγαλείο.